Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 5 misafir, 2 mobil kullanıcı
25344
Cevap
1212567
Tıklama
43
Öne Çıkarma
Cevap: THE LAST OF US: PART II | ANA KONU | TÜM ZAMANLARIN EN ÇOK ÖDÜL ALAN OYUNU (942. sayfa)
S
5 yıl
Yüzbaşı

Enis Kirazoğlu ve Sinan Akkol oyun üzerine konuşmuş. Spoilerlı hikaye kısmı 36:32'den itibaren başlıyor.
https://www.youtube.com/watch?v=x02nU2FTxeU&feature=youtu.be





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadymarsh -- 23 Haziran 2020; 1:20:6 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

G
5 yıl
Yarbay

NG+, TR Dublaj ve Afetzade zorluğunda tekrar başladım.

İlk dikkatimi çeken şey afetzade zorluğunda Hud ekranı var, ilk oyundaki afetzade zorluğunda Hud ekranı bile yoktu.

Ayrıca bir çok arkadaş gibi bende Dublajı başarılı buldum.



U
5 yıl
Yarbay


Beyler ister misiniz şimdi 3. oyunda Ellie ve Abby kanka olsun ? Neil bu yapar mı yapar





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uncle Trevor -- 23 Haziran 2020; 1:16:18 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
T
5 yıl
Yarbay


Abby ve ellie’nin sevgili olması. Var bi hayalimiz



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Uncle Trevor
K
5 yıl
Yüzbaşı

Ben valla bekledim oynunun sonunda birlikte su fireflyin yeni mekanina gitsinler diye bekledim o kadar sacmalamislardi bunu cok gormedim



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Uncle Trevor
U
5 yıl
Yarbay

Ahhahaaaa hocam bu çok ağır oldu işte



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @tospik
N
5 yıl
Yarbay


İlk inceleme mesajımda da bahsettiğim gibi Ellie’nin Abby’yi saldığı sahneye oyuncuyu hiç hazırlayamadılar. Ne Abby’nin ne de Ellie’nin karakter gelişimi olması gerektiği şekilde verildi, bu yüzden oyunun sonunda Ellie’nin o kararı alması insana saçma geliyor. Evet gel-gitleri olan bir ergen, ani fikir değiştiriyor tamam, bir yandan Abby de haklı, ve Lev ile arasında Joel / Ellie ilişkisi kurulmaya çalışılmış o da tamam ama sıkıntı şu ki bunları yediremediler hikayeye, işleyemediler oyuncuya. Keşke bunu yapabilselerdi. O zaman o sona efsane gözüyle bakabilirdik gerçekten. Şahsen o sahnede Ellie ne yapıyorsun bırak gitsin şeklinde düşünmek aklımın ucundan bile geçmedi. Çünkü mantıklı bir sebep sonuç örgüsü oluşturamadılar. Herkesin kendine göre haklı olduğu fikri verildi ama Abby karakteri bile daha işlenememişken bir de üstüne mantıksızlıklarla dolu Lev / Abby ilişkisi yapmaya çalıştılar, orada iyice kaybediyor açıkçası oyun.

İlk oyundaki karakter gelişimi nerede, bir de bu oyundaki karakter gelişimi nerede? Yahu hani intikam kötü bir şeydi? O kadar mesaj vermeye çalışıp da böyle bir sonla bitirmeleri, kendi vermek istedikleri mesajla bile tam uyuşmadı. Keşke daha uğraşılmış bir şekilde yazsalardı hikayeyi. Hikaye anlatım tarzındaki mükemmellik ve cesaretliliği, karakter gelişimi ve hikaye yazımına da yansıtsalardı işte o zaman kusursuz olacaktı bu oyun.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 23 Haziran 2020; 2:3:20 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @tospik
U
5 yıl
Yarbay


Beyler yalnız finaldeki ironiye bakar mısınız. Tekrar intikam için abby'i öldürmeye gidiyoruz ama bu gidişimiz aslında onun kurtuluşu oluyor. Hani intikam kötü birşeydi lan



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

U
5 yıl
Yarbay


Neil abimiz ! üzmez bizi yav 3. oyunda vardır yeni sürprizleri



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @NumenorluDemirci
B
5 yıl
Yüzbaşı

arkadaşlar abby karakterini sevmeyenler olabilir ilk başta bende hiç sevmedim fakat alt yazılı oynuyordum bugün 5-6 saat dublajlı oynadım çok aşırı farketti karakterden nefret etmeyi bırakıp ısındım resmen 🙂 ama şu var kesinlikle bu oyuns bu hikaye olmamış ...

istediğim tek şey ellie ile doya doya oynayacağımız bi dlc gelir inş ama hiç sanmıyorum dlc de de muhtemelen şişkin yada koşucu oluruz ...



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
5 yıl
Yarbay

İlk oyunu yeniden bitirdim.Kardeşim o oyun nereye bu oyun nereye.Bakın ilk oyundaki 2 siyahi kardeşin o sarsan ara sahnesini hatırlayın birde bu oyunda jesseyi hatırlayın.1 gram duygu hissedemedim bu oyundaki o ara sahnede.İlk oyunun çok can alıcı ara sahneleri vardı.Bu oyunda yok.Yan karakterleri hiç hissedemedim şu oyunda.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoreGame -- 23 Haziran 2020; 1:58:39 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

T
5 yıl
Yarbay

Grafikler oyun ilerledikçe güzelleşiyor sanki



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
5 yıl
Yarbay

Paylaşıldı mı bilmiyorum ama oyunun orjinal soundtrackları spotifya gelmiş

https://open.spotify.com/album/0tNUmClLcWptIcnoCXpPUC?si=HRj_SL19RQ2rXSNwi3tX7g


EDIT: Benim favorim 13. OST - "Unbroken"





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 23 Haziran 2020; 2:31:34 >

T
5 yıl
Yarbay


Hocam bu oyunda 3 tartışılacak karar var. 1- Joel’un oldurulmesi 2- Abby gibi bir karakteri (Oyunun basında oldurmeye ant içtiğimiz karakteri) hem kısa sürede karakter gelişimi yaptırmaya çalışmak hem de sevmemizi sağlamaya çalışmak 3- Final dövüşü. 2’de söyle bir sıkıntı var eğer karakter gelişimi istiyorsak biraz uzun ve adım adım anlatması gerek ama burda sadece abby’nin ana motivasyonunu bize vermişler gerisini bırakmışlar (zaten ilk incelemenizde hikayede tembellik olduğunu söylemiştiniz burda haklısınız). Dediklerinizde sonuna kadar katılıyorum çok aceleye gelmiş abby kısmı. Sanki sonradan eklenmiş gibi. Levy ve kardeşine yardım kısmını rüya ile yedirmeye çalışmışlar(aslında mantıklı bir tercih abby’nin en sevdiği kişi aslinda babası. Babasının intikamı icin hayatını mahvetmeye bile göze aldı. Kurtardıktan sonra diğer rüyada babasının ameliyat odasında gülümsemesini ona yordum belki de yanlış düşünmüşümdür sizin de yorumlarınızı merak ediyorum). 2’yi düzgün yapsalar 3’te de kimsede soru işareti kalmayacaktı. Kısaca fazla cesur davranacağım derken biraz da olsa topuguna sikmis nd. BENİM icin abby’nin karakter gelişimi çok önemli değildi sadece neden yaptığını merak etmiştim (herkesin beklentisi farklıdır). Onu da daha ilk sahneden acikladilar. Ondan sonrası finale hazırlama ve levy ile iliski geliştirmeydi.

Klasik bir intikam hikayesi olsaydi tek taraflı bakar yıkar geçerdik ama abby kısmını oynatarak bak sen intikam alacaksın diye bunlar bunlar oluyor demesi de hoşuma gitti. O yüzden bırak gitsin dedim. Bir de 2 kere senin hayatını bağışlamış birisini oldurmek kötü olurdu. Zevk ve renkler hocam :))

Sizin son cümlenizi söyle desteklemek istiyorum bu oyun ne 10/10’luktur ne 0/10’dur ama kusursuza yakın demek de yanlış olmaz gibi. Zaten aynı şeyleri düşünüyoruz nerdeyse :))



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @NomadCRY
C
5 yıl
Binbaşı

Oyuna 8 saaten sonra ısınmaya başladım senaryo bizi üzmüş olabilir ancak anlatım cok iyi animasyon,vuruş hissi yakın dövüş de sınırları aşmışlar oynanabilirlik mükemmel çatışmalarda tansiyonum çıkıyo yok böyle bişey:))





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cizmele -- 23 Haziran 2020; 2:18:15 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
5 yıl
Yarbay

oyunun başında film grain efekti daha bir göze batıyor çünkü atmosfer biraz daha aydınlık
ama oyun orta ve sonlara doğru biraz atmosfer olarak kararıyor ve pek hissedilmiyor bu durum.

benim gibi film grain efektini aşırı bulanlar olmuş. özellikle Ellie ile ilk Seattle'a geldiğimiz kısımlarda çok rahatsız edici.

foto modunda (ki ben hiç kurcalamadım) bu efekti kapatıp görsel alan arkadaş ciddi netlik farkı olduğunu söylüyor doğal olarak.


Videoyu izlemek için tıklayınız




Bu mesajda bahsedilenler: @Targarien96
C
5 yıl
Yarbay

15. Saatten sonra görüşmek üzere 👋



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @cizmele
N
5 yıl
Yarbay

Didik didik oynamama rağmen 30 saatte bitmedi ama 20 küsür saatte bitti. Oldukça yeterli bir süreydi lineer bir oyun için. Her ne kadar lineer olduğunu hissettirmese de.


Oyunu genel anlamda çok beğendim. Grafikleri, özellikle ışıklandırması MUAZZAM. Işıklandırmasını övdüğüm Rdr2 yi 5 e katlayacak kadar iyi. Hikayesinde ise takıldığım ufak noktalar dışında onu da beğendim, finali ise yine ilk oyuna benzer şekilde ucu açık bitti. Ve tabi oyunu oynarken ara ara gözyaşları yerinde durmadı






< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nathan - Drake -- 23 Haziran 2020; 3:29:42 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
T
5 yıl
Yarbay


Hocam hayırlı olsun öncelikle. Bu gece icin kolay gelsin size malum oyunun sonundaki duygu yükü sağlamdı



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Nathan - Drake
N
5 yıl
Yarbay


Teşekkürler hocam, genel olarak oyunun duygu yüklemesini + finaldeki duygu yükünü hala üzerimden atamadım.




Bu mesajda bahsedilenler: @tospik