Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 kayıtlı üye, 4 misafir
1074
Cevap
29023
Tıklama
5
Öne Çıkarma
Cevap: Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler (55. sayfa)
2
17 sa.
Çavuş

herkes haklı bu fiyat bu kazık herkese yazık parası olana dağil.
kaliteli 4k ips tavsiyesi alıcam artık en mantıklısı.



C
13 sa.
Yarbay

basit bir matematik yaptık geçen haftalarda burada.

monitor 1300 dolar + gümrük vergisi olarak düşünün.
üzerine distribütör ve Satıcı mağaza kar payını ekleyin.

böyle bir üründen herkes kar etmek isteyecektir. riskli bir durum.

1300 dolar + %20 gümrük vergisi dersek kabaca 51.500 TL ye ülkeye giriyor diye düşünüyorum. belki daha altı da olabilir ama altı bizi ilgilendirmiyor. biz de alsak olacak olan ücret bu.

üzerine artık kar payı kalıyor. %20 daha eklesen zaten 62 63 bin liraya çıkıyor.

yani iki katına satma durumu yok. 60bin'den 64bin den alınabilir halen. 70 bir tık pahalı.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

S
13 sa.
Çavuş

Hocam biz asgari ücretin üç katından fazla olan monitöre pahalı derken adamlar nereyse asgari ücretleri kadar olan 1300usd bandındaki fiyatları fazla buluyorlar. Fiyat algımız ne kadar bozulmuşsa artık inanılmaz. bu ülkede 15.000 lirayla geçinmeye çalışan insanları düşündükçe harcadığın şeyin pahalılığı daha net ortaya çıkıyor ama öte yandan bir kesim içinde çerez parası bu paralar neyse konu karışık
Bu arada qd-mini ledler piyasaya çıkıyor. Oled gibi derin siyahlar veriyor. Belki oledler yaygınlaşamadan teknoloji farklı bir yere kayacak belli de olmaz 😁



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
12 sa.
Er

Asus ROG Swift PG32UCDM monitör bugün elime geçti merak edenler için Gigagbyte M28U ile karşılaştırma fotoğraflarını paylaşıyorum. Fotoğraflar akşam vakti monitörün tam önünde oda lambası yanarken çekildi. M28U'nun ortasındaki ekran bozukluğuna aldırış etmeyin monitör kolunda yerini değiştirirken kıskançlıktan kırıldı o :). Onuda artık ya kendim aliexpressten yeni lcd sipariş edip tamir edeceğim ya da servise göndereceğim.
< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
12 sa.
Yarbay

Hocam herkesin kendine göre bütçesi var. Kendi çapımızda değer verdiğimiz teknolojiye para yatırıyoruz. Bir yerden tadını çıkarmak lazım.

QD-mini led dediğin eğer Samsung Neo G7'deki gibi Mini-LED ise 1 lira vermem, üzerine para verir kullanmam :)

Mahvetti beni ya. Siyah arka planda, beyaz pencere hareket edince flicker gibi ekranın o bölgesi titriyor.
Mini-ledlerin aktifleşme ve de-aktifleşmesini görebiliyorum. Aşırı rahatsız edici.
Ayrıca siyah arka planda, beyaz yazıların etrafında ciddi derecede blooming oluyor. 10 gün dayanıp iade ettim.

Alıp alabileceğim en iyi OLED harici monitör o diye düşündüm, onu da beğenmeyince parasına bakmadan ASUS PG32UCDM aldım. Memnunum. Yapacak bir şey yok :)


ayrıca eklemek istediğim bir konu var.
Evet 1300 dolar, 1400 euro olan bu monitör dünyanın her bir noktasında pahalı bir ürün aslında.
Ancak 1200 dolarlık bir telefon için sıraya giren, her yıl değiştiren bir milletten bahsediyoruz. Bu adamlar her yıl değiştirdiği ürüne bu parayı verirken, günün belli bir kısmını geçirdiği monitöre bu parayı verse, gözü gönlü açılır. Rahatlar :) Bunu ya düşünmüyorlar ya düşünmek istemiyorlar.

Şahsen RTX 4090 almak yerine 4070 Ti ve bu monitörü tercih ederdim. RTX 4090 ile klasik bir monitörde maksimum ayarlarda çamur gibi görüntü almaktansa bu monitörde bir tık altını ayarlar, mükemmel bir görüntüye bakarım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi claswan -- 20 Mayıs 2024; 20:35:38 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sniktwolverine
C
12 sa.
Yarbay

Hayırlı olsun, renk modlarını uygulamadan denemeni tavsiye ederim. Monitörden de var gerçi ama üşeniyorum orayı açmaya :)

< Resime gitmek için tıklayın >



Ek olarak monitör güncel değilse eğer, OLED care ayarları bazı durumlarda sıfırlanıyor. İlk geldiği ayarlara çekiliyor. Örn. HDR açıp kapatınca, veya 27" 24" moduna geçince falan.
Dikkat etmekte fayda var.

< Resime gitmek için tıklayın >




Bu mesajda bahsedilenler: @emrecan0012
C
11 sa.
Yarbay

Arkadaşlar 69 bin liradan stokta mevcut. almak için bekleyen varsa özelden atacağım? duyurulur... (68,999.00TL)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi claswan -- 20 Mayıs 2024; 21:5:11 >

S
11 sa.
Çavuş

Eyw hocam tabii ki.
qd-mini led sizin bahsettiğiniz ile aynı mı bilemiyorum. Murat gamsız’ın profilinde görmüştüm dün..

4070 ti az gelmez mi bu monitöre :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @claswan
H
10 sa.
Yarbay
Konu Sahibi

W-OLED ve QD-OLED kıyaslaması. Çoğu insan gibi bu da bazen QD-OLED, bazen W-OLED daha iyi demiş.

https://www.youtube.com/watch?v=wovcADkDMLc


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
10 sa.
Yarbay

ben 3080 Ti ile kullanıyorum. Şimdilik yeterli ama 5000 serisine geçeceğim çıktığında. 4000 serisine geçmek çok anlamlı değil benim için.

qd-mini ledi eğer msi'da gördüysen evet standart mini-led oluyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sniktwolverine
C
10 sa.
Yarbay

Mat paneli hiç bir şekilde kabul etmem bu saatten sonra. Benim ilacım buymuş.

Ayrıca her videoda bizim paneller sanki mormuş gibi gösteriyor ama en azından bendeki pg32ucdm daha çok koyu gri panel gibi duruyor ışık altında. Zaten %90 loş ışıkta veya zifiri karanlıkta kullanıyorum. derin siyahlara sahibim diyebilirim. Tabii ki mat ekranlardaki kirli görüntüye sahip değilim :) Bence bu çok daha önemli.


Yine de kişisel tercih meselesi. Hiç yansıma yapmasın, ışık olmasına rağmen derin siyahlar olsun diyorsanız W-OLED. Aşırı net ve temiz görüntü olsun diyorsanız ama gün ışığı ekrana vurunca siyahları seviyesinin düşmesini kabul ederim derseniz QD-OLED


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Hobar
H
10 sa.
Yarbay
Konu Sahibi

QD oledde de ışık altında kaplamanın kızıla çalan bir rengi var. Ama dediğin gibi parlak ekran cam gibi. mat ekranla yanyana koyunca veya bir süre bunu kullanıp ona geçince daha net anlaşılıyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @claswan
P
9 sa.
Yarbay

Mini Led güzel bir teknoloji ama mini Led var mini Led var arkadaslar. Yani 2000 Led olan mini Led de bulabilirsiniz 5500 Led içeren mini ledde bulabilirsiniz çok geniş bir aralığı olan teknoloji o yüzden mini Led alacaksanız kaç Led içeriğine mutlaka bakın.

Öte yandan şu an Oled'i tahtından edebilecek tek teknoloji Micro Led gibi gözüküyor ama bu konuda yaptığım araştırmalar beni karamsarlığa sürükledi açıkçası çünkü firmalar ne kadar çok yeni üretim tekniği geliştirir geliştirin bir türlü hızlı, hatasız ve ucuz bir şekilde Micro Led panel üretme yolunu bulabilmiş değiller.

Bir kere Micro Led bildiğimiz ledlerin küçültülmesi şeklinde değil farklı bir Led geliştirilmesi yolu ile üretiliyor. Çünkü bildiğimiz ledleri Micro boyuta indirdiğimizde inanılmaz derecede verimsiz hale geliyorlar ve kullanılamıyorlar.( Normalde ledlerde bulunan bazı fiziksel sorunlar Led büyük oldugunda tamamen gözardı edilebilir boyutta kalıyorlar ancak Led küçüldükçe bu sorun ledle beraber küçülmüyor ve bir zamanlar gözardı edilebilecek kadar önemsiz fiziksel anomaliler Micro boyuta indiğinizde ledleri kullanılamayacak kadar verimsiz hale sokuyor) Fakat bu yeni geliştirilen Micro ledler ise bir türlü panele hatasız ve hızlı biçimde yerleştirilemyor. Micro ledlerin hatasız biçimde panele yerleştirilmesi o kadar uzun zaman alıyor ki hacimli biçimde üretmek mümkün değil. Hızlı biçimde yerleştiren tekniklerdecise sorun şu normalde bu teknikler çok az hata payı içeriyor ama bu teknolojide ledler Micro boyuta indiği için bu ufak hata payı bile panel basına 200 üstü ölü ve yanlış yerleştirilmiş piksele maloluyor.

Normalde Micro Led teknolojisi baya eski bir teknoloji yani aslında yeni bulunmuş birşey değil. Ama yıllardır sektör oyuncuları uğramasına ve tonlarca para dökülmesine karsın bu paneli ticari sınırlar dahilinde verimli biçimde üretmenin yolunu bulamadılar ve yıllardır ha geldi ha geliyor denilen Micro Led'lerin yakın bir zamanda çıkma olasılığı bu nedenle düşük çünkü Apple dahil hiçkimse o mücizevi yöntemi bulamadı.

Kısacası günümüzde Micro Led panel üretebiliyoruz ancak hacimli üretme konusunda 20 yıldır tosladığımız duvarı alabilmiş değiliz.

O yüzden Oled'i karsısında şu an için hiçbir gerçek tehdit bulunmuyor malesef. Şahsen bu konuda Lg'nin tekelinin kırılması hepimize büyük fayda sağlardı diye düşünüyorum. LG tekeli yüzünden Oled teknolojisi kağnı hızında yayılıyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 20 Mayıs 2024; 23:23:53 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
8 sa.
Çavuş

Hangi oyunda kaç fps alıyorsunuz yaklaşık merak ettim




Bu mesajda bahsedilenler: @claswan
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.