Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
43
Cevap
1315
Tıklama
3
Öne Çıkarma
Cevap: BÜTÜN EVLİLİKLERİN PARA VE STATÜ ÜZERİNE KURULU OLMASI (3. sayfa)
B
3 hafta
Teğmen

Hamza hocam bir zamanlar havalıydınız artak sadece yerde acı içinde kıvranan geçmişin mazisi olmuşsunuz



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
3 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

He VAllaha



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Başbilen
.
3 hafta
Teğmen

Düğün işlerine oldum olası anlam veremedim. Yaş 24 evlenme arefesindeyim (Öyle olması için baskılanıyorum aile tarafından). Düğün yapmak takılar takmak herşeyin en iyisinden almak gerçekten toplumda güç gösterisi olarak, bu adam bunları alabiliyor evlenmeye gücü var olarak gösteriliyor. Düğün de bu işin şov kısmı oluyor. Ama bugün ortalama veya ortalama üstü bi düğün yapmanın maliyeti 500k civarı vardır diye düşünüyorum. İnsanlar şunu düşünmüyor bu kişi sadece köydeki ahmet mehmete şov için bu kadar para dökeceğine daha sade bişey olsun artırdığı parayla da sallıyorum arabasını alsın ya da peşinat yapıp evini alsın bunlar daha mutlu olur diye kimse düşünmüyor. Ailelerin ve toplumun tek derdi çeyiz serip komşuya, akrabalara hava atmak. Örnek olarak geçen gün kuzenim evlendi 10 tane davulcu tutmuşlar bunun havasını yapıyolar. La 10 tane davulcuya ne gerek var ? Cahillik artınca oluyor bu tarz şeyler. Beklentisi az olan kız bulmak ve mümkünse çok cahil olmayan gözü tok bir kız bulmak lazım hocalar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
3 hafta
Yarbay

Gözü tok bile olsa aile ve arkadaş çevresi tarafından resmen bunları talep etmesi için zorlanıyor kızlar. Ben düğün istemem diyen kız 2 ay sonra istediği perde alınmadı diye evlenmekten vazgeçiyor. Bu tarz saçmalıklar genelde çevrenin gazıyla oluşuyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @.Statistics.
0
3 hafta
Yarbay

günümüzdeki düğün olayı insanlık tarihinin en büyük beyinsizliklerinden birisidir.

denize gidip yüzmeden döndüğünüzü hayal edin.
ailecek restorana iftara gidip, kimse yemek yemeden döndüğünüzü düşünün.

düşünemediniz değil mi? işte bu olaya "günümüz düğünü" diyoruz.

günümüzde düğün = buluşmak için bir araya gelip buluşamamak.

10 seneyi aşkın süredir görmemiş olduğum çocukluk arkadaşımın düğünü için 6 ay önceden uçak biletlerini satın aldım. çok heyecanlıyım. ailemle birlikte gittik arkadaşımın yaşadığı şehre, düğüne (eski komşumuz bunlar yani ailecek tanışıyoruz) o gün ahmakça düğün ritüelleri bitmek bilmedi. arkadaşımla konuşamadan döndüm.

senelerdir görmemiş olduğum en yakın askerlik arkadaşımın düğününe gittim (6 ay birlikte aynı ofiste yazıcıydık) elemanla konuşamadan döndüm. takı töneri sonrası düğün sona erince gelinle damadın odasına gidip, kapıda nöbet tutan akraba kadına kendimi tanıtıp damatla 2 dakka selamlaşıp konuşmak istediğimi, sonra zaten gideceğimi söyledim. kadın olmaz konuşamazsın dedi. burası gelin-damat odası dedi. sanki pentagon. kadında öyle bi ciddiyet var ki. damadı koruyor.

damadı koruyo çünkü bu Anadolu insanına göre düğünde gelin-damat demek LORD demektir. ölümsüz yarı tanrı. Sentor gibi. bizim gibi ölümlü pis faniler kimiz ki damatla sohbet edecez.

tüm bu düğünlerde takı töreni hariç arkadaşlarıma yaklaşamadım bile.

günümüz düğünü = kayak yapmaya dağa çıkıp, kayap yapmadan dönmek
günümüz düğünü = İtalya'ya 1 haftalık tatile gidip, uçağın indiği İtalyan havalimanında 1 hafta boş boş oturup, sonra Türkiye'ye geri dönmek
günümüz düğünü = sinemaya gidip film izlemeden dönmek


günümüz düğünü = insanlık tarihinin gördüğü en büyük beyinsizlik





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 17 Mayıs 2024; 20:24:37 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @.Statistics. , @Kassady
.
3 hafta
Teğmen

Kesinlikle en haklı yorum noktası virgülüne kadar. Düğünler hep bi curcunayla geçiyor zaten ne giden gittiğinden anlıyor ne düğünü yapan yaptığı düğünden bişey anlıyor...




Bu mesajda bahsedilenler: @01001101
J
3 hafta
Yarbay

Hamzoş dedikleri sen misin?



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.