Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
73
Cevap
2307
Tıklama
13
Öne Çıkarma
Cevap: '1000’i aşkın Hamas mensubu hastanelerimizde tedavi görüyor' (4. sayfa)
B
3 hafta
Yarbay

Dostum, toprağını vatanını savunmak öyle sivile, yaşlıya, gence silah sıkarak olacak şey değil. Cesaretin varsa gidip Hasan Tahsin gibi ölümü göze alarak düşmanın en güçlü askeri, politik mercilerine rest çekeceksin. Deniz Gezmişi sevmem, dönemin aşırı solcu anarşist teröristidir benim için ama hamas üyeleri Deniz Gezmişin tırnağı olabilecek kadar cesarete, karaktere sahip değiller.

Yıllardır işgal ediliyoruz, şiddet görüyoruz diyorsan git o kararları emirleri oy için askeri operasyon düzenleyen dünyanın da tiksindiği, Abd'nin bile eldivenle sevdiği Netanyahu'ya kendini domates atarak öldürt davana daha fazla faydan olur. Hamas acınası ve zavallı bir örgütten öte bir şey değil. İsrail'in, Filistindeki şiddeti son 10 yılda Avrupa, Abd'de bile tepki oluşturmaya başlamışken, İşid ve diğer ortadoğu ülkelerinin radikalizmi ve terörize gruplara manevi veya maddi - somut destekleri nedeniyle Suudi Arabistan, İran gibi demokrasi - hukuk - adaletten nasibini alamamış ülkelerden Avrupa ve Abd siyasetide islamafobi artmışken Filistin güçsüz konumu ile mağdur, ezilen konumu nedeniyle göstermelikte olsa, kağıt üzerinde de kalsa Ab ve Abd kamuoyunda sempati duyulan bir ülkeydi.Hamas'tan sonra Hamas'ı ağır bir şekilde eleştirmeyen Filistin'in önde gelen politik figürleri, isimlerinin hatalarına rağmen İsrail'in, Filistindeki sivil, hamas üyesi ayırt etmeden işi gövde gösterisine çevirmesi Abd'de bile seçim arifesinde İsrail'in, Abd silahları - ekipmanları ile sivillere zarar vermesi kabul edebileceğimiz, görmezden gelebileceğimiz bir şey demek zorunda kalıyorlar zira aşırılar haricinde sol, sağ kamuoyunun büyük çoğunluğu Hamas'tan nefret ediyor ama Hamas'tan dolayı İsrail'in bunu bahane edip suçsuz sivillerin canına, hayatına zarar vermesini hemde bunun Abd'nin finansal, politik ve ekipman desteği ile yapmasına karşı gösteriyorlar.

Ayrıca bu ülkenin gençlerinin işsizlik, ekonomik sorunlardan dolayı devlet hastanesinden zar zor randevu bulup hizmet alabilmek için ayda 1000 TL GSS ailesine ekstra borçlanmak zorunda kaldığı, genci yaşlısı SGK'nın ilaç ödeme desteğinin, kapsamının her geçen gün azaldığı bir dönemde, emekliler eczanede ilaç fiyatlarını duyduklarında kara kara düşündüğü dönemde bize mi kaldı hamas mensuplarını tedavi etmek, bunun finansal yükünü çekmek? Suudi Arabistan, Katar-Kuveyt, İran gibi yanar her fırsatta radikal gruplara deli gibi para akıtarak uluslararası arenada İslam topluluğunun lideri agası biziz rolleri kesmeyi bilen ülkeleri multi milyar dolarlık petrol-doğalgaz, turizm gelirleri ile sübvanse etsinler. Suudi Arabistan bir çok konuda Abd'ye bağımlı ama Cemal Kaşıkçı olayında Suudi Arabistan'ın Abd ekonomisindeki ve dış siyasetindeki önemli güçlü konumu nedeniyle Abd, kendi vatandaşını öldürten bir ülkeye misilleme yapmadı, yapamadı. Bunu eskeza Fransa yapsaydı, askeri olarak olmasa da ekonomik - müttefiklik olarak bunun tepkisi, etkisi çok daha büyük olurdu ama Ortadoğuda İran'dan sonra Suudi Arabistan ile de düşman olmamak, Suudi Arabistan'ın ekonomik varlığını - desteğini kaybetmemek için Abd politikası, hukuku resmen görmezden geldiler bu olayı şaka gibi. Bu olaydan sonra Abd'de benim için bitti zaten. İsrail'e zerre sempati duymam, ama vatandaşına değer verme açısından İsrail, 500-600 milyar dolarlık ekonomisi, küçücük nüfusu ile Suudi Arabistan tarafından ayen beyan bu şekilde bir vatandaşını kaybetseydi 25 Trilyon dolarlık ekonomiye sahip Abd'nin ekonomik-ulusal çıkar bahaneleri ile görmezden gelme gibi küçük düşürücü bir konuma düşmezdi. Açıkça savaş ilan edemeyecek olsa bile ( ki Abd'nin böyle bir askeri, ekonomik gücü de var, prensi de indirip yerine başka bir prensin gelmesini sağlayacak imkanı da var ) Prense er yada geç irrasyonelde olsa intikam - kin duygusu ile bir karşılık, bir hamle yaparlardı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 15 Mayıs 2024; 17:42:34 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kerimcem
_
3 hafta
Yarbay

Cok uzattin. Insana etiketleme yapiyorsun, ben ülkemde Hamas Militanlarinin tedavi olmalarinada ofis acmalarinada karsiyim. Senle anlasamadigimiz nokta PKK olayiyla Filistin meselesini karsilastirman, bircok yönden sakat bir karsilastirma sartlar ve gerekceler hem tarihsel gercekliklerle hemde olaylarin gelisimiyle benzerlik tasimiyor. Hepsini gectim, Türk Ordusu PKK li teröristlerin yaptigi eylemden dolayi Kürt halkinin üzerine bomba yagdiripta kollektif cezalandirmiyor. Her iki ülkenin Askeri kanadinin tutumu dahi farkli. IDF dümdüz ve kücücük bir bölgede Hamasla bas edemiyor, Hamaslidan cok sivil katlediyor, sonrada bu katliami Hamas sivillerin arasina gizleniyor diye maskeliyor. Biz ise gündüz köylü aksam Terörist olan PKK lilarla savasirken onlari sivilken degil dagda Teröristken vuruyoruz. Dahasi TSK cok zorlu dag ve iklim kosullarinda PKK ile nokta operasyonlar yaparak mücadele ediyor.

Siz hep 7 Ekimden sonrasini görüyorsunuz, bunun önceside var ve bu katliamlar yapildigi dönem Hamas diye birseyde yoktu:

1937 Hayfa katliami
1937 Kudüs katliami
1939 Balard Al Sheikh katliami
1939 Hayfa katliami
1947 Hayfa katliami
1947 Abbasiya katliami
1947 Al Khisas katliami
1947 Bab Al Amub katliami
1947 Kudüs katliami
1948 Jaffa katliami
1956 Khan Younis katliami
1967 Kudüs katliami
1982 Sabra Shatila katliami
1990 El Aksa katliami
1994 Ibrahimi Camisi katliami
2002 Jenin mülteci kampi katliami
2008 Gazze katliami
2012 Gazze katliami
2014 Gazze katliami
2018 Gazze katliami
2023 Gazze soykirimi





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 15 Mayıs 2024; 18:6:11 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @captain_turkiye
C
3 hafta
Yarbay

Bak hala anlamsız şekilde tarih falan diyorsun, ısrarla uzun uzun tarihle ilgili bir şeyler yazıp duruyorsun. Benim dediklerime cevap vermek yerine hamas için bahaneler üretiyorsun. Sonra yok ben bilmem kime laf ediyorum diyorsun ama sadece bana laf ediyorsun tabi, arada bana idfyi savunuyorsun falan dedin. Benim yazdıklarımı anlayamıyorsun ama acaba kendi yazdıklarının da mı farkında değilsin?

Son bir kez tekrar söylüyorum. Sen benim dediklerime itiraz ettiğini söyledin. Benim tarihle ilgili bir argümanım, gerçekler böyledir diye bir argümanım da olmadı, olayı buralara ısrarlar getirmeye çalışan sensin. Sana açıkça bana itiraz ediyorsan nasıl bir argüman sunman gerektiğini de söyledim. Sana bunu anlatmaya çalışmaktan artık yoruldum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @_turbo_
K
3 hafta
Yarbay

nasıl bir askeri birlik oluştursunlar laik ilerici batıcı
ben hamasa süper bir bir oluşum demedim ama halkı direniş olarak o yapıyı üretmiş.


< Resime gitmek için tıklayın >
hamasın döngüsü bu senin biride aileni öldürsün, geleceğini hayatını çalsın, biraz çileden çıkarsın yani doğal,onu yaşayan bilir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 15 Mayıs 2024; 18:41:11 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Bilgisayar Bağımlısı
S
3 hafta
Yarbay

teröriste destek veren teröristtir...



S
3 hafta
Yarbay

HAMAS= TERRORISM



U
3 hafta
Teğmen

Hiç bir direniş örgütü halkını canlı kalkan olarak kullanmaz çünkü kendisinin çektiği acıları halkı çeksin istemez.
Hamas İsrailin maşasıdır. Öldürülen cocukların ve kadınların ölümünden 1. Dereceden sorumludur.Haması savunmanın ne akla ne vicdana sığar bir yanı yok.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @kerimcem
O
3 hafta
Yarbay

Ülkenin doğru düzgün gelir kaynağı turizm, onu da kaybedeceğiz.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

_
3 hafta
Yarbay

C
3 hafta
Yarbay

Bunu yazacak kadar mı düştün yani?




Bu mesajda bahsedilenler: @_turbo_
0
3 hafta
Yarbay

ne işleri var? marifet gibi anlatıyor birde bize ne arapların savaşından bu kafayla bizi de savaşa sokar bu adam



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

V
3 hafta
Yarbay

Birisinin teröristi bir başkasının özgürlük savaşçısıdır.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @VirgilSollozzo
C
3 hafta
Yarbay

Şu konuda kerimcem ve turboya yukarıda bunu anlatmaya çalıştım ama olmadı. Kero zaten net biçimde haması savunan kesimden. @VirgilSollozzo 'nun dediği gibi pkklıların kullandıkları argümanları kullanıyor, bu ve bunun gibiler.

Hangi terörist "adam öldürmek kötü bir şey ama canım öyle istiyor" falan diyor ki?

Ayrıca "geçmişte zülum ettiler" demek de anlamsız. Geçmişte her kötülük yapılan büyüyünce terör mü yapıyor, adam mı öldürüyor?




Bu mesajda bahsedilenler: @VirgilSollozzo , @Vain
D
3 hafta
Yarbay

Haması savunan tipitipler kulağınızı açın dinleyin askeri hedefler dururken sivilleri katliam yapanlar teröristmidir değilmidir açıklama istiyorum direniş örgütü falan hikaye kandırmayalım kendimizi?

Eğer bir silahlı yapı sivilleri politik hedeflere ulaşmak için silahsız sivilleri sistemli bir şekilde öldürüyor, yaralıyor, kaçırıyor, bombalıyor ise terör örgütüdür.
Hamas, kendi halkını, namlunun ucuna sürmüştür. On tane bomba atmıştır ama karşılığı, on bin tane bomba olarak dönmüştür. Kaybedilen topraklar, yıkılan evler, kan ve göz yaşı olarak dönmüştür...


Hamasın yaptığını aynen israil uyguluyor hamas gücünü sonuna kadar kullandı ve israile meşru müdafaa hakkını doğurdu savaş açıldı intikam yeminlerini duyduk savaşlarda genci yaşlısı çoluğu çocuğu dedesi nenesi bakılmaz bu zamana kadar duyulmuş bir şey değildir rus ukrayna savaşında da aynısı yaşandı
Pkk nedir neden terör örgütüdür sinsi bir şekilde sivilleri çocukları yaşlısı genci katletti askeri hedefleri de vurdu halkın direniş örgütü demek asla sivillere dokunmadan askeri hedefler gözetilir bunların hiçbiri olmadığına göre hamas da pkk da aynı mokun laciverti başka açıklaması yoktur
yaralı militanlar neden türkiyede tedavi görüyormuş anlamadım önünde mısır lübnan ırak suriye varken neden biz yardım ediyoruz hani araplar birbirlerine kardeşti emin olun ki fırsatını bulsalar birbirlerini vuracaklar o kadar kalleştirler

hamas filistinlileri düşünseydi hastaneleri hedef tahtası haline gelmezdi özellikle şifa hastanesinde cephaneler çıktı o görünen silahlar tamamen hamasa aittir aşağıdaki videoyu izleyin




https://www.facebook.com/IsraelinTurkey/videos/hamas-ter%c3%b6r-%c3%b6rg%c3%bct%c3%bc-hayat-kurtarmas%c4%b1-gereken-hastaneleri-ter%c3%b6r-yuvas%c4%b1-olarak-kull/1532421114013114



Kendinize gelin osmanlı imparatorluğu çökerken bize sahip çıkmadılar osmanlı bizim topraklarımız vermeyiz düşmanlara demediler umurlarında bile olmadılar yalnız kalmayı tercih ettiler israile toprak satıp köşeyi döndüler inciri yediler yediler tırnalıyorlar
Hamas filistinden izole edilmedikçe 7 ekim saldırılarında katliamda eli emeği geçen militanlar yargılanmadıkça filistinde savaş devam edecektir NOKTA.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dephyr -- 16 Mayıs 2024; 19:37:48 >

B
3 hafta
Yarbay

Laik değilim dostum. Laiklik olunca dünyada İsrail, Suudi Arabistan, İran, Vatikan gibi ülkeler kendilerini bir şey sanıyor birbirlerine gövde gösterisi yapıyor. İnsanlığın zamanında bir arada olabilmek için, korkmamak ve anlam arayışını çözebilmek için artık dinlere ihtiyacı yok. Bunu tarihte uzun yıllar süper güç olarak olan diğer farklı devletler gibi din devletlerinin çöküşü ve bu tarz girişimlerinde hangi din olursa olsun başarısız olmalarından da görebiliriz. Ateistte değilim ama politik, ekonomik olarak toplumların irrasyonel sosyolojik psikolojik problemler ile daha fazla radikalleşmelerini normal veya masum görmüyorum sadece. Ne yazık ki ideolojik bağımlılıklar sadece dinler veya dini ideolojiler değil politik siyasi diğer ideolojilerde de de mevcut misal çöken komünizm sonrası hâla komünizmi kurtarıcı nefer gibi bekleyen inanmak isteyip inanan insanlarda benim için aynı.

Artık dinler devletler için ulusal çıkar veya iç siyaset için hoş görülen veya kullanılan bir ideoloji. Gelelim askeri birlik olmaları ve vicdansızlık davranışlarına. Yaşanan travma, kötü olaydan ötürü suçluları, psikopatları aklamaya başlayacak olursak her suçlunun bir bahanesi, travması var. Yeni Zelanda da camide suçsuz kimseye zarar vermeyen insanları katleden ırkçı teröristinde onu da Hamas gibi normal karşılarmısın?

Hamasın askeri ekipman, personel militan kadrosu olarak bir eksikliği yok ama vicdanı da yok lakin neyi savunduğunuzun, masumlaştırdığınızın farkınde değilsiniz. Bir katil, bir psikopat kendisine sürekli ama az ama çok tutarlı bir sav bulabilir işid teröristlerine sempati, destek duyup başta destekleyen tarikat, din adamlarına işidin bela olup saldırması senaryosunda ne olacak. Bu mantıkla Hamas yarın bize de saldırsa yıllarca sürdürdüğümüz ekonomik askeri ilişkileri alışverişi bahane ederek öldük ama adamlar haklı mı diyeceğiz?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @kerimcem
U
2 hafta
Teğmen

Senin özgür savaşçılarının kadınlara tecavüz ettiği tescillenmiş. Savunmak için sahneye bekleniyorsun ama merak etme İsrail askerleri bunların tecavüz ettiği her yahudi için 5 Filistinli kadına tecavüz ettiklerini iddia ediyor. İnternet böyle bir şey işte en iğrenç olayları bile telegrammis suymus buymuş ulaşabiliyorsun.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @kerimcem
N
2 hafta
Binbaşı

Biz aklarin uzaktan akrabalaridir



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

B
2 hafta
Yarbay

Bu, yeni değil ki. 10+ yıldır böyle.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.