Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
17
Cevap
629
Tıklama
3
Öne Çıkarma
TOFAŞ, Türkiye’de Jeep üretimine başlayabilir
M
2 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

TOFAŞ, Türkiye’de Jeep üretimine başlayabilir
Stellantis'in off-road markası Avrupa'da ve özellikle ana pazarı olan ABD'de zorlanıyor. Stellantis'in Güney Amerika'daki çabalarına liderlik eden ve büyük bir başarıya imza atan Antonio Filosa, aynı başarıyı göstermesi için geçtiğimiz yılın sonlarında Jeep’in CEO’luğuna atandı. Filosa, Jeep'in küresel satışlarını on yılın sonuna kadar ikiye katlayarak 2 milyona, ABD satışlarını 634.000 araçtan 1 milyona ve Avrupa pazar payını ikiye katlayarak yüzde 2'ye çıkarmayı hedefliyor. Bu planlara ulaşmak için Jeep markasının üretiminin artırılması planlanıyor. Bu planların bir ayağı da Türkiye ve TOFAŞ’ı görünüşe göre yakından ilgilendiriyor.



TOFAŞ, Jeep üretebilir



Jeep, çoğu pazar ve otomobil üreticisi pandemi öncesi hacimleri yakalarken benzer performansı gösteremedi. Yeni CEO Antonio Filosa, bu sorunu üç sütunlu stratejiyle çözmek istiyor. Bu sütunlardan birisi mevcut ürünlerin üretimini maliyet açısından daha rekabetçi üslerde yerelleştirmek. Filosa, ürünlerinin güçlü ancak üretim maliyetlerinin bazı pazarlarda çok yüksek olduğunu söylüyor. CEO’ya göre eğer daha rekabetçi pazarlarda büyümek istiyorsanız, daha düşük bir maliyet tabanına ihtiyacınız var.



TOFAŞ, Türkiye’de Jeep üretimine başlayabilir
Stellantis bünyesindeki Jeep halihazırda üç kıtada ve altı ülkede üretim yapıyor. Antonio Filosa’ya göre Stellantis sayesinde Jeep modellerinin kolayca eklenebileceği birçok üretim tesisi halihazırda mevcutta bulunuyor. Filosa, aralarında Türkiye’nin de olduğu Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Güneydoğu Asya’daki seçenekleri şu anda incelediklerini söyledi. Bunun söz konusu pazarlardaki müşteriler için Jeep'e daha fazla erişim sağlayacağı belirtiliyor.



Ayrıca Bkz.Tesla, ucuz elektrikli otomobilini geri plana atıyor



Bilmeyenler için TOFAŞ, Stellantis'in Türkiye haklarını geçtiğimiz yıl satın almıştı. Anlaşma kapsamında Stellantis çatısı altında yer alan Alfa Romeo, Fiat, Citroën, DS Automobiles, Jeep, Maserati, Opel ve Peugeot markaları TOFAŞ tarafından dağıtılmasına karar verilmişti.



https://twitter.com/eozpeynirci/status/1780153573843624140



Jeep’in stratejisindeki ikinci sütun ise güç aktarma organlarında esneklik sunmak. Jeep, 2030 yılına kadar ABD satışlarının yüzde 50'sinin, Avrupa'da ise yüzde 100'ünün tamamen elektrikli olmasını öngören net bir stratejiye sahip ancak kısa ve orta vadede uygun pazarlarda içten yanmalı motor varyantlarını eklemeyi değerlendiriyor. Üçüncü sütun ise Jeep’in pazardaki kapsamını güvence altına almak. Örneğin firmanın ABD'deki düşüşünün başlıca nedeni Cherokee'yi [Şubat 2023'te üretimi sona eren orta boy SUV] kaybetmiş olması. Firma bunun tekrarlanmasını istemiyor.




Kaynak:https://europe.autonews.com/automakers/jeep-ceo-antonio-filosa-seeks-double-volume-2030
Kaynak:https://twitter.com/eozpeynirci/status/1780153573843624140

 Haberi Portalda Gör

Hurda kuş serilerini ve benzerlerini ne zaman toplayacaklar trafikten?
Yoruma Git
Evren7 - 2 hafta +9
şu batık ekonomiye ve güven vermeyen politikalara kim gelecek kardeş? sen hangi ülkede yaşıyorsun acaba?
Yoruma Git
Evren7 - 2 hafta +7
K
2 hafta
Yarbay

Otomobil kesmiyor artık motosiklet üretiminde de büyük markaları üretim için ülkemizde görmek istiyoruz. Tamam bi ducati bmw gelmez ama honda, yamaha, aprilia, husqwarna, royal enfield bir çok modeli ülkemizde üretip avrupaya satabilir. Hele ki ülkemizde motosiklet sektörünün önümüzdki 5 yıl içinde katlayarak büyüyeceğini düşünürsek bu bir zaruriyet.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
2 hafta
Çavuş

Jeep el değiştirdi kalite sıfır



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

İ
2 hafta
Yüzbaşı

Ülkenizde işçilik ucuz bu ucuzluktan faydalanarak büyümeyi düşünüyoruz demiş özet olarak.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

E
2 hafta
Yarbay

Hurda kuş serilerini ve benzerlerini ne zaman toplayacaklar trafikten?



Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
2 hafta
Yarbay

şu batık ekonomiye ve güven vermeyen politikalara kim gelecek kardeş? sen hangi ülkede yaşıyorsun acaba?




Bu mesajda bahsedilenler: @kangroo
D
2 hafta
Yüzbaşı

Maksimum 500 bin liralık boş bir model üretin

Kliması, otomatik camı ve parça desteği olsun yeter. Hava yastığına bişe gerek yok

Peynir ekmek gibi satmazsa ben bişey bilmiyorum



Zaten jeep şasesi kağıttan hallice, gayette 500 bine bir model üretebilirsiniz


Yeni bir kuş serisi lazım bu ülkeye
Herkesin aptal saptal özelliklere ihtiyacı yok
Bir yerden öbürüne taşısın ve az yaksın yeter
Deli gibi satar yeni bir kuş serisi
Devletin teşvik etmesi lazım böyle bir ucuz aracı
Kat kat daha fazla vergi geliri sağlayacaktır





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 16 Nisan 2024; 23:13:39 >

Bu mesaja 2 cevap geldi.
E
2 hafta
Yarbay

Alırız bir Rubicon



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

A
2 hafta
Binbaşı

Lütfen yapmasın



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

D
2 hafta
Yarbay

Stellantis Jeep ülkemizdeki, otomotive sektörünün en önemli boşluğunu doldurur; talep patlaması yaşar. Otokar in Land Rover inden sonra büyük talep görür.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
2 hafta
Binbaşı

Gelsin gelsin TOASO yükselir.



V
2 hafta
Yüzbaşı

Bence tutulur ülkemizde üretilmesi seçim nedeni olacaktır..




E
2 hafta
Yüzbaşı

Ülkeyi ve vatandaşı düşünen siyasi bir kişi irade olmadan imkansız.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @doruhüso
E
2 hafta
Yüzbaşı

tofas alsa nolcak,digerlerine karsi fiyatmi indirecek jeep suvlarda,türkiyede serbest piyasa diye bir piyasa yok,biri zam yaptimi digeride yapiyor,nerde rekabet,avrupada rekabet varken türkiyede monopoly dönüyor,devlette sesini cikarmiyor sonucta bolca vergi alma pesinde





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin345 -- 18 Nisan 2024; 17:15:03 >


E
2 hafta
Yüzbaşı

ne zaman bol vergi kesmeyi birakir hükümet ozaman,piskolojik oyun oynuyor devlet,git galericiden veya sahisdan al bende galericiden gelir vergisi alayim veya git sifir araba al ordanda vergi alayim..
Hurdalari devletin tutma sebebi bundan kaynaklaniyor anliyacagin..istese bir gecede kanun cikarib bütün hurdalalik araclari, hurdaliga cikarttirir..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin345 -- 18 Nisan 2024; 17:36:35 >



Bu mesajda bahsedilenler: @Evren7
E
2 hafta
Yüzbaşı

500 binemi satacaklar gene icide bos olsa 800 binden assa satmazlar,unutma bu ülkede serbest piyasa denince ucuz bulamazsin,cünkü rekabet eden yok,hepsi ortaklasa veriyor fiyatlari,avrupada yaptilarmi o araba markalari ceza yerken,türkiyedeki devlet ise sesini cikarmiyor,bence bosuna hayal kurma,bak cinli arac geliyor,onda bile ithalatci digerleri ile ayni fiyatlarda satiyor..





Bu mesajda bahsedilenler: @doruhüso
E
2 hafta
Yüzbaşı

evet sana der jeep 3 milyon sen fiyatina öyle bir asik olursunki hemen kosa kosa ilk ben alacam dersin,zaten bu ülkede bu oldugu sürece kimse ucuz arac alirim hayali kurmasin





Bu mesajda bahsedilenler: @DH Misafiri
E
2 hafta
Yüzbaşı

unutmadan sahi türkiyede minibus ve kombolarda yapilan satislarda hususi arac olarak pek satilani yok genelde cogu ticari arac olarak geciyor,avrupada illa sirketin olmasina gerek yok minibus veya kombo almak icin,biliyorum bazi ikinci el satislarda hususi olarak satilan var ama oda bir es dost sayesinde o plkayi almayi saglamistir ama bayiye gidin combo istiyorum veya minibus dedinmi,ticaret sicil belgeni getir, sahislara satmiyoruz diyorlar




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.