Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
16
Cevap
3117
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Yakın Doğu Üniversitesi / KKTC Hakkında
C
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Öncelikle merhabalar, ben Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi 6.sınıf öğrencisiyim, bu konuda bir forum gönderisi daha oluşturmak boynumun borcu diye düşünüyorum artık. Öncesinde de YDÜ Tıp hakkında bir başlık altında düşüncelerimi aktarmak için yazmıştım. O zamanlar henüz yeniydim Kıbrıs'ta ve ekonomi de şu anki durumda değildi, dolayısıyla güncellemek istedim.

Öncelikle bu konuya bir analoji(benzeşme) kullanarak başlamak istiyorum; Hani bu eskilerin Jet Fadıl'ı, şimdilerde "Tosuncuk" veya "Thodex" varya, YDÜ ile eş anlamlı kullanılabilir bu kelimeler. Bu okul bir sahtekarlar topluluğu(Hocalar hariç). Anlatmaya şöyle başlayayım, bu okul siz %100 burslu bile olsanız sizden dönemlik 100€ para talep eder ve yatırmazsanız sınava alınmazsınız, bırakılırsınız. Bu okulun yurt ücretleri, Lefkoşa'da ortalama ev kirasının 3 katıdır, öğrenci umurlarında bile değildir. Bu okulun ulaşım için temin ettiği 50 yaşında otobüsler her saate 4 tane kalkar bir akıllı da "ulan 15 dk'da bir teker teker kalksa ya şu otobüsler" demez. Bu okul yatay geçişinizi engellemek için YÖK ile madde uydurur sizi engeller, Transkripti 25€'a satar ve onu da canı isterse verir. Misafir öğrenci olarak başka okul sizi kabul etse bile bu okul bir yolunu bulur sizi göndermez, sadece okula ödeyeceğiniz parayı değil, okul içinde de sizi yolmayı amaçlar çünkü. SAKIN OLA SİGORTA YALANINA KANMAYIN, YDÜ hastahanesinde selam verseniz 200TL ücret alırlar(Acil de ücretli). 6.Sınıf olursunuz, üç kuruş(775TL) intörn maaşınızdan zorunlu yemek kesintisi(Öğle de değil akşam yemeği) yaparlar kalan 200TL'yi de 6 ay gecikmeli öderler ki mezun olup gittiğinizde 6 aylık maaşı da cebe atsınlar. Hatta bu okul size sunmakla mükellef olduğu eğitim için gerekli olan çalışma iznini de size yıkar, saçma sapan hesap numaralarına bağış diye 200TL gönderin bide gelin bizim hastahanemizde bir akciğer grafisine de 300TL verin zorunlu olarak der. Bu okul modern kalpazanlık ve dolandırıcılığın en klas örneğidir.

Şunu da eklemeden edemeyeceğim, hocalarımıza büyük hürmet ve müteşekkiriyet duyuyorum çünkü nadiren de olsa lehimize olan her durumda yanımızda oldular ancak nafile, burada okul için "$"dan başka bir şey değilsiniz. KKTC çok güzel bir yer, biraz pahalı, insanı biraz farklı belki ama emin olun Türkiye'de hiçbir yerde bu denli özgür yaşayamazsınız. Ama YDÜ'de değil. Ben 6 senemi geçirdim burada, son 5 senedir okula lanet okumadığım bir gün olmadı, sanmıyorum benden çok farklı düşünen de olsun keza elime gitmek için çok fırsat geçmesine rağmen gitmedim, hem burayı sevdiğim için hem de burada sevdiğim insanlar olduğu için. Başka bilgi isteyen olursa DM atın yardımcı olurum. Geçmiş olsun bu arada TYT/AYT'den çıkanlarınıza.

Ayrıca şunu da belirtmek isterim, bu yaptıklarından ötürü bu kurumu şikayet de edemiyorsunuz çünkü KKTC'deki tüm kurumlar kuklaları gibi, ancak ben kafama koydum bu yapılan hukuksuzluklar karşısında hakkımı aramak için gerek KKTC'de gerekse Türkiye'de hukuk yoluna başvuracağım. Bu okulda öğrenci olursanız sinir hastası olmanız işten bile değil.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CooperTime -- 28 Haziran 2021; 20:5:50 >

B
4 yıl
Çavuş

Geçmiş olsun hocam . Diğer okullar sizce nasıl ?



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Girne Üniversitesi zaten YDÜ'ye bağlı, bildiğim kadarıyla Doğu Akdeniz Üniversitesi çok iyi ancak diğer üniversiteler hakkında çok bilgim yok malesef sadece Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi'nin yeri biraz şehir dışında onu söyleyebilirim ve de Girne Amerikan Üniversitesi'nde birkaç festivale gittim fiziksel imkanlar olarak güzeldi ancak anlayacağınız üzere okul yönetimi çok daha önemli.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Bohemian eve
B
4 yıl
Çavuş

Bende geçen sene ydü kazandım devam ediyorum . Bana da bi geçmiş olsun 😂😂



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Kaç, kaç kurtar kendini, yatay geçiş imkanın olursa hiç düşünme. Bu arada sizi okula çağırdılar mı ?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CooperTime -- 7 Temmuz 2021; 19:45:25 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Bohemian eve
B
4 yıl
Çavuş

Hayır bizimkisinler teori olduğundan dolayı çağırmadılar daha



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @CooperTime
A
4 yıl
Çavuş

C
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Videoyu izleyecek vaktim yok ancak şunu söyleyebilirim kendinizi iyi hissetmek için kendinizi avutuyorsunuz çoğunlukla, içten içe biliyorsunuz ama okulun yönetimi leş gibi, hocalara da paralarını ödemiyorlar ve bu yüzden gidiyor hocalar, 6.sınıf tıp fakültesi öğrencilerini yeni aşılamaya başladılar ki adada olan eczacılık fak. öğrencilerinden bile sonra. Yemekhanede yediğiniz dandik bir yemeğe bile en az 20-30 lira para isteyen bir okul burası. Benim bizzati önerim gelmeyin, yazmayın. İnsanlar başlarına gelecekleri bilse emin olun kontenjanların %80'i boş kalırdı.




Bu mesajda bahsedilenler: @alexanderjahovic
B
4 yıl
Çavuş

Hocam mavi diploma olayı doğru mu ? Emin olamadımda



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Kardeşim diploma veremediler bu sene, yetiştiremedikleri için notları girmeyi, Tıp mezunları atamaya giremedi. Koymuşum mavisine sarısına.




Bu mesajda bahsedilenler: @Bohemian eve
B
4 yıl
Çavuş

Siz ciddi misiniz ?? Bu nasıl oluyor ?



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Maalesef çok ciddiyim, yedek atamaya kaldılar ve muhtemelen en kötü yerlere atanacaklar okulun işgüzarlığı yüzünden.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Bohemian eve
B
4 yıl
Çavuş

Transkript olayınıda çok sonradan ayarladılar ya . Cidden merak ettiğinmden soruyorum siz bu konuda bilgilisinizdir . Mavi diploma ydüde veriliyor mu ?



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @CooperTime
C
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Evet veriliyor mavi diploma da ben girdiğimde işe yarıyordu, artık bir önemi kalmadı mavi diplomanın yine Avrupa'da denklik sınavına tabi olacaksın.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
4 yıl
Çavuş

Hadi ya neyden dolayı peki ?



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Çünkü Avrupa mülteci almak istemiyor ve birçok üniversite de Türkiye'de aldı bu diploma sıfatını



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Bohemian eve
D
3 ay
Er

Merhabalar. Yakındoğu üniversitesinde Özel Eğitim Öğretmenliği okuyan bir öğrenci olarak önemli gördüğüm birkaç şey yazmak istiyorum.
Öncelikle söyleyeceğim şey: Burayı tercih etmeden size söyledikleri muafiyet , etkili danışmanlık, ve eğitimin kalitesi gibi konulara aldanmamanız gerektiğidir. 
Genellikle teorik bilgiyi ön plana çıkaran, slayt okumayı dahi bilmeyen ve öğrencinin derslerden başarısız olması için ekstra çaba sarf eden akademisyenlerin bulunduğu bir kurumdur(Özel Eğitim Bölümü).
Ders sayısı konusunda bazı öğrencilere hiçbir özel durumu olmaksızın insiyatif alınarak ekstra ders verilmesi başlı başına ayrı problemdir. Dersler işlenirken 
verilen yetersiz geri bildirimler, akla ve mantığa uymuyan absürt bir şekilde hazırlanan sınav soruları bir problem olarak karşınıza çıkacaktır.
(Bazen souların %60 bile hatalı çıkabilmektedir.Kalma korkusuyla eleştri yapamazsınız. :)) 
Öğretim üyelerinin özel durumları da size yansıyacaktır. ( Evde bulaşıklarım var, Çocuğum ve kocam yemek bekliyor gibi)
Bazı hocaların özellike R.. hocanın ders esnasında yapmış olduğu espriler ve bu esprilerin sürekli aynı öğrencilerin etrafında dönmesi, 
dersin amaçlarıyla uyumsuzluk göstermekte ve öğrencilerin dikkatini dağıtmaktadır. Ayrıca, bu tür espriler, öğrenciler arasında yanlış anlamalara yol açmakta ve etkileşimi zorlaştırmaktadır. 
Bir de N...Hocamızın derslerinde gözlemlediğim bazı sorunları dile getirmek istiyorum. 
Hoca, her dersin ilk 20 dakikasını slayt açmakla geçirirken, bu süre zarfında dersin içeriğine dair bir anlayış geliştirme fırsatını kaçırısınız. 
Bu hoca ayrıca, zaman zaman öğrencileri aşağılayıcı bir tutum sergilemekte ve kişisel problemlerini derse yansıtmaktadır. 
Ders ile alakalı probleminizi dile getirirken size insan muamelesi yapmaz, yardımcı olmaz ve bazen odasından dahi kovar.
Sorulan sorulara verdiği cevapların, sorularla alakası olmaması da ayrı bir dikkat çekici yönüdür. 
Ayrıca, N. Hoca'nın zaman zaman öğrencileri aşağılayıcı bir tutum sergilemesi kabul edilemez bir durumdur. 
Kişisel problemlerini derse yansıtarak, profesyonellikten uzak bir tutum sergilemesi de son derece rahatsız edicidir.
Ha bu arada S. ve A.Hoca, bir öğretim üyesinin sahip olması gereken tüm niteliklere örnek teşkil eden iki değerli akademisyendir. 
Her iki hoca da, öğrencilerine karşı son derece saygılı ve destekleyici bir tutum sergileyerek, öğrenme ortamını olumlu bir şekilde şekillendirir. 
S.Hoca, derslerinde öğrencilere ilham verici bir yaklaşım benimseyerek, onların potansiyellerini keşfetmelerine yardımcı olurken, 
A. Hoca ise konuları derinlemesine ele alarak, eleştirel düşünmeyi teşvik eden sorular sormaktadır. İkisi de, akademik bilgi birikimlerini etkili bir şekilde aktararak, 
öğrencilerin sadece teorik bilgi değil, aynı zamanda pratik beceriler kazanmalarını sağlamaktadır. 
Neyse ya çok uzattım. Özetle Yakın Doğu Üniversitesi'nin Özel Eğitim Öğretmenliği bölümünü tercih etmek, pişmanlıktır. 
Eğitimde kalite ve adalet arayan öğrencilerin, bu tür bir kurumu tercih etmemeleri gerektiğini tavsiye ediyorum.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.