Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
15926
Cevap
2549009
Tıklama
16
Öne Çıkarma
Cevap: BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ??? (797. sayfa)
O
2 hafta
Binbaşı

Hocam meraktan soruyorum başka ne sorun çıkardı, nesini değiştirdiniz? Ana kart arızası vs yaşadınız mı? Kazanda pas çürük vs var mı? Su akıtma/su basma, rezistans yanması vs yaşadınız mı hiç?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @MavericKB
M
2 hafta
Çavuş

İlk, kullanıma zarar vermeyen şeyler başladı, örneğin düğmeleri içine göçtü hatta açma kapama düğmesi direkt kapak kısmının içine düştü uzun bir süre sadece fiş tak çalıştır yaptık. Tekerlekler kırıldı ve sizin atmış olduğunuz siteden tedarik etmeye başladım fakat sanırım orijinal olmadığı için (ki beklemiyorum orijinal olmasını) en iyi ihtimalle 6 ay gitti hep tekerlekler. Deterjanı atmamaya, kapağı açılmamaya başladı onlar halledildi. Gerçi direkt tablet değil de böyle şeffaf çözünen bir poşet içinde gibi olan deterjanlar takılarak düşmüyor hala (finish marka olanlar) ama o makinelik bir sorun değil sanırım.

Yanlış hatırlamıyorsam 2 yıl önce idi kapak kilit karşılığı kırıldı ve kapak kapanmadığını düşünerek çalışmamaya başladı, onu hallettik.
Bi altı ay sonra çalışmamaya karar verdi servis kart değişmesi lazım dedi onu değiştirdik.
Geçen sene su sızdırmaya başladı tahliye hortumu delinmiş onu değiştirdik.
2 ay sonra bu sefer sağ taraftan yine sızdırma yaptı ne yaptıysam olmadı servis geldi denedi bir şeyler fakat o da bir şey yapamadı, sızdırma çok olmadığı için neyse devam dedik.

En son bu tahliye pompası ile de tamam artık diyerek kendisine yatırım yapmaya devam etmeme kararı aldık.

İlk mesajımda da yazmıştım geceleri çalıştırıyoruz, son zamanlarda çok fazla ses çıkarmaya başladı. Eğer uykum o gün hafifse, makine mutfakta olmasına rağmen, uyandırma başladı.

Pas çürük vs hiçbir şey yaşamadık, plastik olmayan aksamları gerçekten sağlam sanırım, sepeti ve rayları falan halen çok sağlam ki dediğim gibi her gece çalışan bir ürün olarak parasını fazlasıyla çıkardı ve emekliye ayrılma zamanı geldi gibi bizce.




Bu mesajda bahsedilenler: @onatba
Q
4 gün
Yüzbaşı

6732 yi önerebilirim bende kullanıyorum yeni aldım 😄 13 yıldır Arçelik kullanıyordum yenilemek lazım diyip GPDF6732 ye geçtim doormatic ve program sayısı cezbetti beni de
Düzeltme; hocam bu arada 6144 değişti 6444 olarak üretiliyor yeni modeller ve bunlar da eko program 4:40 saat 😶‍🌫️ hem de kapasite 14 kişilikten 13 e düşmüş bir de üst sepet sabit hâle gelmiş ayar kalkmış dikkat edin alırken ben de sonradan fark ettim





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quad HD -- 27 Nisan 2024; 0:24:50 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @The Tan
K
4 gün
Binbaşı

Bulaşık makinesinde motor kömürü olur mu hocam



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @onatba
O
4 gün
Binbaşı

Olmaz. :)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 27 Nisan 2024; 0:14:28 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @K-E-N-A-N
T
3 gün
Yarbay

Arçelik grubu bulaşık makinaların üst modellerinde cornerwash diye bir icat var. Bu özellik için ekstra 7-8 bin lira vermeye değer mi sizce? Standard pervaneli makinalara göre artı bir temizlik sağlıyor mu gerçekten? Deneyimleyen arkadaşlar cevap verebilirse çok sevinirim.

< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
3 gün
Binbaşı

Fark yaratıyordur hocam, klasik tip pervanelerde köşelere tam erişim olmayabiliyor. Ancak 7-8 vermeye değer mi bilemedim. Bence esas farkı yaratan faktör deterjan ve su sıcaklığı.

Deterjanlar içerdiği enzim ve perkabonat ile birlikte tam çalışmak için sıcaklık veya zamana ihtiyaç duyar. Bulaşıklardaki lekeler su fıskiye basıncından ziyade deterjan içerikleri sebebiyle sıcaklıkla beraber kendi kendine çözünür. Bu sebeple eko programlar 4-5 saate yakın sürer.

Bunun yanı sıra özellikle hızlı programlarda bu tip bir pervane oldukça fark yaratabilir.

Benim kullandığım arçelik 6588i makine düz pervane, ancak köşedeki zımbırtının bir benzeri var. Yanık lekelerde ve tencerelerde köşedeki yoğun yıkama kısmı etki ediyor gibi geliyor bana.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Temren
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.