Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
12
Cevap
835
Tıklama
6
Öne Çıkarma
Apple TV+, Amerikalı teknoloji devine her yıl 1 milyar dolar kaybettiriyor
L
4 ay
Binbaşı
Konu Sahibi

Apple TV+, Amerikalı teknoloji devine her yıl 1 milyar dolar kaybettiriyor
Netflix, Amazon Prime Video, Disney+ gibi platformlar bugün oldukça kârlı girişimler olsalar da istisnasız hepsinin ilk yıllarında zarara razı olması gerekti. Hatırlarsanız Netflix artık çok popüler olduğu yıllarda bile borçlarıyla gündeme geliyordu. Şirketin bu gidişatı tersine çevirip kâra geçmesi yıllar aldı. Bunun başlıca sebebi, bu tarz platformların büyürken içerik ve altyapıya milyarlarca dolar para harcayıp, geniş bir kitleye ulaşana kadar bunu karşılayacak bir gelir sağlayamamaları. Şimdi aynı sorun Apple'ın da başını ağrıtıyor. Dijital platformu Apple TV+, Amerikalı teknoloji devine her yıl 1 milyar dolardan fazla zarar yazıyor.



Apple Her Yıl İçeriğe 5 Milyar Dolar Harcıyor



Information'ın şirket içinden aldığı bilgilere göre Apple TV+ hâlâ kâra geçmekten epey uzak. 2019 sonbaharında açılan platform, aradan dört büçük yıl geçmiş olmasına rağmen hâlâ kâra geçecek kadar aboneye ulaşabilmiş değil. Buna karşılık Apple içeriklere kayda değer harcamalar yapmaya devam ettiği için, ortaya bu milyar dolarlık zararlar çıkıyor.



Ayrıca Bkz.Netflix ve Disney+ gibi dijital platformlara yön veren kavram: Churning



Information tarafından paylaşılan bilglere göre Apple, 2019'dan 2024'e kadar her yıl içeriğe 5 milyar dolar harcama yapmış. Geçtiğimiz yıl ise bu miktar 4.5 milyar dolara indirilmiş.



Neyse ki Apple böylesi kayıpları uzunca bir süre göğüsleyebilecek kadar büyük bir şirket. Şirketin bu kayıplara rağmen Apple TV+'a hâlâ ciddi yatırımlar yapıyor olması, şirketin önünde sonunda bu platformun kâra geçeceğine inandığını gösteriyor. Nitekim platform son dönemde popülerliğini arttırmış durumda. Özellikle Severance, Apple TV+'ın bugüne kadar en çok izlenen ve en konuşulan dizisi oldu. Onun yanı sıra Silo ve Ted Lasso gibi yapımlarda platformlar geniş kitlelere ulaştı. Önümüzdeki dönemde bu tarz dizilerin sayısının artmasıyla birlikte Apple TV+ için rüzgar tersine dönebilir.




Kaynak:https://deadline.com/2025/03/apple-appletv-annual-streaming-losses-1236345490/

 Haberi Portalda Gör


_____________________________

Eski kullanıcı adı: taylor_durden


X
4 ay
Yarbay

Stabilleşmesini beklemeden flatform açarsan böyle olur.




M
4 ay
Yarbay

Apple neden dijital platform işine girdi hiç anlamıyorum zaten . Bir sürü dijital platform var , kâr etmek eskisi kadar kolay değil. Hiç para vermek istemeyen bedavaya korsan sitelerden izliyor zaten . Netflix bile maliyet azaltma yollarını arıyordu hatta en son reklamlı üyelik gibi saçma sapan yola gitti durum .
Bence bütün dijital platformlar birleşmeli ve tek bir platform olmalı . O zaman abone olmayı düşünmeyen bile abone olurdu bence. Diğer türlü bütün bu platformlara üye olmaya para dayanmaz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
4 ay
Yarbay

Güzel.




S
4 ay
Yüzbaşı

Çok doğru herkes CEO olmus :)
Ekleme yapıyım. .
1 milyar dolar, Apple amozon gibi şirketler için çerez parası bile değil.
Kaldı ki 1 milyar boşa gitmiş de değil.
ornegin friends gibi dizilerin sadece yıllık kiralarina
Yüz milyonlarca dolar ödüyorlar.
Belli bir doygunluga erisince sadece dönemlik dizi yapması yetecektir



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @VaporWave
C
4 ay
Yarbay

Bence streaming servislerinin üyelik tipleri güzel değil. Üyelik tipine göre çözünürlüğe kısıtlama getiriyor, farklı yerlerden eş zamanlı izlemeye izin vermiyor vs.

Bunun yerine üyelik tipine göre aylık kredi verse, izlediğim yapıma göre kredim düşse. Böylece 2 dizi izleyeceğim diye tüm içerikleri finanse etmem de gerekmez, farklı streaming servislerinden de istediğim içerik için kredi kullanırım. Böylece servisler 2 yapımla kullanıcı çekmek yerine rekabet ortamında bulurlar kendilerini, yapım kaliteleri de hızla artar.



Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Moueson
K
4 ay
Yarbay

normalde çok kaliteli yapımları var. film dizi sayısı çok fazla değil nicelik olarak değil ama nitelik olarak çok iyi bir platform. Fakat apple tv diye bir cihazın ve aynı isimli uygulamanın olması(olmaması yazacaktım) appletv+ ın bilinirliliğini engelliyor. kafa karıştırıyor. Ayrıca android uygulamasının olması da abone sayısının artmasını engelliyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kacanga -- 22 Mart 2025; 21:20:53 >

Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
4 ay
Er

Katılıyorum, herhangi bir platformda sadece tek bir diziyi takip etmek için tüm platforma olan erişim ücretini ödüyorum. Kredili bir ödeme sistemi daha çok kullanıcıyı platforma çekecektir.





Bu mesajda bahsedilenler: @CWaRRioR
D
4 ay
Yarbay

quote:

Ayrıca android uygulamasının olması da abone sayısının artmasını engelliyor.

@kacanga Neden engellesin ki, yanlış mı yazdınız acaba?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kacanga
K
4 ay
Yarbay

Evet hocam olmaması yazacaktım yanlış yazmışım. Yakın zamanda Android yazılım uzmanı aldıklarına dair haber çıkma ştı. Android uyguması yapacaklarına yorulmuştu.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Der Meister.
D
4 ay
Yarbay

@kacanga Android uygulaması var. Birkaç ay önce yayımlandı. Apple TV+ yok diye Türkiye'deki markette göstermiyorlardır. Uygulama bayağı sorunlu ama hiç yoktan iyi yine de.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kacanga
K
4 ay
Yarbay

Yayımlandığını duymamışımtım. 1 ay önce çıkmış sanırım

https://www.youtube.com/watch?si=lT8bXfsVlePLveXN&v=0kNIn8X_bdA&feature=youtu.be





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kacanga -- 22 Mart 2025; 21:48:49 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Der Meister.
D
4 ay
Yarbay

Her ülkede olmaması nedenlerinden biri olabilir.




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.