C

Yüzbaşı
12 Şubat 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
184 (Bu ay: 9)
Gönderiler Hakkında
C
3 yıl
Yakın Doğu Üniversitesi / KKTC Hakkında
Öncelikle merhabalar, ben Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi 6.sınıf öğrencisiyim, bu konuda bir forum gönderisi daha oluşturmak boynumun borcu diye düşünüyorum artık. Öncesinde de YDÜ Tıp hakkında bir başlık altında düşüncelerimi aktarmak için yazmıştım. O zamanlar henüz yeniydim Kıbrıs'ta ve ekonomi de şu anki durumda değildi, dolayısıyla güncellemek istedim.

Öncelikle bu konuya bir analoji(benzeşme) kullanarak başlamak istiyorum; Hani bu eskilerin Jet Fadıl'ı, şimdilerde "Tosuncuk" veya "Thodex" varya, YDÜ ile eş anlamlı kullanılabilir bu kelimeler. Bu okul bir sahtekarlar topluluğu(Hocalar hariç). Anlatmaya şöyle başlayayım, bu okul siz %100 burslu bile olsanız sizden dönemlik 100€ para talep eder ve yatırmazsanız sınava alınmazsınız, bırakılırsınız. Bu okulun yurt ücretleri, Lefkoşa'da ortalama ev kirasının 3 katıdır, öğrenci umurlarında bile değildir. Bu okulun ulaşım için temin ettiği 50 yaşında otobüsler her saate 4 tane kalkar bir akıllı da "ulan 15 dk'da bir teker teker kalksa ya şu otobüsler" demez. Bu okul yatay geçişinizi engellemek için YÖK ile madde uydurur sizi engeller, Transkripti 25€'a satar ve onu da canı isterse verir. Misafir öğrenci olarak başka okul sizi kabul etse bile bu okul bir yolunu bulur sizi göndermez, sadece okula ödeyeceğiniz parayı değil, okul içinde de sizi yolmayı amaçlar çünkü. SAKIN OLA SİGORTA YALANINA KANMAYIN, YDÜ hastahanesinde selam verseniz 200TL ücret alırlar(Acil de ücretli). 6.Sınıf olursunuz, üç kuruş(775TL) intörn maaşınızdan zorunlu yemek kesintisi(Öğle de değil akşam yemeği) yaparlar kalan 200TL'yi de 6 ay gecikmeli öderler ki mezun olup gittiğinizde 6 aylık maaşı da cebe atsınlar. Hatta bu okul size sunmakla mükellef olduğu eğitim için gerekli olan çalışma iznini de size yıkar, saçma sapan hesap numaralarına bağış diye 200TL gönderin bide gelin bizim hastahanemizde bir akciğer grafisine de 300TL verin zorunlu olarak der. Bu okul modern kalpazanlık ve dolandırıcılığın en klas örneğidir.

Şunu da eklemeden edemeyeceğim, hocalarımıza büyük hürmet ve müteşekkiriyet duyuyorum çünkü nadiren de olsa lehimize olan her durumda yanımızda oldular ancak nafile, burada okul için "$"dan başka bir şey değilsiniz. KKTC çok güzel bir yer, biraz pahalı, insanı biraz farklı belki ama emin olun Türkiye'de hiçbir yerde bu denli özgür yaşayamazsınız. Ama YDÜ'de değil. Ben 6 senemi geçirdim burada, son 5 senedir okula lanet okumadığım bir gün olmadı, sanmıyorum benden çok farklı düşünen de olsun keza elime gitmek için çok fırsat geçmesine rağmen gitmedim, hem burayı sevdiğim için hem de burada sevdiğim insanlar olduğu için. Başka bilgi isteyen olursa DM atın yardımcı olurum. Geçmiş olsun bu arada TYT/AYT'den çıkanlarınıza.

Ayrıca şunu da belirtmek isterim, bu yaptıklarından ötürü bu kurumu şikayet de edemiyorsunuz çünkü KKTC'deki tüm kurumlar kuklaları gibi, ancak ben kafama koydum bu yapılan hukuksuzluklar karşısında hakkımı aramak için gerek KKTC'de gerekse Türkiye'de hukuk yoluna başvuracağım. Bu okulda öğrenci olursanız sinir hastası olmanız işten bile değil.
C
6 yıl
Myprotein Çakma Mı ?
Geçen ay Kayseri Decathlon'dan 2.5kg myprotein aldım ve Kıbrıs'a getirdim, cookies&cream aromalı olandan ancak bu meret protein tozu değil sanırım pişmaniye gibi tel tel toz gibi değil ve tadı yok resmen kolay karışıyor bardakta bile iki çevirmede karışıyor lakin hiç böyle bir protein tozu içmemiştim acımtırak bir tadı var sadece ve ben bir terslik olduğunu düşünmeye başladım kullanan var mı onların da toz diye aldıkları şey protein pişmaniye mi çıktı ?
C
7 yıl
Yakın Doğu Üniversitesi Yurtları
Gitmeyin !!! Çok pahalı , ay boyunca su gelmediği oluyor , elektrik pahalı , dersliğe uzak , duvarlar kağıt ne ses yalıtımı var ne ısı yalıtımı ya dışarıda bi yurda gidin ya da ev tutun daha ucuza gelir. Salak gibi hissedersiniz kendinizi sonra 20 bin tlye yurtta kaldım diye hatırlayınca bide internet 1 mbps. Ev fiyatları şu ara pahalı ama birler için yapacak bişey yok yine yurttan ucuz haziran gibi 50 sterlin civarında daha ucuz oluyor sterlin de artmadan evin birine konun derim NEU öğrencileri bu yurtlara talep azalmadığı sürece de düzeltmeyecekler merkezdeki evlerin çoğuna manavgat suyu da bağlandı bu arada.
C
7 yıl
Cenk Hoca\u0027yla Tanıştım !
Merhaba kardeşlerim , öncelikle donanımhaberin vg kısmını sürekli okuyorum ancak uzun süredir post atmıyordum bir ara burda bir ölçü muhabbeti olmuştu yağ oranımı yanlış ölçen aletler yüzünden definasyondan korkuyordum birkaç arkadaşla birbirimizi kırdık ben özür diliyorum. 2-3 yıldır forumun bu kısmında takılıyorum zaten. Ben yakın doğuda okuyorum lefkoşa , kıbrısta geçen hafta mağusaya gittik birkaç arkadaş araba kiralayıp , tabiki gitme amacımız Cenk Hoca'yla tanışmak. Zar zor bulduk C&S Fitness'i çünkü çok arada derede biyerde ama böyle güzel mekan görmedim ben lefkoşa biraz hareketli yine Türkiye'deki çoğu şehirden sakin hatta nerdeyse hepsinden ama yine de bi başkent sıkışıklığı var Mağusa o kadar güzel bir yer anlatamam bir de salon İskele diye biryerde sanırım Mağusa'nın ilçesi , görür görmez dedim bi mezun olayım burda yaşarım o kadar güzel Volkan Konak'ın şarkı yazdığı kadar var. Bu arada salonun altında restaurant var yanında havuz mekan on numara , hoca da tam kafa adam bir nefeste 3 saat oturduk yanında muhabbeti çok tatlı agresif baktığına bakmayın çok sıcakkanlı adam neyse bir ara dedim hocam bu Tanita'lar diyor benim yağ oranıma %6-7 "siktir" dedi hemen gel dedi benimkiyle ölçeyim adam beni bi süzdü dedi %15-16 bir ölçtük 82kg %15.6 yok artık dedim ya ciğerimi mi gördün hacabi ? O gün kafama dank etti definasyon yapmam lazım diye öyle bir gaza geldim ki 1500 kcal alıyorum 150 gram protla şimdi 79 oldum ama kalori alımını antreman günü 2500 restte 2000 e çekmeyi düşünüyorum push/pull/leg yapıyorum ama leg çok sevdiğim için push pullda da birer hareket giriyorum yağsız kütlem 70 kilo civarında boyum 178 sizce altından nasıl birşey çıkar 75 te bırakmayı düşünüyorum ama bir de yazın steroide başlamak gibi bir düşüncem var , fikirleriniz nedir ?
C
7 yıl
Definasyona yardım kas kaybetmek istemiyorum
Merhabalar 21 yaşındayım 178 85 kiloyum yağ oranım %10-11 civarında daha hiç adam gibi hesaplı kitaplı definasyona girmedim , şimdi daha makrolardan hangisini kısıcam ona bile karar veremedim üniversite öğrencisiyim dolayısıyla haftada 3 günden fazla spor yapmam çok zor . Bazal metabolizmam ölçümler sonucunda 2300 felan çıktı ama o sırada iyi yiyordum 2000 felandır 500 de aktivite payıyla 2500 kcal günlük benzinim sizce kaç kcallık ve neyi kısarak diyet yapayım 80-100 gram yağ 130-170 gram protein 200-300 gram arası karb alıyodum önce yağdan denedim ama çok zor low fat diyeti bir de esansiyelleri almam lazım diye düşünüp low carb mı yapsam dedim şimdi tavsiyeleri bekliyorum.
C
8 yıl
Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi İlk İzlenimler !
Güncel başlık:https://forum.donanimhaber.com/yakin-dogu-universitesi-kktc-hakkinda--149632799#149632799 , zaten noktalama kullanmadan yazmıştım, üstüne üstlük YDÜ'de durum da aynı değil.



Arkadaşlar öncelikle bu sene ydü tam burslu tıp kazandım burası hakkında çoğunuzun hiçbir bilgisi yok ben ilk izlenimlerimi aktarayım dedim. Öncelikle burası küçük Kıbrıs dandik yaşam pahalı gibi hurafelere helede su pahalı olayına inanmayın , yakın doğunun çıkışında askeri kantin var ve çoğu şey türkiye'den daha ucuz örneğin makarna yaklaşık aynı 1.5 TL 330ml kola 75 krş su türkiyeyle aynı şöyle bir kural var sadece aynı paketli üründen 10 adetten fazla alınmıyor, suyun damacanası 5tl depozitolu alırsanız ki Türkiye'de erikli 12 TL idi en son Kayseride et ucuz bitenin kilosu 40 TL civarında ki Türkiye'de 70 TL civarında tavuk biraz pahalı 15 TL falan kilosu yumurta aynı burda sadece yurt çok pahalı ben 20000 TL verdim 1+1 iki kişilik yurda ama yurt güzel, büyük inanılmaz yardım severler yurt görevlileri bilmiyorum bölümden midir ama tıp deyince burda herkes saygı gösteriyor , burası farklı lefkoşa çok sıcak değil daha doğrusu nem yok beşparmak dağları var girne ile arasında orası kesiyor sanırım nemi şehir küçük diyenlere aldanmayın dereboyu diye bir yer var ki ben orda 30 civarı bar/pub saydım türkiyedeki kısıtlamalar yok internette sansür bile yok sosyal yapısı İzmir gibi rahatlar yolların ters olması ise acayip sıkıntı araba kiraladık kullanamadık doğru düzgün 15 kere falan kaza atlattık ters yöne girip ama burda insanlar saygılı Avrupa şehri gibi yolda herkes yol veriyor hemen ayağınızı asfalta attığınız saniye gelen araba isterse lamborghini olsun-ki araba ucuz olduğu için lüks araba çok fazla- direk durup yol veriyorlar herkes yardımsever ve hoş sohbet ama tembeller hemde öyle böyle değil bankalar, devlet daireleri 2 de kapanıyor mağazalar 5 te kapanıyor gece hayatı başlıyor casinolar falan çok değil lefkoşa da ve öyle albenisi falan da yok insan olarak biraz hataydan antepten gelen tipler barzomsu gömlekten fışkıran kıl , kirli sakal araba anahtarı sigara iPhone tipi barzolar çok yani benim gibi Kayseri veya Eskişehir dışında bir İç Anadolu şehrinden gelsiyseniz yabancılık çekmezsiniz ama dışarıda yemek pahalı tavuk dürüm 10-12 TL bandında ama et dürüm de aynı fiyat mesela kıyafet benim gördüğüm ucuzdu ki şehirde 3-4 Nike 4-5 adidas mağazası var zara berskha ne bileyim Luis Vuittona kadar herşey var ulaşım konusunda pek bilgim yok şimdilik ama üniversitenin bayağı bi otobüsü var bakımda şimdi hepsini gördüm 50 civarında otobüs vardı ama benim tavsiyem ilk seneden ev tutun yurdun yarısına gelir kalan parayla da rahat bi araba alırsınız benzin 3.7 tl civarında zaten ama bisiklet bile yeterli olur sonra telefon ucuz ben 2100 tlye garantili neyli s7edge aldım türkiyede 3000 TL civarında ama bu telefonlar İngiliz üretimi çift hatlı ve de uyarayım fişler İngiliz usulü gerçi askeriyede dönüştürücü var 3 tlye düz fiş de kullanabilirsiniz takılıyor zaten zorlayınca tıp fakültesi müthiş ama dediğim gibi tembeller ben cumartesi saat 12 civarı gittim hastaneye acil dışında hiçbir poliklinik açık değil ama şunu belirteyim hastane ve fakülte türkiyede hiçbir yerde bu kadar iyisini görmedim acıbademin üniversite hastanesi ile kapışır gerek imkan gerek mimari açıdan fakültenin hemen önünde göl var ambiansı çok güzel şehir tam bir Akdeniz şehri Marmaris-Fethiyeye çok benziyor denize uzak sadece girne küçük biraz daha ama çok eğlenceli orası da çeşme Alaçatı tarafına çok benziyor orası da her yer İngiliz kaynıyor İngiliz bandıralı tekneler var bir sürü limanda otoparklar bile ucuz saatlik 50 krş gibi bir fiyatı var burayı yazın dayı burayı yazmayıp Kars van Erzurum falan yazmak aptallıktır başka bişey demiyorum zaten İstanbula uçakla 100 tlnin altında bide eşya taşımak için feribotla geldik biz acayip kötüydü 2.5 saat sürdü kusmaktan bitap olduk daha bide 6 saat süren arabalı olanı var onla gelene allah yardım etsin bu arada alkol fena ucuz absolut 1 lt 35 TL falan 100cc rakı 28 tlydi bira 3 TL sigara 1 TL falan daha ucuz meyve pahalı ama burda yetişenler ucuz özellikle kış mevsimi burda olacağımızı düşünürsek turunçgil ucuz muz ucuz tropik meyve ucuz karpuz ucuz ve güzel türkiyede görmediğiniz birsürü şey bir sürü alışkanlık göreceksiniz burası ingikterenin türk mahallesi gibi bide kavşağa çember diyip duruyorlar. Bölgeyi bilen biri de yoksa GPS olmadan gezmeyin kaybolursunuz, bu başlıktan güncelleme yapacağım.Ha bir de 2014 girişlilerin muhtemelen final sonuçları asılıydı okul öyle yatarak geçilecek falan bir okul değil belli muhtemelen paralı gelenlerin çoğu ff veya cc almıştı birkaç tane bb vardı tahmini bunlar da burslulardır hiç A görmedim ve tırsmaya da başladım hafiften.
C
8 yıl
Kıbrıs Hakkında Bilgisi Olanlar Lütfen Bi Yardım
Bu sene benim 3.senemdi 16 bin civarı bir sıralama ile Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi İngilizce bölümüne tam burslu yerleştim aslında yazmayacaktım ama van , kars , adıyaman gibi leş şehirlerin bile tıpını yazıp Kıbrısı yazmasam ayıp olurdu dedim sonuçta kıbrıstaki yaşam kalitesi çoğu doğu ilinden daha iyidir diye düşünüyorum sorularım şunlar
1-İngilizcem orta seviyenin üstünde sayılır ama konuşma dilim çok iyi bu sene dil sınavına da girdim derece yapmışım mesela hazırlık zor mudur okulun konsepti biraz odtüyü andırıyor umarım hazırlık sınavı da andırmaz kaybedecek senem kalmadı çünkü 21 yaşıma geldim.
2-Ulaşıma çok sıkıntılı diyorlar araba almak mantıklı olur mu sizce araba fiyatları çok da ucuz değil denildiği gibi 3-5 bin tl daha ucuz orda bolca Suzuki Swift veya Mazda Demio var yüksek modelli iyi fiyata veya 1.18 felan almak ne derece mantıklı yoksa bi bisiklet felan da idare eder mi sonuçta hinterlandı küçük bir şehir lefkoşa?
3-Yurtlar çok kötü ve pahalı deniyor ayrıca vücut geliştirme yapıyorum 5 yıldır felan 3 senedir kahvaltıda 6 yumurta öğle akşam yemeğinde tavuk pilav yerim yurtta çok sıkıntı çekicem gibi yemek konusunda ev sanki daha ucuza geliyor ama tek çıkmak istemiyorum açıkcası adam bulmak sıkıntı sizce ne yapmak mantıklı ? Babam ev almayı da düşünüyordu 200-250 bin tl civarında ama yatay yapabilme şansım var diye düşünüyorum o yüzden pek sıcak bakmadım.
4-Telefonumu babama verdim de kıbrısta sanki telefonlar ucuz gibi bi 400-700 tl arası pasaporta da işletirim zaten ordan almak mantıklı gibi sizce nerden almak mantıklıdır ?
5-Kışı fena diyorlar ama doğruluk payı nedir orda alışverişte biraz sıkıntılıymış sanırım Gayseriliyim ben kış bana pek koymaz ama bilmiyorum şimdi nedir ne değildir kıyafetleri ona göre getiricem burdan.Kayseride öyle bershka , zara felan zaten yok onları aramam ama bi mavi bi koton bi lufian da vardır demi türk firması bunlar sonuçta.
6-Bu protein tozu spor salonu piyasalarını bilen var mı fiyatlar nasıldır veya marketlerde tavuk göğsünün kilosu kaç tldir gibi meyve pahalı diyolar zaten basit şeker glisemik indeksi yüksek ben yemem açıkcası carpe diem mi denir Polyannacılık mı denir bilmiyorum ama tüm pozitif düşüncelerimi toplayım geliyorum sana kıbrıs , beni üzemessin demeyi çok isterdim ama bende Hydrofobia var (Su , deniz korkusu) umarım korkudan gebermeyiz orda. Teşekkürler İyi Günler.
C
8 yıl
Katip Çelebi Diş VS Erciyes Diş
Kayseri'de olduğum için Erciyes Üni yazmam halinde ailemden ayrı evim ve de arabam olacak ayrıca tabi ki kendi şehrim nerdeyse zorluk çekmeden okurum burda ama İzmir'e de 3 gün önce bi gittim dehşet bir yer Türkiye içerisinde olduğuna şaşılacak kadar güzel bir yer ama kazandığım üniversite merkeze 30-40 km uzak siz olsanız ne yapardınız ?
C
8 yıl
Sıralamam Çok Sıkıntılı Yerde Fikirleriniz ??!!
Bir okul puanı mağduru olarak 13.752 den 16.553'ncü sıraya düştüm ve şimdi kafam inanılmaz karışık , tıp idealisti bir insanım ama kıbrıs yazacak kadar da değil sanırım orda yaşanmaz hele 7 yıl hiç yaşanmaz. Şimdi Van , Kars tıp felan yazıcam belki gelir diye sonrasında da Ege , Ankara , Gazi dişim hali hazırda duracak İSTANBUL FOBİM VAR bu arada o lanet şehre asla gitmem , şu ana kadarki söylediklerimden en yüksek ihtimali olan gazi diş 15.900 ile almış belki gelir ama asıl bundan sonrası sıkıntılı , kendi şehrim olan Kayseri'de kalmak var ki Erciyes Diş garanti tutuyor , aldığım bilgilere göre eğitimi çok iyi olanakları müthiş ve yeni revize edilmiş bir üniversite ki Kayseri'de kalırsam ailemden ayrı evim ve arabam olacak bolca da param , lakin diğer opsiyonum İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ingilizce Diş Hekimliği ki daha yeni İzmir'e gidip baktım üniversiteye ; üniversite şehire 30-40 km eski tütün fabrikası dökülüyor binalar , kendi standındaki kadın bile gelmeyin buraya son tercih yazın dedi , diş fakültesi dershane bozması küçücük bir yer ki kadrosu da çoğunlukla akape(akp)'ye yakın hocalardan seçilmiş çoğu ERÜ veya Selçuk üni mezunu türkçe okumuşlar , bu herifler nasıl ingilizce ders anlatacak bilmiyorum ama eğitiminin erciyesin 10 gömlek altında kalacağına eminim ayrıca beraber kalmayı düşündüğüm 2 arkadaşım var yakın arkadaşlarım 7 senedir tanışıyoruz ama aynı evde kalmak sıkıntı olabilir , bunun üstüne bir de diğer ikisi mühendislikte okuyor ve benim Kayseri'den alışkanlık daha hayatımda toplu taşıma kullanmadım veya 250 metre kare altında evde yaşamadım , ulaşıma hiç 10 dkdan fazla harcamadım mesela katipin ana kampüsü ile diş fakültesi arası Kayseri'de merkez ile hava alanı arası kadar ki Kayseri büyük ama yobazlığı nedeniyle sosyal hayatın SIFIR olduğu bir şehirdir bolca Waffle dükkanı , zibilyon tane kafe , onlarca steakhouse ama 0 bar 0 club olan bir şehir , siz olsanız ne yapardınız bu imkanları tepip İzmir'e mi giderdiniz yoksa Kayseri'de mi kalırdınız.
C
8 yıl
Biyoloji Yanlış Gördüğüm Sorular
-Öncelikle 1. Soruda İşaretli kükürt atomları DNA , Protein , Polisakkarit hangisinde görülür demiş , öncelikle DNA molekülleri içerisinde kükürt bulunur ve yarı korunumlu eşlenmede de belirtildiği gibi bakteri yeni döller oluştururken sentezlediği nükleotitleri ortamdaki materyali yani kükürtü kullanarak sentezlemek zorundadır , ayrıca ortamdaki serbest kükürtü bakterinin amino asitleri içerisinde yerleştirmemiz için bu bakterinin fotosentetik veya kemosentetik olması gerekir , heterotrof bir bakteri amino asitlerini ortamdan hazır alır kendi sentezlemez.Polisakkaritler içerisinde zaten kükürt içeren bir örnek yoktur.

-Suyun otolizi sonuçu açığa çıkan Elektron , Proton(H+ yani) ve oksijen atomlarının hangilerinin ışıktan bağımsız evrede madde sentezinde görevi vardır demiş , protonun görevi NADP yi
indirgemek zaten NADPH da karbon tutma reaksiyonlarında Calvin döngüsüne H verip örneğin sentezlenen glikozdaki(C6H12O6) hidrojenleri verir. Elektron ise elektron fırlatıp yükseltgenmiş fotosistemlerdeki elektron açığını kapatır karbon tutma reaksiyonlarında kullanılmaz oksijen de atmosfere veya mitokondriye verilir ve ets sonunda elektron tutucu görevini üstlenir. Neden 1 ve 2 alınmış anlayamadım.

-Kan basıncı grafiği de çok gereksiz bir soru olmuş iki şıkkın birbirine çok yakın olduğunu farketmişinizdir ki doğru verilen şıkta kılcal damarın atar damar ucunda kan basıncı 120mmHg verilmiş ama atardamar ucunda kan basıncı 40mmHg üstünde olmaz olursa yangı tepkimesi verir vücut.

-Mitoz sorusu çok tartışılmış ben açıkcası kural dışı birşey göremedim hücresel ekvatorda sıralandıklarında isimleri kromozomdur o moleküllerin karşı kutuplara çekilirler ve sentromerlerinden kopunca isimleri kromatit kabul edilir.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.