Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 5 misafir
57245
Cevap
4432618
Tıklama
82
Öne Çıkarma
Cevap: Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2863. sayfa)
O
dün
Teğmen

Cok guzel hocam. Peki vakum yapmislar mi dis uniteye bir de ek boru kullandilarsa ucreti ne kadar acaba?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @dimitradon
D
dün
Yarbay

Özellikle vakum yapılması söyle demiştim babama yapmışlar. ek boro vs gitmedi 4mt borunun tamamını kullanmışlar. bizim istediğimiz şekilde montajlamışlar.




Bu mesajda bahsedilenler: @oracal
B
16 sa.
Yarbay

Ben evımde Kaira 24bın ve 9000'lık kullanıyorum. 9000'u 2 sene once, 24000'lıgı ıse gecen sene aldım. Asırı derecede memnunum. Ozellıkle 9000 serısı cok sessız kı ben uyurken sese asırı takılan bır ınsanım. 24.000Btu ıse ne seslı ne de cok sessız dıyebılırım. Zaten ultra sessız bır sey ıstıyorsanız Samsung wındfree modellerıne bakacaksınız. Evımde kı modellerı ayrıca kısın nadırde olsa ısıtma ıcınde kullanıyorum ve ondanda memnunum.

Kaıra'nın ozellıkle wıfı ozellıgı harıka. Full Alexa destegı var. Sırı fılan her seyden kontrol edebılıyorsunuz. Guzel bır uygulaması var ancak ben tabı hıc uygulamayı bıle kullanmadım bugune kadar. Evımde Home Assistant uzerıne kurulu bır akılı ev sıstemı var ve Kaıra buna muthıs uyum saglıyor. Klımanın dıs unıtesınden bıle sokak sıcaklıgını gorebılıyorum Home Assistant sayesınde. Ayrıca toplam elektrık tuketımınıde gosterebılıyor.

< Resime gitmek için tıklayın >
Bakın mesela bu dataların hepsi Kaira'dan gelenler. Yukarıda günlük ve haftalık enerji tüketimlerini görebiliyorsunuz. Bunu isterseniz TL bazında bile gösterebiliyor. Tabi bunu Home Assistant sayesinde yapıyor ama onu kullanmasanız bile basit bir alexa veya siri komutu ile bile klimayı kontrol edebiliyorsunuz.

Bakın mesela yukarıda Auto 24 düğmesi ile sabit bir şekilde odayı 24 derecede tutuyorum. Dereceyi de oda da ki sıcaklık sensörlerinden alıyorum. oda 24 derece olduğunda klima kendini kapatıyor. Daha sonra ise 26 dereceye çıkarsa yeniden açılıyor. Özellikle yazın uyurken klima 8 saatlik uykuda sadece 2 saat filan çalışıyor ve siz çok rahat bir uyku uyuyabiliyorsunuz. Burada mesela 10dk döngüsünde ise klima önce açılıyor, derece 17'ye geliyor ve soğutma modu başlıyor. Daha sonra ise 10dk boyunca bu şekilde çalışıp 10dk sonra kendini kapatıyor. Bunu mesela dereceye görede yapabilirsiniz.

Klimanın beraberinde gelen kumandasını 2 sene boyunca bir kez bile kullanmadım. Çekmecenin içerisinde duruyor. Klimanın özelliklerini kendi bayisi bile bilmiyor. Şimdi ofis için bugün bir tane daha sipariş ettim.

Kaira'nın bence tek bir sıkıntısı var. Yazın klima siparişleri yoğunluktan dolayı çok gecikebiliyor. Sipariş verdikten sonra bazen bir ay sonra filan takılanlar olmuş. Ancak bu zamanlarda daha mantıklı.

Edit: Home Assistant gıbı platformlarda bu klımanın destegının olmasının tabı baska bır cok avantajı var. Bunların hepsını anlatamam ama bakın mesela ornek vereyım. Salonda klımanız var ve calısıyor. Bırı gelıp salonda bır pencere actıgı zaman bu klıma hemen durabılır. Pencereyı kapattıgınızda ıse kaldıgı yerden devam eder. Ayrıca otomasyon modları sayesınde cok dusuk fatura oranları yakalarsınız. Bakın ornekte verdıgım gıbı, yazım Temmuz sıcagında klıma 8 saatlık bır uykuda sadece 2 saat calısıyor. Bunu loglardan da net bır sekılde gorebılıyorum. Baska bır otomasyonda mesela sız evde ıken Kaıra'ya bulundugunuz odanın nemını almasını soyebılırsınız. Tıpkı sıcaklıkta oldugu gıbı Kaıra sadece nemı uzerıne acılır kapanır. Nemı hep sabıt bır degerde tutar.

Ya da sız odadan cıktıgınız anda klıma kapanır.

Bu devırde wıfı olmayan bır klıma almayın.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkans -- 27 Nisan 2024; 10:35:0 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Ge620dx
F
14 sa.
Yarbay

Elektrik tüketimi nerden görüyoruz hocam. Netplusda var mıdır. Geri bildirim için tşkler.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @berkans
R
14 sa.
Teğmen

Merhaba,

https://www.hepsiburada.com/regal-15000-btuh-a-r32-inverter-klima-p-HBCV00001G1O5L?ftid=376nd9z33ys434gh&magaza=HAN+MOBILE&url_src=and-product-detail

Bu ürünü 18500 TL ye aldım, fiyatına göre sizce nasıl? Kullanan var mı?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

C
4 sa.
Yüzbaşı

Arkadaslar tüm markalarda elektrik baglantısı dahil degil midir montaja ?



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.