Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 7 misafir
56455
Cevap
2263673
Tıklama
220
Öne Çıkarma
Cevap: Robot Süpürgeler Hakkında [ANA KONU] (2823. sayfa)
H
3 gün
Yarbay
Konu Sahibi

Q7 Max daha akıllı bir seçim olabilir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @asdemre
C
3 gün
Yüzbaşı

Arkadaşlar xiaomi robot sahibiyim ürün bir süredir error 10 yani filtre hatası veriyor. Filtre temizledim geçmedi sonra İnternete kodu yazınca ürünün arka kapağını söktüm orada siyah sünger vardı onu ve gördüğüm yerleri temizledim programdan bakımları sıfırladım ama hata devam ediyor. Filtre orjinal değildi ama tam oturuyordu birde sonradan hata başladı neden dolayı olabilir?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

L
3 gün
Yarbay

iRobot ve Roborock arasında kaldım en fazla 25k ya kadar çıkabilirim. iRobot J5 combo inceledim ama başka öneriler varsa onlarıda dikkate alacağım. iRobot da bu J serisi sanırım orta konumda olan bir seri mi ?
Açıkçası bu J5 de beni cezbeden nesne algılama özelliği oldu önündeki kamerası sayesinde.
20-25k arası farklı öneriler varsa yazarsanız sevinirim.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

N
2 gün
Binbaşı

hocam döner paspaslı ve kendinden su hazneli olan modeller arasında favoriniz hangisi merak ettim.




Bu mesajda bahsedilenler: @Hepsirobot
S
2 gün
Yüzbaşı

Merhaba, birkaç sene önce bu konunun müdavimiydim. Önce kendime sonra da memnun olunca hemen arkasından anneme AliExpress üzerinden T8 AIVI almıştım. Benimki halen iyi bir şekilde çalışmakta fakat anneminki relocating yaparken devamlı “DToF malfunction” uyarısı vermeye başlayınca söylediği şekilde kule üstüne nazikçe dokunmama rağmen geçmeyince birkaç video izledikten sonra(videolarda TOF’un aralıklı çalışıp duruyor olmasının DTOF modülünün bozulduğu anlamına geldiğini belirttikleri için) AliExpress üzerinden FM1828 kodlu TOF laser modüle sipariş ettim. (Siparişimdeki ürün şu: Original ECOVACS ToF Laser Sensor LDS Unit FM1828 for DEEBOT N8 Pro T9 T8 Max T9 Power T9 AIVI Robot Vacuum Cleaner Spare Parts

https://www.aliexpress.com/item/1005004340497539.html?srcSns=sns_Copy&spreadType=socialShare&bizType=ProductDetail&social_params=6000113877973&aff_fcid=24e5b7810a73495180ece3a9c1797018-1718475825932-02558-_op03CPk&tt=MG&aff_fsk=_op03CPk&aff_platform=default&sk=_op03CPk&aff_trace_key=24e5b7810a73495180ece3a9c1797018-1718475825932-02558-_op03CPk&shareId=6000113877973&businessType=ProductDetail&platform=AE&terminal_id=c1a43844473f4d009588a3e73cce9b04&afSmartRedirect=y )

Bu hafta içinde elime geçti ürün. YouTube üzerinden izlediğim şekilde üst tarafı açıp içindeki connectore zarar vermeden değişim yaptım ve tekrar taktığımda normal çalışmasını beklerken hatalı olan DToF modülde olduğu gibi yine aralıklı çalışıp duruyor ve uygulama üzerinde yine DToF malfuncton hatası verdi. @hepsirobot Bey, bu robotlarda DToF malfunction gibi görünüp aslında modülden değil de başka bir sorun olduğuyla ilgili bir raporlama, bildirim oldu mu acaba size?



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
dün
Yarbay
Konu Sahibi

Ah o Youtube videoları...

T8 ve T9 lidar modülleri aslında neredeyse tamamen sorunsuzdur yani çok çok az arıza gelir. Attığınız linkteki lidar zaten orijinal değil ve anakartın onu kabul etmeme ihtimali de var. Ecovacs'ın düzenli yayınladığı TSB'lerde T8 ve T9 için belirgin bir lidar ve/veya lidar sürücü arızası listelenmemiş. Muhtemelen farklı bir yerde sorununuz var. Anakartı lidar modülüne bağlayan soket de çok hassastır, söküp takarken orada bir sorun oluşmuş olabilir.

Saygılarımla




Bu mesajda bahsedilenler: @sirphoenixx
C
dün
Binbaşı

Selamlar, mop performansı benim için dahaön planda olacak şekilde yazılanları okuduğumda q revo f/p anlamında öne çıkıyor. Hb’de 26250’e 9 taksit olarak geliyor, sipariş geçtim. Bilgi paylaşan arkadaşlara çok teşekkürler, iyi ki varsınız 👍



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
dün
Yüzbaşı

Hayırlı olsun, mantıklı ve karlı bir tercih olmuş 😅



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Canka1
T
13 sa.
Teğmen

Yaklaşık 1 aydır kullanıyorum s8 maxV Ultra cihazımı.

Eski cihazım olan 360 S10 dan sonra teoride artan çekim gücüne rağmen pratikte özellikle halıda pek bi fark gördüğüm söylenemez(standart modda ve halıda güç artırılmış şekilde). Buna geçmemde en büyük etmen istasyonu olması ve halıları kaldırmak zorunda kalmadan hem silip hem süpürebilmesi idi.

200 m2 evimi günlük olarak hem sil hem süpür yaptırıyorum aynı anda. Bu haliyle kirli ve temiz su haznesini 3-4 günde doldur/boşalt yapmak durumunda kalıyorum.

Çift silikon fırça üzerine nerdeyse hiç saç takılmıyor ancak fırçanın robota bağlanan silindir kısımlarında saçlar birikiyor ve zamanla dönüşünü etkiler mi bilmem.


Dik açılı köşelere fırçasını uzatarak ulaşması sevdiğim yanlarından. Silerken sandalye ayaklarının etrafında ve süpürgelik kenarında minik döner mopuyla boşluk bırakmadan temizlik yapması da güzel.


Bana göre olumsuzluklar ise:

- harita yaparken bir odanın küçük bir kısmını diğer odada gösterdiği için sıralı temizlik yaparken daha önce temizlemiş olduğu odaya o köşe için geri dönüp hem vakit hem de enerji kaybediyor (yeniden harita yaptığımda da düzelmedi)

- Silme ve süpürmeyi aynı anda yaparken odayı duvardan duvara temizliyor ve ortada halı var mesela. Duvarın dibinde parke ile başlıyor temizliğe, halıya gelince silmeye ara verip paspası yukarı kaldırıyor ve süpürmeye devam ediyor benim ayarlarıma göre. Sonra halı bitiyor ve paspası indirip karşı duvara kadar siliyor. Sorun şu ki halıya çıkarken paspası kaldırmakta gecikiyor, inerken de geç indirdigi için çıktığı yerde hali ıslanıyor, indiği yerde ise halıdan sonra 10 cm kadar silinmemiş oluyor 😅 paylaştığım görselde net şekilde görünüyor zaten, halının etrafı girintili çıkıntılı şekilde silinmiş oluyor.

Oysa önce halıyı sadece süpürme yapsa, sonra duvar kenarları gibi halının etrafını da düz bir şekil olarak dolaşsa ve geriye kalan parkeyi silse çok daha mükemmel olur.

360 ikisini bir arada yapmıyordu ama süpürürken dahi halıyı ve sert zemini ayırıp süpürürdü. Harita konusunda yukarıda yaşadıklarımı yaşatmadı hiç. Yıllar öncesinde çok iyi bir yazılım yaptıklarını şimdi daha iyi anlıyorum.

- son olarak çalışırken S10 un sesi kulağıma çok daha yumuşak, pamuk gibi gelirdi ama s8 maxV Ultra kulağımı tırmalıyor, sanki daha pıtırtılı çalışıyor 😅 ( bu bir sorun değil ama paylaşmak istedim)


Bu arada deterjanı piyasada güvendiğim bir markadan alıyorum ben. Başta bozulur diye haznenin 1/10 kadarına deterjan, büyük kısmına su koyarak denemek istedim ama baktım ki cihaz haznede sadece konsantre deterjan var diye düşünüp minik minik alıyor, eksildikce deterjan ekleme yapmaya başladım. Yoksa sadece su ile siliyormus gibi olacaktı

Aklıma gelen başka konu olursa yazarım, sizin sorularınıza da cevap vermeye çalışırım elimden geldikçe < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techworm -- 17 Haziran 2024; 15:2:25 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @TimurTheGreat
E
10 sa.
Yarbay

quote:

Oysa önce halıyı sadece süpürme yapsa, sonra duvar kenarları gibi halının etrafını da düz bir şekil olarak dolaşsa ve geriye kalan parkeyi silse çok daha mükemmel olur.

Bu özellik mevcut hocam tam olarak istediğiniz gibi çalışır mı bilmem ama önce halıları süpürtüp sonra silmeye geçirebiliyorsunuz.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @techworm
T
9 sa.
Teğmen

Teşekkürler hocam, bakıyorum hemen 🙏🏻



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Elessar Eredhian
T
9 sa.
Teğmen

Hocam baktım da, bunlar bahsettiğim şey değil sanki🤔

İkinci seçenek odayı tamamen temizleyecek ve odadaki halıyı bir kez daha supurecek diyor sanki

Üçüncü seçenek ise mopu ıslatmadan önce tüm odalara tek tek gidip halıları supurecek, sonra yeniden tek tek tüm odalara gidip hali olmayan yerleri silecek diyor

Benim isteğim ise bir odaya girince önce(ya da sonra) halıyı süpürüp sonra halı olmayan kısımları silip süpürmesi tek seferde < Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techworm -- 17 Haziran 2024; 18:13:13 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Elessar Eredhian
E
9 sa.
Yarbay

Yani açık konuşmak gerekirse üçüncü seçeneğin önce tüm halılar, sonra tüm zeminler şeklinde mi yoksa halı - zemin - halı - zemin olarak oda oda şeklinde mi çalıştığını belirten bir ifade yok orada ama bezi "ıslatmadan" diyor olması söylediğiniz gibi önce tüm halıları, ardından tüm zeminleri yapacağı şeklinde bir izlenim veriyor.

Yine de istediğiniz şeklin çok sağlıklı olmayacağını düşünüyorum çünkü amaç halıları ıslatmamak ve silinen yerleri halı geçişinin gecikmesi olmadan eksiksiz silmek ise tüm halılar bitmeden bezin ıslanması ve iki halı arasında silme yapması bence çok mantıklı değil. Sonuçta odaya girince önce halıyı süpürüp sonra zemini silse bile halıdan inerken yine geç indirecek ve bir sonraki odaya geçtiğinde önceki odadan dolayı bez ıslanmış olacağından halıyı yine ıslatabilecek.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @techworm
T
5 sa.
Teğmen

Mopun ıslak olması sorun değil benim için çünkü bu modelde 2 cm kalkabildiği için halıya hiç dokunmuyor.

Bu haliyle halıya sürekli in-çık yapıyor ama dediğim gibi olursa halının etrafında dolaşacağı için sürekli olarak indirip kaldırmak zorunda kalmayacak mopu



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Elessar Eredhian
M
4 sa.
Yüzbaşı

@Hepsirobot Ustad iyi bayramlar umarım iyisinizdir.

Bugün çıkan yeni cihazları da düşünerek ROBOROCK Vacuum Cleanner Q8 Max, ECOVACS Deebot Ozmo T9, Xiaomi v.b... 15-25 bin tl bandındaki robotları 360 S10 yerine tercih eder misiniz?
90 m2 ev için robot alacağım halılarım var, silme ve süpürme yaptıracağım. Evcil hayvan yok. 360 S10 nethouse 10.000 tl ye sıfır alınabiliyor. Ancak yeni çıkan ürünler o saydığım fiyat aralığındaki cihazlarla karsılastırdıgınızda almamı önerir misiniz 360 S10'u ? Yoksa hayır onu almayın tavsiyem şu şu cihazlar mı olur dersiniz?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Hepsirobot
H
3 sa.
Yarbay
Konu Sahibi

Şu şekilde izah edeyim. 360 S10 neredeyse 4 senelik bir cihaz artık ve ülkemizde iyi temsil edilmiyor. Performansı ve yazılımı gayet iyi ama mop özelliği sıradan. İşinizi görür ama imkanınız var ise daha iyi destek alabileceğiniz bir seriden seçmeniz mantıklı olabilir.




Bu mesajda bahsedilenler: @mithatcann
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.