Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
204
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Samsung, Çin'de katlanabilir telefon pazarını Çinlilere kaptırdı
D
3 hafta
Binbaşı
Konu Sahibi

Samsung, Çin'de katlanabilir telefon pazarını Çinlilere kaptırdı
Katlanabilir telefonların öncülerinden olan ve bu form faktörünü ana akım haline getiren şirket olan Samsung, Çin'de Çinli rakipleriyle rekabet etmekte zorlanıyor. Daha önce katlanabilir cihazlarıyla Çin'de önemli pazar payına ulaşan şirket, rakiplerine büyük pazar payı kaptırmaya başladı.



Beşinci sıraya geriledi



Sadece birkaç yıl önce Samsung, Çin'de katlanabilir telefon piyasasında %30 pazar payıyle ilk sırada yer alıyordu. Ancak 2024'ün ilk çeyreğinde şirket %5,9 pazar payıyla beşinci sıraya geriledi. Daha geçen yıl Samsung’un pazar payı %11 seviyesindeydi. Son dönemde yeniden çıkış yakalayan Huawei, kendi ülkesinde %44,1'lik payla açık ara zirvede yer alıyor. %26,7 ile Honor ikinci sırada yer alırken, Vivo ve Oppo %12,6 ve %9 ile üçüncü ve dördüncü olarak sıralanıyor.



Ayrıca Bkz.iPhone kilit ekranı özelliği Android'e geliyor



Samsung'un Çin'deki bu düşüşü yalnızca Çinli üreticilerin ürün kalitesinde Samsung'u yakalamasından kaynaklanmıyor. ABD ile ticaret savaşında yer alan Çin'de tüketicilerin yerli ürünlere yönelmesine sebep olan milliyetçi bir akımın yükseldiği belirtiliyor. Dolayısıyla Samsung'un satışlarının bu jeopolitik farktörlerden etkilenmiş gözüküyor. Samsung, ülkede sadece katlanabilir telefonlarda sıkıntı yaşamıyor; şirket genel akıllı telefon pazarında da Çin'de zorlanıyor. Şirketin pazar payının %1'in altında olduğu belirtiliyor. 




Kaynak:https://www.gizmochina.com/2024/04/30/samsung-foldables-come-in-last-place-in-market-share-in-china-q1-2024/

 Haberi Portalda Gör

E
3 hafta
Yarbay

Zaman değişiyor. Devir Çin’lilerin devri. 90’larda nokia, ericson, panasonic gibi markalar popülerden kimse samsung almıyordu. Sonra samsung S serisi ile patladı. Sony Htc Lg gibi markaları geçti. 2010 dönemleri apple patladı Samsung ile kafa kafaya gitti. Htc Sony Lg gibi markalar çöküşe geçti. 2015 gibi htc Sony Lg gibi markalar tamamen geri planda kaldı. Meizu Xiaomi ve Huawei gibi markalar Samsung ve Apple ye rakip oldu. Şuan hala da piyasa bu şekilde devam ediyor. Huawei Xiaomi Oppo gibi markalar Samsung ve Apple ile yarışıyor. Arada da Oneplus Google pixel gibi modeller ön plana çıkıyor.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
3 hafta
Yarbay

Zaten Çin'de Samsung'un pazar payı %1.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

A
3 hafta
Çavuş

Amerika o saydığın markalara Google ambargosunu koyduğu zaman Çinlilerin esamesi okunmaz. Bu kötü durum Windows, Apple, Android (Google Servisleri) Amerikanın elinde ve tekel durumda. Bunun yanında sosyal medya uygulamaları da cabası. Bu devirde kimse telefonunda youtube veya Instagram olmayan (opsiyonel) olmayan telefonları almaz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Esxici
S
3 hafta
Yarbay

abd nin efendileri ile çini yükseltmeye çalışanlar aynı kişiler. Dolayısıyla hepsi olabilir





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serafon -- 30 Nisan 2024; 23:48:23 >



Bu mesajda bahsedilenler: @AfrikadaEskimo
K
3 hafta
Yarbay

Bir tarafta estetik olarak gayet şık honor,xiaomi gibi katlanır telefonlar bir tarafta ekranından tut menteşesine hepsini üreten üstelik en uzun zamandır piyasada olan ama nedense tasarımını neredeyse hiç değiştirmediği tuğla gibi telefonu en pahalıya satan Samsung



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.