Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
51
Cevap
3828
Tıklama
47
Öne Çıkarma
Cevap: Sosyal medyada gündem oldu: Peki 5G’yi gerçekten bir Türk mü buldu? Erdal Arıkan Kimdir? (3. sayfa)
S
2 hafta
Yarbay

O kadar çok ülke var ki :

Sana tavsiyem Google Amca ya sor şu kelimelerle :

3G closure



3G shutdown



Şaka gibisin ve senin gibi birkaçı da öyle anlaşılan.


İnsan bir araştırır da öyle cevap verir ...

Yazık ... Yeni nesilden bir CACIK olmaz ...


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @zek
S
2 hafta
Yarbay

Burası forumdur ve TEST misali buradan ne anladınız özeti nedir filan mı soruluyor?

Sen forum nedir bilir misin ?

Burada herhalde gidipte alakasız başka bir konu hakkından mı bahsediyorum ? Yok ...

14 Kişi veya o civarı kişi de sanırım seninle aynı kafada. Kitlesel bir ufak çaplı bir galeyana gelmece gibi sürü bilinci oluşmuş belli ki ...


Öyle de meee! deme ...




Bu mesajda bahsedilenler: @madonu
Z
2 hafta
Yüzbaşı

Hahahhahaha yeni nesil mi? bence sen biraz arastir 😂 Google yazacakmisim 😂 7 senedir global GSM firmalari ile calisiyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zek -- 20 Mayıs 2024; 14:24:36 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @smart1978
S
2 hafta
Yarbay

Yeni nesil oluyor.... Yom değilim diyorsan da olay daha da vahim.

Sektördeysen durum daha da fecaat senin için de ...


Araştır . Aydınlanmış bilgilenmiş olursun ...

Kafanı kuma gömen birisi bunu şeflerin amirlerin veya yöneticilerin bilse ben olsam anında iş akdini fesh ederim ... Şaka maka değil...



S
2 hafta
Yarbay

İyi ki paralar AKP hükümetine gitmemiş. Çin kazansın. 5G'yi oluşturan modülü buldugunda adam hala türkiyedeymiş, makalesi ortada şekilde. Hiç kimsenin ruhu duymamış. Ama Çin hemen olaya el atıp bu adama yatırdıgı paranın 100 mislini almış. Bilim ve sanat itibar görmedigi toplumları terk edere güzel bir örnek olmuş. Hayırlı olsun. Çin bol bol kazansın bizim degerini bilemedigimiz deha üzerinden :)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 20 Mayıs 2024; 16:18:22 >

L
2 hafta
Çavuş

Çok güzel bir yazı olmuş. Editörün elleri dert görmesin.




S
2 hafta
Yarbay

15 senedir forumdayım. Net şekilde okudugum en saçma yorum bu olabilir.



M
2 hafta
Yüzbaşı

Erdal hocanın buluşu 5G’den bağımsız bir şey aslında. 5G’yi bulmak diye bir şey de olamaz zaten. Kablosuz haberleşmede 5. jenerasyonun bir sürü standardı olacak, kanal kodlama standardı olarak da Erdal hocanın buluşu olan polar kodlar ve yine Erdal hocanın MIT’de hocası olan Robert Gallager’ın buluşu olan LDPC kullanılacak. Burada Erdal hocanın asıl başarısı şu: Shannon kapasitesi diye bir teori var. Bu teori kablosuz haberleşmede kanalın maksimum bilgiyi taşıma kapasitesini söylüyor ve ilk defa bu kapasiteye ulaşan hata doğrulama kodu Erdal hocanın buluşu olan Polar kodlar. İşin içinde olanlar bunun ne büyük bir buluş olduğunu biliyor veya anlayacaktır. Zaten aldığı ödül de müthiş prestijli bir ödül.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

O
2 hafta
Yarbay

Hayret, 5G-6G nezle yapıyor, uçaklardan üzerimize toz basıyorlar, deney sıvısı, küresel bilmemneci düz dünyacılar gelmemiş konuya henüz...

Bilim-din konusunda da amma yanılgılar içerisinde olanlar varmış.
Her iki kutbun da yobazı üzerinden muhteşem çıkarımlar yapmışsınız. Güzel valla ne diyelim.

Endülüs vs falan da hiç duymamışsınız demek.
Hristiyanlıkta da Müslümanlıkta da bilimle ilimle uğraşan bir sürü alim vardır. Eski yıllarda da vardır, halen de var.

"Klise"(?!) denilen kilise ve bazı din adamları kendilerinin elindeki güç kaybolmasın diye birçok bilim adamına engel olup asıp kesmeye çalışmış ancak bunların büyük çoğunluğu ileride dünyayı değiştirecek buluşlara imza atmış adamlar olarak tarihe geçmiştir.

"Daha dün bisiklete bile şeytan icadı" diyordunuz demek de apayrı bir cahillik. Müslümanlıkta İslamiyette de böyle bir şey yok.
Dediğim gibi, cadı avı, aha bunlar cadı, büyücü diyen kilise şaklabanları ile İslamiyetle alakası olmadan bir tarafından sallayan iki tarafın da yobazının olmayan düşüncelerini birbirine karıştırıp yanılgılara düşmeyin, boşa birbirinizi kırmayın, üzmeyin



D
2 hafta
Yarbay

Iddiayi ortaya atan türk profesör Kim onu Da yazaydin bari




D
2 hafta
Yarbay

yahu kardeşim 5G bulunma diye birşey yok nasıl 2,3,4,g nasıl geliştirildi ise bu dewam edecek yok.Bir türk 5G bulmuş hahhahhh Cep telefonunu.
ABD liler icat etti Japonlar küçültüp cebimize soktu.
Bu dünyada ABD liler icat eder gerikalan ülkeler Sahiplenmeye ve kullannır.




D
2 hafta
Yarbay

türklye medeniyetin merkezidir,bu topraklarda yetişen büyüyen bu toprakların suyunu içen pekçok değerli insan kaynağı bu topraklardan doğal maden gibi çıkması doğal.doğal olmayan şey türklye cumhuriyeti devletini kuran batı emperyalist ülkeleri türkiye insan kaynağını kendileri kullanmak üzerine bir tasarım yapmışlar.lakin insan kaynağı okadar çokki Avrupa abd dışına bile taşmaya başlamış, çin bile bu sömürge düzenden kaynak sağladığı görüyoruz.türkiye cumhuriyeti devleti insan kaynağını istesede elinde tutamaz.devletin ana kolonları bilerek yalnış yapılmış.sistem insan kaynağının batının kullanması üzerine tasarlanmış.daha türk milletinin bilmediği görmesini engelledikleri çok şey var.türk milleti düşünmeyi ve sorgulamayı öğrenmeli.yeni nesil insanlar kendilerine gösterilene inanmayı bırakmalı




M
2 hafta
Teğmen

Asıl konuyu kaçırıyorsunuz. ABD'nin ya da başka bir ülkeden herhangi bir şirketin ilgi bile göstermediği bir çalışmaya, Çin ve Huawei sahip çıkıyor. Bu konuda herkesin alması gereken dersler var. En büyük çıkarım ise ABD gibi ülkelerin de artık yozlaşıyor olması. Bizim 100 yıldır yapamadığımızı Çin yapmış, kendisini yıllarca endüstride lider tutacak bir işe kaynak aktarmış. Bu, muazzam bir öngörünün sonucudur.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

M
2 hafta
Yüzbaşı

Bence 5G doğrudan TÜRK.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.