Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
4468
Cevap
372977
Tıklama
50
Öne Çıkarma
Cevap: Türk Telekom Dilekçe Örneği - Örnekleri ve Altyapı Port - Fiber - talepleri (225. sayfa)
B
geçen ay
Çavuş

Evet OFSD şart değil. Bölmeler Santral'e kurulu ODF'ler de, Menhol yuvalarına koydukları MUFA'lar da veya bir bina seçerler oraya OFDK/BASK koyarlar. Oradan havai de dağıtım yapabilirler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @cengiz_tprk2024
X
geçen ay
Moderatör
Konu Sahibi

Rica ederim hocam :)

Dairelere gelen obk kablolar bölünmez ama ihtiyaç halinde ek yapılabiliyor herhangi bir performans kaybına yol açmaz merak etmeyesin. Estağfurullah hocam



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >


Bu mesajda bahsedilenler: @cengiz_tprk2024
X
geçen ay
Moderatör
Konu Sahibi

X
geçen ay
Moderatör
Konu Sahibi

Merhaba
Adresinizi yazın internet başvurusu yaptığınızı ama port yok hatası aldığınızı söyleyin bakalım ne yanıt gelecek başvurunuza
https://onlineislemler.turktelekom.com.tr/bize-ulasin/internet



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @55Faruk55
5
geçen ay
Er

Cevabınız için teşekkür ederim. Ben zaten buradan boş port sorunu yaşadığımı bildirdim. Öncesinde müşteri hizmetleriyle de görüştüm. VDSL istediğimi söyledim. Altyapı yok cevabı verildi. Komşum evinde 16 mbps ADSL kullanıyor, ona da evinizde hiç altyapı yok, isterseniz ön başvuru alalım, cevabı verilmiş. 😀

BTK dan şikayet ettim, yine aynı cevap verildi. İtiraz ettim 2011 de altyapının yenilendiğini Tip 13 genişbant erişim kabini takıldığını, eve kadar bakır kabloların yenilendiğini, saha ekiplerinin VDSL olduğunu doğruladığını söyledim. Ama yine aynı cevap verildi. Bu konuda başka ne yapabilirim.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @XpressMusic34
P
geçen ay
Yüzbaşı

Bu konuda yapılabilecek ilk yöntem üstadın dediği gibi başvuru yapmak.

2. yöntem bağlı olduğunuz müdürlüğe gidip VDSL için ön talep açtırmak (buradaki ana sorun TT'den abone olma zorunluluğu) boş port olduğu zaman ellerindeki sıralamaya göre arayıp aktive ediyorlar, ben bundan 6 sene önce 11. sırada idim 3 port açılınca 8 kişi aranmış hiçbiri telefonu açmamış bize nasip olmuştu





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patron12 -- 21 Mayıs 2025; 9:23:59 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @55Faruk55
X
4 hafta
Moderatör
Konu Sahibi

Rica ederim




Bu mesajda bahsedilenler: @55Faruk55
X
4 hafta
Moderatör
Konu Sahibi

Estağfurullah evet buna ek olarak tuketicisikayet.btk.gov.tr adresinden yazılabilir, biraz üstte bahsettiğimiz linkten kayıt açılabilir lakin burada en önemli konu aslında dediğiniz gibi portların yetersiz olması olabilir. Bununla ilgili bilgi de çağrı merkezinde olmaz, müdürlüğe başvurulursa onlar sistemden bakıp net durumu söyleyebilirler




Bu mesajda bahsedilenler: @Patron12
G
4 hafta
Onbaşı

Twitter’dan desteğe yazdığımda müşteri hizmetleri aradı ve bölge müdürlüğünden bilgi aldıklarını tam tarih veremediklerini ama 2025 sonuna kadar adresime fiber altyapı geleceğini söyledi. Şikayet kısmına da fotoğraftaki gibi not düşülmüş. Acaba bu genel bir cevap mı yoksa umutlanmalı mıyım sizce

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
X
4 hafta
Moderatör
Konu Sahibi

Hocam tabiki bu güzel bir yanıt. İnşallah sonuca ulaşırsınız. 2025 yatırım programına dahil edilir ise yıl bitmeden tamamlanır inşallah.




Bu mesajda bahsedilenler: @gvnkc28
E
4 hafta
Er

Herkese iyi forumlar. 23.04.2025 depreminde evimi taşımak zorunda kaldım. Daha önceden Türknet kullanıyordum, Beylikdüzü Yakuplu bölgesine taşındım. Taşındığım yerin iskanı vs. her şeyi var. Aynı mahalledeki diğer binalarda 100 Mbps internet altyapısı mevcut olduğu halde, bizim oturduğumuz bina yeni olduğu için iskanı olmasına rağmen internet hizmeti alamıyorum. Komşuların demesine göre ilk taşınanlar başvurmuş. Ben de yeni taşındığım için başvuruda bulunmaya gittim. Beylikdüzü bölge müdürlüğündeki arkadaşlara durumumu anlattım, daha önce Türknet kullandığımı ilettim. Türknet bana şu cümleyi kurdu: "Altyapı talebinizi Türk Telekom'a iletin." Ben de Türk Telekom'a ilettiğimde, Türk Telekom altyapı talebinin Türknet'in bulunması gerektiğini söylediler. Peki, Türk Telekom'dan hizmet alabilir miyim diye sordum; %80'lik talep olması gerektiğini ve olaya ticari bakış açısıyla ele aldıkları için altyapı veremeyeceklerini belirttiler. 18.05.2025 tarihinde bu sefer cep telefonumdan Türk Telekom'u aradım. "Eğer abonelik işlemleri olursa altyapı süreciniz daha hızlı değerlendirilir," dediler. Ben de kabul ettim. 19.05.2025 tarihinde kimlik doğrulama için kurye geldi. Kurye gittikten sonra Türk Telekom Beylikdüzü müdürlüğünden arandım ve şu anda o bölgeye altyapı sağlayamayacaklarını söylediler. Halbuki mahallemizin başında fiber kutusu mevcut, yan binamda ve diğer binalarda altyapı mevcut dediğim halde işi yokuşa sürüyorlar. Bana Türk Telekom'un magnet hizmeti alabileceğimi söylediler, tabii ki kabul etmedim. BTK üzerinden şikayet ettiğimde ise sanki robot yazıyormuş gibi direkt cevap veriyorlar. Tekrar şikayet kaydı oluşturdum, Açık Kapı üzerinden de şikayet oluşturdum. Yarın tekrar Beylikdüzü bölge müdürlüğüne gidip şahsım adına dilekçe vereceğim. Gerekirse apartmandan toplu imzalı bir şekilde dilekçe vereceğim. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlardan bilgi almak istiyorum. Koskoca İstanbul gibi bir yerde altyapı yok deyip geçiştirmeye çalışıyorlar.
< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
X
3 hafta
Moderatör
Konu Sahibi

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/161410809

@Emircan60TR @Muhammet3733

Selamlar

Halihazırda Muhammet3733 hocamız mahallesinde imza topluyor. Süreç hakkında size net bilgi verebilir. Bina olarak ortak hareket ederseniz daha hızlı netice alırsınız hocam.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Muhammet3733 , @Emircan60TR
E
3 hafta
Er

Hocam, binadakiler enteresan bir şekilde durumu kabullenmiş gibi. Gruba yazıyoruz, bir cevap dahi alamıyorum. Açık kapıdan gelen yanıt aynen şu: "Şikayetlerinizi BTK'ya bildirin." BTK'ya şikayette bulunduk; halen işletmenin cevabını bekliyorum.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @XpressMusic34
X
3 hafta
Moderatör
Konu Sahibi

Hocam sizi anlıyorum lakin bu konularla ilgili şunu diyebilirim ki birlikten kuvvet doğar. Binanızdakileri ikna etmeye bakın derim. Bir dilekçe hazırlarsınız bina olarak mal sahipleri veya kiracılar imzalayabilir. Bu dilekçeyi bağlı olduğunuz müdürlüğe verirsiniz. Şu adreslerden de başvurular yapabilirler.

tuketicisikayet.btk.gov.tr

https://onlineislemler.turktelekom.com.tr/bize-ulasin/internet


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Emircan60TR
E
3 hafta
Yüzbaşı

< Resime gitmek için tıklayın >

Bugün itibariyle evimin duvarına bu şekilde bağlantı kutusu monte edildi. Bulunduğumuz yerde evler genelde müstakil ev, 2-2,5 katlı çoğu evler. Gelen arkadaş 3-4 güne sinyal aktif olur dedi fakat ben yine de bilgi almak istedim. Bir kaç arkadaşımda da bu şekilde bağlantı sağlanmış fakat 1 yıldır aktif olmadıklarını söylediler :D Korkmadım değil.

@XpressMusic34


Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @XpressMusic34
E
3 hafta
Er

Bakalım BTK tarafından ne yanıt verilecek. BTK süreci incelemeye alana kadar çabalarıma devam edeceğim. Şu anda daireme tam olarak taşınmadım. Bayram sonrası tam yerleşince, dediğiniz gibi apartman olarak da dilekçe hazırlayıp vereceğim. Bu süreç boyunca BTK'dan haber bekliyorum. Bir de şöyle bir mesaj geldi: "Değerli Müşterimiz, ... numaralı evde/internet şikayetiniz ile ilgili inceleme ve çalışmalarımız devam etmektedir." Değerlendirmeye mi aldılar, anlamadım; net bir bilgi de verilmiyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emircan60TR -- 28 Mayıs 2025; 0:39:18 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @XpressMusic34
E
3 hafta
Er

Hocam, yanlış anlaşılma olmasın; hangi il ve ilçe burası? Sizin adınıza sevindim, umarım en kısa sürede internetiniz açılır.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Ebuu
E
3 hafta
Yüzbaşı

Bursa Osmangazi hocam. Umarım, sokakta bir tek bende aktif vdsl hattı var, diğer hiçbir yerde yok. Herkes mağdur durumda. Benim de öyle böyle bir internetim var. Biran önce fiber aktif olursa lokma dökecek komşular var o derece :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Emircan60TR
E
3 hafta
Er

Maalesef İstanbul'da aynı mahallede herkes internet kullanıyorken, ben de binaya internet gelsin diye uğraşıyorum. 2025'te Çin 10 Gbps internet hizmetini verirken, biz hâlâ 100 Mbps ve altyapı derdindeyiz. Hayırlı olsun, umarım en kısa sürede internetiniz açılır.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Ebuu
E
3 hafta
Yüzbaşı

Kardeşimin evide aynı durumda hocam. Sağında solunda ve karşısında fiber internet varken onların binasında yok. 2025 içerisinde planlarımızda var dediler, diyoruz ki zaten sağında solunda ve karşısında var, ne planından bahsediyorsunuz? Kutu da var, sadece sinyal vereceksiniz dememize rağmen sonuç sıfır. Umarım sizin için de hayırlısı olur.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Emircan60TR