İ7 12700h rtx3060 soba niyetine kulanıyorum kış günü odamın küçük ısıtıcısı diyebilirim en tepe laptop da alsanız hepsi ayni halt incecik kasanın içinde nekadar soğutabilirki kendini fan zaten varmı yokmı belli değil sabki rasery pi soputqcak gibi minacık fan koymuşlar biribin aklına uyduk laptop aldık birisi birdaha laptop dese sopa ile kovalarım o derece yani satışa koydum yüzüne bakan yok ölü fiyatına istiyorlar.
9800x3d 4080 li masaüstü topladım ikisini kıyaslayınca çerez gibi kalıyor laptop yanında.
Bende 9800x3d kulanıyorum 3 tane oyun açık şekilde max 68° derece hemde hava soğutma ile karakterlerim farm atarken üstünde csgo 2 açıyorum yok böyle bir işlemci akıyor valla intel dantel işler.
9700X gibi bir şaheserle voltaj yamaları yüzünden kevgire dönmüş yamalı eşek 14600K'yı karşılaştırıyorsun bir de. Neremle gülsem acaba? Kaç watt çektiğini de yazsaydın keşke. 9700X buz gibi çalışıyor. 14. nesilde elinde kozu kalmayınca voltaja abanıp yalandan performans artışı yapıp senin gibilerin gözünü boyuyorlar. Hemen de kanıyorsun biraz araştır bence. Sonra ne oldu işlemciler yandı. Yamalarla yamalı eşeğe döndü. Bahsettiğin işlemciyi 9700X'in çektiği watt değerine sınırla bakalım 9700X ile aynı sonucu verecek mi? Önemli düşük watt ile maksimum performans verebilmektir. Ama öğreneceksin ben sana öğreteceğim merak etme.
Hayır bir de yeni nesille bile kıyaslayamıyorsun. Çünkü işine gelmiyor. Çünkü bir sonraki nesilde eski işlemcisinin gerisinde kaldı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 25 Nisan 2026; 17:49:12 >
9800x3d 4080 li masaüstü topladım ikisini kıyaslayınca çerez gibi kalıyor laptop yanında.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesajda bahsedilenler: @aliveli90