Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
360
Tıklama
5
Öne Çıkarma
İşten çıkarmaların ardından Tesla, Supercharger planlarında frene basıyor
M
2 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

İşten çıkarmaların ardından Tesla, Supercharger planlarında frene basıyor
Elektrikli otomobil pazarı çökmüyor ancak daha önce beklendiği kadar da hızlı büyümüyor. Tesla dahil diğer üreticiler, mevcut gelecek planlarını buna göre ayarlarken düşen marjlar ise bazı alanlarda kesintiler yapılmasını gerektiriyor. CEO Elon Musk ise bu kesintilerde son derece keskin davranacaklarını ifade ederken geçtiğimiz haftalarda ilk olarak küresel işgücünün yüzde 10’unu işten çıkarmış ve kısa bir süre önce ise üst düzey yöneticiler dahil olmak üzere Supercharger ekibinin çoğunluğuyla yolların ayrılmasına karar vermişti. Şimdi ise Supercharger ağının büyümesinde yavaşlama olacağı söyleniyor.



Tesla, Supercharger ağında frenliyor



https://twitter.com/elonmusk/status/1785406795814510785



Electrek’in haberine göre Musk, Tesla'nın tüm şarj ekibinin çok büyük bir kısmını kovdu. Şirket için bir e-postaya göre Musk, Tesla'nın şu anda yapım aşamasında olan Supercharger istasyonlarını inşa etmeye devam edeceğini söyledi. Şimdilik resmi bir bilgi olmasa da Tesla, Supercharger ağının yaygınlaştırılması planlarında da yavaşlayacak gibi görünüyor. Aktarılanlara göre firma, inşasına başlanmamış ancak önceden duyurusu yapılmış bazı istasyon projelerinden vazgeçiyor.



Ayrıca Bkz.Tesla, işten çıkarmalara hız kesmeden devam ediyor



Öte yandan Musk, sahibi olduğu X üzerinden yaptığı paylaşımda aslında iddiaları bir nevi doğruladı. Yapılan paylaşımda CEO, Tesla’nın halen Supercharger ağını büyütmeyi planladığını ancak bunu yeni konumlar için daha yavaş bir hızda yapacağını belirtiyor. Bununla birlikte mevcut konumların işletilmesi ve genişletilmesi planlarına daha fazla odaklanılacak. Bunun şarj ağı üzerinde orta ve uzun vadeli etkileri ne olur bilinmez ancak Tesla, şu anda dünya çapında 6.249 noktada 57.579 Supercharger işletiyor.




Kaynak:https://electrek.co/2024/04/30/tesla-pulling-back-supercharger-plans-firing-team/

 Haberi Portalda Gör

G
2 hafta
General

Türkiye’de acınası durumdalar. Neredeyse yoklar.

Trugo ise inanılmaz hızla her yere kuruyor.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
2 hafta
Binbaşı

Olum tükürecem elektrikli aracına da daha birine de :)

Starlink'i getir arkadaş şu ülkeye, bir işe yara

Yemişim çöpten şebekemizi yormaktan başka bir halta yaramayan elektrikli furyasını




M
2 hafta
Binbaşı

İnşallah o yatırımlara değer.



Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @gun
G
2 hafta
General

Ben mesela TOGG kullanıcısı değilim ama Trugo’dan şarj ediyorum zira yaygın. Kısaca elektrikli araç ekosistemine büyük katkı sağlıyor.

Bir sürü Tesla’da mecbur Trugo’dan şarj ediyor. Trugo bu kadar kurmasa inan bu kadar millet rahat Tesla almazdı.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Mylevi
D
3 gün
Yarbay

Nasıl olsa yayınlamıyorsununuz üye olmayanın yorumlarını ama yazıyım yinede ultra kapasitör kombini ve solid state bataryaların sıkıştırma aşamasında yeni bir dönem başlıyor tek şarj ile 2500km üzeri araçlar görebiliriiz bu önümüzdeki 5 yıl içinde catl toyota ve byd öncüleri fakat hidrojen jeneratörlü hibrit elektrikli araçlarda gelecek anlaşılan.




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.