Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 kayıtlı üye, 1 misafir
34630
Cevap
1691821
Tıklama
59
Öne Çıkarma
Cevap: SOUNDBAR [ANA KONU] (1732. sayfa)
T
17 sa.
Yarbay

Bende Zidoo ve firestick var. Ses sistemi olarak da avr var. Ama bu konu başlığına ara ara bakıp, yardımcı olabileceğim bir şey olursa yazıyorum.

Bu arada gerçek atmos dediğimiz ses formatı aslen true hd üzerine ek olarak atmos datasının eklenmiş hali oluyor. Eğer atmos desteklemeyen bir amfi olursa, atmoslu bir filmin sesini AVR’de true hd olarak görürsünüz. Ama sizde daha farklı bir durum söz konusu gibi görünüyor.


Ek olarak filmlerin hangi versiyonlarını indirdiniz bilmiyorum ama top gun ve black panther atmos sese sahipti diye hatırlıyorum. Düz true hd versiyonu var mıydı emin olamadım.

Bence emin olmak için eski bir filmin true hd sesli olan bir versiyonunu indirip tekrar deneyin. Bu arada cihazları da tekrardan başlatın denemeden önce. Bazen bu şekilde aksaklıklar olabiliyor. Firestick bazen surround ses iletmiyor, tekrar başlatınca düzeliyor. Belki böyle bir sorun olmuştur.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Resurrectionn
R
17 sa.
Yarbay

Üç filmin üçü de TrueHD Atmos destekli. MediaInfo'dan da kontrol ediyorum, dediğim gibi. Dediklerinize vakfım fakat sorunu bir türlü çözemedim gerçekten. Kablolar da gerekmemesine rağmen HDMI 2.1 ama garip valla.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @turuncu55
E
14 sa.
Yarbay

Medya playerlar konusunda detayli bilgi sahibi degilim ama true hd destekleyen cihazlar genelde bilinen nvidia shields ve zidoo gibi cihazlar onerilir. Nokia cihazin bu sekilde bir referansi var mi? Throught desteklemesi atmos gonderebildigi anlami tasimaz. Sesi islemeden gonderebilir ama atmosu iletemeyebilir. Ornegin amazon firestick de throught ses ginderebklir ama true hd degil, netflix tarzi atmos gonderebilir.

Saygilarimla.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
13 sa.
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Resurrectionn

Arkadaşlar merhaba nokia 8010 box'um geldi sondbara bağladım nokia da geçişi aktif ettim. Fakat True hd bir içerik açtığımda q990b infosundan baktığımda MULTİ CH PCM yazıyor. Atmos çıkmıyor.

Nvidia sheild kullanan varsa true hd içerik açtığında soundbar da i tuşuna basınca sizde ne yazıyor acaba ? Atmos yazması lazım.

Dolby atmos bir içerik açtığımda iste dolby atmos yazıyor. Ama true hd içeriklerde multi ch pcm yazıyor kafam karıştı.

Nokia 8010 da truehd desteğine sahip diye bir bilgi yok kalan herşeyi destekliyor. Ama truehd desteğinede ihtiyacı olmamalı çünkü ayarlarında passthrough seçeneği var. Yani ben bu cihazı doğrudan sondbara bağlamışken ve passthrough seçeneği açıkken neden truehd seslerde atmos almak yerine multi pcm alıyorum fikri olan var mı sizce? passthrough seçeneği olmasa box desteklemediği için diyeceğim fakat passthrough modundayken bütün işlemi soundbarım yapması lazım. @sadays @eiskent Üstatlar kaçırdığım nokta nedir ?

Nokia 8010 Android BoxSamsung Q990B Soundbar (HDMI OUT (Android Box) → HDMI IN (Soundbar))
Samsung Q990B SoundbarSony XF9005 TV (HDMI ARC/eARC OUT (Soundbar) → HDMI ARC/eARC IN (TV))

Box da passthrough da açık.

Edit: Pc den plexle de ayarlayı yapıp denedim sonuç aynı multi ch pcm yazıyor yani true hd yi çözmüyor. @tayaydin
Maalesef hem bu hem homatics ucuz etin yahnisi durumu geçmiş sayfalarda belirttim

Aslında streamer cihazlar bunlar yani nvidia gibi değiller tani aynı anda hem streamer hem hdd player değiller bu haliyle netflix amazon disney cihazı

Hddten bir şey oynayacağın zaman firmwareini değiştireceksin açıkçası hiç kullanmadığım için nasıl oluyor bilmiyorum coreelec'in sitesinden nokia için olanı indir bildiğim kadarıyla mouse'a ihtiyacın var kumanda kullanılamiyor vs

Yani usbden corelec olanla başlatınca hdd filmleri çıkarıp başlatınca streamer oluyor keşke kumandayı tanısa çok zor bir işlem değil ama tanımayınca avye moyse gerekince bir süre sonra bıktırır ama bilgilerim taze değil belki bu sorunu aşmışlardır dene haber ver



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Resurrectionn
R
13 sa.
Yarbay

Q990D Samsung iade ettim arkadaşlar, Şuan para bekliyorum tekrardan almak konusundan kararsız kaldım Q990E beklicem gibi geliyo.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
13 sa.
Yarbay

@sadays @eiskent Teşekkürler üstadlar.

Belki truehd de çalışır deidm ama sağlık olsun. Sheild e o paraları vermek istemeyenlere nokia 8010 u kesinlikle tavsiye ederim çok güzel cihaz çok stabil çalışıyor. Truehd yok ama baştan söyleyelim :)

Bu vesileyle herkese iyi bayramlar diliyorum sağlıcakla kalın.




Bu mesajda bahsedilenler: @sadays , @eiskent
K
11 sa.
Yüzbaşı

Arkadaş bi soundbar alalım dedik üst metal plakası kaymış tuşlara baskı yapmış. Kurulum yapan arkadaşlar gidince farkına vardım bende. Ayın 19 unda yine gelecekler. Hevesim kursağımda kaldı.
< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

J
9 sa.
Yüzbaşı

Hocam iyi bayramlar dilerim öncelikle, eğer özel değil ise iade sebebinizi öğrenebilir miyim?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ridvan1903
R
9 sa.
Yarbay

Hayırlı bayramlar dilerim.
Arka Sol Hop sorun çıktı yeni kapalı kutu ile değişeceklerdi stok yoktu bende para iade aldım şuan kendim yine kapalı kutu alsam 5.000 tl kadar elde para artar ama alasım yok nedense, avr seti kurdum ama soundbar giibi az ses ile çok iyi iş çıkarmıyo





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ridvan1903 -- 16 Haziran 2024; 6:45:42 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @James_Sunderland
P
6 sa.
Yarbay

İyi bayramlar arkadaşlar.



T
13 dk.
Yarbay

Firestick’in en son modelinde kodi ile tüm ses formatları düzgün şekilde passthrough yapılabiliyor. Bilginiz olsun diye yazmak istedim.

İyi bayramlar



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @eiskent
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.