Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
82
Cevap
3538
Tıklama
6
Öne Çıkarma
Cevap: Kiracımız Evi Başkasına Kiraya Vermiş (5. sayfa)
S
3 hafta
Yarbay

Polis ilgilenmez. Tckda suç olması lazım.

Arkadaş elatma davası demiş ya. Bende diyorumki madem düzen böyle, ev sahibide 2. bir el atma yapacak.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 10 Mayıs 2024; 12:30:11 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @acr
B
3 hafta
Yarbay

Kiracının, imzalanan kira sözleşmesine aykırı hareket ederek gayrimenkulü başkasına kiraya vermesi, ev sahibi için tahliye davası açma hakkını doğurur. Özellikle, sözleşmede alt kiralama yasağı bulunuyorsa ve kiracı buna rağmen gayrimenkulü başkasına kiraya verirse, bu durum hukuka aykırı bir eylem olarak kabul olur. Ev sahibi, bu durumda kiracıya karşı tahliye davası açabilir.

Tahliye davasının açılabilmesi için, sözleşmeye aykırı harekete dair ihtarname göndermesi gerekir. Bunun ardından kiracıya en az 30 gün süre tanınması gerekmektedir. Ev sahibi ihtarnamede, sözleşmeye aykırılığın giderilmesini talep eder. Eğer kiracı, bu süre içinde sözleşmeye uygun davranmazsa, ev sahibi tahliye davası açacaktır.

Türk hukukunda tahliye davası açılmasının altyapısını sağlayan iki ayrı yasa vardır:

  • Türk Borçlar Kanunu Madde 316: “Kiracı, kiralananı, sözleşmeye uygun olarak özenle kullanmak ve kiralananın bulunduğu taşınmazda oturan kişiler ile komşulara gerekli saygıyı göstermekle yükümlüdür.”


  • İcra İflas Kanunu Madde 276: “Tahliyesi istenen yerde kiracıdan başka bir şahıs bulunur ve işgalde haklı olduğuna dair resmi bir vesika gösteremezse derhal tahliye olunur.“


Ancak, bu sürecin yasal çerçevede doğru işlemesi için, ev sahibinin gerekli yasal adımları atması önemlidir. İhtarname, noter vasıtasıyla gitmelidir. Ayrıca tüm yasal süreler göz önünde bulundurulmalıdır. Eğer tahliye davası açılırsa ve karar kiracı aleyhine çıkarsa, bu durum alt kiracıyı da etkiler. Alt kiracının da tahliyesine gerçekleşecektir. Bu süreçte, kiralayanlar yasal prosedürlere uygun hareket etmelidir. Gerektiğinde uzman bir hukuk danışmanlığı almak, ev sahipleri için önemli olacaktır.



A
3 hafta
Yarbay

Peki :)




Bu mesajda bahsedilenler: @Sinirli ve Süratli
S
3 hafta
Yüzbaşı

Arkadaş tüm konuda polis çağırmışlar, geldi mi bari. Nedense ben polisi bir kere ihtiyaç olan yere getiremedim. Size başarılar diliyorum.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

K
3 hafta
Yarbay

Akde aykırılık doğrudan tahliye sebebi değil, önel vermek ve aykırılığı gidermeyi istemek gerekli. Önel sonrası aykırılık devam ederse tahliye davası açmak gerekir. Siz anlaşılan karakolda işler nasıl ilerliyor bilmiyorsunuz. Oturduğun evde bir başkası var, işgal etmiş eve giremiyorum dersen polis gelir ama kiraya verdiğim evde bir başkası var dediğinde oraya gelecek polisi bulamazsın.
Yazılı muvafakat şart elbette ama öyle polisi alırım giderim demekle olmuyor. Kiracının uymakla yükümlü olduğu onlarca yükümlük var her bir aykırılık iddiasında polise gidilsin öyle? Meydan orda yukarıdaki arkadaş bir karakola gidip hemen denesin bakalım ne ile karşılaşacak :)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.chaLi -- 11 Mayıs 2024; 11:1:46 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @acr
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.