Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 6 misafir, 1 mobil kullanıcı
21736
Cevap
1595206
Tıklama
173
Öne Çıkarma
Cevap: Emekli maaş promosyon & dayanışma & tartışma (İlk mesajda en yüksek 5 banka olacaktır)25.09.23) (1087. sayfa)
R
3 gün
Binbaşı

Akbank mobil uygulamadan 15 gün önce başvurduğum maaş taşıma işlemi bugün kontrol ettim maaş yine eski bankaya yatmış. Bu kadar kolpa bir banka hayatımda görmedim. Herhangi bir blokem falanda yoktu ayrıca. Ziraatten kaldırdım her şeyi maaş taşımaya serbest. Mobilden başvurdum promosyona , maaş taşınmadı. 1 ay bekle şimdi. Ekimi. rezillik memleket



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
G
3 gün
Teğmen

bir ekonomi sohbetinde şu söylendi. Bugün chp yonetse de ortodoks ekonomisiyle yonetecekti.


yani daha tatlı bir yüz ifadesi daha birlestirici bir dil ...

belki(bunu bilemeyiz) saglam bi kamu tasarrufu da ekleyerek halka da onceki hukumet ekonomiyi buraya getirdi biraz kemerleri sıkıcaz diyerek... ama hemen hemen aynı yoldan yonetecekti... cunku baska yolu yoktu -yok.

su an baktıgımızda erken secime goturmeyen chp sonraki secimi zor alır. zaten alma dertleri yok gibi (bilemiyorum gorucez). ayrıca belediye yonetimleri de iyi değil.
iyi isler var mı elbette. begendiğim belediyeleri var. ama hala yetersiz goruyorum.

ekrem aday olacak mı bu muhim
mansur aday olacak mı bu daha muhim bu ikisinden biri parti dısından aday olur mu
(gecen mansur sorun yasadı ekrem acıklama yapmak zorunda kaldı kendini dıslanmıs hissediyor gibi gibi..)
kk yine sol kulvardan oyuna girmeye calısıyor halbuki yası 76 mı 77 mi ne.......



eger reis ulkeye yatırım cekerse kamu tasarrufu artarsa faiz kafasına gore dusurmezse... acıkcası secimi vermez. aday olamaz falan filan. istesin olur. olmaz denilen her sey oldu mu - oluyor mu bu ulkede .ol du.oluyor.olur.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @1234Rambo
K
3 gün
Yarbay

Maaşı aktardıktan sonraki ilk maaşın eski bankaya yatma olasılığı yüksek...

Her şeyin elektronik ortamda olduğu bir zamanda ben de anlayamadım ama durum böyle.




Bu mesajda bahsedilenler: @ririii
1
3 gün
Yarbay

şöyle anlatayım:

iktidar geçen sene chp ye geçse idi. tabi ki berbat edilen şeylerin düzelmesi için, topluca bir tasarruf moduna girilecekti. sıkı para politikaları yanında, olmazsa olmaz yapısal reformlar da yapılacaktı ama. bu çok önemli. vergideki adaletsizlik ortadan kaldırılacaktı. siz, ben vatandaşız. mevcut iktidar zenginleri korumaktan başka bir şey yapmıyor. vergileri bile dolaylı olanlardan topluyor. sizden benden yani. direk vergi yani, gelir vergisi vs. olanlarda, zenginlerine kıyamıyor, affediyor, almıyor falan. oysa bizim her aldığımız maldan kdv, ötv vb. deli para topluyor, yine zenginlere dağıtıyor. yid projeleri, kkm bakın. göreceksiniz.

erken seçim konusu, muhalefetin erken seçim kararı alması fiziken mümkün değil. iktidarın erken seçim istemesi lazım. muhalefete bu konuda tek eleştiri, seçimden kaçan, korkan iktidarı halka şikayet etmemeleri, seçimden kaçıyorlar diye bas bas bağırmamalarıdır. belki yakında başlarlar. yoksa bu konuda muhalefeti suçlu göstermek, açıkçası cehalet olur.

belediye konusu, chp belediyeri, bu kadar engellemeye, bu kadar müdahaleye rağmen, bence aşırı başarılıdır. kolaysa bu kadar baskı altında, gelirlerine vs. müdahale edilirken, siz geçin yapın , bakın kolay mıymış?

ekrem, mansur da sorun yok. selvi denilen bir akp medyacısı, akp algı gaztecisi var. bence gazeteci denilemeyecek biri. ancak gazteci olur ondan. a.hakan ın aynısı.

tek sorun, ülkeye yabancı yatırım (!) çekilmesi mi sence? sıcak para gelir, karını alır kaçar. yatırım matırım olmaz. sıcak paracılar bile gelmiyor keza. tek kişilik parti devletine kimse para sokmaz.bkz. 2018 sonrası.

rte seçimi vermez, şapkadan tavşan çıkarır vs lafları lütfen geçiniz. geçen seçimde ekrem veya mansur aday olsa, o vakit bile yenilmişti. oylarının eridiğini mısır'daki sağır sultan biliyor, siz göremiyorsunuz galiba.

sanırım, "kamuda tasarruf var" veya "tez vakitte enflasyon düşecek" yalanlarını siz basbayağı gerçek sanıyorsunuz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Garage_Sale
G
3 gün
Teğmen

ben chpye oy atan biriyim yeni değil bu hep böyleydi ama böyle gider mi bilemem..

kk dogru kararı neden almadı madem. neden aday oldu.
o zaman da soyledik biz. hala yeni secim icin dalmaya calısıyor emin ol derdi yine secim kayıp ettirmek o sahsın.

dediğin reformu chp kazansa da yapamazdı. yazdıgın seyler yeni değil sır değil bilmediğim seyler hiç değil de olay oyle değil işte.
sen vergiyi kelleliden alırsan kelleli gider. gitmese küçülür işçi çıkarır. almamasına ragmen cogu gitti.

sıcak para dogru biste girer vioba girer hic girmemelerinden iyidir. bu piyasalar ne kadar agırlıklı olur yukselir ve duzenli istikrarlı olursa o kadar iyidir.

biz seninle karsı saflarda değiliz sakin ol bro.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @1234Rambo
G
2 gün
Yarbay

önceki sayfalarda defalarca aslında bunun çok normal olduğunu yazdım/dık.
uzun uzun yazılarda var örnekli izahlı.

ama işin özü maaş gününüz ve eski bankaya promosyon iptali ve sonra yeni bankaya maaş taşıma yeni promosyon ile alakalaı durumlar.

Hangi kurum 4a ve 4b için belli bir takvim var, 4c için ayrı bvir takvim işleyişi var.

Bankayla da alakası olabildiği gibi tamamen sizin maaş taşımayı yanşış zamanda yapmanızla alakalı sgk takvimine denk gelmiş olmanız olabili ( Muhtemelen) önceki sayfalarda çokca dile geldiğinden işleyiş ve prosedür böyle diyeyim.

Bu arada AKBANK MH ni aradınız mı? Maaşınız eski bankaya bşile yatsa müşteri menuniyeti adına promosyonu defalarca erkenden yatırdıklarıda olmştur. Diğer bankalar ile kıyaslanınca Akbank kötünün iyisidir. Çoğundan daha iyidir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ririii
G
2 gün
Yarbay

BEN E:Y:T li değilim ama burdaki çoğunuzdan daha çok sokaklara, eylemlere, mitinglere, sempozyumlara, panellere vede özellikle ÇALIŞTAYLARA katılmışımdır. HER ZAMAN TAŞIN ALTINA ELİMİZİ SOKTUK kısaca.

bazı yazılarımdan beni EYT li sanan veya EYT düşmanı sananlar var. Ben yanlışa yanlış doğruya doğru diyorum. Ben 4a ssk lıyım diye sadece devlet memuru 4c tukaka demiyorum kendi kurumumu daha çok eleştiriyorum.

Çok taraflıca bakmamak için üste sorunun olduğunu normalde 50küsür yaşında emekli olunurken 38-40 yaşında hatta bir kesim daha da kıyak emekli olmuş benden avantajlıyken , bir kesimde EYT ile iğyha olduğu gibi mağdur edilen yaşı ve yeni işe giriş mecburiyetiyle 60-65 yaşın üstünde mezarda emekliliğe hak kazanacaktır. BUNLARIN ÇOĞU YANLIŞTIR.

benim anlatmak istediğim budur. EYT kötü yanlış, ben mağdurum, yada iyiki emekliyim yahu bak adam mearda emekliş olacak demiyorum.

Yapılanlardan çok düzenlemeler ile, bazı vad sözler ile yamalı bohça gibi yada yamalı lastik gibi heryerinden patlamaya başlıyor, yama ile kapanmaz artık lastik değişmeli. Yeniden herkesim için güzel ayarlanmalı. Birileri ihya edilmememeli, KAZANILAN HAKLAR dikkate alınmalı. Herkes aynı kefeye konmamalı. Mapğdur edilip zaten mahvedildi emekli perişan edildi. Geriye dönük iyileştirme dahi üstüne yatıldı. Şuna verildi buna yok dendi. Vereceğiz dedi gösterdi ama vermedi.


Lütfen bana dokunmayan yılan bin yaşasın zihiniyetinde olmayalım bu bir geniş toplum sıkıntısıdır.

UMARIM KAZANILMIŞ YASAL HAKLARIMIZ ile KANUNU OLARAK HAKLARIMIZ ile düzenlemeler yapılır. BAKIN VERİLEN SÖZLER VAADLER demiyorum. BENİM KANUNİ HAKKIM BİR GECE DE ÇIKARTILAN KARARNAMELER İLE GASP EDİLDİ . Bundan bahsediyorum.

emeklinin derdi çok. yıllarca ssk kesintisi , konut eindirme kesintisi, tasarrufu teşvik kesintisi, damga vergisi, gelir vergisi, stopaj, akılınıza gelecek her türlü vergiyi ödedim. TRT bandrol dahi ödedim. Atık su dahi ödedim. Allahın suyunu fahiş fiyata içirttiler. Şimdi telekom müdürü sayın bilmişkişi kalkıp türkiyede internet telefon ücreti gsm ücreti vs SUDAN UCUZ diyor damacana hesabı yapıyor. İçme suyunu bize içirtmeyip su şirkjetlerini zengin edene kimse bişey demiyor. NORMAL KARŞILIYOR.

HERŞEYİ KANIKSAYAN DALKAVUKLAR ÇOĞALDIKÇA ÜLKE MAALESEF DEĞERLERİNDEN LUYOR. TARIM bitirildi, HAYVANCILIK BİTİRİLDİ. FAKİRLEŞİYORUZ AMA ÜLKE ZENGİNLEŞTİ DYORLAR İŞTE O ZENGİNLER VERGİDE ÖDEMİYOR.


OKUMAK LAZIM
ANLAMAK LAZIM
DÜŞLÜNMEK LAZIM
SORGULAMAK LAZIM

https://tued.com.tr/emekliler-isyan-etti-ekonomik-sorunlarin-sebebi-eytliler-degil-sirketlerin-silinen-vergileri//

Emekliler İsyan Etti! Ekonomik Sorunların Sebebi EYT’liler Değil Şirketlerin Silinen Vergileri
18/09/2024TuedadminComment(0)
Türkiye’de yaşanan ekonomik sorunların sebebinin seçim döneminde emekli edilen EYT’liler olmasının ifade edilmesi sonrası emeklilerden tepki geldi. Yıllarca prim ödeyen ve kazanılmış hakları olan emeklilerin konuya tepkisi büyürken TÜED Antalya Şube Başkanı İbrahim Tezcan, ekonomik sorunların emekli maaşları değil büyük şirketlerin silinen vergi borçları olduğunu ifade etti.
Türkiye’de ekonomik piramidin en altında olan emekli yaşam savaşı verirken, kamuoyunda ekonomik sorunların artmasının sebebinin EYT kapsamında emekli edilen yurttaşlar olduğunun ileri sürülmesi sonrası emeklilerden haklı tepki geldi. Yıllarca prim ödeyen, vergi ödeyen yurttaşlar kazandıkları emeklilik haklarında dahi ekonomik sorunlar sebebiyle çalışmaya devam ediyor. Emeklileri ülkenin sırtına yük gibi göstermeye çalışan kesime karşı konuşan Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Antalya Şube Başkanı İbrahim Tezcan, “90 milyon nüfusun olduğu, 900 Milyar Dolar Gayrisafi yurtiçi hasılası olan devlet, emeklilere para vermiyorsa battı demektir. Yap işlet devret ile verdikleri ihaleleri, geçiş garantili köprülerin ücretlerini EYT’lilere verseler bu emeklilere fazla fazla yeter hatta geçer bile. Zafer Havalimanı’nda yanlış hesaplar ile verilen paralar söylenmiyor da emeklilere verilen 12 bin 500 TL mi gündem oluyor?” dedi.
 
“DÜNYANIN EN FAKİR EMEKLİSİ TÜRKİYE’DE”
Başkan İbrahim Tezcan, “Dertleri emeklilere, asgari ücretlilere para vermemek. Devlette çalışıp asgari ücret alan kimse yok. Devlette çalışan işçilerin aldığı maaş 30 bin TL’den aşağı değil. Özel sektörde çalışanların maaşları ise 17 bin TL. 17 bin TL ile geçinemeyen asgari ücretli, 12 bin 500 TL ile geçinemeyen emekli gidip başka ülkelerden mi para isteyecek? Dünyanın en fakir emeklisi Türkiye’de. Dertleri tasarruf tedbirleri değil Ocak Ayı’nda yapılacak zammı baskılamak. 12 bin 500 TL ile ayda 4 kez pazara çık evin ihtiyaçlarını karşılayamaz. Timsah yavrusunu yiyeceği zaman gözyaşı döküyor. Bu söylentiler de gözyaşıdır çünkü emeklileri Ocak Ayı’nda yiyecekler” ifadelerini kullandı.
 
“EKONOMİ PROGRAMLARI PATRONA YARIYOR”
Başkan Tezcan, “Maliye Bakanı enflasyonun düşmeyeceğini söylüyor. Bizde biliyoruz enflasyonun düşmeyeceğini. Üretim olursa domatesin kilosu 40 TL’den 15 TL’ye düşerse enflasyon düşmüş olur. Yapılan orta vadeli programlar hiçbir zaman emekliye ve emekçiye değil zengin için yapılmaktadır. Vergi aflarını toplasınlar emeklilerin maaşı 30 bin TL olur. Bu tartışmaların suni olduğunu düşünüyorum. Ekonominin unutulması için her gün bir problem çıkartıyorlar” ifadelerine yer verdi.
 
“TEK GÜCÜMÜZ OY VERMEK”
Başkan Tezcan, “Emeklilere yüzde 14-15 gibi bir zam planladıklarını düşünüyorum. Emekliye artış yapmak istiyorlarsa 4447 sayılı yasanın değiştirilmesi ile katsayı ve gösterge artışı yapılarak zam gerçekleşmeli. Ekim-Kasım-Aralık ayında enflasyon düşük gösterilebilir. Bunun nedeni Haziran ayında emekliye verilen yüzde 24 zammı daha da arttırmamak. Gerçek enflasyon bu değil, rakamlara müdahale ediliyor. Geçen sene bu zaman ile alım gücü yarı yarıya düştü. 7 bin TL’nin üstüne kredi kartı ile ödeme zorunlu hale getirildi. Hangi emekli 7 bin TL’ye bir şey alabilir? Maliye Bakanı Pazar fiyatlarının pahalı olduğunu ve vatandaşın geçim sıkıntısında olduğunu kabul etti. Bakan bey birde akşam saatlerinde pazara çıksın. Çöplerin içerisinden meyve ve sebze toplayan insanlara bir baksın. Emeklinin bir tane hakkı var. O da oy verme hakkı. Seçimden seçime biz oy kullanıyoruz. Tek gücümüz bu” dedi.



1
2 gün
Yarbay

ben sakinim, o konuda sıkıntı yok. yalnız, kk adaylığını tekrar ve tekrar gündeme getirmenin kimseye faydalı olmadığını bilin. amaçsız bir hatırlatma. oldu bitti o çoktan.

chp şunu yapamazdı, bunu yapamazdı demek, tabirimi mazur görün, işkembe-i kübradan sallamaktır. münecimlik yoksa eğer.


sıcak para borsaya girer, falan olur filan olur diyorsunuz ya, demeyin. o giren, kendini katlayarak yurt dışına uçacak. faydası kime? zararı daha çok.

zenginden vergi alırsan zengin işçi çıkarır sözü ise, ibretlik. o vakit verelim ülkenin anahtarını sanayicilere, biz vatandaşlar da devletin gardiyanlığında köle statüsüne geçelim. biraz kendinize inancınız olsun. içinde vatandaşı olmayan ülke, kağıttan kaplandır. puff desen yıkılır.

aynı saftaysak, lütfen biraz zaman ayırıp, vatandaş lehine düşünün. iş adamı, iktidar partisi vs. yararına değil.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Garage_Sale
1
2 gün
Yarbay

iktidar partisi o kadar alışmış ki, her yaptığını şakşak alkışlayanlara, kocaman kabahatlar işleyip, Allah affetsin deyip, hepsini sümen altı etmeye, hiç bir zaman hata yapmıyormuş gibi hava basıp, "aldatıldık" demeye. bu kadar birbirine ters iki şeyi doğru kabul ettirmeye çalışıyorlar. şımarık çocuk gibi parti.

en son "eyt 'yi kemal k. yüzünden çıkardık" demeye getirmişler. ya hu, kimseye hesap vermeden, o kadar sayıştay raporuna rağmen, yargı kararlarına rağmen, dediğini dedik, çaldığınız düdük iken, böyle saçma sapan lafları nasıl ediyorsunuz?

siz alenen seçimleri kazanmak için eyt çıkardınız. kimse kolunuzu ittirmedi, sırtınıza vurmadı. siz bilerek, isteyerek eyt çıkardınız. şimdi eyt'den şikayet etmek, emeklileri yük olarak görmek , her şeyden önce AYIPTIR VE GÜNAHTIR.



R
2 gün
Binbaşı

Yarın bi arayıp söyleyim ya. İnş verirler promosyonu. Eylülün 3’ünde başvurduk. Eylül 19u maaş günü. Bu kadar sürede sonuçlanır diye düşünmüştük



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @GoGoBaBa
G
2 gün
Teğmen

sen kk nın verdiği zarara bitti gitti dersen o soldan soldan yanasır yine aday olur yine yenilir.



big loser a big loser denir.



özel sektör muhimdir. senin soylediğin seye katılıyorum vergi vermeleri şart ama bir yandan koç un son fabrikasını hangi ulkeye actıgına bak ...

fabrikalar kacıyor tek tek.

burada mesele vergi toplayamamaktan cok daha fazlası. bir sekilde halkın uzerine yuklendi bunun boyle olmayacagını sanan yoktu herhalde.sen özel sektorun toplu işçi cıkarmalarını basit goruyorsan hata edersin..


secimde tek oyum var gerekeni her defa yaptım. muhalefet partisi isterse erken secimi dillendirir. dillendiriyor diyeceksin belki hayır miş. gibi yapıyorlar. kk yazmayalım demissin ok. özgürü yazalım daha iki uc gun once chp artık muhalefet partisi değil dedi:) iktidar mı oldular da haberim yok? muhalefet yapmadıklarını biliyoruz zaten surpriz olmadı.



neyse meclisteki vekilllerin emekli maası netlesince erken secim olabilir bakalım.

şimsek 2 yıl var dedi. 2 yıl mı...2026 dan once erken secim yok...

ölmez sag kalırsak yine akp nin secim aldıgını goreceğiz. cunku kk yine topa girdi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @1234Rambo
1
dün
Yarbay

ben size laf anlatmaktan vaz geçtim. bir deve bulup, deveyi hendekten atlatmaya başlıyorum.

halen daha kk diyen bir siz, bir de sürekli konu açıp, kk ismini gündemde tutmaya çalışan akp aşığı üye varsınız forumda.

özel sektör yıllardır kar üstüne kar eder, karından azıcık eksilse ortalığı velveleye verir.

senin, "özel sektörden vergi alırsak, yurt dışına kaçarlar, işçi çıkarırlar, şeklindeki "muazzam" dünya görüşün, çok acı bir şey. sen sanırım fabrikatörsün aslında. zira düz vatandaş, emekli vatandaş açlıkla başa çıkmaya çalışırken, sabancıların, koçların karlarından edeceği feragati kendine dert etmez.

muhalefeti tü kaka yapmaya, itibarsızlaştırmaya, öğrenilmiş çaresizliğini dile getirmeye devam et.

şunu da bil ki, mevcut iktidar değiştiğinde sen "bile" daha iyi şartlarda yaşayacaksın.

dip not: akp çıplak %24, kararsızlar dağıtılmış %30 oy alıyor. bana kalsa baraj altı kalmış olmalılardı ama cehaleti hafife almaya gerek yok.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Garage_Sale
G
dün
Teğmen

benim bakısım senin gibi körü körüne muhaliflik değil.ha oy attım chplıyım baska partiye hiç oy atmadım henuz yine atıcam mı atıcam ama kk gelirse asla atmam sandıga gitmem. ya ekrem ya mansur aday olursa atmaya devam. neyse sen kk yı kapat dedikce ben acıcam ama farkım su ben diyorum ki kk akpli . akpli diyor ki chpli ve reis surekli yeniyor diyor:) sonucta hatice değil neticede sonuc loser lık.




kucuk reis asama 2 yi izlersen daha net anlamıs olursun muhalefet neymis ne değilmiş.



fabrikam yok. babamın şirketi vardı ama ben baska sirketlerde beyaz yaka olarak calıstım.

senin elestiri anlayısın cok eski kafa chp yapısı. özel sektorsuz olmaz. olursa batarsın asıl.ben vergi alınmasın demiyorum ama mecbur kalınmasa acaba alınır mıydı o vergi diyorum.
saksıyı calıstırmamız lazım diyorum.alınmasa dahi fabrikalar uretim yurt dısına kacıyor diyorum....









chp elestirilemez değildir. eleştirdik de bin defa yenilen kk dan kurtulduk ama senin gibi dusunenler sayesinde geri gelmeye calısıyor o şahıs.

ben sırf senle değil öz babam amcam dahil bir dolu chpli ile fikir ayrılıgı yasıyorum. chpli kendi icinde ayrılmıs zaten akp mhp ye hiç gerek yok ..neyse bir sey yazıcaktım mevzu uzayacak.




Bu mesajda bahsedilenler: @1234Rambo
A
dün
Teğmen

arkadaşlar annem emekli maaşını ocak ayında akbanka taşımıştı ancak şimdi başka bankaya geçirmek istiyoruz bu mümkünmü, mümkünse cayma bedeli nasıl hesaplanıyor


Bu mesaja 1 cevap geldi.
X
dün
Yüzbaşı

aldığı promosyonu 3 yila bölüp geçen zamanı düşeceksin
mesela 9 bin aldın 3 yıllık 1 yıl geçti 3 bini duş 6 bin tl ödeyip maas blokesini kaldırabilirsiniz



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @arnold34
W
7 sa.
Er

Selamlar yetim maaşı almaya başladım birçok banka 6250 +3000 veriyor maximum. En mantıklısı vakıfın 12binlik kampanyası gibi görünüyor önerisi olan var mı?



B
3 sa.
Yarbay

Daha dogur7 hesaplama
Promosyon miktarı çarpı promosyon bitimine kalan ay bölü 36 ay
Yani diyelim promosyon 10.000 3 yıl dolmasına kalan süre 14 ay
10.000 x 14 / 36





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bidarxx -- 22 Eylül 2024; 0:18:3 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Xlarge
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.