Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 5 misafir
101457
Cevap
4086428
Tıklama
49
Öne Çıkarma
Cevap: En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız (5073. sayfa)
E
2 gün
Yarbay

Umarım beğenirsin hocam, iyi seyirler dilerim.




Bu mesajda bahsedilenler: @Kartal Göz
E
2 gün
Yarbay

https://www.imdb.com/title/tt0048473/
Anlatmayan, gösteren işlerden. Hiçbir zaman ajitasyona sırtını dayayarak yoksulluğu duygu sömürüsü haline getirmiyor Satyajit Ray. Kendisi bile maddi imkansızlıklar nedeniyle zora düşerek hükümetin desteğiyle tamamlıyor filmini. Yaşlılık, sefalet, umut ve hakikat hakkında iki saat. Fakat sindirmesi hayli zor. Bizler için iki saat yoksulluk gerçeklerine ortak olmaya çalışmak bu kadar müşkil iken, ömürleri boyunca bu yaşamın sillesini yemiş insanların acılarını hissedebilmek imkansız. Günde iki kere iyi bir yemek yemek ve yılda iki kere yeni elbise giymek bazıları için maalesef büyük lüks. 8/10


Bu mesaja 1 cevap geldi.
I
2 gün
Yüzbaşı

Vay be. Lise hocama Satyajit'in filmlerini indirmiştim (bu film de dahil) bazı indirdiklerim duruyor bilgisayarımda. Aklıma o geldi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Ed Wood
E
2 gün
Yarbay

Ne güzel denk gelmiş. 93'te bu filmlerin negatifleri yangında büyük hasar görüyor ama neyse ki uğraşlarla harika restore edilerek bu hale getirilmiş.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ItsAtakan24
A
2 gün
Yüzbaşı

https://www.imdb.com/title/tt27417166/
Gürcistan'dan ayrılan yeğenini bulmak amacıyla bir komşusuyla İstanbul'a onu aramaya gelen bir teyzenin, burada geçirdiği günleri anlatıyor film. Türkçe diyaloglar, Beyoğlu sokakları ve arka planda sevdiğimiz ezgileriyle üzüntülü anları olsa da çok içten ve sıcak bir film olarak hatırlayacağım hep.. 9/10


https://www.imdb.com/title/tt8095860/
9-10 yaşlarında izci kampında yaşadığı bir taciz olayını reveal eden karakter ile tetiklenen mevzu, olaya adı karışan papazlar hakkında ortak geçmişi olan bir grup insanın bir araya gelip yarattığı momentumla kiliselerin, hatta papanın sorgulandığı bir movementa dönüşmesi konulu gerçek hikayeden alınma bir senaryo.. 7,5/10


https://www.imdb.com/title/tt23468836/
Past Lives tuttu kaymağına biraz da ben banayım ekolünden geliyorum hissini aşamadığımdan sanırım içine hiç giremedim, oldukça yapay buldum. Beklentim yüksekti, sert çakıldım.. 4/10



S
dün
Yarbay

Bu filmi izlediğimde ben de benzer şeyler hissetmiştim :) Mizahi tarafı da hiç bize hitap etmiyor. Bence de vakit kaybı.




Bu mesajda bahsedilenler: @Melanie Thierry
A
dün
Yarbay

https://m.imdb.com/title/tt0285492/

Efsane film Cube'in ikinci filmi. Devam filmi değil ilk filmin bittiği yerden başlamıyor
Bilimkurgu,kuantum fiziği eklenerek yepyeni karakterlerle bir film çekmişler
İlk filmde küpe sıkışan insanların zekalarını zorlayarak, hayatta kalma azmi bu filmde eksik
Konu aslında güzel ama kurgu ve oyunculuklarla filmi becerememişler
İmdb puanı adil olmuş ilk filmi izlediğim için ikincisini izledim
İlk film daha iyiydi İzlerken merak duygusu hep vardı



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
dün
Yarbay

https://m.imdb.com/title/tt0338526/

Hugh Jackman abimiz Van Helsing rolünde başrol
19.yüzyılda Transilvanya'da Kont Drakula'nın peşinde olan Van Helsing'in macerası
Tarihi doğaüstü fantastik macera filmi
Bol bol bilgisayar efektleri, kostümler,makyajlar,mekanlar çok büyük bir prodüksiyon, kurgu senaryoda sıkıntı yok ve imdb 6 puan almış, filme başlarken çok vasat bir şey izleyeceğimi sandım
13-15 yaşlarında çocuğunuz,kardeşiniz varsa beraber izlenir. Fantastik kısmı çok ağır basıyor
Drakula,Kurtadam,Frankeştayn
2 saatlik bir şölen ve tempo hiç bitmiyor
Hugh Jackman ve filmdeki soğuk karlı bulutlu 19.yy Transilvanya atmosferi için izledim
Bu kadar emek harcanmış filme çerezlik film diyemem emeğe saygı
İmdb 6.5 & 7 puanı hak ediyor. Az puan verenlere yazıklar olsun diyelim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

I
dün
Yüzbaşı

Hadi bee. Ucuz yırtmışlar o zaman paçayı. Bunu bilmiyordum bak.




Bu mesajda bahsedilenler: @Ed Wood
N
dün
General

https://m.imdb.com/title/tt0375912/
Uyuşturucu kaçakçılığı gibi pis bir işe bulaşmış bir kişi günün sonunda her türlü engeli alt ettiğini zannetse dahi eninde sonunda hayatın tokadını yiyebileceğini, ölüm kalım savaşının en umulmadık yerden vurabileceğini, bir suçu meşrulaştırmanın vicdan karşısında her zaman işe yaramayacağını hatırlatan bir yapım. Diyalogları oldukça iyi yazılmış ve film gerçekten hayatın kendisi gibi hissettiriyor. Bu yapım kurgusunu aptalın ve talihsizin öldüğü, kurtların avlandığı ama av da olabilecekleri, yazgının %100 önüne geçilemeyeceği bir gerçeklik olarak lanse ediyor. Daniel Craig düşüş ve yükseliş anlarında duyguları çok güzel tasvir ediyor. Kesinlikle izlenmeli. İlginç ve çarpıcı bir sinema eseri, özellikle bir mafya/kriminal draması arayanlara, Guy Ritchie-vari İngiliz jantiliğinin ilgilisine tavsiye edilir. 8/10.



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

N
dün
General

https://m.imdb.com/title/tt6259380/


https://m.imdb.com/title/tt14764464/
Doğuştan özel güç sahibi insanların X-Men mutantları tarzında bir mantıkla ayrıştırıldığı, önce iş gücü ve devamında uyuşturucu damıtma kaynağı olarak istismar edildiği distopik bir geleceği konu alan bu serinin iki filmini beraber ele almayı uygun gördüm. Seri ana karakteri Connor Reed - Robie Amell - etrafında dönüyor. Bir özel güç sahibi şahıs olarak onun bu suç yoğun sosyolojik ortam içerisinde karakter gelişimini ve çevresinde değer verdiklerini kurtarmak için gösterdiği mücadeleyi takip ediyoruz. Bu yolda Reed iki filmde de kriminal Garrett - Stephen Amell - ile işbirliği yapmak zorunda kalıyor. Bunu yaparken ayrıca malum özel güç sahibi insanları toplumdan ayrıştırıp marjinalleştiren distopik polis devleti sistemine ve bu sistemin yozlaşmış unsurlarına karşı bir kavga veriyor. Sosyolojik temalar işleyen suç draması ve süper kahraman aksiyonu seviyorsanız bu iki filmlik seriye bir şans verebilirsiniz. Daha iyi olabilirmiş ama bu haliyle de kötü değil. 6/10.



N
dün
General

https://m.imdb.com/title/tt4463894/
Bu daha neşeli bir yapım. Küfürler, belaltı espriler, gevezelik, mizahi laflar, komik takışmalar çatlak babasının - Samuel L. Jackson'ın - yardımıyla ölen bir arkadaşının ölümündeki sis perdesini aralamaya çalışan bir FBI analistinin hikayesiyle bütünleşiyor. Aksiyon standart ve hiçbir ayırt edici özelliğe sahip değil denebilir. Dedektiflik/vaka çözme kurgusu ise vasattan hallice ve "böyle yapılabilirdi" dedirten mantık hatalarıyla dolu. Ama film işi bir aile - bilhassa baba-oğul, karı-koca - muhabbetine çevirerek eğlendirme işini iyi yapıyor. İzlenebilir seviyede bir "komedi aksiyon" örneği olmayı başarıyor. Sonuçta çok açık ki bu filmin maksadı birinci sınıf bir dedektiflik hikayesi yazmak değil. Güldürmek. 6/10.



N
dün
General

https://m.imdb.com/title/tt10451914/
Çok kaliteli bir film diyemem ama gene de senaryosu jenerik kötü Ruslar kılıfının ardına saklanan bir ABD eleştirisi girişimi olarak ilginç ve bence bir Hollywood filmi olarak bu anlamda biraz fazla cüretkar. Bu film çekildiği zamanda daha Ukrayna Rusya Savaşı bile çıkmamışken Ukrayna üzerinden müdahaleci Amerikan dış politikasını yeren politik bir mesaj verme derdinde. Filmin bu mesaj verme derdi ve aksiyona sadece laf olsun cinsinden odaklanışı her ne kadar mesajın esas aracısı android karakter iyi yazılmış gibi dursa da aslında birçok açıdan sınırlı ve kusurlu kalmış, çok sıradan, ancak yoklukta izlenecek bir yapımın ortaya çıkmasına yol açmış. Karakter motivasyonları çoğu durumda yeterince iyi ve açık temellendirilmemiş. Psikopat savaş lordu ve nükleer kıyamet gibi tüm jenerik temalar uygulanmış. Sonra ters köşeler yapılarak bu jeneriklik aşılmaya çalışılmış ama bu da motivasyonlar eksik kaldığı için sırıtmış. Kurgusu zaten Ukrayna'daki Sovyet devrinden kalma nükleer silahların 1990'lardaki hikayesini bilen birisi için düpedüz saçmalıktan ibaret. Ukrayna öyle arabayla bir ucuna hemencecik gidebileceğiniz kadar küçük bir ülke de değil. Hele savaş halindeki, askeri açıdan kapatılmış, devlet ve Rus fraksiyonlar arası bölünmüş bir Ukrayna öyle değil. 5/10.



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

N
18 sa.
General

https://m.imdb.com/title/tt4460800/
Günümüz Londrası'ndaki konut ve varoş sorununu bir gelecek distopyası kılıfında eleştirmeye çalışan ancak birçok açıdan yetersiz kalmış bir yapım. Oldukça durağan ve sıkıcıydı. Sufli olmak için özel bir çaba harcanmış ama bu filmi yok etmiş. Kesinlikle Total Recall tarzında bir bilim kurgu macera beklemeyin (tabii filmin bütçe ve oyuncular gibi ölçütlerde erişebileceği mertebeye göre konuşuyorum). Aradığımı bulamadım. Oldukça kısıtlı bir sosyolojik eleştiri girişimiyle, bir Severus Snape - Lily ve Harry Potter sendromuyla karşılaştım. 2/10.



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

E
12 sa.
Yarbay

https://www.imdb.com/title/tt3612616/
Hiperaktivite bozukluğu olan oğluna bakmaya çalışan bir annenin dramı diyebiliriz film için. Kocası, işi; kısacası hayatı olmayan kadının evladı için nelere göğüs gerebileceği aktarılmış Dolan tarafından. 1:1 içerisine sıkıştırılmış kadrajın amacı filmin iç sıkıntısının daha fazla izleyiciye geçmesiyle alakalı. Ve bu çekimle yakın planda hiçbir zaman iki karakter oturamıyor, biri mutlaka kontürlerin dışına taşıyor. İki kere bu pillarbox kendini tamamen akılcı şekilde normale çeviriyor ki bu iki sahne de filmin tek umut verici, iç açıcı anları. 

Filmin sanat yönetmenliği, müzikleri ve oyunculukları gerçekten üst seviye. Ama biraz sarkan, uzun tutulan sahnelerinden midir bilinmez bana pek geçmedi. Bu tarz dramlar biraz da izleyene duygu yükünü aşılamasıyla alakalıdır. Ancak tüm bu hususlara rağmen iyi bir film olduğunu düşünüyorum. Nitekim çok yükselemedim. 7/10



P
11 sa.
Yarbay

https://m.imdb.com/title/tt0115857/
Başrolde Keanu Reeves var. Ekürisi olarak gençlik yıllarındaki baş döndürücü güzelliği ile rol alan Rachel Weisz oynuyor. Ağır karakter ise Morgan Freeman. Bilim (kurgu?...gerçeğe uygun aslında) türünde, aksiyon, suç, ihanet gibi kavramları bir arada sunan bir yapım. Yeşil ve yenilebilir ucuz enerji konusunda IT destekli bir projeye (C-Systems) girişen kıdem sahibi hocaları ve Reeves'i (E. Kasalivich) Weisz (L. Sinclair) ile beraber tufaya getiren gizli servisin ihanet zinciri içindeki maceraları söz konusu. Imdb puanı düşük kalmış, puanım 6.5/10. Birden fazla kez izleseniz yine keyif alırsınız.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 20 Eylül 2024; 21:39:37 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
10 sa.
Yarbay

< Resime gitmek için tıklayın >
All About Nina (2018) - 6/10
Muhtemelen Mary Elizabeth Winstead olmasa izlemezdim. Sakin akıp giden bir filme göre sert bir sonu var.


< Resime gitmek için tıklayın >
Win It All (2017) - 6/10
Konu ne kadar herkese hitap etmese de; doğal ve hayatın içinden bir film. Jake Johnson bence iyi ve sempatik bir oyuncu. Daha iyi yapımlarda yer almayı hak ettiğini düşünsem de bu tür filmlere de çok yakıştırıyorum. Son oyun sahnesinde ben de Eddie kadar gerildim ve daraldım.



A
9 sa.
Yarbay

https://m.imdb.com/title/tt1772250/

İspanyol yapımı gizem,dram ağırlıklı gerilim filmi
Kadın erkek aşk ilişkileri temelinde bir konusu var. ağırlıklı olarak tek mekanda geçse de dış mekan çekimleri de var
İmdb puanı fazla olmuş, ispanyol filmlerinde hep bir şaşırtmaca,gizem olayı vardır heralde gaza gelip imdb'ye yüklenmişler
Film izlenmesine izlenir ama imdb puanına bakıp bir şaheser izleyeceğinizi sanmayın öyle bir film değil
Gizem ve kısmen gerilim filmlerinden hoşlanıyorsanız izlenir





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alpha Centauri -- 20 Eylül 2024; 23:8:49 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.