Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
72
Cevap
5040
Tıklama
28
Öne Çıkarma
Cevap: (Yapım Aşamasında) Red Dead Redemption II - 2025 Türkçe Yama (4. sayfa)
J
4 hafta
Yarbay

Listede la noire max payne 3 te var mı



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @CriminaL277_
C
4 hafta
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

@JaReD22 Tabii ki. LA Noire üzerinde çalışmamız sürüyordu zaten bir süredir, oyunun neredeyse yarısını çevirmiştim ama Deftones™'in halletmesi gereken bir teknik sorunu var. Epey uğraştırıcı olduğundan daha sonraya bıraktı, beklerken de boşta durmayayım diye RDR2'yi verdi bana. Her türlü RDR2'ye geçecektim zaten ama LA Noire sorunu nedeniyle bunu öne, onu da askıya aldık.

Max Payne 3'e daha var, önce 1 ve 2'nin Remake versiyonları çıkınca onlara yama yapmayı düşünüyoruz. Onlar bitince 3'e geçerim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @JaReD22
J
4 hafta
Yarbay

Değerli bilgileriniz için teşekkürler



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @CriminaL277_
K
3 hafta
Teğmen

dostum resimlere bakınca farkettim, belki zaten farkındasındır. "ı" harfi çok emanet duruyor. muhtemelen farklı bir fonttan alıp koymuşsun. orijinal fonttan çok farklı duruyor. hani sadece gözüme takıldı bir söyleyeyim dedim :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
3 hafta
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Ekran görüntülerindeki font isteğe bağlı olarak kullanılabilen yeni font. Yamada harici kurulum gerektirmeyecek şekilde orijinal font veya bu yeni fontu kullanma seçeneği olacak. Yeni fontun özelliği oyun içi arayüz metinlerindeki Uppercase özelliğini devre dışı bırakıp kelimelerin yalnızca baş harfini büyük olacak şekilde göstermek. Beğenmezseniz söz konusu orijinal fontu da kullanabileceksiniz ve onda da meşhur kutucuk sorunu bulunmayacak. Ama geri bildirim için teşekkür ederim, yama yayınlanana kadar o harfi düzenlemeye çalışırız.




Bu mesajda bahsedilenler: @Kompüter Delisi
S
3 hafta
Onbaşı

Emeklerinize sağlık, süper bir yama olacağına eminim.

Size bir şey sormak istiyorum. Oyunu oynarken şunu fark etmiştim. RDR evreninde öyle dümdüz küfür etme olayı pek yoktu, evet argo var ama GTA'larda siyahi karakterler gibi asla değiller. Belki dönemin konuşma tarzından belki yapımcıların tercihinden, bunu tam bilemiyorum. Siz de çeviri yaparken bu şekilde mi hareket etmeyi düşünüyorsunuz? Orijinale sadık kalacağınızı defaatle söylediniz ama sormadan edemedim. :) Ha belki de %100'lememe rağmen ben hatırlamıyorum küfür olayını net olarak, sonuçta tüm metinler sizin önünüzde. Aydınlatırsanız sevinirim.

Kolaylıklar dilerim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @CriminaL277_
C
3 hafta
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Çok teşekkür ederim yorumunuz için.

Biraz eski zamanda küfürün çok kullanılmamasından, belki biraz da GTA'lara, Manhunt'lara kıyasla RDR'lerde ağzı bozuk insanların daha az olmasından dolayı RDR'lerde küfür kullanımı bu yapımlara kıyasla epey az. Cümlenin komik olması gerekiyorsa nispeten renkli bir dil kullandığım oluyor ama onun haricinde ne söyleniyorsa abartmadan, yerelleştirmenin dozunu kaçırmadan çeviri yapmaya çalışıyorum her daim ve yine RDR2'de de öyle olacak. Metin sayısı çok fazla olduğundan kesin olarak bir şey söylemek zor ama sanıyorum ki diğer yamalarımın aksine çok daha az küfür ve argo kelime göreceksiniz bu yamada.

Çeviriye yönelik eleştirilere, yazım yanlışı gibi geri bildirimlere her daim açığımdır ve yamanın kalitesini yükseltme niyeti olduğu için bu tarz mesajlar benim için çok kıymetlidir.

Umarım merakınızı giderebilmişimdir. Merak ettiğiniz başka bir şey varsa memnuniyetle.




Bu mesajda bahsedilenler: @scakireli
Q
3 hafta
Onbaşı

Şu malum yamanın aslında ne kadar berbat ve özensiz olduğunu kabul etmemek bana saçma geliyor. Bu yama çok gerekli ve aranan kan dediğimiz tarzda bir yama, en güzel haliyle çıkacağına güvenim sonsuz. Başarılar diliyorum <3


Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
2 hafta
Yarbay

Neresi berbat ve özensiz mis gibi el çevirisi
Birde beğenmeme lüksü çıkmış ortaya madem öyle çok biliyorsanız kendiniz daha iyisini yapın



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @quadro11
Q
2 hafta
Onbaşı

Gelmiş yine çöp yamanın savunucuları. Hep de aynı argüman he, "çok biliyorsanız kendiniz yapın" :D O yamanın çok büyük bir kısmı el çevirisi değil haberin olsun. Alt tuşuna bastığın zaman sağ altta çıkan menüler bile yamanın kalitesizliğini özetlemeye yetiyor. Ayrıca bu benim görüşüm ve ne zaman bu görüşümü belirtsem o yamanın savunucuları gelip tebelleş oluyor bir salın beni artık.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quadro11 -- 26 Mayıs 2024; 19:16:37 >


Bu mesajda bahsedilenler: @JaReD22
J
2 hafta
Yarbay

Zırlamış zırlamış üstüne üstlük birde bloğu basıp gitmiş
İşte böyle kalitesiz kokuşmuş insanlar birşeyleri kesinlikle haketmiyor
Ve gönüllü çevirilerin bitmesi de yine bu toksik kitle yüzünden
*çöp* yani şu lafı kullanan eleştiriye zerre tahammül edemeyen z kuşağından başka birşey olamaz
Gönüllü çeviri yapan biri olsam şöyle tipleri gördükten sonra en ufak bir girişimde dahi bulunmam
Neyse konuyu daha fazla kirletmeyeyim



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
2 hafta
Er

Üstadın yamasını beklerken, bir arkdaş yamayı son güncellemelere ve orijinal fonta göre uyarlamış ve düzenlemiş ,criminal üstadın yamasını beklerken kullanmak isteyenler için aşağıya bırakıyorum


https://www.technopat.net/sosyal/konu/red-dead-redemption-2-orijinal-font-duezenlenmis-tuerkce-yama.3229527/



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
7 gün
Onbaşı

Büyük bir heyecanla bekliyorum iki çalışmanı da. Emeğine sağlık dostum, destekçinim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi followers -- 5 Haziran 2024; 22:6:17 >

M
6 gün
Teğmen

Hocam çocuk musunuz siz saçma saçma şeylerden niye tartışıyorsunuz ben böyle bir şey görmedim burası üyelerine açık bir forum kim olursa olsun, burada bir şey yazarsan insanlar gelip kurallara uydukları sürece istedikleri şekilde cevap verirler millete "ağlama" "zırlama" şeklinde hitapta bulunamazsın. Herkes kendi fikrini belirtir ve o fikrede kimse saygısızlık edemez. Her şeyi geçtim bir oyunun “Türkçe Yaması” için kavga mı edilir çocuk musunuz siz?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @JaReD22
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.