Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
335
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Google, yeni spam politikasını duyurdu: Bu siteler artık cezalandırılacak!
E
3 ay (5871 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Google, yeni spam politikasını duyurdu: Bu siteler artık cezalandırılacak!
Google, tarayıcının geri düğmesiyle gezinmeyi engelleyen siteleri hedef alan yeni bir spam politikası duyurdu. Geri düğmesiyle yapılan saldırılar artık Google'ın kötü amaçlı uygulamalar spam politikası kapsamında açık bir ihlal olarak kabul ediliyor ve uygulama 15 Haziran'da başlayacak.



Ayrıca Bkz.Google, Gmail için yeni güvenlik özelliğini devreye aldı



Tarayıcının geri düğmesine müdahale edip reklam çıkartan sitelere ceza!



İhlal eden siteler, Google Arama sonuçlarındaki görünürlüklerini azaltacak manuel spam işlemleri veya otomatik sıralama düşürme işlemleriyle karşı karşıya kalacak.



Web sitesi geliştiricileri veya bazen reklam ağı operatörleri, tarayıcınızın geçmişini manipüle etmek için JavaScript kullanır. Geri düğmesine bastığınızda (özellikle mobil cihazlarda), arama sonuçlarınıza dönmek yerine, spam, istenmeyen reklamlar ya da ortaklık bağlantıları içeren tamamen farklı bir sayfaya yönlendirilirsiniz.



Google, bu davranışta keskin bir artış fark ettiğini, bu nedenle de back button hijacking (geri düğmesini ele geçirme) yöntemini kullananların açıkça politika ihlali olduğunu söylüyor. Site sahiplerinin, kullanıcının tarayıcı geçmişini bozan herhangi bir komut dosyasını kaldırmak için bugünden itibaren yaklaşık iki ay, yani 15 Haziran 2026'ya kadar süreleri var. Bunu yapmazlarsa, manuel spam işlemleri veya Google Arama sonuçlarındaki sıralamalarının düşürülmesi gibi sonuçlarla karşılaşacaklar.




Kaynak:https://developers.google.com/search/blog/2026/04/back-button-hijacking

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil

 Haberi Portalda Gör

Z
3 ay (17042 mesaj)
Yarbay

Google rakip istemiyor.




İ
3 ay (9589 mesaj)
Yarbay

yerli haber siteleri illallah ettiriyordu.




V
3 ay (31111 mesaj)
Yarbay

Artık zaten google da bir şey arayıp siteye tıklayıp içeri girme işi bitti direk soldaki AI basıyosun ne soruyosan cevaplıyor.



H
2 ay (15000 mesaj)
Yarbay

Google SGE varken sitelere artık gerek yok. Cok ciddi sitelere girersin en fazla. Ivır zıvır siteler bitti. Boşa SEO MEO uğraşmayın gecti o günler





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 16 Mayıs 2026; 13:51:45 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.