Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
22
Cevap
735
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Türk Telekom ekipleri ankastreye bağlı kablomu kesti ve portumu başkasına verdi (2. sayfa)
K
3 hafta
Binbaşı

Hocam sana bu hayatta bol şans diliyorum :)

Doğru yerlere parmak basmış olduğumu bir kez daha görüyorum. Bu yangın öyle sönmez hocam, hangi şehirdeysen Adliyeye uğrayıp "Donanımhaber Kerros" hakkında şikayet dilekçesi bırakmanı öneririm :)


Son bir ders vereyim madem sana sonra blok listemle tanıştıracağım ;


quote:

TCK Madde 267

(1) Yetkili makamlara ihbar veya şikayette bulunarak ya da basın ve yayın yoluyla, işlemediğini bildiği halde, hakkında soruşturma ve kovuşturma başlatılmasını ya da idari bir yaptırım uygulanmasını sağlamak için bir kimseye hukuka aykırı bir fiil isnat eden kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.


TMK için gidip Kat Mülkiyet Kanununu oku. Anlarsan yeterli gelir.


"TCK Madde 301 - (1) Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve Devletin yargı organlarını alenen aşağılayan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır."

Hocam hukuk bilmediğin için tüm kavramları o kadar karıştırıyorsun ki, gülmekten başka elimden bir şey gelmeyecek kusura bakma. 301 içerisinde hangi organ BTK oluyor, onu da bir yazarsan :)))))))))))))))))))


Hocam neyse sana ISS güzelleme & koruma & kollama yolunda başarılar diliyorum.

Forumun dış etkilerden arınan yerler olmasını ümit ediyorum, çalıştığı yerleri savunanlardan ziyade haklılığı savunan insanlar çoğalır umarım.

Sağlıcakla kal ve bilmediğin konularda asla ve asla biliyormuşsun gibi yasa metinleri alıntılama hocam, bir öneri.




Bu mesajda bahsedilenler: @XpressMusic34
K
3 hafta
Binbaşı

Hocam beni bu adam olarak kabul edin. Saygılar, sevgiler.



https://www.youtube.com/watch?v=0Y8986Mx098




Bu mesajda bahsedilenler: @XpressMusic34
K
3 hafta
Binbaşı

Çalıştığın İSS'yi ve görevini paylaştığın an, cevap vereceğim.

Profil gizlemek eskide kaldı hocam, google robotları çok değişik kafalarda yaşıyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @XpressMusic34
K
3 hafta
Binbaşı

Hocam benim için bunları yazmak zor işler değil. Madem bir bilgi eksiğiniz var, tamamlayalım. Ancak ben bilgi edinmek isteyen insanın "araştıran" versiyonunu severim. O nedenledir ki ketumum.


634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunundan alıntılar yapacağım sizin için. Sonuca siz gidin lütfen, beni yormayın.

IV - Ortak yerler:
Madde 4 – Ortak yerlerin konusu sözleşme ile belirtilebilir. Aşağıda yazılı yerler ve şeyler bu Kanun gereğince her halde ortak yer sayılır.
a) Temeller ve ana duvarlar, taşıyıcı sistemi oluşturan kiriş, kolon ve perde duvarlar ile taşıyıcı sistemin parçası diğer elemanlar,bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar, tavan ve tabanlar, avlular, genel giriş kapıları, antreler, merdivenler, asansörler, sahanlıklar, koridorlar ve buralardaki genel tuvalet ve lavabolar, kapıcı daire veya odaları, genel çamaşırlık ve çamaşır kurutma yerleri, genel kömürlük ve ortak garajlar, elektrik, su ve havagazı saatlerinin korunmasına mahsus olup bağımsız bölüm dışında bulunan yuvalar ve kapalı kısımlar, kalorifer daireleri, kuyu ve sarnıçlar, yapının genel su depoları, sığınaklar,[1]
b) Her kat malikinin kendi bölümü dışındaki kanalizasyon tesisleri ve çöp kanalları ile kalorifer, su, havagazı ve elektrik tesisleri, telefon, radyo ve televizyon için ortak şebeke ve antenler sıcak ve soğuk hava tesisleri,
c) Çatılar, bacalar, genel dam terasları, yağmur olukları, yangın emniyet merdivenleri.
Yukarıda sayılanların dışında kalıp da, yine ortaklaşa kullanma, korunma veya faydalanma için zaruri olan diğer yerler ve şeyler de (Ortak yer) konusuna girer.


4 üncü madde kapsamında bahsettiğiniz tesisler "ortak yerler".



Madde 3 –  Kat mülkiyeti, arsa payı ve anagayrimenkuldeki ortak yerlerle bağlantılı özel bir mülkiyettir.
Madde 16 –  Kat malikleri anagayrimenkulün bütün ortak yerlerine, arsa payları oranında, ortak mülkiyet hükümlerine göre malik olurlar.

Mülkiyet iddiamın kanıtı olsun.


Madde 6 –  Bir bağımsız bölümün dışında olup, doğrudan doğruya o bölüme tahsis edilmiş olan kömürlük, su deposu, garaj, elektrik, havagazı veya su saati yuvaları, tuvalet gibi eklentiler, ait olduğu bağımsız bölümün bütünleyici parçası sayılır ve o bölümün maliki, eklentilerin de tek başına maliki olur.

Madde 19/2 - Kat maliklerinden biri, bütün kat maliklerinin beşte dördünün yazılı rızası olmadıkça anagayrimenkulün ortak yerlerinde inşaat, onarım ve tesisler, değişik renkte dış badana veya boya yaptıramaz.


Madde 35 – Yöneticinin görevleri, yönetim planında belirtilir; yönetim planında aksine hüküm olmadıkça, yönetici aşağıdaki işleri görür:
b) Anagayrimenkulün gayesine uygun olarak kullanılması, korunması, bakımı ve onarımı için gereken tedbirlerin alınması; h) Anagayrimenkulün korunması ve bakımı için kat maliklerinin yararına olan hususlarda gerekli tedbirlerin, onlar adına alınması;



Madde 42 –  Kat malikleri,anagayrimenkulün ortak yerlerinde kendi başlarında bir değişiklik yapamazlar; ortak yerlerin düzgün veya bunları kullanmanın daha rahat ve kolay bir hale konulmasına veya bu yerlerden elde edilecek faydanın çoğaltılmasına yarıyacak bütün yenilik ve ilaveler, kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu ile verecekleri karar üzerine yapılır.

Umarım bu ayıklanan maddeler size yol gösterecektir.

  • Benim yaptığım eylem tamamiyle hukukidir, üstte kanuni dayanakları mevcuttur. Aksini iddia etmek istiyorsanız, ispatını bekliyorum.
  • Yönetici olmasa dahi bir kat maliki bu tedbirleri almakta özgürdür.
  • Şimdi asıl size iş düştü, BTK deneyiminiz ile UB deneyiminizi konuşturun. Apartman içine internet altyapısının, kat maliklerinden "en asgari haliyle" bildirilmeden yapılmasına olanak tanıyan BTK yönetmeliği maddesini rica ediyorum.
  • Yine ISS Abonelik Sözleşmelerinde bu yönde bir malik onayı olduğuna dair sözleşmesel maddeyi de paylaşabilirsiniz.

Son olarak ; İSS'ler apartmanlara gelişi güzel kurdukları tesisler, tesislerden kaynaklanabilecek zararlar kapsamında All-Risk sigortası yaptırıyor mu? Siz madem BTK'da idiniz, ISS'lere bu konuda ceza kesildi mi sizin döneminizde? Bu da bir ön soru olsun, devamını yazarım.




Bu mesajda bahsedilenler: @XpressMusic34
K
3 hafta
Binbaşı

Açık söylemek gerekirse yazdıkların ve görevlerin benim için sır değildi. Ben malumun ilanının, malumca yapılmasını seviyorum.

BTK konunuzu gördüğüm gün notunuzu yazdığımı yinelememe gerek yok.

Pek tabi mesleğin, görevin, memuriyetin konumuz dahi değil. Tek sorunum şu, "hiçbir işe yaramayan BTK şikayet sistemini" güzelliyor olmanız. İnternet sağlayıcıları bölümünde yazdığınız, sorunlara dair cevapların büyük çoğunluğu, bir tarafı korumak üzerine yazılıyor. Bunu da anlamak için dahi olmak gerekmez.

Haliyle şeffaf değilsiniz, tarafsız değilsiniz. Bu bölümde vakit geçiriyorsunuz, özgürce yapabilirsiniz. Ancak tarafsız ve şeffaf olmadığınız gerçeği de bu özgürlüğün gölgesinde kaybolacak değil.

Ben insanın tarafsız olanını severim, prensipler...


Neyse işin diğer bölümüne gelelim, 16 yıllık hukukçuyum. Burada elimden geldiğince tüm forumdaşlara, sabrımın el verdiği müddetçe cevap veririm. Bu cevaplarımın bir kısmı agresiftir, çünkü rahatsız olduğum şeyleri görüyorumdur. Bir kısmı bilgilendiricidir, paylaşmayı severim. Bir kısmı dalga geçmek maksatlıdır, mizacıma uygundur.

Ancak 16 yıllık meslek hayatımda hiçbir insanın haklarının bertaraf edilmesine seyirci kalmadım. Çenem kopsun ne diyelim :)

BTK ve İSS'ler, tüketicinin sırtındaki kamburdur.
Tüketicinin kaz gibi yolunmasına seyirci kalındığı sürece de BTK benim için hiçbir işe yaramayan bir yerdir.
Özgür interneti öyle ya da böyle, evire çevire dikizleyen bir kurumu savunmam.

Sağlıkla kal hocam.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerros -- 23 Mayıs 2024; 23:53:3 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @XpressMusic34
X
3 hafta
Yarbay

Hocam geçmiş mesajlarına/mesajlarınıza ve konularına/konularınıza yönelik kısa bir araştırma yaptım ve seninle/sizinle oturup hukuk veya internet konularında tartıştığım için kendimden özür diliyorum.

Bloklamak meselesine gelir isek benim tavrım en başından beri bellidir ek görselde görebilirsiniz.


< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 24 Mayıs 2024; 1:47:42 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Kerros
Ö
3 hafta
Yarbay

Bir tartışma yaşanmış, ancak tartışma bitmiş, yazılanları da maalesef okuma şansım olmadı lakin "etiketlenen arkadaş"' ben olduğum için ufak bir söz hakkına sahip olduğumu düşünüyorum.

Öncelikle ben hukuk adamı değilim, haliyle hukuk nezdinde konuşmayı bu sebeple kendim için doğru bulmuyorum.

Hukuki açıdan yaptıklarınızda meşruiyet görüyor olabilirsiniz, keza söylediğiniz üzere hukuk da yaptıklarınıza engel teşkil etmiyor olabilir ancak ben hukuku bir kenara koyarken hayat pratiği açısından yaptığınızın yanlış ve kaba bir eylem olduğunu düşünüyorum, açıkçası benim komşum aynısını yapsa ve ekipler çalışmalarından bundan dolayı güçlük çekseler size karşı öfkeli bir tavır takınırdım.

Telekom bu tür "üçkağıtlar"ı hep yapıyor, kendisinden hizmet almayan abonenin portunu değiştirmek veya daha kötü durumdaki bir pere aktarmak gibi, forumda da çok kere örneklerine rastlamak mümkün. Ancak ben sizden farklı olarak, binadaki kutuya "hukuk imkan tanısa dahi" müdahaleyi zorlaştıran yöntemlere başvurmanın etik olmadığına bununla birlikte nihai bir çözüm olmadığına inanıyorum. Çünkü ekiplerin tek müdahale edebileceği yer binadaki kutular değildir, art niyetle hareket etmek isteyen binanızla bulunmayan bir eleman olan saha dolabından da, santralden de emeline ulaşabilir .Bu yüzden Telekom'un ve diğer telco'ların müşterilere yaptıkları etik olmayan bu tür davranışlar için hakkın daha doğru yöntemlerle, ilgili mecralarda aranmasının daha faydalı ve ahlaki olan yol olduğu inancındayım. Bu yolun nasıl olacağı, hukukun bu konuda ne türde imkanlar sağladığını elbette hukuk adamı olduğunuz için benden daha iyi bilirsiniz. Hal böyle iken hakkınızı doğru yerde aramak yerine işi yokuşa sürerek mücadele etmeyi ben doğru bulmuyorum.


Diğer meseleye gelirsek, @XpressMusic34 yakın arkadaşımdır, bölümümüzdeki hatrı geçer kadar eski arkadaşlarımız da kendisini tanır. Kendisinin avutkatlığı elbette bana düşmez ancak açık konuşayım ithamlarınızdan o kadar rahatsız oldum ki buna da cevap vermekten kendimi alamıyorum. Kendisi ne BTK'da ne de iligli bakanlığın herhangi bir teşkilatında ya da telco'lardan herhangi birisinde çalışmıyor. Bu tür yersiz ithamlara hukuk ne diyor ben bilmiyorum ancak ahlaki açıdan büyük bir ayıp olduğunu biliyorum.

Saygılarımla meselenin geri kalanını vicdanınıza, görgünüze sunarım.




Bu mesajda bahsedilenler: @XpressMusic34 , @Kerros
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.