Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
2
Cevap
181
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Ethereum’da Shapella yükseltmesi testi başarıyla gerçekleşti
T
2 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

Ethereum’da Shapella yükseltmesi testi başarıyla gerçekleşti
Ethereum’da Shanghai ve Capella hard fork’larının birleşmesiyle oluşan ‘Shapella‘ yükseltmesi, test ağında başarıyla uygulandı. Söz konusu güncelleme ile doğrulayıcılar, stake edilmiş Ether’lerini (stETH) Beacon Chain’den yürütme katmanına geri çekebilecek. 



Ethereum’da doğrulayıcıların 32 ETH’yi stake etmesi gerekiyordu. Güncelleme ile 32 ETH’yi aşan ödüllerini çekerek doğrulamaya devam edebilecek. 32 ETH’nin tamamını alarak da doğrulama işlemi durdurulabilecek. Şanghay fork’unun ana ağda yayına girmesinden sonraki adım, mart ayında başlaması beklenen Ethereum Goerli test ağında yükseltmeyi yayınlamak olacak.



Ayrıca Bkz.Bitcoin madencilik zorluğu yüzde 10 oranında arttı



Sepolia ağı, Shapella yükseltmesinin test edildiği üç test ağından biriydi. Söz konusu adım ana ağdaki güncelleme öncesi kilometre taşı olarak görülüyordu. Geliştiriciler, Shapella’nın son provasını Goerli ağında yapacak. Goerli test ağındaki test sürecinin mart ayı başlarında gerçekleşmesi bekleniyor.



Ethereum’da Eylül 2022’de Merge güncellemesi gerçekleşmişti. Güncelleme ile Ethereum blockchain’i Proof of Work’ten Proof of Stake’e geçiş yapılmıştı. Bu süreçte doğrulayıcıların ETH çekimlerine ayarlama yapılmamıştı.



 Haberi Portalda Gör

S
2 yıl
Yarbay

32 ETH stake edince ne kadar ETH veriyor ki?



Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
2 yıl
Binbaşı

nobody knows bro



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @sniper23
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.