Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 7 misafir, 3 mobil kullanıcı
16
Cevap
657
Tıklama
4
Öne Çıkarma
Yeni Poco modeli 8.000 mAh üzeri batarya kapasitesiyle dikkat çekiyor
P
dün
Binbaşı
Konu Sahibi

Yeni Poco modeli 8.000 mAh üzeri batarya kapasitesiyle dikkat çekiyor



Poco’nun kısa süre önce tanıttığı F7 modeli, 7.550 mAh’lik bataryasıyla ilgi toplamıştı. Şimdi ise, Digital Chat Station tarafından paylaşılan yeni bir sızıntı, serinin bir sonraki modeli olacak Poco F8 hakkında dikkat çekici iddiaları gündeme taşıdı. Paylaşıma göre, 2026 yılında tanıtılması beklenen yeni bir Redmi telefon, 8.000 mAh’ı aşan bir batarya kapasitesi ve yaklaşık 6,8 inç düz ekranla geliyor olabilir.



Her ne kadar Poco F8 adı doğrudan geçmese de, bu cihazın, Redmi Turbo 5 Pro’nun devamı niteliğinde olması bekleniyor. Poco’nun önceki stratejileri göz önüne alındığında, bu modelin yeniden markalanarak Poco F8 adıyla piyasaya sürülme ihtimali oldukça güçlü.



Ayrıca Bkz.Oppo’nun bu modelleri Android 16 güncellemesini alamayacak



Turbo serisinin önceki üyeleri 6.550 mAh’tan 7.550 mAh’a kadar uzanan bataryalarla gelmişti. Şimdi ise çıta bir adım daha yükseliyor gibi. Bu gelişme, Poco F8’in batarya performansı açısından beklentileri fazlasıyla karşılayabileceğine işaret ediyor.



Öte yandan, 2025 yılı için de bazı önemli lansman tarihleri konuşuluyor. DCS’ye göre Redmi Note 15 serisinin yılın ikinci yarısında tanıtılması planlanıyor. Xiaomi 16 ve Redmi K90 serilerinin ise bu takvimi takip etmesi bekleniyor. Özellikle Xiaomi 16’nın eylül sonunda görücüye çıkabileceği belirtiliyor.




Kaynak:https://www.gizmochina.com/2025/07/01/redmi-turbo-5-pro-poco-f8-8000mah-battery-rumor/

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil

 Haberi Portalda Gör

S
dün
Yarbay

Bu silikon batarya olayı adeta ilaç gibi geldi. Önümüzdeki sene 7000 ile 10000 mAH batarya arası ince telefonlar göreceğiz.




R
dün
Yarbay

Neden iphonun batarya kapasitesi çok az



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
dün
Er

şimdilik iyi görünüyor gelince anlarız




W
dün
Binbaşı

Poco f7 de 7550 mah idi ama avrupaya gelince 6500 e düştü. Bu da 7000 e düşer.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
dün
Teğmen

Avrupa'ya o pili vermezler. F7 de olduğu gibi.



T
dün
Yarbay

Samsung Afk




A
dün
Yarbay

Samsung'un atak yapması, karşılık vermesi lazım



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
dün
Yarbay

Samsung S25+ ile 11 12 saat ekran süreleri alıyordum. 6.7inc ekran, 8 Elite işlemci ve 5000Mah pil. Honor 400'e geçtim ki yazılımı Xiaomi'den daha stabil ama 6000Mah pil ile 9 saat ekran süresi alıyorum. 7gen3 gibi verimli bir işlemciye rağmen. Samsung yazılım işini öyle bir çözdü ki pili büyütmesine hiç gerek yok.



Bu mesaja 2 cevap geldi.
T
dün
Binbaşı

5000 mAh üzeri bütün telefonlar bir tık kalın oluyor.
Eğer yeni bir verimli daha ince batarya çıkarmadılarsa buda kalın olur.



O
dün
Yüzbaşı

Hocam evet yazılım falan çok önemli, ne kadar optimize edilirse batarya daha verimli oluyor. Ama Samsung'a da son zamanlarda kızıyorum. Mesela 6000 mah veya üstü silikon karbon batarya koysa o optimizasyonla da 16 17 saat verse mesela ve cidden şu batarya sıkıntıları tamamen çözülse. Eskiden yenilikleri çok fazla denerdi ne güzel. Diğerleri de koyuyor 6000-7000 ama optimizasyon iyi değil diye gene normal değerlerde ekran süreleri veriyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnizukaSensei -- 2 Temmuz 2025; 16:39:21 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @draqpit42
D
dün
Yarbay

Her sene inovasyon yapan Huawei markasını ortadan kaldırdıkları için 3 4 yıldır yerinde sayıyor Apple ve Samsung. Kendilerine rakip olarak görmüyorlar diğer markaları. O nedenle çok bir şey beklemek hata olur.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @OnizukaSensei
G
dün
Yüzbaşı

S25+ ile 11-12 saatlik açık ekran süresinin ekran görüntüsünü paylaşabilir misiniz?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @draqpit42
D
dün
Yarbay

Çok aradım ama bulamadım. S24+ ile aldığım ekran görüntüsünü buldum zamanında arkadaşa atmışım ki Exynos 2400 ile bu süreleri alan 8 Elite ile 11 12 saati çok rahat görür zaten. Ayrıca S25 Ana konusunda 11 12 saat ekran süresini sorarsanız kesin ss atacak biri çıkacaktır.


< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @gnsnc
V
dün
Yarbay

Başta güvenlik kaynaklı gibi düşünüyordum ne yalan söyleyim ama bence batılı firmaların elinde şu an bu hacim/kapasite verimliliğinde bir batarya teknolojisi yok herhalde.
Adamlar neredeyse aynı cihaz boyutlarına 8000 mAh sığdırabiliyorsa demek ki ellerindeki bataryaların yoğunluğu daha fazla. Elektrikli araç ar-gelerinden gelen yenilikleri uyguluyor olabilirler.
Artık açıkcası batarya ve şarj hızı gelişmediği sürece tekrar tekrar da telefon almam. Tek yapmaları gereken şu 8000 mAh batarya ile bir amiral gemisi telefon yapmaları.
Batarya yüksekse gidip dandik donanım koyuyorlar o da can sıkıcı.



H
3 sa.
Yarbay

İyi de cihaz kısılmış da kısılmış.

Samsung Internet pili tabiri caizse kokluyor.

Ben Note5 kullandığım dönemde Samsung İnternet yüzde 30 parlaklık Greenify (O dönemde doze mode olmadığından greenify arkaplan uygulama durdurma konusunda liderdi) 7 saat bandını geçiyordum. Ana konuda herkes isyan ederken 5 saati geçemiyorum diye.

Şu an A33 gibi vasat bir orta segment telefonda herhangi bir şeyi kırmadan 6 saat alıyorum.

Yani attığınız ekran görüntüsü oldukça normal ki Samsung pil tüketimi konusunda önümüzdeki 10 yıllık dönemde güzel adımlar attı.

Pil kapasitelerinin istenen derecede artmamasında Samsung'un Note7 ile yaşadığı travma da etken oluyor olabilir. O günden sonra 5 yıldır 5000 mAh kapasiteli Ultra modeli görüyoruz, hala bir artış yok maalesef.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @draqpit42
D
13 dk.
Yarbay

Hangi cihaz kısılmış hocam anlamadım.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @High Sierra
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.