Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 12 misafir, 1 mobil kullanıcı
14963
Cevap
2682486
Tıklama
43
Öne Çıkarma
Cevap: Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya (749. sayfa)
O
10 sa.
Binbaşı

Hocam daldan dala değil kondenserden kondensere atladık. Her kondenserin temizlik ihtiyacı vardır. İster iç ünite, ister dış ünite, ister kurutma makinesi, ister evi ısıtan ısı pompası. Kirlenen tozlanan nemli kondenserlerde kısa zamanda biyofilm oluşur. Hem koku ve mikrop yayar, hem de oluşan film sebebiyle verimliliği düşer. Profesyonel HVAC sistemlerinde bu sebepten özel yıkama sistemleri vardır. Ev tipi ürünlerde de gene benzer yöntemler uygulanabilir. Eğer kondenser yıkama sistemi düzgün çalışıyor görevini yerine getiriyorsa ne ala. İşe yaramıyorsa dediğimiz gibi kısa sürede servislik olup söküp temizlemek gerekir. BSH bu iş iöin alkollü fosfatlı özel solüsyon satıyor. Düzenli kullanılır derin temizlik yapılırsa belli bir miktar faydası olacaktır ancak son paylaştığım video altında derğn temizliğe rağmen gitmeyen koku şikayetleri paylaşılmış. Koku demek bakteri demek mantar demek.

Klimalar, özellikle sağlık kurumlarında ciddi enfeksiyon riski olarak görülür. Bu sebeple yüksek nitekilik özel ULPA filtreler, elektrostatik filtreler, iyonizerler, ozon jeneratörler ve hatta UV dezenfeksiyon sistemleriyle donatılır. Bunun yanı sıra düzenli bakım tutum/temizlik planları vardır.

Ev tipi klimalara ve hava temizleme cihazlarına iyonizer konmasının bir sebebide hava yoluyla ve klima vasıtasıyla ortama yayılan bakteri, mantar ve sporların önüne geçmek. İyonizer dediğimiz aletin fonksiyonu size orman havası sağlamak değil, olası mikrobiyolojik riski azaltmak.

Konuyla ilgili yapılmış sayısız bilimsel çalışma var.

Size tavsiyem bu yaza girmeden iç üniteleri güzelce temizletin. Yanlız düzgün, işi bilen bir servise yaptırın. Havanız değişsin.

Bkz.
https://www.youtube.com/shorts/BEi7SMBsMfg?feature=shared

Bunun yanı sıra bu sistemlerde defalarca söylendiği ve sizinde bildiğiniz üzere klima benzeri kondenserli kompresör sistemiyle çalışıyor. Yani kirlenirse temizlenecek. Koku yaparsa sökülüp bakılacak. Konu bu kadar basit. Parfüm sıkarak parfüm dispenseri koyarak kondenseri temizleyemezsiniz.

Koku şikayetlerin temelinde yatan şey kondenser ve makinelerdeki mikrobiyolojik oluşumlar. Çamaşırlar çoğunlukla çamaşır makinesinden steril bir şekilde çıkmazlar. Üzerlerinde bolca bakteri, küf, mantar ve spor bulunur. Özellikle çamaşır suyu, toz deterjan yada oxi katkılarla yüksek sıcaklıkta yıkanmayan çamaşırlarda hijyen sağlanamaz. Siz sözde temiz bu çamaşırları alıp kurutmaya atarsanız hop bu arkadaşlar kurutmaya bir güzel yerleşir. Devamında gelen makinem kokuyor şikayetlerinin temelinde bu yatar. Tüm dünyada bu konu ile ilgili sayısız şikayet var. Özellikle klasik tip bolca elektrik yakan bacalı makinelerin yaygın kullanıldığı amerikada ısı pompalı kurutmalar ile ilgili şikayetler sayısız. Bu kadar şikayet varken firmalar konuyu mutlaka göz önünde bulundurması lazım.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @K-E-N-A-N
K
10 sa.
Binbaşı

Hocam istersen bütün Youtube sunucularının linkini buraya koy bu bir ispat değil.

Arabanın bile düzenli bakımlarını, bir çok büyük arızasını kendi yapan biri olarak uyduruk klima bakımı için servise ihtiyacı olacak birisi değilim

Özetle tekrar söyleyim, bsh grubunun hatasını tüm kurutmalara mal etmeyin. Doğru kullandıktan sonra sorunsuz yıllarca çalışan kimseyi de hasta etmeyen kurutma makinesi çok. %100 bakterisiz steril bir cihaza, çamaşıra da gerek yok.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 27 Nisan 2024; 18:27:41 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @onatba
O
9 sa.
Binbaşı

Hocam insanlar kurutma makinem kokuyor, çamaşır makinem kokuyor, çamaşırlarım kokuyor diye şikayet üzerine şikayet ediyorlar. İnsanlar çamaşırları kokuyor diye yıkıyor zaten. Bakteri mantar küf koku dert değilse yıkanmadan pis pis gezelim o zaman. Su yüzü görmeden yıkanmadan yaşayanlar da var. Mikrobiyolojik oluşum varsa bir süre sonra illaki kokuda yapar.

Steril cihaza gerek yok ancak kokan çamaşıra makineye de hiç gerek yok. Bakteri mantar küf olmasa zaten kötü koku problemi olmaz. Kötü kokunun temelinde mikrobiyolojik oluşum yatar. Çamaşır makinesinin amacı temizlemek, kurutmanın amacı kurutmak. Çamaşırı kokutmak değil.

Deterjanlardaki perkarbonat, perborat vb oksijen bazlı ağartıcılar sayesinde çamaşırlar makinede temizlenebiliyor. Bu içerikler belli ölçüde hijyende sağlıyor. O sayede kokudan kurtuluyoruz.

Yukarıda paylaştığım makinelerde özellikle kondeserdeki birikim, ve tahliye pompası ağzındaki oluşum çeşitli marka ve modellerde gayet net gözüküyor. Bu işin çözümü de belli.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 27 Nisan 2024; 21:25:41 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @K-E-N-A-N
K
9 sa.
Binbaşı

Yukarıda bir mesajımda dedim zaten abartı kirlilik koku olmadıktan sonra bakteri üremiş beni bağlamıyor diye. İnsanlar hijyen istiyorsa önce yüksek devir sıkma kullanmayı öğrensinler.

Kendi makinem ve çevremdeki insanların makinelerinde de herhangi bir kötü koku oluşumu görmedim henüz. Bu makinelerin kondenser ve sump bölgesi de öyle pırıl pırıl temiz değil



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @onatba
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.