Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
28
Cevap
580
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: OLED monitör satışları patlama yapacak: En çok satan markalar hangileri? (2. sayfa)
D
2 hafta
Yüzbaşı

Burn-In gibi bir risk varken alınmaz bana göre. Alım gücü yurtdışındaki ülkeler gibi olsa belki riske girilebilir ama Türkiye'de alınan bir elektronik cihaz yurtdışı ülkelere göre çok daha uzun kullanılıyor.



M
2 hafta
Yüzbaşı

Kusura bakmayın benim hatam



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @CWaRRioR
C
2 hafta
Yarbay

Sonraki yorumunuzu okuduktan sonra bahsettiğiniz linus videosunu izledim, bu kadar eski bir teknoloji olmasına rağmen avantajları beni şaşırttı. Benim kullandığım crt monitörler gerçekten kötüydü, onu biliyorum. Çocukluğumdan kalma bir teknoloji olduğu için o kadar bilgi sahibi olmadığımı farkettim. Trollük yaptığınızı düşündüm, kusura bakmayın :)




Bu mesajda bahsedilenler: @LBRTN
V
2 hafta
Yarbay

CRT'ler LCD'lerden iyiydi de OLED'le pek yarışamayabilir. Belki sizin attığınız gibi pahalı, üst seviye modellerde güzel siyah veriyordur, yoksa bizim zamanında kullandığımız CRT'lerin
siyahları grimtraktı, ekran kapalıyken de griydi ondandır. OLED gibi keskin bir siyahı ve kontrastı yoktu. TN ve IPS LCD panelle karşılaştırınca tabi siyahı her türlü iyi kalıyordu.
Üstteki yumuşatma etkisi yakından bakınca iyi görünse de yüksek çözünürlükte keskinliği düşürebilir. TV'de 2. nesil QD-OLED kullanan birisi olarak bambaşka bir dünya
diyorum, görüntü kalitesi ve hdr hissiyatı bambaşka. İşte malesef pc ortamında yanma riski yüksek saatlerce sabit görüntü kaynaklı, o yüzden monitörde güvenip alamıyorum.
Yoksa görüntü kalitesi olarak bu da kusursuza yakın, tepkime 0,03 ms, zaten hissedilmez. QD'lerde beyazlardaki banding de olmuyor LG OLED'leri gibi.
Ha günümüz teknolojisiyle 2000 nit, hdr destekli, siyah panel bir crt üretseler nasıl olurdu, muhtemelen direkt denk olurlardı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @LBRTN
P
2 hafta
Yarbay

Crt monitörler oledden bile iyidir ancak maliyet nedeniyle büyük oranda terkedildi.

Siz bir Crt monitörü bugünün teknoloji standartlarını uygun üretseniz ağzınız açık kalirdi.

Aslında buz Oled'lr yavaş yavaş Crtyi yeni yakalıyoruz.

Dediğim Crt aslında çok iyidir ancak ince ekranlarin maliyet avantajı yüzünden kullanımdan çıkmıştır.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @CWaRRioR
P
2 hafta
Yarbay

Hocam Oled dediğiniz şey organik madde. Siz hicbirsey yapmasanız, monitörde hiçbir sorun olmasa bile kullandıkça soluklasmaya başlar.

Şu an yeni aldığınız bot oled monitör ile 4 - 5 yıl kullanilmis bir oled monitörün renkleri ayni canlilikta olmaz. Çünkü oled yıpranıyor zaman içinde.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Vain
V
2 hafta
Yarbay

Aynı sorun tüm ekran tiplerinde var hocam, crtler de zaman içinde yıpranıp soluyor. Benim bir önceki monitörüm led aydınlatmalı lcd ve 10 yıllıktı, 2. monitör yapıp
ana monitörümü bir değiştirmiştim o kadar solup morarmış ki başka monitör görmesem hissetmeyecektim. Zira çok eskiden crt monitörler de kullandıkça
renk kaybı yaşıyordu. Bunun ideali monitör çok uzun saatler açık kalıyorsa ekonominiz iyi olacak 4-5 senede bir ekranı yenileyeceksiniz.
Şu anki oledlerde zaten renkler daha solamadan pencere ve taskbar simgeleri ekrana yanacaktır, o yüzden iş yapılan saatlerce açık bilgisayarlar için kesinlikle
uygun değil. PC'yi akşam açıp birkaç saat oyun oynayıp kapatıyorsanız belki. Microledler tüketici klasmanına bir insin bakalım belki onlar aradığımız çözüm olur.




Bu mesajda bahsedilenler: @Periah
L
2 hafta
Yüzbaşı

ben CRT'lerin kapitalizme kurban gittiğini düşünüyorum crt'leri fark edilmeden en kısa sürede yok ettiler. 2006 yılında çıkan lcd'lerin en hızlıları bile 75Hz olur iken kötü kontrast kötü görüş açısı 16ms üstü giriş gecikmesi ghosting vs, düşük çözünürlük gibi etkenlere sahiptiler. fakat crt'ler 2k çözünürlüğe ulaşıyordu fakat o yıllarda kullanılan gpu'lar da buna pek müsade etmiyordu. CRT'ler bu yıla kadar geliştirmeye bu teknolojiyle üretilmeye devam edilse neler olurdu aklım almıyor... 2k veya 4k çözünürlüğe 144hz üzerinde çalışan hdr, gibi güncel teknolojileri barındıran crt neler yapabilirdi 0 gecikme ile.. ve yerel çözünürlük kavramı olmadıgından mesela retro oyunlar için özel çözünürlükler yapabilirdik veya orta sınıf oyunlar için yada eski dizi,filmler içinde olur her içerik için farklı çözünürlükler ayarlanabilirdi bu harika olurdu. donanım limiti olmayan crtler 400-500Hz'ye kadar ulaşabiliyordu.. Ayrıca evet günümüz monitörlerinin tek amacı crt'lerin performansını yakalaması bunun için binbir türlü paneller geliştirildi hala başarılı olunamadı şu an crt'ye en yakını oled o da çok kısa ömürlü.. crt'ler 10-15 seneyi devirebiliyor


Bu video da CRT'lerin üstünlüğüne bir kez daha şahit olabilirsiniz..
https://www.youtube.com/watch?v=soH3wnGki0Y





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LBRTN -- 16 Mayıs 2024; 21:11:42 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Periah
S
geçen hafta
Yarbay

OLED'in yayılması tamamen fiyatlara bağlı.




Bu mesajda bahsedilenler: @LBRTN
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.