Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
28
Cevap
892
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Venezuella yalanı patladı! İran'lı perankendeci Venezuella'da. No $ No Liberalism (2. sayfa)
P
4 ay
Yarbay
Konu Sahibi

adam ne doldurdu be. yarım tavuk gomdu donere. almanya da bile bunun yarısı kadarını bulamıyorsun.



P
3 ay
Yarbay
Konu Sahibi

H
3 ay
Yüzbaşı

İşim gereği Venezulla ve Arjantin'e sık gidip geliyorum Bu iki ülke inanılmaz derecede gelişmiş ülkeler ve yazılı basın size yalan söylüyor. Ülke insanları o kadar zengin ki anlatamam. Kim demiş bu iki ülkeye fakir diye. Bunlar solcuların uydurması. 50 ülke gezdim Arjantin kadar güvenli ülke görmedim.



K
3 ay
Yarbay

Arjantin'nki epey yüksekmiş.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @pskillercheto
P
3 ay
Yarbay
Konu Sahibi

yıllık olarak :

 Argentina's annual inflation soared to 211.4% in 2023




Bu mesajda bahsedilenler: @Kartal Göz
S
3 ay
Teğmen

Eğitim durumu lise terk herhalde, üniversitede dümenden 2-3 iktisat dersi bile almamış anlaşılan bu arkadaş. Sadece enflasyon oranına göre ekonomi yorumlamak tam böyle bomboş bir özgüvene sahip, dünyadan habersiz tiplerin yaptığı bir iş. Talebin az olduğu, satıcının elindeki malı zar zor sattığı yerde enflasyon nasıl olsun? Sen elindeki ürünü zaten zor eritiyorken zam yapar mısın? Burkina Faso'da da enflasyon 1.5. Adamlar müthiş bir ekonomiye sahip demek ki. Amerika'da, Avrupa'da enflasyon buradan yüksek olduğu için 'sefalet içindeki' Avrupa, Amerika vatandaşlarının Burkina Faso'ya gitmesi gerekirdi daha refah içinde yaşamaları için.

Bugün Türkiye de her sene devlet eliyle asgari ücrete, emekli maaşına, memur maaşına zam yapmayı bıraksın, kredi kartı dağıtmayı bıraksın, 3 ay sonra enflasyon çakılır, ürün fiyatları düşer. Çünkü zaten halkın mevcut fiyatlarla bir şey alacak hali kalmamış olur.

Tam tersi; 2025 Ocak ayında maaşlarına 'zam' geleceğini bilen halk harcamalarını arttırıyor, gerekirse kredi çekip, kredi kartına taksit yapıp harcıyor, satıcı da elindeki mal daha hızlı satılmaya başladığı için zam yapıyor.

Ne enflasyonun düşük olması tek başına ekonominin iyi olduğunu gösterir, ne de yüksek olması kötü olduğunu. Sürekli para basarsan, talep az olsa da enflasyon olabilir paranın değeri düştüğü için. Veya tam tersi; paranın değeri yükseliyorsa, talep artsa da ürünlere zam gelmeyebilir, alım gücü talep artışına rağmen yükselebilir.

Zaten konuyu açan şahıs hayaller aleminde yaşayan biri, bunlara laf anlatılmaz da; iyi kötü aklı başında insanlara sadece enflasyona bakarak, kur farkına bakarak, iç borç, dış borç oranlarına bakarak ekonomi yorumladığınızı sanmayın diye yazdım. İnternetten 2 tane twitter haberine bakıp, 2 tane ekonomik değere bakıp ekonomi çözülecek olsa, kimse yıllarca iktisat okumazdı. 'Cebinde Iphone var, demek ki ekonomi çok iyi' der geçerdi.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Ölüler Görür -- 2 Mart 2024; 10:12:49 >

E
3 ay
Yüzbaşı

bu kadar ovup propagandasini yapiyorsan brics ulkesinde mi yasiyorsun? avrupada yasiyorum vs diyordun sanki eger ki avrupada yasiyorsan neden toparlanip brics ulkelerinden birine yerlesmiyorsun?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
3 ay
Yüzbaşı

Venezuela'da enflasyonun bu kadar düşük olduğuna inanan, zamanında Kemal'in %60'la kazanacağına da inanıyordur.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
3 ay
Yarbay
Konu Sahibi

Videoyu izlemek için tıklayınız

amerikalı blogger tarafından son çekilen video.


poğaça 3.50 , sosisli 11 venezuella parası. geçen sene 400 bolivar olmuş minimum wage. evet durumları hala biraz zorlu ama eskisi gibi değil. tekrar yazayım:

- Amerika ve avrupa tarafından el konulan emtialarına, taşınmazlarına rağmen
-amerika ve avrupa'da hala gemilerine, uçaklarına giriş yasakları olmasına rağmen

iki üç. sene öncesine göre aşırı iyileşme var ve birileri anlamak istemiyor. ülkesini amerikanın kucağına atan milei gibi liberal showman'in 3 yıllık arjantini günden güne kötüye gidiyor; paralarına, gemilerine bile çökülen bir devlet ise amerikan kucağında devletten %200 daha iyi ocak verigisi gösteriyor.

çünkü artık bu ülke; özgürce diğer medeniyetler ile pazarlık yapabiliyor. En önemlisi komşusu brezilya ile yapabildiği alışveriş bile baya durumu düzeltmelerine yardımcı oldu. şimdi rusya orada yeni petrol sahaları açacak. birlikte win win durumu olacak yani. İran mesela geçen ay venezuella'ya hücum botları sattı. kıyı koruma için ufak çapta hızlı müdehale gemileri alacak.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Donald Trump
P
3 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

Güncel Haber!

https://twitter.com/i/status/1789226924583116949


şimdi amerika için ağlayacak, atıp tutacak çocukları pistten çekelim ve gerçekleri görelim. Bilindiği üzre maduro sonrası maduro, venezuella petrolünü amerika'ya bırakmadığı, altın madenlerini amerika'ya bırakmadığı için 2016 ile birlikte AHLAKSIZ LİBOŞ BATININ HIRSIZLIKLARINA mağruz kalmıştı. Önce:

ABD'de tonlarca devlet altınları donduruldu
ABD, venezuella altın ithalatı yasaklandı
ABD sularında tüm gemilerine el kondu
ABD'nın bu yasakları Avrupa, kanada, pasifikte köleleri japonya taywan kore gibi ülkelerde geçerliydi. Amerika ve köle ülkelerinin baskıları ile, venezuella komşu ülkeleri ile de pazar yapamaz hale getirilmiş. sonucunda hiper enflasyon ve kıtlık başlamıştı.


tabi yukarıdakiler bize anlatılmadığından, 2018 seçimlerinde bizdeki dışarıdan beslenen soros fonlular sanki bir venezuella olacakmışız gibi hava kattılar. Türkiye, venezuella gibi olmaz. çünkü merkezi geçiş yolunda. ister istemez türkiye ile işleri olacak.


tüm bunlardan yola çıkarak İranlı perakende şirket, Venezuella'ya yatırımları yapmaya başladı. İran malları artık venezuella'da satılacak. Böylece ne venzuella ne iran, dollar bulmakla uğraşacak. dollar ile uğraşmak zorunda olmadıklarından ne amerikalı bankalar ne de dolar sahibi leşçi yahudi baronlarına dilenmek zorunda kalacaklar.

kısacası: İki ülke aralarında pazar oluşturmak içi ne amerika'ya borçlanmak nede özgürlüklerini satmak zorunda kalacaklar.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.