Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 3 misafir
63605
Cevap
3391798
Tıklama
57
Öne Çıkarma
Cevap: KABLONET [ANA KONU] (3181. sayfa)
O
13 sa.
Yarbay

Kadıköy taraflarında bir yerlerde pilot bölge modunda dönüşüm başladı demişti bana bir çağrı merkezi çalışanı, ta kaç sene önce. Ama nereleri dönüştürdüler, ne yaptılar hiç denk gelemedim birilerinden öğrenemedim.

Yani şunu öğrensem, gpon dönüştürdükleri yerde yine kapıya kablo çekilecek fiber gibi olacaksa bizim mallar yine izin vermemeye çalışacaklar. Bu konuda acaba benim bilmemne yapma özgürlüğümü engelliyorsun modunda tehdit edilebilir mi, avukat arkadaşla konuşacağım hizmet bi gelse... Gelemiyor ki..

Ancak mevcut altyapı ile eve duvar içlerinden gelen kablolarla falan verebilirlerse ne ala. Herkesin işine gelir, ama pek sanmıyorum tabi.

Apartmanda 500mbit alabiliyorsanız SOL'dan zaten direkt geçin düşünmeden.

Kablonetten ben de çok memnunum ama bu iş kötü oluyor cidden. Bir sıkıntı oluyor adamlar 2 saat içinde arayıp geliyorlar. Bir şekilde yakınımızdan geçiyor oluyor, evdeyseniz geleyim diyor adam.


Nasip olur da ev alma imkanımız olursa, 3 oda 5 olda, kaç metrekare bilmemne işleri sonrası internet ve otopark işine bakacağım artık direkt. Otopark için apartmanların kat planlarında her daire için tahsis muhabbeti oluyormuş. Mesela birisi bir ev almış, demişler ki bu dairenin otopark hakkı yok. Nasıl lan demiş adam, kat planını açmış göstermişler. Bi buna bakacağım, herkesin kendi yeri mi var, ilk gelen park eder mi var, hakkım yok mu falan diye... İkinci olarak ise kapıya kadar fiber geliyor mu, gelmiyorsa yeminle almayacağım o evi...

Bakalım o aşamaya gelebilecek miyiz, bu ortamda zor da... Neyse...


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @milliyan
J
11 sa.
Yüzbaşı

1 aydan fazla Millenicom internet mağduriyeti yaşadıktan sonra iptal edip geçiş yapmıştım. Yaklaşık 15 gündür kullanıyorum ve çok memnunum. 25 Mbps 290x12 ödeyeceğim. Birkaç ay daha kullanıp belki üst paketlere geçerim. Millenicom evin arka odasında çekmiyordu. Bunda öyle bir sorun da yaşamadım. Alternatif arayanlara öneririm.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
11 sa.
Binbaşı

Bu yeni abonelere mi yoksa mevcut abonelerin de alma şansı var mı,TV tarafı temel paket sanırım.
Bir de akşam yediden sonra paket gereği hız düşümü oluyor mu?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @jinduw
M
10 sa.
Teğmen

bizde normalde sadece türksat kablonet ve tv, türk telekom vardı, 100mb en fazla kullanılıyordu, 1,5 yıl önce superonline geldi, yöneticiyi bulamayınca bana yönlendirdi komşular, superonline kuralım mı apartmana dediler, bende "bakın eğer 500-1000mb fiber olmayacaksa hiç gelmeyin, zaten var 2 operatör" onlarda "yok 1000mb olacak" dedi, "hemen başlayın o zaman" dedim, yöneticiyi aradım, "hemen kurulsun fırsat bu fırsat" dedim, yönetici bunlardan pek anlamadığından "tamam sen diyorsan başlasınlar o zaman" dedi ve 1 haftada kurdular, ama gel gör ki superonline da en fazla 100mb çıkmaz mı, hemen aradım superonline "kardeşim niye milleti kandırıyorsunuz, 1000mb fiber kuracağız dediniz, komşu superonliene geçecek en fazla 100mb çıkmış", onlarda "altyapı çalışması devam ediyor yakın zamanda gelecek" demez mi, bende sinirlendim, "bakın dedim 1-2 ay içinde 1000mb fibere geçtiniz geçtiniz, yoksa yemin ediyorum o superonline kutusunu apartmandan söker sokağa da atarım, ağzınızdan ne çıktıysa ben ona bakarım", 1-2 ay değil ama 5-6 ay sonra yeni bir fiber 1000mb kutusu getirdiler ve 1 ay sonra 2023 aralıkta devreye girdi. bizim olayımız ve sürecimizde böyle işte, şimdi de ayak sürtmeyi 3 yıldır Kablonet yapınca artık yeter dedim, Superonline geçmeye karar verdim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi milliyan -- 12 Haziran 2024; 12:53:51 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Ormanci
O
9 sa.
Yarbay

Ülkede kimse bi halt bilmiyor diye işini düzgün yapan bulduk mu seviniyoruz, işe bak.
En çok da bunlar böyle davranıyor zaten. İnternet anlamında bu işleri bilen %1.

Babamların apartman yıkılacak, başka yere geçecekler, SOL hizmet veremiyormuş, iptal ettiler, Türk Telekom'dan almış babam, neye abone oldun dedim. Bilmiyorum 50 melli birşeyler dedi, zaten 1.5 sene oturacağız tamam ver dedim diyor . Müşteri bu, hizmet de tabi ki bu olur.

Evlendiğimizde ilk oturduğumuz evde Superonline'ın mallığı da muhteşemdi. Sistemin gerizekalılığı daha ziyade ama tabi müşteri hizmetlerindekiler de bi halttan anlamayınca sitede bulunan fibere rağmen 5-6 ay ADSL kullandım mal gibi.

Bir de kapıya 2 salak geldi tanıtım için, fiber geliyor abone olmak ister misiniz vs diye... Onlar da farkında değildi apartmanda fiber olup olmadığının.
6 ay sonunda tesadüfen bi komşunun SOL faturasını gördüm, bilmemkaç megabit fiber kullanıyor herif. Ulan dedim nasıl olur? Hemen fotoğrafını çektim, apartman görevlisi ile adamın abone no.sunu falan istettim.

Akşama direkt aradım, yav dedim sitede fiber var, bana aylarda ADSL kullandırttınız boşa, fibere geçmek istiyorum dedim. Adresi veriyoruz yok, onu yapıyoruz yok, sistemde görünmüyor. Yav diyorum komşum alıyor, bu adam hayali hat çekmedi herhalde. Meğer sisteme adreste bi sokağın ismini de girmek gerekiyormuş, komşunun abonelik no.dan farkı bulmuştuk. Onda da allah razı olsun, çok iyi bi hanım denk geldi, 30dk boyunca konuştuk nasıl hallederiz ne yaparız ederiz diye. Diğer gerizekalılar "burada yok" diye kestirip atıp kapatıyordu. Delirtmişlerdi beni. Sonunda fibere geçebilmiştim öyle.

Uğraştığımız şeylere bakın işte.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @milliyan
M
9 sa.
Teğmen

Size benzer olayın bir çeşidini bana superonline kazık çakacaktı, superonline yeni gelmiş bir kaç ay olmuş, yukarıda bahsettiğim gibi komşu 1000mb geçmek isteyince 100mb olduğu ortaya çıkmıştı, neyse bir süre sonra superonline turkcell pazarlamacıları kapıya geldi "abi 1000mb fiber geçmek istermisiniz" bende "yok burada 1000mb, 100mb var", tutturdular "yok abi size yanlış söylemişler bizde sistemde 1000mb görünüyor" falan filan uzatıyor sakız gibi, "ara merkezi sor o zaman 1000mb ise geçeceğim hemen", aradı ve 100mb olduğu çıktı, ne oldu dedim, "doğruymuş abi 100mb, oysa bizim sistemde 1000mb altyapı görünüyor" ,aslında elemanda haklı elindeki tablette ne yazıyorsa altyapı onu görüyor, uzun lafın kısası bu elemanın aklına uysaydık 1000mb diye bize 100mb çakacaktı. kapıya gelen elemanlara mutlaka altyapı sorgulatın, tencere pazarlamacısı gibi inanmasın millet.




Bu mesajda bahsedilenler: @Ormanci
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.