Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2535
Cevap
149445
Tıklama
24
Öne Çıkarma
Cevap: Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346 (130. sayfa)
O
dün
Binbaşı

Olmaz hocam ancak telve kabını ve atık tepsisini gündelik temizlemeye, taze su kullanmaya, makineyi hava alacak şekilde bırakmaya özen gösteriniz.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @The Tan
T
dün
Teğmen

Çok teşekkür ederim. Bir sorum daha olacak. Günde yaklaşık 3-4 fincan kahve içilecek. Acaba 1 kg'lık paketlerden alsam ve vakumlu şişelerde saklasam kahve bir süre sonra bayatlar mı? Yoksa ne kadar daha pahalıya gelse de 250 gr'lıklardan mı devam etmem gerekiyor? Kahveler yaklaşık kaç ay sonra bayatlar acaba ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
dün
Binbaşı

Ortam nem ve sıcaklığına göre zamanla oksidize olur yani bayatlar. Taze kavrulmuş kahveyi azar azar almak her zaman daha iyidir. Ancak kiloluk alıyorsanız buzlukta mümkünse vakumlu ambalajda hava almayacak şekilde saklamanızı tavsiye ederim. Öğütülmüş kahve 1 saat içerisinde; çekirdek kahve ise kavrulma durumuna, ortam nem ve sıcaklığına aynı zamanda hava ile temas durumuna göre zamanla okside olur.

Nemli kahvede üretim sürecine bağlı aflatoksin oluşması ise an meselesidir. O sebeple en iyisi satınalma ve üretim süreci bilinen çekirdekleri, varsa bölgenizde bulunan güvendiğiniz kavuruculardan temin etmek. Kahve sonuçta tarım ürünü.

Henüz kahve için soğuk zincir diye bir kavram gündeme gelmedi sanırım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 13 Haziran 2024; 17:51:57 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @The Tan
İ
13 sa.
Teğmen

Tekrar merhaba. Dün itibariyle, brid marka bulaşık makinesi tableti ile temizlik işlemini gerçekleştirdim. Ürününün Birleşimi
%15-30 noniyonik yüzey aktif madde, %5-15 oksijen bazlı ağartıcı, %5-15 polikarboksilat, %5-15 fosfonat, enzim (subtilisin, amylase), parfum (benzyl benzoate, geraniol)" olarak belirtilmiş.
Tableti dörde bölerek gerçekleştirdiğim ilk temizlik işleminin ardından 2 defa da tabletsiz olarak temizlik yaptırdım makineye.

Umarım yeterince durulama gerçekleşmiştir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
3 sa.
Binbaşı

Fazladan tek durulama yeterli olması gerek. Zaten köpük kesince anlıyorsunuz durulandığını. Bulaşık makinesinin aksine kahve makinesi su sirkülasyonu yapmıyor, direk tanktan temiz su çekiyor. O sebeple tek durulama yetmesi lazım.

Brid tablet üreticisi eurotab mı? Etiket bilgisinde ne yazıyor hocam?

Eskiden oksijen bazlı ağartıcı(sodyum perkarbonat) oranı bu eko deterjanlarda %15-30 arasıydı. Sonradan düşürdüler sanırım. Ancak pril gold vs hala %15-30 arası olması lazım. Tablet 16gr civarıdır. 4 e bölünce 4 gr fazla fazla yetmiştir.

Bu arada finish quantum max da %5-15 oksijen bazlı ağartıcı içeriyormuş, onuda düşürmüşler sanırım. Quantum max etiket bilgisi brid ile 1-1 aynı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 14 Haziran 2024; 18:41:43 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @icoud
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.