Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
23
Cevap
753
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Cevap: Herkes Çalışmadan Devletten Para Alacak.. Çok Yaklaştık !! (2. sayfa)
K
2 hafta
Yarbay

katar kuvyette filanda var petrol zengini az nüfuslu yerlerde var yan gelip yatıyorlar devlet bakıyor.
Türkiyede önümüzdeki 100 yıl olma ihtimali 0, abd fransa ingiltre gibi ülkelerdede olma ihtimali düşük yakın gelecekte.
tembelliği gericiliği doğruyor ultra zengin olsalarda çıkmaz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 19 Mayıs 2024; 16:36:55 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Why Shy
0
2 hafta
Yarbay

insanlığın karşısındaki tehdit yapay zeka değil, kirliliktir.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

K
2 hafta
Yarbay

Bunun sol propagandayla ne ilgisi var. Bir işi makine, insandan daha verimli yapıyorsa makine insanın yerini alarak o insan ya da insanları işsiz bırakır bu kadar basit. Yahu robot kullanan diyorsun da robotu kullanan bir kişi olacak atıyorum 1 kişi robot yardımıyla 100 kişinin işini yapacak, 99 kişiyi işsiz bırakacak. Rakamlar atmasyon ama mantık bu şekilde. Çalışan ihtiyacını azalta azalta işsizliğe sebep olacak zaten. Ayrıca dediğin şeyi devlet yaparsa sermaye o ülkede ya durmaz ya da zaten robota yaptığı yatırım insana yaptığıyla eşdeğer olacaksa adam gibi robotlara yatırım yapmaz. Gerçi 2. Zihtimaş daha yüksek çünkü kodamanın hali hazırda işleyen bir yatırımı varken kapatıp gitmez, ancak robotlaşmaya engel olmayan diğer ülkelerdeki rakip sektörler olursa o zaman buradaki kodaman iflas bayrağını çeker ya da kendisini engellemeyen ülkelere doğru yol alır. Ya da hükümet bu engeli koymaktan vazgeçer. Kısacası o iş biraz yaş.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Tek_Kisilik_Muhalefet
T
2 hafta
Yarbay

Sadece sol kelimesi kullandığım için mi cevap yazdın?. İşveren robot kullanıp karlılık sağlamıyorsa niye yatırım yapsın ki! Vergisi daha az ve robot kullanımı yapacağı yere yatırım yapar haliyle... Akp döneminde kaç otomobil fabrikası kuruldu ülkede ? Hiç . Robot yada yapay zeka kullanılsa da iktidardaki zihniyet değişmedikce ülke hep kaynaklarını tüketerek yaşar ilk 10 döneminde 80 milyar dolarlık işletme satıldı son 5-10 yılda da arsa -konut satarak ve borçlanarak yaşadık .

Tabii ki robot veya yapay zeka kullanımı işsizliğe yol açabilir veya işgücü saatlerini düşmesine neden olabilir . İşsiz kalanların issizlik maaşı için de robot kullananların ülkeden kaçmasını neden olmayacak düzeyde vergileri artırılarak sağlanabilir. Bu basit iktisat düşüncesi fakat sol propaganda robotların insanların işsiz bırakacagı,aç bırakacağı propagandası yaptılar hep Osmanlı zamanı hattatların matbaaya karşı çıkmaları gibi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Kartal Göz
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.