Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 5 misafir
12535
Cevap
1952203
Tıklama
23
Öne Çıkarma
Cevap: İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (627. sayfa)
A
4 hafta
Binbaşı

Çok iyiyim birdaha tekrarlamadı. Kesin çözüm



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @gggsri
G
3 hafta
Er

şikayetleriniz tam neydi? ne kadar bi sürede geçti ben şu an Hepazec + dicetell kullanıyorum ama şikayetlerim aynı



G
3 hafta
Er

İshalli ibs için psikiyatri Lustral+ tranko buskas başladı ancak Lustral daha kötü ishal yaptı imdat ya böyle olan var mı



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
3 hafta
Er

Hocam ilk başladığımızda bu tür yan etkiler olabiliyor doktorunuza danışın fakat devam etmeniz daha iyi olacaktır diye düşünüyorum çünkü bana da aynı şeyi söylendi



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @gggsri
G
2 hafta
Er

lustral'i içerken hepazec'i de kullanıyordum hepazec'i kesince ishal normal haline döndü.
6. gün ilacı tam içtim eh bi durumdaydım bugün 7.gün ilacı tam içişimin ise 2.günü daha kötü ishalim oluyo mu ya böyle yan etkiler



E
2 hafta
Yüzbaşı

Merhaba arkadaşlar ben de 2 yıl önce başladı bu rahatsızlık, her türlü tetkik yapıldı ibs denildi. Yazları artıyor rahatsızlıklar. En son Simflat ve Debridat kullanıyorum. İshal durumu olmuyor genelde ben de olursa kabızlık oluyor. Karın bölgesinde sürekli bir ağrı var. Bu günlerde yine arttı. Ne yapmamı tavsiye edersiniz?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

P
2 hafta
Çavuş

Dostlar selamlar 1 ay önce anlık tuvalet ihtiyacı ishal durumu yaşıyordum doktor colidur antibiyotik verdi iyi geldi 1 ayda 9-10 kere ishal oldum ve 1 haftadır çok iyiken yediğim İskender sonrası bol yağlı salçalı soslu şekilde bir saat sonrasına ishal oldu antibiyotik bitti bir oneriniz var mı ? Testlerde herhangi bakteriye rastlamamislardi ama ben bakteri olduğunu dusunuyorum yine ama ilaç yetersiz kalıyor gibi.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

E
2 hafta
Yüzbaşı

Ağrı için ilaç ne önerirsiniz, şu anda Simflat ve Debridat kullanıyorum. İshal yok, kabızlık yok. Karnın sol alt tarafında 5 gündür geçmeyen ağrı var. Buscopan mı dicetel mi içmeliyim, aç tok fark eder mi?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

E
2 hafta
Yüzbaşı

2 gündür ekmek ve tatlı yemiyorum. Bugün bu diyeti bozdum. Kalın bağırsakta benim ağrılar, 6. gün yoğun ağrılı bir dönem yaşıyorum. Bugün kahvaltıda misafir olduğum için diyeti bozdum. Kabız gibiydim 3 saat sonra su gibi geldi. 3 saat arayla bu kadar değişiklik normal midir. Bu ağrılar için bir öneriniz yok mu?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

S
2 hafta
Binbaşı

Bu kişiyi dikkate alın

gazlı içeçekleri artık hayatınızdan silin
abur cuburlardan uzak durmanız lazım
alkol ve sigara varsa kesinlikle uzak durun..
Sebze ağırlıklı beslenin
fast food tan uzak durun..
kefir özellikle hergün.. yalnız organik kefir veya kefirzadem tercih edin diğerleri yaramaz özellikle orman meyveli vb onlardan uzak durun..
Kuruyemiş türlerinden tüketin..
Düzenli egzersizler var onları yapmaya çalışın bağırsak için faydalı eğitimler vb..

Arkadaşım senin durumunda bunları yaparak 5 senede anca düzeldi.. umarım seninki bu kadar uzun sürmez gençsin sanırım daha


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @KamPuska
E
2 hafta
Yüzbaşı

Teşekkür ederim hocam, 2 yıldır var bende sıkıntılar, yaş 47. Ben de kolonda oluyor ağrılar, şu anda ince bağırsak ile kalın bağırsağın birleştiği nokta ile rektuma doğru olan kesimde ağrılarım var. Gluten alerjisi olabilir mi diye ekmek ve türevlerini yememeye karar verdim. Günde 1-2 tuvalete çıkarım, dediğim gibi yıllardır normaldi 2 sene önce kabızlık ile başladı. Kolon ağrıları için Simflat ve Debridat kullanıyorum, bu sene 2-3 ay önce başladı yine ağrılar tam iyileşmeye başlarken 1 haftadır kötüyüm ve ilaçlar da etkili olmuyor gibi geliyor. Gönderdiğiniz mesajı dikkate alıp diyete de başlayacağım. Ayrıca kolon ağrısı çeken arkadaşlar ne tür bir yöntem uyguluyor yazarsa sevinirim.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @SilenthillDream
İ
2 hafta
Çavuş

Bu hastalığı olanların büyük çoğunluğu baba ile araları bozuk insanlardır. Babanızın rızasını alın daha çabuk iyileşme farkedeceksiniz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ika -- 9 Eylül 2024; 14:47:16 >

E
2 hafta
Yüzbaşı

Kolondaki yoğun ağrıların 9.gününde sabah tuvalette gaita üzerinde kırmızı renkte bir damla kan görüldü. Geçen ay BT çekilmişti. 3 ay önce de gaita ve kan testleri yapılmıştı. 2 sene önce de Kolonoskopi yapıldı. Hakkımızda hayırlısı olsun.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
X
2 hafta
Yüzbaşı

Hocam geçmiş olsun. Siz kolonoskopiyi bir tekrarlatın isterseniz. Aynı zamanda da hemen kötüye yormayın. Basit bir çatlak bile bu kanamaya sebep olabilir.

İnanırmısınız bilmem ama mesela basur en büyük kansızlık sebeplerinden biridir. :) Bu da o tarz bir çatlağın sebep olduğu kanama olabilir.

Yine de endoskopi + kolonoskopi yaptırmanızı ve ertelememenizi tavsiye ederim. Acil şifalar diliyorum



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @engineer_06
E
2 hafta
Yüzbaşı

Teşekkür ederim hocam, dediğiniz gibi bize yine hastane yolları göründü. 2 sene önce anal fissür ile başlamıştı, Simflat ve Depridat kullanmayınca bende en çok kabızlık oluyor. Inşallah dediğiniz gibi önemli bir şey yoktur.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

G
5 gün
Er

kendimi güncelliyorum. ishalli ibs için hepazec + dicetel kullandım işe yaramadı. lustral + tranko buskas'da işe yaramadı. tatile gidicem diye bi kaç gün lopermid içtim kabızım allahım ne güzel bir şey katı ve günde bir kere tuvalet yapmak dedim tatilde 2-3 kere içip idare ettim dönünce kestim tabi 3. gün sabah normaldi öğlen cıvık öğleden 1 saat sonra bildiğiniz su. geçmiyor bu lanet ishal böyle olup düzelen var mı?



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.