Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
239
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Park yasağını ihlal eden AKP Yalova M.vekili Meliha Akyol'un arabasını ihbar edenlere 2 yıl 1ay ceza
H
2 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/ihbar-ettikleri-kisi-akpli-vekil-cikinca-adalet-beklerken-ceza-aldilar-787083h.htm
quote:

Yalova’da, Recep Adıgüzel isimli vatandaş, AKP Yalova Milletvekili Meliha Akyol’un lüks aracının park yasağını ihlal etmesi üzerine 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak ihbarda bulundu. Adıgüzel, trafik polisinin gelip aracı çekmesini beklerken olay yerine asayiş polisi geldi.
Olay yerinden 1 saat 45 dakika canlı yayın yapan Recep Adıgüzel, “Geçtiğimiz cumartesi günü tam burada köprüde, bir esnaf arkadaşımıza 10 bin lira ceza kesildi. Ceza yazan polis, ‘Kanunlar herkese eşittir’ dedi. Bugün de vekilin arabası burada duruyor. Adaletin herkese eşit işlemesi lazım. 1.5 saattir bekliyorum bir tane trafik polisi gelip de ceza yazamadı. 20 kişi aradı bir tane trafik polisi getirtemedik. Adaleti bekliyorum. Eşitlik ise herkese eşitlik.” açıklamasında bulundu.
Recep Adıgüzel ve Berkant Fitoz hakkında açılan davada mahkeme, polis memurlarının aralarındaki konuşmayı kaydettikleri gerekçesiyle, "kişisel verileri hukuka aykırı şekilde ele geçirmek ve yaymak" suçundan ayrı ayrı 2 yıl 1 ay ve 17 bin 900 TL'lik vekalet ücretinin kendilerinden tahsiline karar verdi. Adıgüzel, adalet beklerken ceza aldıklarını ve karara itiraz edeceklerini ifade etti.



T
2 hafta
Yarbay

Polisle konusmak yasakmiymis bende anlamadım. E polise kamera takılıyor ABD de bile olaylar her kanalda yayınlanıyor misal yani polis cevirmesinde kanallar vatandaşları da çekiyor akşam haberlerde gösteriyor ne laaka ben cozemedim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
2 hafta
Yarbay

Türkiye gibi bir ülkeye yakışan bir haber.



A
2 hafta
Binbaşı

Polisin uygulamasını kaydetmek suç değil



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
2 hafta
Çavuş




W
2 hafta
Yarbay

Zorlama ceza bu



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
2 hafta
Yarbay

Recep Adıgüzel ve Berkant Fitoz'a bravo. Vatandaşlık ve yol haklarımızı korumakta gösterdikleri fedaklarkları için kendilerine teşekkür ediyorum.

Trafik kuralları esnekliği olmayan, son dereece net ve basit kurallardır. Bir arada yaşamak için kabul ettiğimiz kurallarımızı kabul etmeyenler vekillerimiz de olamazlar.

Kamusal bir hatadan bütün vatandaşları haberdar etmek kişisel haklara saldırı olamaz. Tam tersine, bunları saklamak kişisel özgürlüklere ve kamusal haklara saldırı olabilir.

Epey eski bir olay. Takip ediliyor olmasına sevindim. Bakalım sonucu ne olacak.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
2 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

Bunu bir de polise anlatsana delikanlı.




Bu mesajda bahsedilenler: @aliveli90
H
2 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

Haber tarihi "17 Nisan 2024 / 14:52 Kaynak: ANKA" yazıyor; ama internette arama yapınca 22 Ağustos 2023 tarihli aynı haber çıkıyor. Sanırım ceza bugün açıklanmış.




Bu mesajda bahsedilenler: @Karbon 12
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.