Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 10 misafir
32841
Cevap
1622637
Tıklama
57
Öne Çıkarma
SOUNDBAR [ANA KONU]
B
10 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

ARŞİV İLK MESAJ (2013)


Merhabalar,

Bu başlığı açmamın sebebi, sektöre yeni girmiş olan soundbarları kullananların yorumu ve deneyimlerini bir başlık altında toplamak.

İlk önce ben yapayım yorumumu,

LG 3530A sahibiyim ve yorumlarımı aşşağıda belirtiyorum;

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >[/image

Yaklaşık 4 gün önce almış olduğum Lg 3530a soundbar 'ı uzunca bir fiil test etme şansı buldum.

+ ları ve - leri ile obejektif yorumumu sizlere sunuyorum.

Cihaz oldukça çok şık, TV nin altında çok şık duruyor - hemen ekliyorum; film seyredim keyif alayım, tv seyredim, şık olsun, kablo karmaşası olmasın birde çok para vermim - işte bu ürün size göre

Bağlantı olarak = Digitürk - HDMI ile TV ye bağlı
TV den optik çıkış olarak LG ses sitemine bağlı, böylelikle sadece tv seyrederken diil, tv ye ne bağlarsam (bilgisayar, player, Play Station) ses siteminden izliyorum, dinliyorum.

Cihazın bulunduğu ortam: 12 metre kare cihazın sağ ve sol tarafı duvar olan dir oda.

+ Reklamları, dizileri ve tüm tv programlarını bu ses sistemi ile izliyorum. Kısık seste rahatsız etmiyor yüksek seste ise olması gerektiği gibi doyurucu bir ses performansı veriyor

- Ses ayarı olarak 4-5 tane seçenek sunmuş, 3D ,temiz ses, surrond gibi - bence yetersiz, gerektiğinde kendimiz manuel ayar yapma seçenğide olsa daha iyi olurdu, zira her tv çıkışından kaliteli ve 3D ses almak mümkün diil

+ Film izledim 15 'i geçemedim, bunu nedeni birazda akşam denediğimden olsa gerek, ses çok iyi ve yüksek geldi bana. Sesler çok ayrıntılı ve temiz.

- 3D/Surround film bağlamadığınız sürece normal bir ses siteminden farkı anlayamıyorsunuz, hani helikopter arkadan gelsin, sağdan kurşun sesi gelsin filan gerçekçi bir film ile elde edebilirsiniz. Bütün ses sistemlerinde de olay aynıdır

+ Müzik olarak harika, sesde dağılma veya yıpranma yok, çok eğlenceli bir performans sunuyor.

- Bası sistemin tam yanına veya bas deliğini duvarın köşesine gelicek gibi yerleştirmek gerekiyor, aksi taktirde basın doyuruculuğu basın yerleşim yerine göre değişiyor

+ Auto power var ki bu çok güzel özellik. Bağlı olduğu cihazı kapatırsanız LG ses sistemide kapanıyor, açtığınızda ise LG ses sistemide açılıyor, Açmak için ayrıyetten kumandasını eline almanıza gerek yok. Standart bir ses seviyesinde bırakıp cihazı, ses düzeninide ayarladıktan sonra artık cihazın kumandasına ihtiyacınız yok. Ses artışlarını uydudan veya playerden yapıyorsunuz.

+ Cihazı iphone 4S 'ime bağladım ve bluetoothla müzik dinleyebildim - evin etrafında fazla uzaklaşmadan cep telefonunuzdaki müzikleri LG de çaldırmak mümkün.

+ Cihazın TV olsun film olsun, müzik olsun ses kaybı yok, kalitesinden ödün vermiyor. Çok açılıpta sesi dağıtmıyor, ben en son müzik dinlerken 50 yi zorladım ama dahada yukarı çıkıyodu, kaça kadar çıkıyor bilmiyorum ama 50 oldukca beni tatmin etti, seste herhangi bir dağılma, bozulma olmadı ve 10 sn dinleyebildim :)


En son yorum olarak;

Cihazın genel olarak parasının hakkını veriyor. Bir evin salonunda şık tasarımı, ince, kıbar görünen bu ses sistemi ile göründüğünden daha çok kaliteli ve yükses ses elde ederek kullanıcılarını hayran bırakıyor.
Surrond dediğimiz şeyi bu cihazda izleyebilmek için surrund bir film izlememiz gerekmektedir. TV ye bağlayıpda dizilerde surrond beklemek olmaz. o yüzden sade ve solo ses ayarları var, onları seçerek TV izlerkende bu ses sitemi ile keyif almak mümkün. Özellikle dizilerde izlerken bas ile uyumu harika, ben çok beğendim.

Almak isteyenler için yukarıdaki + ları ve - leri okumalarını ve kendilerine göre olup olmadıklarını karar verebilirler. Ama bu tür cihaz almadan önce kendinize şunu sorun; Ben ne kadar film seyrederim, bu cihazı ne kadar kullanırım ve gerçekten böyle bir ses sistemine veya daha üst bir cihaza ihtiyacım varmı die düşünün karar verin. Arada sırada kullanacağınız cihazlar için ciddi yüksek paralar vermeyin, zaten eskisi gibi müstakil sakin yerlerde oturmuyoruz, filmleri bile izlerken belirli miktara kadar açıyoruz kimse rahatsız olmasın die. O yüzden çokta yükses ses aramamak lazım, düşük ses yüksek kalite tercihiniz olmalı, bu cihazda hakkını veriyor. Öneririm...

Saygılar,



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

Sorun soundbarda gibi görünse de çözüm Modemde:
Yoruma Git
Yorumun Devamı laserss - 9 yıl +50
Bu işin uzmanı olmayan, amatör bir kullanıcı olarak LG SN11R ve Samsung HW-Q950A&
Yoruma Git
Yorumun Devamı I.K. - 2 yıl +25
Üstad olduğunuzu bu yazınız ile tescillemiş oldunuz aslında 🙂. Zaten Üstad'ların en belirgin özelliği toplumun ısrarına rağmen o sıfata layık olmadığını düşünmeler...
Yoruma Git
Yorumun Devamı tayaydin - 3 ay +19
S
10 yıl
Çavuş

Harika bir inceleme olmuş elinize sağlık,sisteminiz hayırlı olsun iyi günlerde kullanın.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
10 yıl
Binbaşı

Çok detaylı ve iyi düşünülmüş bir inceleme olmuş ellerinize sağlık.
Aklım da yavaş yavaş kaymaya başladı bu soundbar işine


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
10 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Teşekkürederim,

Merak edenler olursa da daha detaylı anlatabilirim,


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
10 yıl
Yüzbaşı

benim n11.com dan aldığım lg nb3530a yı bugün teslim ettiler. akşama kurulumu yapacağım üründe bir sorun yoksa. deneyimleri paylaşırım bir kaç günlük denemeden sonra...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
10 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Hayırlı olsun, seninde deneyimini bekleriz :)

ses 100 e kadar açılıyor haberin olsun, müzikte 50 açman yeterli :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @afanesavo
A
10 yıl
Yüzbaşı

yahu dün akşam kurdum. o ne ses. o ne kalite. bi arkadaşımla biraz test ettik. youtube dan offical klipler, harici bellekten 8gb büyüklüğünde bi iki film denedim. çok başarılı geldi. sesi 100'e 1-2 dakikalığına anca çıkarabildim. alttaki komşu iyi dayandı yani dün gelmedi ya kapıya daha da gelmez.

woofer çok başarılı. koltuklar hoplayacak neredeyse efektlerde.

bunlar ilk izlenimler. ses kalitesi kırpılmamış blueray 24-35 gb lık bi filmde denemek istiyorum asıl. sorround olayını.
o zaman test bitmiş olacak.

bir de ilk izlenimler; kurulumu nereye yapacağınız çok önemli.

ilk başta duvara monte etmeden tv ünitesinin üzerinde duruyordu.
akabinde tv nin tam altında duvarda denedim ses kalitesinde inanılmaz değişiklik oldu.

ortalama kulak hizasında olduğunda daha kaliteli dağılıyor bulunduğunuz ortama.

eksi yönlerine gelince surround olayını beklediğim gibi alamayacağım muhtemelen, 5+1 de kuleler ile arkadan gelen efektlere ulaşmak güç gibi dün akşam da gelmedi zaten o sesler. o kadar da bekledim. ama tam kurulumdan sonra belirtirim performansı.

yanlız aldığıma pişman değilim evim (2+1 öyle büyük bir salonum yok.) için on numara ses sistemi. çok şık.
reklamları bile kısa film tadında izliyorsunuz...


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @blueall
A
10 yıl
Yüzbaşı

bir de sormak istediğim bu optik kabloyu cihazlara bağlarken tedirgin oluyorum. böyle tık diye oturmuyor galiba. yuvasına zarar vereceğim hissi uyandırıyor. bişeyleri yanlış mı yapıyorum. değişik bi bağlantı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
10 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: afanesavo

bir de sormak istediğim bu optik kabloyu cihazlara bağlarken tedirgin oluyorum. böyle tık diye oturmuyor galiba. yuvasına zarar vereceğim hissi uyandırıyor. bişeyleri yanlış mı yapıyorum. değişik bi bağlantı.

Optik kablo aslında benimkisi oturuyor ses çıkmıyo ama bi tırnağa geçtiğini takarken hissediyorum elimle.

Ses çok başarılı gerçekten, surrond sesi alman için surron orjinal bir film ile denemen lazım.
Birde şöyle düşün karşında soundbar ve soundbarın sağ ve sol tarafı duvar olmalı ki arkadan gelecek olan sesler yandaki duvarlara çarpıp kulağına ulaşsın. Seside surrund veya 3 D ayarına geitreceksin. Ondan sonra dene bi görüşelim,

Bende orjinal bir bluray indiriyorum, onda denicem.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
10 yıl
Yarbay

LG NB3530A SOUNDBAR İNCELEMEM

Arkadaşlar uzun süredir soundabar araştırıp yeterli bilgiye ulaşamadığım için hep erteliyordum.

Soundbar konularının olgunlaşmasıyla ihtiyaçlarımı gözden geçirip ikna oldum ve dün kurulumunu yaptım.

Kaliteli ses, çevresel sesleri almak gibi bir hedefim vardı ama evdeki küçük oğlumdan ve kablolara olan nefretimden ötürü bu ürüne yöneldim. Mükemmel bir surround almak gibi bir hedefim olmadan n11.com sitesinden LG Türkiye garantili cihazımı 438 tl'ye taksitle aldım.

Tv: Lg 42LM760s
Ses sistemi: Lg NB3530A
Tv kendinden uydu alıcı. hd uydualıcı, Digitürk veya bluray oynatıcım yok.


Ses sistemi iki parça Ana ünite ve Kablosuz subwoofer.

< Resime gitmek için tıklayın >

Çok ama çok şık. Ana ünite tuşları dokunmatik.

Bu arada LG NB3531a adı altında cihazın gri rengi mevcut.

http://www.lg.com/tr/ev-sinema-sistemi/lg-NB3531A
< Resime gitmek için tıklayın >

Aksesuarlar

< Resime gitmek için tıklayın >

Sistemi içinden çıkan askı aparatı ile istediğiniz gibi konumlandırabilirsiniz.

Giriş çıkışlar.

< Resime gitmek için tıklayın >

Bağlantı

Bağlantı kutudan çıkan optik kablo veya bluetooth ile yapılıyor. Tv'nizde optik çıkış yok ise ne olur? İnanın bende bilmiyorum, media oynatıcı veya digiturk giriş çıkışları ile olur sanırım.

< Resime gitmek için tıklayın >

Kutuları açıp ana üniteyi optik kablo ile tv'ye bağlacak fişi elektrik przine takacaksınız. Subwooferı da sadece prize takacaksınız kurulum otomatik yapılmış, subwoofer wireless olarak ana üniteye bağlanmış olacaktır. Başka ayara gerek yok. Kablosuz subwooferda manuel eşleşme düğmesi hariç düğme yok. Sadece durumu bildiren, duruma göre değişen ışık bölümü var.

Ses sistemi üzerinde Usb giriş, 2 optik giriş ve mp3 kulaklığının eşdeğeri olan 3.5mm stereo girişi var. Hdmi giriş çıkışı yok.

En önemli özelliği bluetooth destekliyor olması. Kablosuz olarak telefonunuzdan veya diğer aygıtlarınızdan soundbarı aratıp "0000" şifresini girerek cihazları eşleştirebiliyorsunuz.

Akıllı telefonum(lumia 925) şifre istemeden direk bağlandı. Müzikler, videolar, oyun sesleri her şey ses sisteminden gelmekte. (Güncelleme: 6 Ocak2014)

Sistemde usb olsada usb'den flash veya hdd mi takayım film izleyeyim diye bir şey sözkonusu değil.

Sistem üzerindeki usb sadece ses oynatmak için. Hangi formatları oynatıyor sorusuna şöyle cevap verebilirim. Sistem usbsini kullanırsanız sadece mp3 ve wma çalıyor.

Ses dosyalarını veya film dosyalarını açma görevi tvnize veya harici media oynatıcınıza bağlı. Lg televizyonum en güncel formatlar mkv film, ses formatlarından da dts yi destekliyor o sebeple ben ses sistemi ile her film ve müzik dosyasını açıp seyredebilirim. Çünkü bunları çalıştıran tv. Tv izin verdiği içinde ses sistemi optik kablo ile tv'nin çalıştırdığı her şeyi çalacak. Tv'niz görüntü ve ses formatlarını tam olarak destekliyorsa bu cihaz işinizi görür. Kodeclerde sıkıntı var ise blu-ray ya da harici bir media oynatıcıya ihtiyacınız olacak.

Tv kanalları ve radyo kanallrında da sistem çalışmakta. İsterseniz kapatabiliyorsunuz.

Sesi hem tv'den hem ses sisteminden dinlemeye izin veriyor sistem. Ama eko sorunu çözebilirseniz.

Lg tv ayarlar, ses, senkron ayarlarından üsttekini +3 yapınca uydu izlerken ses senkron oluyor. Ama HDD den oynattığım filmlerde tv ile soundbarın sesi senkron olmuyor, eko oluşuyor. Bazı filmlerin(yify den indirilen) sesinin kısık olduğunu düşünürseniz soundbar ile bu konuşma seslerini pek yükseltemiyorsunuz. Haliyle efekt fazla ama konuşma sesi kısık olunca insan çevreyi rahatsız eder miyim diye düşünüyor. Doğru ayarı bulan bana bildirsin lütfen.

Senkron için sistemde ayar var ama sadece 0-300ms arası senkron yapılabiliyor. Pek bir işe yaramıyor.

Bluetooth ile ana ünite tv bağlantısını yapabilmeniz için LG tv'nizin bluetooth desteklemesi gerekli, 2013 model altında bu özellik mevcut değilmiş.

Optik bağlantı bluetooth bağlantısından daha kaliteli ses verdiği için gereksiz çok da gerekli değil. Subwoofer zaten kendiliğinden ana üniteye wireless ile kablosuz bağlanmakta. Odanın istediğiniz yerine sadece prize takarak subwooferı konumlandırabildiğimizden bahsetmiştim.

Kumanda.

< Resime gitmek için tıklayın >

Lg tv kumadasının yarısı kadar. 20cm civarı. Kumandada 4 ile gösterilen bölüm ses sisteminin kumandası ile tv'nizi yönetmek için, fonksiyonlar çok kısıtlı. Sadece ses ve kanal aşağı yukarı. Aşağıya bakabilirsiniz. Tv kumandası ses sistemine müdahale edebilse mükemmel olurdu.

< Resime gitmek için tıklayın >

Ses ayarı ve diğer ayarlar.

Ana ünite 100 ses seviyesi, kablosuz subwofer 6+, -40 kademedir. Onun dışında manuel tiz bass ayarı yapamazsınız. Sadece hazır modları kullanabilirsiniz. Yaptığınız hiçbir ayarı tvde göremezsiniz ana ünitede bulunan panelden okuyacaksınız. Buyrun ses modları, bence modlar yeterli.

< Resime gitmek için tıklayın >

Kumanda da tuşu bulunan auto powerdan bahsetmek gerekirse tv'nizi kapattıktan bir dk sonra ana ünite ve subwoofer kapanıyor. Tv açıldığında, açılıyor.

Tv izlerken "sinyal yok,geçersiz servis" gibi açılmayan uydu kanallarında 1dk beklerseniz. Cihaz yine kapanıyor.

Özellikler

< Resime gitmek için tıklayın >


YORUMLARIM.

Oda konumum.

< Resime gitmek için tıklayın >

Kablosuz subwoofer iki teklinin arkasında. Ben sol teklide otururum :D

Denenen filmler.

ufak tefek çizgi filmler
3d transformers 3
3d titanların savaşı
3d sanctum
3d pi'nin yaşamı

İlk denemem yukarı bak çizgi filmi ileydi sesi 100'e aldım ama abartı komşuları eve çekecek ses yoktu. Sonra 40'a indirdim normal sesin biraz üstü ile çizgi film izledik ama moralim bozulmuştu.

Sonrasında transformers'ı açtım. Ses 40'ta idi. O ne ses, o ne efektler. Arkamda bulunan subwoofrın sesi ile koltuk zangırdıyordu, hıh dedim cihazın yeri iyi. Hemen ses kısmaya başladım. Ses 15'te bile eşim devamlı az daha kıs, az daha kıs demekteydi.

Her filmde izlediğim ses yüksekliği farklı, bu film kalitesi ile alakalıymış. Kimini 8'de kimini ses 20'de normal yükseklikte seyrediyoruz.

Ama keyif almak istiyorsanız o ses açılacak. Efektlerde ev bir sallanacak. Sesi şöyle 30'a çekeceksin.

Sinemaya aileden büyükleri götürürüz bu ne gürültü böyle derler ya işte öyle gerçek sinema gibi ses, salonu dolduruyor. Ama gürültü yok, kaliteli ses var. Ses temizliği, bass kalitesi mükemmel.

Gelelim çevresel seslere maalesef daha öyle bir efekt alamadım. Ses sağ sol yapıyor ama arkadan gelen bir sesle karşılaşmadım daha. Ama filmleri hızlandırılmış turlarla seyrettim.

Ama bu cihazlara sanal 5.1 diyorlar ama yok bu tanım bence uygun değil. Ya da o özelliği ile daha tanışmadık. Gerçi sinemada da olsak devamlı ses karşıdan geliyor tek tük yanlardan efekt alıyoruz. Yinede sinema kalitesine yakın film gayet güzel izlenebilir.

Pişmanmıyım. Hayır. O ses kalitesi, efektlerdeki o bass filmi öyle bir tatlı yapıyor ki iyi ki almışım. 438 tl bu ürün için kesinlikle pahalı değil.

1000tl lik modelleri dinlemedim ama şahsi kanaatim 5.1 tadı alacağım diye bir soundbara 1000tl falan verilmeli mi? İşin içinde 3d oynatıcı ya da bahsettikerimden ayrı bir özellik vardır orasını bilmem. Bu ürün ile pahalı modelleri arasında surround farkı olacağını düşünmüyorum yalnız.

Sayın arkadaşlar aklıma geldikçe bu mesajı güncellemeye devam ederim. Şimdilik bu kadar.

Kullanma kılavuzu.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 3 Haziran 2014; 9:31:42 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
10 yıl
Yarbay

Bluetooth subwooferın menzili artırılırsa ve middlelar daha kaliteli olursa daha iyi olabilir. Teknosa da dinledim basları ve tizleri güzel. Tizler gayet iyi kulak tırmalamayacak düzeyde. Ama bluetooth menzili az olmuş. Ben subwoofer için köşeyi tercih ediyorum. O yüzden mesafe şart :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
10 yıl
Yarbay

Kılavuzda bunu söylüyor.

Mesafe 2 ile 10 m arası olmalı.

< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @umut_baris
A
10 yıl
Yüzbaşı

@biuu, incelemeler,yorumlar, açıklamalı kulanım klavuzu süper olmuş söyleyecek söz bırakmamışsın. tebrikler.
LG bile bu kadar iyi tanıtmadı bu ürünü

ben de yerleştirdim kurulumu yaptım.
artı yönler @biuu ve @blueall tarafından anlatıldı.

daha fazla artılardan bahsetmeyeceğim.
beni rahatsız eden birşey var ona değinmek istiyorum.

* woofer da güçtuşu konulmamış. tv izlerken woofer ı kullanmak istemiyorum. (woofer bi süre sonra yoruyor. sadece filmlerde izlemek istiyorum. ) sadece hoparlörü kullanmak istiyorum ama ne kumandadan ne de wooferdan bi tuşla kapatamıyorum.
direk fişi çekmeniz gerekiyor.

* surround u yakalayamadım. 5+1 sistemde olduğu gibi arkanızda bulunan hoparlörlerden ses gelme hissi oluşmuyor. oda kare sayılır, koltuk duvara sıfır, woofer tv nin yanında karşımda. sorrund u yakalarım diyordum ama yakalayamadım. sorun değil. kaliteli ses şu an için yeterli.

sonuç itibariyle aldığıma memnunum...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
10 yıl
Yarbay

İncelemeyi beğendiğinize sevindim. Sizde iyi günlerde kullanın.

Evet woofer için tek tuş yok ama fiş sökmekten daha kolay yol var. Woofer level tuşuna basıp ses kısma tuşuna basılı tutarak ayarı -40'a getirmek.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @afanesavo
E
10 yıl
Yarbay

benim de sistemi kullanacagim yerde tv yanlarinda duvar yok ..kare degil yani. bakalim nasil olacak ? 300 -350 civarina dusmesi yakindir sanirim, o zaman alirim ben de )



B
10 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Arkadaşlar selam,

Bir tane orjinal bluray CD si aldım, onu bilgisayarda oynatıp tv ye bağlayacağım, bakalım surrond denilen şey oluşacakmı.

Yarın akşam sonucu yazarım,


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
10 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Arkadaşlar,

Cihazınızda surrond test için koltuğunuza oturun ve 35-40 volum ile yiaşşağıdaki linkteki videoyu izleyin. Şaşıracaksınız :)


Youtube Assasin 's Creed 3


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
10 yıl
Yarbay

Direk indirilebilir link yaptım indirip deneyeceğim hemen. 1080p 86mb.

fragmanı buradan indiriniz.

________________________
İzledim. Yorumum eh işte :D

Fakat kumandadan infoya basınca pcm2/0.0 diyor Dolby digital değil yani.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 3 Kasım 2013; 14:45:51 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @blueall
B
10 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Tam anlamıyla nasıl izliycez, tam 5+1 video varmıdır ?

var ise link verin, yükleyelim hemen.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueall -- 3 Kasım 2013; 16:31:13 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
B
10 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Asıl videoyu buldum,

izleyin, dinleyin,

Dolby Surround

Helikopter sesi çok iyi..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueall -- 3 Kasım 2013; 21:03:15 >


Bu mesajda bahsedilenler: @blueall