Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
307
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Büyük firmalar Rusya pazarından çıksa da ülkedeki PC sektörü yüksek talep görüyor
M
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Büyük firmalar Rusya pazarından çıksa da ülkedeki PC sektörü yüksek talep görüyor



Rusya'nın Şubat ayı sonlarında Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından büyük donanım ve yazılım şirketleri ülkeyi terk etmeye başlamıştı. Yeni raporlara göre bilgisayar bileşenlerinin satışı iki ila dört kat artmış durumda. Artan talep ise ülkede kalan firmalar tarafından karşılanıyor.



Görünüşe göre Ruslar, kendilerinin kurabilecekleri neredeyse tüm bilgisayar parçalarını satın alıyorlar. Ülkede bulunan M.Video-Eldorado, Ozon ve Wildberries gibi büyük perakendecilerin verilerine göre ekran kartları, işlemciler, bellek kitleri, katı hal sürücüleri, sabit sürücüler, anakartlar ve PC kasaları yüksek talep görüyor.



Lenovo, büyüyen pazardan yararlanıyor



Nvidia, Dell, HP ve Asus ülkeye yönelik tüm sevkiyatlarını durdurma kararı almışlardı. Ancak bu firmalardan ürün alan veya kendi özelleştirilmiş tasarımlarını yapan ortakları Rusya’ya bilgisayar bileşenlerini göndermeye devam ediyor. Bu alanda öne çıkan firma ise Lenovo. Firma, Dell ve HP’nin ayrılmasıyla büyüyen Rus pazarından yararlanıyor gibi görünüyor.



Büyük firmalar Rusya pazarından çıksa da ülkedeki PC sektörü yüksek talep görüyor



Öte yandan bileşenlerin çoğu eskisinden daha pahalı hale gelirken, bazıları (örn. ekran kartları, SSD'ler) güçlü talebe ve hatta kıtlığa rağmen görece ucuzlamış durumda.  Ayrıca, ortaya çıktığı gibi, bazı tedarikçiler parçalarının Rusya'ya sevkiyatını artırmış vaziyette. Ek olarak Rusya PC pazarında yasa dışı olarak ithal edilen bileşenlerin de yaygınlaştığı söyleniyor, bunun göstergesi olarak da uzayan onarım bekleme süreleri işaret ediliyor.



Sonuç olarak, birçok yüksek teknoloji şirketi Rusya'dan ayrılıp artık ürünlerini ülkede satmazken, hala bu pazardan çıkar sağlayanlar var. Tabii ki, bu şirketlerin PC ve bilgisayar bileşenlerinde ülkenin ihtiyacının %100'ünü karşılayıp karşılayamayacağını söylemek zor, ancak yüksek fiyatlarla da olsa ülkedeki yüksek talep, yeni parçaların satın alındığını gösteriyor.




Kaynak:https://www.tomshardware.com/news/russia-pc-shortages-spark-wave-of-pc-upgrades

 Haberi Portalda Gör

rusya nın ekonomisinin iyi olmasının en önemli nedeni sscb zamanında kendisinden ayrılan ülkelerden sömürdüğü doğalgazı satması, ikincisi türkiyenin şuandaki uygulad...
Yoruma Git
Yorumun Devamı dreamblue35 - 2 yıl +6
D
2 yıl
Yüzbaşı

Rusya’nın ekonomisi bizden iyi ne anlatıyorsun



Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
2 yıl
Yarbay

El altından her türlü satar firmalar sadece resmi satış olmaz. Bilmem ne elektronik dükkanında dünya kadar ekran kartı olur raflarda belki 2 -3 katı fıyat çekerler ama satış yine de olur. Sadece Asus gibi firmalar resmi satış yapmazlar ama Asus yine satar



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
2 yıl
Yarbay

rusya nın ekonomisinin iyi olmasının en önemli nedeni sscb zamanında kendisinden ayrılan ülkelerden sömürdüğü doğalgazı satması, ikincisi türkiyenin şuandaki uyguladığı silahlanma politikasını yıllar öncesinden başlatmış olması


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Dalette
H
2 yıl
Yüzbaşı

adamlar en azından bulamıyor. bizde var ama pahalılıktan alamıyorsun daha kötü..



F
2 yıl
Yarbay

Hadsizlere bak lan, Amerika ambargo koymuş uymuyorlar.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

X
2 yıl
Teğmen

Silahlanma ne alaka la.Türkiye silahları var zaten.Rusya silahlandı da noldu



Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @dreamblue35
D
2 yıl
Yarbay

türkiye ne zaman kendi silahını üretti? silahının olması ile silahını üretmesi ayrı şeyler... rusya 2. dünya savaşından sonra amerika ile beraber uzay ve nükleer silahlanma yarışına girmedi mi?




Bu mesajda bahsedilenler: @xbatmanx
Ç
2 yıl
Çavuş

Rusya’nın bilinen ve öngörülen yeraltı zenginliklerinin değeri 30 trilyon dolar civarında. Bu rakam, ülke bütçesinin 130 katından fazla.

Rusya eski sscb ülkelerinden kaynak sömürüsü hiç yapmadı o dönemde o ülkelere kurulan fabriklar ile o ülkeler hala ayakta duruyor.

Rusya sadece doğal gaz ve petrol kaynakalarına sahip değil.

Nikel, Bakır, Kömür gibi madenlerde de ilk 5 sırada.

Rusya’da bugün 20 binden fazla faal maden yatağı bulunuyor.





Bu mesajda bahsedilenler: @dreamblue35
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.