Bosch serie 4 self cleanin condenser tipi bir kurutucumuz var 1o yaşında. 3 ay oldu olmadı, komple dağıtıp, kondenser, evap ne varsa dalıp bir derin temizlik yaptım. O günden sonra makina daha fazla tozutmaya başladı. Bu gün gene dağıttım ve tamburun öptüğü öndeki keçe benzeri contanın deforme olduğunu gördüm. Kapak contası değil.
Conta dediğime bakmayın, bildiğimiz 15x15mm civarı kesiti. Kapı süngerinin üstünde 3mm kadar bir keçe var. Bu conta, fitil ya da keçe artık adı her neyse nerede satılır, adı nedir bilen varsa yazabilir mi. Teşekkürler.
Civardaki parçacıların tümü (hatta özel servisçilerin parça aldığı toptancı da dahil) servis dedi başka bir şey demedi. Makina 10 yaşında olunca... Belki bir umut servise göre daha ucuza bulurum dedim ama olmadı. İnternette adı "uygun" olan ama parçayı servisten 1,5kat daha pahalıya satan firma dışında bir yerde yok. Muhtemelen o da servisten alıp satıyor. Ben de servisten aldım. Altı üstü bi yüzüne keçe yapıştırılmış kapı süngerine verdik 500'ü ama tüm tozutma cozutma işi bitti. Eğer elektronik bir sorun çıkarmazsa bir 5-10 yıl daha gider.
Arka keçe şu an sağlam. Zaten 1250TL fiyatı görünce, eva keser üstüne yapıştırırım o parayı vermem dedim. Sonra contayı tutan parçanın vidalı değil, arka kapağa perçinli olduğunu görünce bosch'un bu çakallığını taktir edip, arka keçeyi kurcalamaktan vazgeçtim.
Edit: Siz de zaten o uygun firmanın linkini koymuşsunuz Evet bu parça, serviste orjinali 500TL.
Conta dediğime bakmayın, bildiğimiz 15x15mm civarı kesiti. Kapı süngerinin üstünde 3mm kadar bir keçe var. Bu conta, fitil ya da keçe artık adı her neyse nerede satılır, adı nedir bilen varsa yazabilir mi. Teşekkürler.
< Resime gitmek için tıklayın >
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabitelli -- 28 Ocak 2025; 1:34:28 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >