10 yaşını doldurmuş, C-D segment 200 bin km lere gelmiş araçlara 1.3-1.8 -2 milyon tl civarı fiyat çekiliyor. Mantık ise düşük km bir alt sınıfa giderken aslında ne kadar kaliteyi düşürerek daha pahalı araç aldığınızı hatırlıyorsunuz.
1 i veren 1.2 yi verir.
1.2 verene kadar 1.5 e sıfır şunu al.
1.5 sıfır şunu almışken...
bu garip karışım 500 bin- 1 milyon TL arasında da çok garip. 1 milyon sınırını bir çok kişi geçemiyor, 700 lük araba bile 1 milyona gidiyor.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
Bunun aynısı boş donanım 200bin kilometre mi dolu donanım 100bin kilometrede mi olanı da var. Tabi boyalı parçalı parçasız vs. Geçmişi yetkili servis olmayan aracı da pek çok kişi tercih etmiyor o fiyat bantlarında. 1m altında pek fark etmiyor.
eski araçları dolu diye tabir ettiğimiz bazı donanımlar ( şerit takip, ACC vs ) yeni nesil araçlarda standart geliyor. car play-android auto vs Aslında biraz doluluk algımız da değişmeli.
kaza yapan araç ağır hasar aldıktan sonra onarım yapılarak piyasaya tekrar sürülüyor. böyle bir şey olmasa fiyat dengesi daha stabil olur. sıfır ayarında kaza yapmış ağır hasarlı araç ikinci elde çok daha düşük fiyatta kendine yer bulunca normal kazasız diğer ikinci el araçlar fiyata takılıyor.
Ağır hasarlı araçta güvenlik riski yok hocam tekrar muayene ediliyor onarımdan Sonra Ancak o şekilde trafiğe çıkıyor fakat fiyatı bozuyor piyasa ister istemez düzensizleşiyor Yoksa araçlar onarımdan sonra mutlaka muayeneye giriyor o şekilde trafiğe geri çıkıyor
Tuv airbag kontrolü yapmaz: Altinda direnç mi var, hava yastığı yerine atlet mi konmuş ilgilenmez: Ağır hasarlı araçlar bu açıdan risklidir: Tamir edilen yerin ve sahibinin vicdanı...
Belirli başlı mantıklı arabalar var. D segment alacaksan tüpsüz B6 Passat FSI veya 1.4 TSI 1 milyon altına bulunabilir. 1-1.5 milyon aralığında ise çok araba var, en basitinden egea Cross çok tutulan araba 2 milyona dayanacaksaniz da taksitli togg alırsınız Kia Cerato çok kaliteli araçtır,tutulan isterseniz corollalar var. Özetle SUV da var, elektrikli de,C-D segment de.
1 i veren 1.2 yi verir.
1.2 verene kadar 1.5 e sıfır şunu al.
1.5 sıfır şunu almışken...
bu garip karışım 500 bin- 1 milyon TL arasında da çok garip. 1 milyon sınırını bir çok kişi geçemiyor, 700 lük araba bile 1 milyona gidiyor.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.