S

Yarbay
27 Nisan 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
10 üye
Görüntülenme (?)
661 (Bu ay: 3)
Gönderiler Hakkında
S
11 ay
Evga flow control device not found Hatası
Bu hatayı alıyorum. Kullandığım işlemci soğutucusu. Çözüm videoları yazıları falan da okudum hata devam ediyor kontrol programı çalışmıyor. Çözebilen var mı? Çözüm anlatan sayfalarda şunu gördüm aygıt yöneticisi / Evrensel seri veri yolu denetleyicileri kısmında benim listemde CCVI yok bir türlü çıkmıyor.


< Resime gitmek için tıklayın >



https://www.youtube.com/watch?v=apPr0D-Blk4



< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
S
geçen yıl
M.2 SSD okuma/yazma hız sorunu
uzun süre önce SAMSUNG 1TB 970 EVO NVMe M.2 SSD almıştım ürün tam olarak aşağıdaki. bugün aklıma hız testi yapmak geldi ve sonuçlar şaşırtıcı. CrystalDiskMark 8 testi yaptım iki farklı test sonucunu da aşağıya ekliyorum. SSD nin açıklamasında 3400MB Okuma / 2500MB Yazma diye belirtmişler ama bende çıkan sonuçlar neredeyse %50 daha az görünüyor. birkaç test videosu da buldum youtube da en sona bir tanesini ekliyorum adam resmi belirtilen hızdan da daha fazlasını elde etmiş sorun tam olarak nedir bilen varsa yardımlarını bekliyorum. son olarak anakartta 1 adet m.2 ssd yuvası var deneyeceğim başka bir m.2 yuvası yok. teşekkürler.


< Resime gitmek için tıklayın >

Bu ssd nin kendi programının test onucu


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


bu aşağıdaki de youtube da aynı ssd nin elde edilen test sonucu


< Resime gitmek için tıklayın >
S
5 yıl
PS, Xbox, Pc Mağazalarının ve TR de oyunculuğun geleceği!
Oyun fiyatları beter olmuş durumda. Genel olarak fiyatları konuşacağımız ortak bir konu olsun tek tek farklı başlıklarda konuşacağımıza tek bir yerde fikrimizi belirtelim. En azından bilgilenmek isteyen için bilgiye ulaşmak zor olmaz.
S
6 yıl
İşlemci başlığı hacklendi mi?
Tüm başlıklar birbirinin kopyası korece gibi olmuş başta forum sorunlu sandım da mevzu ne burada ne oldu? 1 2 msj lık profiller devamlı kopya başlıklar açıyor hiçbirşeye bakamıyorum.

Edit: anakart ekran kartı ram başlıkları da böyleymiş birşeyler olmuş burada
S
6 yıl
Asus Z370 E Dual ram sorunu!
Asus Z370 E anakarta yeni sistem kurdum. Dual ram çalışmıyor daha doğrusu 4 ram slotundan 2 si çalışmıyor tek tek deneyince de olmuyor soldan 1 2 3 4 şeklinde sıraayınca 3 ve 4. slotlar bozuk tek ram taksam da bu slotlara anakart kırmızı ışık veriyor bios ekranı gelmiyor siyah ekran çıkıyor 8x2 ddr4 ram i 1 ve 2. slotlara takınca sistem 16 gb olarak görüyor ama single oluyor cpu z den baktım. alt kısma fotoları atıyorum bu sorunu çözebilenlerden yardım bekliyorum.


çalışmayan slotları kırmızıyla çizdim.

< Resime gitmek için tıklayın >


bu da anakartın kitapcığındaki tavsiye edilen dual ram slotları

< Resime gitmek için tıklayın >
S
6 yıl
Bu anakart+işlemci+ram in ederi nedir?
İyi akşamlar i7 8700k sistem topluyorum nasipse. Benim şu anda kullandığım sistem

İn tel i7 4770k işlemci

Asus Z87-A anakart

16gb dual ddr 3 ram kingston hyper x

İşlemci geldi. Anakart ve ram kargolandı. Bunlar gelince yukardaki 3 ü işime yaramaz. Satmak istiyorum bunların ederi toplam nedir tek tek satmakla uğraşmak istemiyorum 2. El piyasaya hakim olanlar yazabilir mi? Tek fiyatı ne olur toplamı ne olur? Kar edeyim derdim yok ölü fiyata gitmesin vatandan almıştım zamanında garantisi de kalmadı. Satacağım zaman 2
El kısmına foto atarım
S
6 yıl
Bu sanal para işini...
Nvidia/Amd oturup bu işi beraber planlamış olmasın. Bunlar firmalara da yalandan kardeşim satmayın şu kartları madencilere diyorlar ama sanki madencilere de fabrika kapısından kamyonla satıyorlar gibi geliyor bana. Çünkü adamlar devasa tesisler kurmuş dağın başına bu adamlar bizim vatan vs. yerlerden tek tek fatura ile aldığımız gibi almıyorlardır kartları kim uğraşacak o kadar işle. Ben bir defada 10000 adet rx 480 alacağım diyelim hiç uğraşmam fabrika müdürünün elinden alırdım. Bu ekran kartı işi cidden bana çok şüpheli gelmeye başladı. Tamam 10 tane gtx 1080ti alacak değilim lazım da değil bu madencilik zımbırtısıyla da işim yok ama bu piyasanın son durumu içler acısı adam i7 8700k sistem kuruyor üst düzey ekran kartı yok. Daha bu durum ne kadar sürecek belli değil oyunların %90 ını ps4 te oynuyorum ama yeni sistem kuracak olsam kart yok. Olan da uçmuş vaziyette.

Millet madencilere bela oluyor da asıl nvidia amd nin Allah belasını versin ya açıklama yapın bundan sonra çıkaracağımız hiçbir kartta oyun oynayamayacaksınız sadece maden işi için kart üreteceğiz deyin millette sizden ümidi kessin gtx 2000 serisi ve sonrası oyun açmasın sanal para kazsın bu nedir arkadaş 700$ lık 1080ti 1400$ olmuş. Gtx 2080 çıksa 1200$ dan başlar herhalde. Kızdığım nokta şu 1 tl lik domatesi 10 tl ye satmaya çalışıyorlar. Milleti saf sanıyorlar. Satan zaten durumdan memnun ama bu piyasayı da bu 2 firma oluşturdu gibi geliyor bana. Çoğu insan ortadoğudaki savaşları abd nin çıkardığını zanneder aslında hepi topu 10 tane silah firmasının kararıdır. Gelen abd başkanı başkan olursam dediğinizi yaparım der onlar da onu başkan yapar sonra savaş çıkar sonra da silahlar satılır.

Bu maden işi de böyle gibi sanki. baktılar maden işi grafik kartı için iyi bir yol oraya yoğunlaştılar işlemcinin maden için hiçbir anlamı yok iken grafik kartının işlemcisi neden ön plana çıktı bilerek o algoritmayı daha hızlı çözen uygun işlemcileri grafik kartlarına entegre ettiler. Komplo teorilerini pek sevmem ama bana bu iş çok şüpheli geliyor. Ülkelerin merkez bankaları bu paraları kabul etmiş değil ama hala müthiş bir üretim var. Hergün başka bir para değer kazanıyor her gün yeni bir sistem kuruyorlar ama karşılığı yok. Olmayan birşeye bu yatırım neden yapılıyor. Ben bunu biraz da belki 10 yıl önce izlediğim street fighter sinema filmine benzetiyorum oyunu bilen bilir. İşte bison kötü adam dünyayı ele geçirmek istiyor kral falan olacak sanırım sagat tı onlarla anlaşıyor dünya kadar yeri işgal ediyorlar herşey ele geçirilmek üzere sagat geliyor lan bison bizim paralar nerede diyor o da adamlarına getirin paraları diyor sandıklarla paralar geliyor bir açıyorlar pembe renk üzerinde bison ın resmi olan sandıklarla para. sagat bu ne lan diyor bison doları diyor biz senle abd doları olarak anlaşmıştık diyor o da oğlum heryeri ele geçirince var ya 1 bison doları 100 abd dolarına eşit olacak çok zengin olacaksın diyor. sagat da hass... deyip iyiler in tarafına mı geçiyordu neydi sonuçta bison kaybetmişti bu sanal paralar da biraz bison doları gibi geliyor bana.
S
6 yıl
Düşenin dostu olmazmış.
S
6 yıl
win 10 64 bit güncelleme sorunu
iyi günler

sorun bu güncelleme dosyası "2018-x64 tabanlı Sistemler için Windows 10 Version 1709 01 Toplu Güncelleştirmesi (KB4056892)"

windows güncelleme dosyasını indirmiş güvenlik açığı vs vardır kapatsın diye "sistemi yeniden başlatman gerekiyor" yazısına istinaden şidi yeniden başlat butonuna tıkladım ne olduysa bundan sonra oldu güncellemeye çalıştı güncellenemedi diye msj çıktı tekrar denedim tekrar aynı yazı neyse fazla uğraşmadım şimdi bilgisayar kapalı diyelim ilk açtığımda yine güncellele yapılıyor yazıyor birkaç defa kendiliğinden yeniden açılıyor kapanıyor güncelleme %100 oluyor bundan sonra yüklenemedi yazısıyla güncelleme geri alınıyor yazıyor tekrar yeniden başlat ... bu işlemlerin sonunda windows açılabiliyor her defasında güncelleme yapmaya çalışmasından ve yapamadım geri alıyorum demesinden aç kapa yapmasından bıktım bunun çözümü nedir bilenlerden yardım istiyorum.
S
6 yıl
Memlekete hoşgeldiniz! Acılı store içerir.
Haber bu.

https://m.donanimhaber.com/Yurtdisi-alisveriste-KDV-taslagi-hazir-AppStore-ve-PlayStore-da-etkilenecek--96202


Yurtdışı alışverişte KDV taslağı hazır: AppStore ve PlayStore da etkilenecek!

Yurt dışında faaliyet gösteren yabancı şirketlerin özellikle de dijital içerikler üzerinden para kazanılan mecraların vergi ödemesi sorunsalı sadece ülkemizde değil küresel ölçekte de birçok ülkede çok konuşulan bir konu. Ülkemizdeki yasal durumlara göre satış ülkemiz sınırları içindeki kullanıcılara gerçekleştiği için hukuki olarak vergi ödeme zorunluluğu söz konusu.
Her ne kadar işin hukuki boyutu böylesi bir durumu ifade etse de işin somut olarak vergilendirilmesi, bu verginin alınması ciddi bir sorun. Yabancı ülkelerde de bu soruna tam bir çare bulunabilmiş değil. Maliye Bakanlığı’nın bilindiği kadarıyla yaz aylarından bu yana bu konu üzerinde çalışmaları sürüyordu. Yeni gelişmeler ise bu noktadaki taslağın tamamlandığına işaret ediyor.

AppStore ve Google Play Store İçeriklerine KDVSızan ilk bilgilere ve bakanın daha önceki açıklamalarına göre Türkiye’deki vatandaşlara uygulama, oyun, müzik, kitap, alan adı gibi içerikleri dijital olarak satan mağazalar maliyenin göz hapsine aldığı öncelikli alan olmuş. Tebliğ taslağına göre bankalar, kartlar ile yapılan bu odaktaki hareketleri maliyeye bildirmekle yükümlü olacak.
Tüm şirketlere resen vergi tahsisi işlemi yapılacak ve kanun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren vergi ödemesi zorunlu hale gelecek. Maliye de ülkemizdeki diğer ticari şirketlere uygulandığı gibi Amme Alacakları Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümlerine göre vergiyi tahsil etme yoluna gidecek.

Ödemeye aracılık eden bankalar, üç ayda bir maliyeye bu konuda bilgi verecek. Maliye de bu bilgiyi esas alarak işlem yapacak. Ödemeyen şirketler de cezai yaptırım ile karşı karşıya gelecek. Gelir İdaresi Başkanı Adnan Ertürk de tebliğ taslağın yurtdışında faaliyet gösterip Türkiye’deki kişilere satışı gerçekleştirilen hizmetleri kapsadığını ifade etmiş.
AppStore, Google Play Store veya diğer dijital mağazalara gelecek herhangi bir yaptırım veya ceza, vergi adaletsizliğini ortadan kaldıracak belki ancak bu şirketlerin sattıkları uygulamaların fiyatlarında da muhtemelen yukarı yönlü bir hareketliliğe neden olacaktır. Cezanın tazmin edilmesi sorunları da farklı sorunlara neden olabilir. 2018 bu noktada epey hareketli geçeceğe benziyor.


***

Söylenecek çok şey var da burası ülke gündemi değil ama yine de ucu bu ülkede yaşayanlara dolaylı da olsa dokunuyor. Yani doğarken bile borçlu doğar hale geldik. Sonunda iş psn ye kadar dayandı bu fiyatlar üzerine bir de vergi eklenirse işin içinden çıkılmaz hale gelir bu durumda ya psn tr biraz karından feragat edip bu fiyat seviyesini koruyacak ya da standart sürüm yeni çıkmış bir oyun için 299tl normal olacaktır delux ü siz düşünün
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.