Teşekkür ederim cevabınız için. Kurulumu kendim yapabilir miyim? Servis mi çağırmam gerekir peki?
Kombi içerisine de kablo bağlanması gerekiyor, elektrik işlerinden anlayan biri yapabilir bence. Ben anlamıyordum birine yaptırdım. Servisler fahiş fiyat çekiyor montaja.
Hmm anladım. Kombim Demirdöküm. Bugün ECA servisini aradım. ECA oda adaptörü Demirdöküme bağlanmaz dediler. İnternette bakınca bu adaptör tüm kombilerle uyumlu yazıyor. Pek anlayamadım, burada ECA adaptör kullananların hepsi ECA kombi mi kullanıyor acaba?
Hmm anladım. Kombim Demirdöküm. Bugün ECA servisini aradım. ECA oda adaptörü Demirdöküme bağlanmaz dediler. İnternette bakınca bu adaptör tüm kombilerle uyumlu yazıyor. Pek anlayamadım, burada ECA adaptör kullananların hepsi ECA kombi mi kullanıyor acaba?
Ben Ariston Class One kombimde ECA akıllı oda termostatı kullanıyorum. Yeni nesil tüm kombilere uyumlu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Regionella -- 26 Kasım 2020; 10:32:59 >
Termostatı ECA'ya bağlatayım hem garantisini devreye sokarlar hem de kuruluma uğraşmış olmam dedim ama hem ECA bayisi hem de ECA servisi takılmaz dedi. Teşekkür ederim yanıtınız için.
Termostatı ECA'ya bağlatayım hem garantisini devreye sokarlar hem de kuruluma uğraşmış olmam dedim ama hem ECA bayisi hem de ECA servisi takılmaz dedi. Teşekkür ederim yanıtınız için.
Yalan söylemişler. Ben Termostatı alırken Ariston kombim var uyumlu olur mu dedim, çoğu kombiye uyar dediler ve uydu da.
Eca Proteus marka kombı var tasınacagımız evde eskı tıp sanırım bunlar bakımını yaptırıp ole yerlesıcez eve sızce hem tasarruflu hemde verımlı olarak ısınmak ıcın ayarlarımız nasıl olmalı
Merhabalar. Eski döküm peteğini yeni nesil petek ile değiştirip büyüttüm. Merkezi Kalorifer sistemi ile ısınıyoruz. Problem şu ki tek vana var ve üst girişte. Üst girişteki boru ılık alt çıkış borusu çok sıcak. Tam tersi olması gerekmiyor mu ? Giriş ve çıkış aynı hizada. Ama petek borular kadar sıcak değil aksine yarısı soğuk. Havasını aldım ama yine olmadı. Evim en son yani 5. Katta. Benim anlamadığım çıkış borusu giriş borusundan nasıl daha sıcak olur. Cevaplarsanız sevinirim hayırlı akşamlar < Resime gitmek için tıklayın >
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MASB -- 26 Kasım 2020; 22:12:24 >
Hocam ev 3+1 yenı mantolama yapılmıs ama tabıkı eskı bınalar bunlar salon olan en buyuk odanın petegının vanasını komple kapatıcaz salonu kullanmıycaz evde panjur ve pımapen pencere avantajıda var tabı ama yınede arastırıyorum kalkıpta 300 400 fatura odemeyelım.Izmır okdr soguk olmasada dogalgaz acemısıyız.Pekı bızım markaya uygun ne alabılırız onerılerınız nedır ?
bız 1.katız ama ustumuzde var gaz ev on cephe gunes sureklı goruyo gunes oldukca kıracı oldugum ıcın acıkcası malıyetı az olması tercıhım ama sızın onerınız varmı ?
Piyasada çok var uzaktan kontrollü olanı normal olanı.ben evimde internet olduğu için cosa kullanıyorum.santek var ev yapımı forumda konusu var inceleyin o da çok iyi bir termostattir.kablolusu daha ekonomiktir.hassasiyeti 0.1 veya 0.2 olanı tercih edin
Kombi ve tesisat öneri sayfası var orada daha iyi yardımcı olurlar. Öndeden de orda petek varken aynı sorun yine vardır yeni petek takıldıktan sonra sorun oluşmuşsa durum garip. sizin bağlantı tipinde sıcak yukarda olmalıydı. ya da Çapraz bağlantıda sıcak yukarda,dönüş diğer tarafta alt kısımda olmalıydı. Ya da her ikisi de alt alt olmalıydı. Taktırdığınız ustayı çağırmanız gerekecek.
Merhaba Benim sorum ve sorunum kombi kapasitesi ile alakalı. Kapalı mekan 170m² alanı, 11-12m petek uzunluğu olan, kollektörsüz sistem kombi ısıtmalı dubleks bir dairem var. Daha önce müteahhitin takmış olduğu yoğuşmasız Ariston marka kombi randıman vermediğinden kombi değişikliğine gidiyorum. Kirada oturmuş olduğum evde ECA colora premixden memnuniyetin ve viesaman, Buderus gibi markalara çok fazla para ödemek yerine ve yerli olması ile ECA proteus premix tercih ettim. Evim için hangi kapasitede kombi almalıyım diye çok yerle görüştüm. Kimi kalori/petek hesabı yaparak 30kw, kimi de dubleks olduğundan ve ECA seçtiğimden dolayı direk 35kw dedi. En sonunda 30kw'ya karar kıldım ve aldım. Birkaç gün önce kombi bağlatmak için bir usta ile yine görüştüm ve bana 35kw almalıydın dedi. Kombiyi henüz kutusundan çıkarmadım ve kurdurmadım. Sizce kaç kW ECA almalıydım? Neden diğer markalarda daha düşük kW yeterliyken eca'da daha yüksek kW almalıyım?
boşver 35kw, önemli olan tesisatın iyi olması, 35 pompası güçlü ama çok uğultu yapar. yaz aylarında kullanım suyunu fazla açmazsan bi kaynar bi soğuk baş edemezsin(minumum kapasitesi yüksek olduğundan az su açarsan alev fazla gelir ısıyı iyice arttırır kaynar olunca alevi kapatır, sonra soğuyup kendini toparlayana kadar bi soğuk bi sıcak) YÜKSEK KW li OLUPTA 1/3 MODÜLASYONLU (DAR MODÜLASYON)KOMBİYLE BANYO YAPMAK İSTİYORSANIZ, SUYU ENAZ 10DK/LT AÇMALISINIZ
konuyla alakasız olacak ama ben bu konuda cahilim diyebilirim kombi aldığından beri bu kumandayı hiç kullanmadım bu kumandanın amacı sadece oda ve su sıcaklığını ayarlamak mı benim istediğim sabaha karşı 06:00 06.300arasi yarım saat kaloriferleri yanması... bu mümkün mü
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Regionella -- 26 Kasım 2020; 10:32:59 >
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesajda bahsedilenler: @cagdas9292
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MASB -- 26 Kasım 2020; 22:12:24 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesajda bahsedilenler: @erkostu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesajda bahsedilenler: @cagdas9292
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesajda bahsedilenler: @erkostu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Öndeden de orda petek varken aynı sorun yine vardır yeni petek takıldıktan sonra sorun oluşmuşsa durum garip.
sizin bağlantı tipinde sıcak yukarda olmalıydı.
ya da Çapraz bağlantıda sıcak yukarda,dönüş diğer tarafta alt kısımda olmalıydı.
Ya da her ikisi de alt alt olmalıydı.
Taktırdığınız ustayı çağırmanız gerekecek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Benim sorum ve sorunum kombi kapasitesi ile alakalı.
Kapalı mekan 170m² alanı, 11-12m petek uzunluğu olan, kollektörsüz sistem kombi ısıtmalı dubleks bir dairem var. Daha önce müteahhitin takmış olduğu yoğuşmasız Ariston marka kombi randıman vermediğinden kombi değişikliğine gidiyorum. Kirada oturmuş olduğum evde ECA colora premixden memnuniyetin ve viesaman, Buderus gibi markalara çok fazla para ödemek yerine ve yerli olması ile ECA proteus premix tercih ettim. Evim için hangi kapasitede kombi almalıyım diye çok yerle görüştüm. Kimi kalori/petek hesabı yaparak 30kw, kimi de dubleks olduğundan ve ECA seçtiğimden dolayı direk 35kw dedi. En sonunda 30kw'ya karar kıldım ve aldım. Birkaç gün önce kombi bağlatmak için bir usta ile yine görüştüm ve bana 35kw almalıydın dedi. Kombiyi henüz kutusundan çıkarmadım ve kurdurmadım. Sizce kaç kW ECA almalıydım? Neden diğer markalarda daha düşük kW yeterliyken eca'da daha yüksek kW almalıyım?
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
YÜKSEK KW li OLUPTA 1/3 MODÜLASYONLU (DAR MODÜLASYON)KOMBİYLE BANYO YAPMAK İSTİYORSANIZ, SUYU ENAZ 10DK/LT AÇMALISINIZ
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesajda bahsedilenler: @St_arican
Bu mesajda bahsedilenler: @ebu abdillah
kombi aldığından beri bu kumandayı hiç kullanmadım
bu kumandanın amacı sadece oda ve su sıcaklığını ayarlamak mı
benim istediğim sabaha karşı 06:00 06.300arasi yarım saat kaloriferleri yanması...
bu mümkün mü
< Resime gitmek için tıklayın >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >