Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
139
Tıklama
0
Öne Çıkarma
11 Yıl Sonra Yeniden Yardım Lazım
U
4 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

Arkadaşlar en son 2013 yılında buradan bir sistem toplamıştım, sonra okul vs derken bugüne kadar laptoplar ile idare ettim. Şimdi yeniden bir pc toplamak istiyorum ve yine forum ahalisinden yardım bekliyorum. Bütçe aşağı yukarı 43-48 bin arası Ekran kartı ve işlemci ok gibi ama anakart nasıl olmalı emin olamadım 650 serisinden çok fazla seçenek var. Akdeniz'de yaşıyorum haliyle sıcak oluyor işlemci için ekstradan soğutucu lazım mı bilemedim. Güç kaynağı değişmeli mi onu da tam bilemedim kısaca yardımınızı istiyorum arkadaşlar aşağıdaki sisteme ek olarak ne eklenebilir.

artı olarak elimde 2013 yılından kalma philips bir dvı girişli full hd monitör var onu 3 5 ay hdmı dönüştürücü ile kullansam sıkıntı çıkmaz sanırım.

Şimdiden teşekkürler.
< Resime gitmek için tıklayın >



S
4 hafta
Yarbay

https://www.sinerji.gen.tr/sinerji-riven-ryzen-7-7800x3d-16gb-1tb-nvme-m2-ssd-msi-geforce-ventus-2x-oc-12gb-rtx4070-super-oyun-bilgisayari-p-51210
Bu sistemi toplamayi düşünüyorum bi tanidiğa, sende düşünebilirsin yada kendi araştirdiğin sitesinde işlemci değiştirebilirsen faha iyi olur gibime geliyor.Wifi adaptör vs yerine wifi anakart sistem topla 5-10k artiş olur ama 5-10 sene rahat kullanirsin.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
4 hafta
Yarbay

7500F için giriş seviye anakrtlar yeterlidir. Anakarta yüklenmez bu işlemci.
Şu makinayı alın,geçin.Ryzenlerde çift ram performans olayıda kalktı Tek ram de olsa farketmiyor artık.




< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
4 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

Hocam teşekkürler öncelikle ileriye dönük olduğu için ryzen sistem düşünüyorum aslında. 2000 yılında gericom model laptoptan bu yana hep intel kullandım. Ddr5 ile iki üç yıl sonra belki sistemi ekran kartı ve işlemci olarak yenilerim diye düşündüğüm için 650 serisine baktım. Diyorsanız genede 620 anakartlar iş görür onu seçerim.

onun dışında soğutucu lazım olmaz diyor musunuz 7500ler için.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultralisan -- 22 Mayıs 2024; 20:16:43 >


Bu mesajda bahsedilenler: @metin abi 65
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.