Herkese hayırlı bayramlar. Nasip olursa bu ay araba alacağım. Bütçem 950.000 tl 2015 model corolla 1.33 life ve 2017-2019 model arası megane 4 (bu bütçede 1.6 atmosferik denk geliyor nadiren 1.3 de denk gelebilir) bu iki araba arasında kaldım bi ara egea 1.3 mjet urban da düşünüyordum ama seçeneği 2ye düşürebildim şimdi bu 2 araba için sizlerden fikir istiyorum karar veremiyorum. Baktığım arabaların ikisininde kilometreleri nerdeyse aynı boya değişen durumu aynı olarak değerlendirebiliriz.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
cevap veriyorum 1.4 lounge egea. 1.33 life paket oldukça boş. megane 4 yine 1.6 atmosferik motor ile joy donanım olur. lounge/urban egea alır yola devam ederim. 1.33 corollaya göre daha yeni ve yeterli bir araba
1.33 corollaya biniyorum uzun zamandır 3 yıl oldu. Egea'ya bindim ancak benim araçtan sonra çok sert geldi. Evet araç aşırı boş yani anlık tüketimi bile göstermiyor ses sistemi fena değil ancak lpg ile aşırı az yakıyor ve sorunsuz. Çekişi iyi değil düz yolda rahat rahat 150-160 ile yolculuk edersiniz ancak yokuşlarda araç gitmeyecektir. Bunlar sizin için önemli değilse aracın iyi yönleri ise az yakması, sorunsuz olması, koltuk konforunun ve genel süspansiyonlarının rahat olması. Ben de aracımı satmak istiyorum ancak alacak araç bulamıyorum Corolla'dan sonra. Ben şahsen öneririm ancak 1.6 alabiliyorsanız onu alın derim.
modeli en yüksek km si en düşük değişeni boyası en az olan ne ise bütçe dışına çok taşmayan onu alın hocam. ben corolla 1.33 kullandım. sorunsuz araçların başında gelir. megane ve egea kullanmadım ancak seçimim hesabıma gelen olurdu ki egea mantıklı bir çok yönden.
Megane piyasası ağırlıklı olarak 1.3tce den dönüyor. 1.6 atmosferik Megane satış sırasında sizi üzebilir. Corolla kullanıcısı da 1.33 ü sevmese de piyasası bir nebze daha canlı. Boya ve km durumları aynıysa ben corolla derim
Dün alfa Romeo bayisinde müdür yardımcısı arkadaşımla konuştuk. Senelerdir otomobil satıyor. Dediği laf sorunsuz olsun diye atmosferik motor araç alıyorlar ama artık devri kapandı. 1.0 lt Dacia var bizde 1.6 ların içinden geçersin. Alt devirlerde atmosferik ölü ve çok yakıt harcıyor. Ben şahsen atmosferik motorlu araç asla almam. Bir.ekleme daha manuel vites te bitti. Turbo otomatik araç bence minimum gereklilik. Milletin bir kaç seneye manuel araçlar elinde yok pahasına gidecek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 8 Haziran 2026; 22:50:20 >
Manuel şanzıman üretmeyerek millete zorla otomatik vitesli araba satamayacaklarını o plaza müdürleri ne zaman öğrenecek acaba?
Asıl soruya gelirsek 2 araç arasında motor hacmi farkından ayrıca arka süspansiyon yapılarında da fark var. Corolla'da bağımsız süspansiyon var. Bir çok kişi için bu bir tercih sebebidir.
Türkiye sıfır araç pazarında otomatik şanzıman tam bir hakimiyet kurdu. Yılın ilk beş ayında satılan tüm otomobillerin %97,5'i otomatik şanzımanlı olurken, manuel vitesli araçların pazar payı %2,5 seviyesine kadar geriledi. Yoğun trafik ve konfor odaklı tercihlerle manuel vites artık tarih olma aşamasındadır. :)))
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >