Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
84
Cevap
25605
Tıklama
29
Öne Çıkarma
Cevap: TIP HEDEFLEYENLER VE SEÇECEKLER İÇİN TIP EĞİTİM,SÜRECİ SORU-CEVAP (4. sayfa)
A
2 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

çok fazla hakaret ediyorsun, üslubunuzu düzeltin




Bu mesajda bahsedilenler: @Concordato
A
2 yıl
Yarbay

Maaşlar konusunda yine uçmuş arkadaş. Tercih yapacak arkadaslar dikkat etsin, şimdi tıp yazıp 6 sene sonrasi tahmin etmek tabi ki zor ama öyle her bölümde/üniversitede 20 bin maas alamazsınız.

Nobet ucreti saatlik 31 lira. Biri haftasonu 5 nobet tutsanız 88 saatten yaklasik2750 TL alırsınız. (Temmuzda gelecek zamla bu da %30-40 artacak ama eve tamirci çağırsanız sırf gelip gitmeye 100 lira alırken siz insan hayati ile ugrasirken sorumluluk alirken saatlik 30 lira aliyorsunuz. Nobette bir yemek isteyip iki cay icince nobet ücretinin beşte biri gidiyor zaten).

Bu ay aldigim maas + sabit + döner 11 bin lira bile değildi. Yeni sistemle nasil olur bilmiyorum ama döner vermeyen hastaneler yine vermeyecektir, performans artacaksa da uzmanlar/hocalar alacak, asistanlara zaten bir sey verildigi. En azindan bizim hastanede bi sey degismeyecek bence.

Sonuç olarak Haziran 2022 itibariyle nobetsiz 10-10.5 bin, nobetle 12-13 bin lira alan bircok doktor var. Bu size yeter mi, bunu düşünerek tercihinizi yapın. 6 yıl okuyup 30 bin lira maas alacagim diye tıp yazilmaz.

Şimdiden edit yapayım bana gelecek cevapla ilgili, konuya baska mesaj yazmayacagim. Evet iyi doner dağıtan hastaneler var ama bunlar azinlikta. Gidip uygulamalar üzerinden 20-22k maas alanlari paylasmak yerine 10k maas alanlari da paylasirsaniz daha gercekci olur.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alkalen Fosfataz -- 26 Haziran 2022; 5:4:44 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

A
2 yıl
Onbaşı

Hemşirelerin ayak işini yapıp personel gibi sedye çekince ysp hakları savunuculuğu umarım böyle devam eder. Ben kendisine cevap vermeyi bıraktım, büyüyünce öğrenir :)



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Concordato
D
2 yıl
Onbaşı

Wooow konu sabitlenmiş



D
2 yıl
Yüzbaşı

malesef konu eksik hatali bikgi icermekte.
eah kadrosunda asistanim.10300 tl yatiyor.
9 nobete 4 bin tl nobet ucreti yatiyor.
9 nobet demek caninin cikmasi demek.

yök.kadrosunda baska illerdeki arkadaslarim 10300-10500 aliyor.

rakamlar hep sisirme malesef



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
2 yıl
Onbaşı

Hekim olacak arkadaşlarımızı yanıltmamak adına bu açıklamayı yapma mecburiyetinde hissettim.
Hekim olarak söylemeliyim ki, konu sahibinin verdiği bilgilerde hatalar var. Doğru yazdığı şeyler de olabilir ama benim toplam aldığım ücret yazıldığı gibi değil, en azından bunu biliyorum.

Bana göre tıp hedefleyen ve seçecek arkadaşlarımızın bilmesi gerekenler;
1. Her meslektaşımın söylediği gibi para uğruna seçilecek bir meslek değil, para kazanmanın daha kolay yolları var.
2. Fiziksel ve ruhsal sağlığınızı birçok mesleğe göre daha çok yıpratacak.
3. Çevrenizden belki güzel sözler işitebilirsiniz ama karşınıza gelecek hastanlar günümüzde %60 oranda size saygı duymayacak. Gelen kişiyi anlamak, yapılması gereken şeyleri anlatmak, ikna etmek için efor sarfedeceksiniz.
4. Birçok mesleğe göre kendinize ayırabileceğiniz zaman daha az olacak.
5. Risk-sorumluluk/ücret oranı çok yüksek bir meslek. İskelesi sağlam olmayan bir inşaatta çalışmaya benzer oranda diyebilirim.

Ben bugünleri görebilseydim bu mesleği seçmezdim. Benden aldıkları, bana verdiklerinin yanından bile geçemez. Bugün birçok hekim mutsuz, çünkü beklentimiz bu yönde değildi. Biz kendi hocalarımız gibi hekimler olacağımızı düşünmüştük.

Yukardaki sorunların hangileri çözülebilir peki? Yakın gelecekte hiçbiri. O yüzden burayı 2030’dan önce okuyan kişilere doktorluğu eğer sevmiyorsanız seçmenizi tavsiye etmiyorum. Seviyorsanız da etmiyorum, seven arkadaşlarımızı da görüyoruz çünkü. Ama çok seviyorsanız yurtdışını tavsiye ediyorum. Geç kalmamak adına 5.Sınıfta tus dersanelerine başlamak yerine Almanca dil kursuna başlayın.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

H
2 yıl
Teğmen

Estetisyenler iyi para kazanıyor mu hocam? bilginiz var mı





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HAYAT BİTTİİ -- 26 Haziran 2022; 18:52:12 >

A
2 yıl
Yarbay

Yök kadrosu asistanim, maas 9016+2051 sabit. 4 nobet 2271 lira yattı. Performans olarak hastanenin en cok puan yapan bolumu olarak 5566 yatti. Nobetten kim 6-7 bin aliyormus 5 nobete bi de
Konudaki bilesenlerin sonucunu agustosta gorucez bakalim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
2 yıl
Yarbay

Hocam 5 gun nobet deyince 5 tam 24 saat sayarsan tam bir kelime oyunu olur o. Saat hesabina gore full yazmissin 130 saat. Asistanlar haftaici mesaisinin ustune o gun nobet varsa 16 saat yazilir ordan o gun icin, bu da 1 gun nobet diye gecer kelimede. Yani 5 gun nobet tutmus olmuyorsun 130 saat hesabi icin. Mesela 7 gun haftaici tutsan 112 saat, 1 gun de haftasonu tutsan 136 saat oyle doluyor. Ya da 5 haftaici tut 80 saat, 2 de haftasonu tut 48 saatten 128 saat anca tutuyor. Yani prtaikte full alman icin 7-8 nobetin olmasi lazim. Ybu nobetini bizde sadece anestezi ve kendi ybusu olup orda nobeti olanlar aliyor. Sen konuya oyle bi yazmissin ki herkes 6-7k aliyor 5 gun nobet tutarak zannediyor insanlar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Ankaratıplı
M
2 yıl
Yüzbaşı

Ankaratipli banlanmis :)



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
2 yıl
Onbaşı

Forum guzellesti yeminlen.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @muhammed540
A
2 yıl
Çavuş

pratisyen için mi 28 k ?




Bu mesajda bahsedilenler: @Ankaratıplı