Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
16
Cevap
564
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Huawei, Çin’in zirvesine yerleşti: Apple ciddi kayıplar yaşıyor
M
2 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

Huawei, Çin’in zirvesine yerleşti: Apple ciddi kayıplar yaşıyor
Huawei, 2019’dan beri devam eden ABD yaptırımları nedeniyle küresel akıllı telefon pazarındaki ana oyunculardan birisi olmayı uzunca bir zaman önce bırakmıştı. Öte yandan firma, özellikle geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü Mate 60 serisiyle yeniden dirilme sinyalleri vermişti. Piyasa araştırma şirketi Canalys’in yeni bir raporuna göre ise Huawei, Pura 70 serisinin de desteğiyle Çin akıllı telefon pazarının liderliğine yükseldi.



Huawei, Çin'in yeni lideri oldu



Huawei, Çin’in zirvesine yerleşti: Apple ciddi kayıplar yaşıyor
Eğer aşağıdaki grafiği incelerseniz Huawei’nin başarısının sadece Mate 60 serisine bağlanamayacağını görebilirsiniz. Zira firma, uzunca bir süredir emin adımlarla birlikte büyüyor. Çin akıllı telefon pazarının 2024 ilk çeyrek sonuçlarına göre Huawei, Apple’dan liderliği devralarak zirveye yerleşti. Huawei aynı zamanda Oppo, vivo ve diğer önemli oyuncuları da geride bıraktı.



Huawei, Çin’in zirvesine yerleşti: Apple ciddi kayıplar yaşıyor
Yılın ilk çeyreğinde Çin’de toplam 67,7 milyon adetlik sevkiyat gerçekleşti, pazarda büyüme veya küçülme yaşanmadı. Huawei ise Mate ve Nova serilerindeki başarısıyla 13 çeyrek sonra 11,7 milyon akıllı telefon satarak ve yüzde 17'lik pazar payı elde etmeyi başardı. Bu başarı onu zirveye taşıdı. Aynı zamanda geçen yıla göre Huawei’nin yaklaşık yüzde 70’lik bir büyüme yaşadığını da belirtelim.



Huawei, Çin’in zirvesine yerleşti: Apple ciddi kayıplar yaşıyor
Öte yandan Apple ise sarsıcı bir düşüş yaşadı. Bir önceki çeyrekte lider olan Apple, yüzde 25 oranında bir düşüş yaşayarak pazarda 5. sıraya geriledi. Firmanın pazar payı ise yüzde 20’den yüzde 15’e düştü. Pazarın ikinci sırasında ise yüzde 16 pay ile Oppo yer alıyor. Onu Honor ve Vivo takip ediyor. Xiaomi ise piyasada altıncı sırada.



Ayrıca Bkz.Huawei, yeni Kirin işlemcili Pura 70 Pro ve Pura 70 Ultra’yı tanıttı



Yılın ikinci çeyreğindeki sonuçlar açıkçası şimdiden bir merak konusu. Huawei, zirveyi ele geçirmiş olsa da tablodan da görüleceği üzere markalar arasındaki fark oldukça küçük. Pura 70 serisi henüz piyasaya girdi ve etkilerini ikinci çeyrekten önce göremeyeceğiz.




Kaynak:https://www.gizmochina.com/2024/04/29/huawei-comeback-china-phone-market/
Kaynak:https://www.canalys.com/newsroom/china-smartphone-market-Q1-2024

 Haberi Portalda Gör

Bunda Çin milliyetçiliğinin de etkisi var. Şahsen Çinli olsaydım, Huawei gibi inovatif bir markayı her cephede desteklerdim. Biz Türk'lerde de mesela... Böyle bir tük...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Surface Area - 2 hafta +12
yenilik sunamayan, esnek olmayan, prosedürü bol apple ekosistem sıktı artık.
Yoruma Git
oly1786 - 2 hafta +9
Sayın editör arkadaş,
Evet Huawei kendi ülkesinde toparlıyor ve yükselişte. Bunun nedenleri arasında hem ürün çıkardığı dönemin etkisi, hem Çin'de de y...
Yoruma Git
Yorumun Devamı yakazza - 2 hafta +5
O
2 hafta
Binbaşı

yenilik sunamayan, esnek olmayan, prosedürü bol apple ekosistem sıktı artık.




C
2 hafta
Yarbay

< Resime gitmek için tıklayın >

Şaşırtmayan bir tablo bence. Amerika - Çin geriliminin de etkili olduğunu düşünüyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 30 Nisan 2024; 10:21:00 >


S
2 hafta
Çavuş

Huawei biraz daha toparlarsa telefon dahil Matebook serisi ile rahatlıkla ekosistem kurulabilir. 8gb ramli MacBook'a 50k fiyat vermek korkunç geliyor. Keza telefon tarafında yeniliğin adı huawei. Kaliteden ödün vermiyorlar.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
2 hafta
Yüzbaşı

Bunda Çin milliyetçiliğinin de etkisi var. Şahsen Çinli olsaydım, Huawei gibi inovatif bir markayı her cephede desteklerdim. Biz Türk'lerde de mesela... Böyle bir tüketici elektroniği markamız oldu da biz mi desteklemedik? Var olan sözde yerli markaların da tek derdi halkı yolmak...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Surface Area -- 30 Nisan 2024; 10:35:59 >


Y
2 hafta
Teğmen

Sayın editör arkadaş,
Evet Huawei kendi ülkesinde toparlıyor ve yükselişte. Bunun nedenleri arasında hem ürün çıkardığı dönemin etkisi, hem Çin'de de yükselen yerli ve milli markaya yönelim trendi, hem de markanın gerçekten de kaliteli ve iyi ürünler yapması gibi normal olan sonuçlar var.
Ancak Apple markası grafikte de görüldüğü üzere diğer yıllardan farklı bir çizgide değil. Dramatik düşüşü bir çeyreğe bakarak açıklarsanız bundan istatistik ve grafik okumada eksikliğiniz veya alga yaratma çabanız olduğunu düşündürürsünüz.
Apple yıllardır hem Çin'de hem de diğer pazarlarda olduğu gibi iPhone çıkış zamanları olan 4.çeyrekte hype yapıyor 1-2 ay. sonrasında ise alan almış oluyor yeni modeli ve düşüş oluyor diğer çeyreklerde. özellikle de yeni iPhone çıkmaya yakın dibi görüyor.
Bu yıllardır böyle zaten grafikte de hep aynı şekilde olmuş çeyreklerde.
emin olun eylül ekimden sonra yine 1. duruma geçecektir. yıllık toplamda da ya birinci ya ikinci olacaktır.
Huawei tabi ki en büyük rakibi ve onu zorlayacak hatta muhtemelen geçecektirde ama dramatik olan bir durum yok Apple için.
Haberlerin ilgi çekmesi için çarpıtmaya gerek yok. Ortada matematik ve istatistik gibi eğip bükülemeyecek veriler var.
Bu açıdan bakarsanız daha sağlıklı olur. İyi Çalışmalar.




_
2 hafta
Yarbay

Uzun yillar iPhone kullanicisi olarak gecenlerde gittigim Teknoloji magazasinda gördügüm Telefonlar icinde Standi en sönük olan iPhone idi. Diger Android Telefonlar standinda gercekten cok ilginc ve güzel telefonlar vardi. Apple teknolojik adimlarini daha cömert atmamakta israr ederse global pazardada erime sürecine girip bu erimeyi Nokia gibi durduramayacaktir.



Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
2 hafta
Yüzbaşı

Çinde olup insan neden iphone alır çok ilginç.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

M
2 hafta
Yarbay

Androidsiz hala satması ilginç



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

P
2 hafta
Yarbay

Bizim içimizdekiler Togg vs nefretine devam ediyorlar ama Çin'li engellemelere rağmen kendi malına nasıl da sahip çıkıyor.



C
2 hafta
Yüzbaşı

Aynı düşüncedeyim. Huawei'nin sadece 980 gr ağılığındaki yeni Matebook X Pro 2024 laptop'u çok ilgimi çekti. Hem de bir Macbook kullanıcısı olarak..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleancoder -- 30 Nisan 2024; 14:49:17 >

Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @SonatTürkoğlu QUHSD
P
2 hafta
Yarbay

Sahip çıkmaları güzel.



S
2 hafta
Çavuş

🙏🏼 Ben genel senkron çalışma eğilimini apple tarağında beğeniyorum ama ilginç bir hissiyatım var, paylaşmak istiyorum. İşyerimin bana verdiği LENOVO Thingpad ailesinin İ9/64gb ram ve 2080'li modeli var elimde. Kas gücü gerçekten muazzam. Malzeme kalitesi ile kullanım keyfi gayet iyi, İlgimi çeken nokta şu, Apple'ın yazılımını lezzetli kılan tek şey'in yazılım değil es tanımlı olarak malzeme kalitesi ve dokunsal hissiyatlar. Mesela şunu ekleyebilirim, İPhone ailesi'nin titreşim motorlarının geri dönüşleri bana göre enfes, eskilerden Sony Z ailesininde ciddi iyiydi motorlar. Huaweinin Matebook'larına dokunup Windows 11 ile deneyimledigimde malzemenin işletim sisteminin lezzetini arttırdığını düşünüyorum. Çoğunuza saçma gelebilir bu ancak yıllardır üzerine düşündüğüm bir husus. Apple hiçbir zaman düşük malzeme materyal içeren "İPhone 5"'in plastik kasalı modeli dışında bir şey çıkartmadı. Her zaman dokunsal hissiyat birinci sınıf olmuştur. MacBook şarj aletleri, kulaklıkları vs gibi. Üzerine kafa yoruyor ki Huawei malzemeyi asla düşük tutmuyor matebook'larda. Bir konu açayım dedim :) benzer düşüncede olanlar varsa muhabbet döner 👍🏼





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonatTürkoğlu QUHSD -- 30 Nisan 2024; 16:20:39 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @cleancoder
S
2 hafta
Yarbay

Keşke ama bu ihtimal çok çok düşük. Sarı naylondan iTerlik üretse yok satar. Hala prestij simgesi olarak görülüyor ve "idiot friendly" yapısı ile bir kere çukuruna düşenler bir daha doğrulamıyorlar.




Bu mesajda bahsedilenler: @_turbo_
D
2 hafta
Yarbay

Bende huawei p40 pro kullanıyorum muhteşem bir telefon ısınmak için nedir batarya bitmek nedir bilmiyorum görüntü. Kalitesi kamerası harika abd huawei önüne taş koymasa Apple ve diğerleri tarih olmuştu




C
2 hafta
Yüzbaşı

Kesinlikle katılıyorum. Malzeme kalitesi ve hissiyat çok önemli. Ben de üst düzey bir Lenovo iş bilgisayarı kullandığımda aynı şeyleri hissetmiştim, bizim bu zamana kadar kullandığımız cihazlar neymiş öyle demiştim :) Dolayısıyla 2K-3K 14.2 inç 120hz HDR destekli bir dokunmatik ekran, cam yüzeyli precision touchpad, parmak izi okuyucu, Windows Hello destekli webcam vb lüks donanımlar, kullanım keyfini kat kat arttırıyor. Dolayısıyla bence de üst düzey Windows laptoplara bu konuda şans vermek gerekir. Dell XPS, Lenovo X1, Huawei Matebook Pro, Asus Zenbook gibi seriler bu sınıfa örnek verebileceğimiz premium ürünler.




Bu mesajda bahsedilenler: @SonatTürkoğlu QUHSD
Ş
2 hafta
Yüzbaşı

Siz birde Çin'deki teknoloji mağazalarını görseniz. Buradaki saçma sapan imei kaydı kuydu ve yüksek vergiden dolayı gelmeyen telefonlar orada yer aldığı için ben gittiğim hiçbir seferde Apple standına uğradığımı hatırlamıyorum.




Bu mesajda bahsedilenler: @_turbo_
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.