Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
22
Cevap
1163
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Kira Tespit Davası Sonuçlandı (2. sayfa)
M
2 ay
Yüzbaşı

Geçmişte ve şimdide olduğu üzere efe-tüfe şeklinde zamlanan kiralar dahi 3-4 sene içinde sağdaki soldaki kiralara göre altta kalıyor, kalacak.

Ben başka bir yerden duyduğuma göre de dediğiniz gibi, aramızda anlaşmamız, ben zaten dava açsa kazanır diyip onu da kendimi de uğraştırmadan istediği %200-250 zammı yapmam ne yazıkki bir şey ifade etmiyormuş. Bu mantığa göre arada anlaşmak mantıksız oluyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacroPhageAB -- 25 Nisan 2024; 11:38:23 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Forum987
F
2 ay
Er
Konu Sahibi

merhaba
mahkeme kararında geriye dönük kira farkını ödeyeceğiniz yazıyor mu ? benimkinde yazmıyor. sadece ödenecek dosya masrafı yazıyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @eKsTazi
E
2 ay
Yüzbaşı

Merhaba

Hocam dava sonucunda davanın açıldığı tarihten itibaren yeni kira ücreti diye olduğunu fakat bu ücretin geriye dönük farkını bu mahkemenin işi olmadığından reddine karar verildi.

Ama yeni kira ücretinin tarihi geriye dönük olduğu için bu sefer de kirayı ödemiyor/eksik ödüyor diyip farklı dava/tahliye açabilir.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Forum987
M
4 hafta
Binbaşı

Hayatta hiçbir şeyin garantisi yok.
"kimse mahkemelik olmak istemez..." diye siz yazdınız. "...rayiç bedele çıkardıktan sonra kira tespit davası açılmayacağının garantisi yok" diye de siz yazdınız. Sizin dediğinize göre rayiç bedele çıkardığınız takdirde dava açılma ihtimalinin de düşmesi gerekiyor. Anlaşmazlık konusu kira bedeli ise sizin yazdığınıza göre ev sahibi de mahkemeyle uğraşmak istemez.

Süreç bunu gerektirdi derken tam olarak neyi kastediyorsunuz? Ev sahibi ile başka bir problem yaşadınız ve davanın esas sebebi o mu? Eğer öyleyse o problem nedir?




Bu mesajda bahsedilenler: @Forum987
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.