Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
9
Cevap
958
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Ekranda Anlık Piksel Şeklinde Kararma Sorunu
R
9 ay
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar
Son bir kaç gündür ekranda pixel şeklinde anlık olarak kararma mevcut. Özellikle tarayıcıda gezinirken oluyor. Sayfayı aşağı kaydırırken oluyor, özellikle youtube'da yorumları görüntülerken aşağı hızlı hızlı kaydırırınca bunlar oluşmaya başlıyor. Youtube bir örnek sadece ancak çoğu web sitesinde durum böyle. Anlık olduğu için ekran video kaydı alarak yakalayabildim. Sorun ekran kartında mı başka bir şeyde mi çözemedim. Oyun oynarken bir problem yaşamıyorum nerede sorun olabilir arkadaşlar ?

EDİT:
Aynı hatayı alanlar Google Chrome Siyah Ekran Hatası ve Çözümü (Glitch) buradaki yöntemle bir nebze çözebilir





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ru1ns -- 17 Kasım 2023; 5:42:4 >

S
9 ay
Yarbay

Bu tip bir soru sorarken sistem özelliklerini ve sorunu çözümek için hangi denemeleri yaptığınızı yazarsanız daha kolay bilgi alırsınız.



Z
9 ay
Teğmen

ilginçtir, bu haberi okuduktan sonra bende de sadece tarayıcıda olmaya başladı. microsoft edge tarayıcı kullanıyorum. ekran kartım rtx 2060, işlemci r5 1600af, 32 gb ram. son güncellemelerle alakalı gibi geliyor. ek olarak tarayıcı ekranında aşağı yukarı giderken oluyor bende şu an.



R
9 ay
Yüzbaşı
Konu Sahibi

@StarForce Merhaba, haklısınız hocam. Bir aceleyle yazıldı bu yüzden detay vermeyi unutmuşum kusura bakmayın. Sistem bileşenleri: Ryzen 5 3600X 4.2Ghz, RTX4070 Ti, 16GB Ram. Bazı forumlarda da baktığım kadarıyla özellikle YouTube'da bu sorunu yaşayan çok insan var. Sanırım CODEC kaynaklı, donanım hızlandırmayı kapatınca düzeliyor ama düzelmiyor diyen insanlarda var. Hem Edge hem Chrome tarayıcı ikisinde de mevcut. Son güncellemelerden sonra oluşmaya başladı yani 1 ay olmuştur en fazla. Denemek amaçlı reklam engelleyici kapatıp başka web sitelerinde de gezdiğimde videolu Google reklamları varsa yine aynı problem olduğunu gözlemledim. Umarım düzelir. @zivolder





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ru1ns -- 21 Eylül 2023; 10:3:15 >


Bu mesajda bahsedilenler: @StarForce , @zivolder
R
9 ay
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Aynı problemi yaşayıp çözemeyen varsa bende bu yaptığım çözüm işe yaradı:

chrome://flags/#use-angle sayfasına gelerek Choose ANGLE graphics backend Default olan değeri OpenGL olarak değiştirince düzeldi.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ru1ns -- 26 Eylül 2023; 1:26:14 >

M
8 ay
Onbaşı

Merhabalar

Bu sorunu yeni bir ekran kartı aldıktan sonra yaşamaya başlamıştım. GTX 970 kullanıyordum RTX 2070 aldım. Sadece YOUTUBE'da anlık olarak siyahlaşma ekran göz kırpması tarzında sorunlar yaşadım aynı sizin görselde attığınız gibi. İnanın size denemediğim yöntem kalmamıştı. Kartı iade ettim farklı bir RTX 2070 aldım onda da aynı sorunu yaşayınca denemediğim yol kalmadı. En son geçen hafta öğrendim problemi. Chrome ayarlarına girince DONANIM HIZLANDIRMAYI kapatınca sorun çözülüyor ancak bu sefer chrome da kasmalar yaşanıyor. Ben de firefox kullanıyorum onda böyle problemler olmuyor. Bu sorun yazılımsal mı yoksa ekran kartı mı problemli hala düşünüyorum içim hiç rahat değil maalesef.


@zivolder @ru1ns


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @zivolder , @ru1ns
R
8 ay
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba,

Problem yazılımsal görünüyor yani CODEC kaynaklı. Yeni NVIDIA ekran kartı (3000-4000 serisi) kullanan arkadaşlarımda da vardı. Konuyu açtığımda Windows 10 kullanıyordum ancak reditte gördüğüm yukardaki yöntemle bu glitch'in oluşmasını çözmüştüm. 2 hafta önce sıfır Windows 11 kurulum yaptım şu an hiçbir sorun yok, yeni güncellemeler ile düzeltildi sanırım. Chrome veya Edge üzerinde herhang bir ayar yapmama gerek kalmadan şu an sorunsuz devam ediyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ru1ns -- 2 Kasım 2023; 13:30:27 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mertttk
M
8 ay
Onbaşı

Tekrar Merhaba

1 ay önce Windows 11 kurup denediğimde sorunum çözülmemişti. Belki dediğiniz gibi güncelleme ile çözülmüş olabilir. Önümüzdeki günlerde W11 kurup tekrar deneyeceğim. Gerçekten tatsız can sıkıcı bir sorun. Ayrıca videoyu büyük ekranda izlediğimde veya monitörün yenileme hızını 60 hz yaptığım zaman hiçbir problem olmuyor çok garip :)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertttk -- 2 Kasım 2023; 15:22:12 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ru1ns
R
7 ay
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Düzelen bir şey yok hocam, şu an Chrome'u DX11 olarak kullanıyorum Google Chrome Siyah Ekran Hatası ve Çözümü (Glitch) buradaki yöntemdeki gibi yoksa yine aynı glitch oluyor bir süre sonra :) Resmi olarak düzeltilene kadar böyle devam edeceğiz yapacak bir şey yok...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ru1ns -- 17 Kasım 2023; 5:43:48 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mertttk
O
5 ay
Yarbay

aynen haklısınız. sizin dediğiniz çözümü yaptım düzeldi. sabahtan beri uğraşıyorum.:) ekran kartı windows u chrome u güncelledim değişiklik olmadı. monitör bozuldu sandım. bu anlık siyah ekran olayından. hatta öle bişeyki bazen ekranın sadece üst kısmı kararıyor. saliselik bişey. elektrikler mi gitti geldi diyorsunuz. edge ile deneyince sorunun chrome den olduğunu anca çözdüm. bu kadar google çalışanı ne iş yapıyor hayret verici...
neyse sizin opengl seçimi ile sorun çözülüyor. birde gerektiğinde grafik hızlandırmayı kapatınca ma o zamanda 4k videolarda takılıyor. yani o çözüm değil.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oquzdag -- 25 Ocak 2024; 16:26:52 >


Bu mesajda bahsedilenler: @ru1ns
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.