Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
3723
Cevap
266240
Tıklama
13
Öne Çıkarma
Cevap: Need for Speed™ Heat | ANA KONU | Türkçe Rehber | June Update! | PC, XSX, PS5, PS4, XB1 | (120. sayfa)
D
6 yıl
Binbaşı

Oyunu az önce kapadım ve değerlendirmemi Standart Xbox One üzerinden yapacağım.

Öncelikle grafiklerden başlayalım, araç detayları iyi ama çevre detayları ne yazık ki kötü. Asfalt detaylarına ise hiç girmiyorum o daha kötü durumda. Kaç defa dedik Frostbite NFS’ye göre tasarlanmış bir motor değil, adam akıllı oturun NFS için sıfırdan grafik motoru tasarlayın diye ama dinleyen kim ki? Hadi oyunun hakkını yemeyeyim şimdi, gece atmosferi çok iyi. Ben gece döngüsünde bir Underground ve Most Wanted havası aldım. Gece döngüsünde grafikler ve ışıklandırmalar, gündüz döngüsüne göre çok daha iyi. Tabi bunda yağmurun da etkisi var. Kötü çevre ve asfalt detaylarını gizlemek için yağmura abanmışlar. Herkesin bahsettiği trafik sıkıntısı ne yazık ki mevcut. Bildiğin trafik yok oyunda, yolda iki-üç tane aracı zar zor görüyorsunuz. Bazen yol da hiç araç olmadığı da oluyor, bu da ölü şehir hissiyatı veriyor. Yer yer kare-saniye oranlarında da düşüş yaşadığımı belirtmeliyim.

Herkesin merak ettiği araç fiziklerine de değinmek istiyorum. Araç fizikleri hala ham hissettiriyor, çok az gelişme var. Araçların dönüşlerini zorlaştırmışlar ve kalkışlarda biraz daha yavaşlatılmış o kadar. B2D olayı hala var fakat opsiyonel olarak bırakılmış. Dönüşlerle ilgili bir sıkıntım da, araçların süspansiyonlarının hissedilmemesi. Dönüşlerde ne kadar zorladıysam sola sağa yatmıyor araç. Kutu mu sürüyoruz araç mı sürüyoruz belli değil. Araçların ağırlığı çok az da olsa hissediliyor. Ghost Games fiziklere biraz daha yoğunlaşsa iyi olurmuş.

Oyun da yapılabilecekler etkinlikler ise çeşitli diyebilirim. Gündüz yapılan Speedhunters Showdown yarışları fena değil ama gece yapılan yarışları daha çok sevdim. Oyunun başında çoğunlukla sprint ve circuit yarış tiplerinde yarışıyorsunuz, çok fazla ilerleyemediğim için off-road ve drift türleriyle karşılaşmadım. Harita da yapılabilecekler bununla sınırlı değil. Bilboard’ları kırabilir, hız tuzaklarından geçip en yüksek skoru yapabilir, harita da bulunan benzin istasyonlarını ve garajları keşfedebilirsiniz. Harita’nın büyüklüğü ise yeterli ve mekanlar çeşitli diyebilirim. Gerçek hayatta Miami ve Florida’dan esinlenen Palm City güzel bir şekilde tasarlanmış. Alakasız olacak ama yer yer aklıma GTA: Vice City’i getirdi bana.

Gece döngüsünde sizi bekleyen bir sürpriz ise polisler. Polisleri bir kez peşinize taktınız mı kolay kolay bırakmıyorlar ve sizi yakalamak için ellerinden geleni ardına koymuyorlar. Polisleri peşinizden bıraktırmanız için arama çemberinden çıkmanız gerekiyor. Ghost Games oyun çıkmadan önce Polislerin yapay zekasına ekstra özen gösterdiklerini söylüyordu ve bu nokta da iyi bir iş çıkarmışlar. Most Wanted 2005’deki gibi zorlayıcılar. Özellikle araçların hasar barı olduğu bu durum daha da zorlayıcı oluyor, bu esna da imdadımıza benzin istasyonları yetişiyor. Benzin istasyonlarından geçtiğiniz an da aracınız fabrikadan çıkmış gibi oluyor. Benzin istasyonlarından 3 geçiş hakkınız olduğunu unutmayın. Araçların aldıkları hasarlar fena değil. Araçlar fazla hasar aldıklarında camları çatlayabiliyor ve boyası çizilebiliyor. Tamponun içe göçmesi veya yere düşüp sürtmesiyle karşılaşmadım, tabi bir Wreckfest oyunundaki gibi bir hasar modellemesi beklemek doğru olmaz.

Araç çeşitliliği ise 10 saatlik deneme kullandığımdan dolayı kısıtlı geldi. Belki de çok fazla ilerlemediğimden öyle gelmiş de olabilir. Araç modifikasyon seçenekleri çeşitli, hemen hemen aracın her yerini modifiye edebiliyorsunuz. 1 saatimi yarışlardan kazandığım paralarla aracımı modifiye etmek için harcadım. Yeni eklenen egzoz sesi ayarlama seçeneği güzel bir detay olmuş. Aracın egzoz sesini istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz. Unutmadan neon ışıklarının ve lastik dumanlarının rengini de seçebiliyoruz. Tuning ayarları ise yerini koruyor.

Araç sesleri ise muazzam. NFS serisi araç seslerinde rakiplerine göre her zaman önde olmuştur. Egzoz patlamaları, motordan gelen turbonun sesleri detaylı bir şekilde aktarılmış. Araçların motorlarına modifikasyon yapıldığında sesleri de değişim gösteriyor. Oyunda bulunan müzikler ise benim için hayal kırıklığı oldu. Çoğunlukla dubstep, trap ve elektronik müzik tercih edilmiş. Ne vardı bir-iki tane de olsa rock müzik olsaydı, fena olmaz mıydı şimdi?

Oyuna yeni eklenenlerden biri de karakter seçimi. Erkek ve Kadın karakter seçeneği mevcut. Seçtiğiniz erkek ve kadın karakterler sessiz değiller, ara sahnelerde ve oyun için de konuşabiliyorlar. Ara sahnelerde birinci şahıs açısından değil, üçüncü şahıs açısından görüyoruz. Karakter seslendirmeleri fena değil. Payback’teki gibi çocukça diyaloglar yok neyse ki. Seçtiğimiz karakterleri istediğimiz gibi özelleştirebiliyoruz, saçlarını, yüzüne giyilecek aksesuarlarını, kıyafetlerini ve ayakkabılarını seçebiliyoruz.

Oyunun hikayesine gelecek olursak, yine bir klasik NFS hikayesiyle karşı karşıyayız. Lt. Mercer Palm City Polis Departmanının başındaki isim ve ekibiyle illegal sokak yarışçılarına göz açtırmıyorlar. Lt. Mercer’ın oyun da yavaş yavaş açılacak bir hikayesi olduğunu düşünüyorum. Oyunun başında araç satın aldığımız Lucas karakteri ise biraz silik gibi göründü bana. Yardımcı kadın karakterimiz Ana ise yer yer biraz MW 2005’teki Mia’yı anımsattı bana. Hikaye’nin tonu diğer NFS oyunlarına göre biraz daha karanlık. Hikayesinden çok fazla bahsetmek istemiyorum, spoiler’a girebileceği için. Son olarak oyundaki karakterlerin seslendirmeleri iyi.

Şimdilik 10 saatlik deneme sürümünden izlenimlerim bu kadar. Oyuna puanım: 7,3.

Edit: Gece uykusuzluktan araç seslerine ve müziklere değinmeyi unutmuşum Birkaç yerdeki cümle hatalarımı da düzelttim. Herkese iyi oyunlar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deadlight54 -- 6 Kasım 2019; 10:49:56 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
V
6 yıl
Yüzbaşı

nfs firması crew 2 ye şükür etsin onlardan ilham almislar. Crew 2 de begenmedigim nokta 100 defa oynasan yapamayacagin igne deligine kör noktalara sistemin bilerek yarisin sonlarinda bilhassa yaptigi iş guzarliktan sevmedigim bir oyundu bu onu aklima getirdi fakat ikisi arasinda o tarz cakalliklar sevmedigimden tabiki nfs yi tercih ediyorum.
Karsidan gelen Baska arabayi gecerken olsun ufak atlama vs ekran oldugundan cok fazla titriyor payback kesinlikle daha iyiydi (ama bu titresim seysini azaltmak için sanirim ayarlardan bakilabiliyordu ugrasmadim)
Normal kullanıcı olsam degil ama sadece araba yarisi sever biri olarak alip satmam araba yarislarini pri hakkina mak. 80tl verebilecegim bir oyundur.
grand turismo tarzinda pek zevk almıyorum emulator oyunlardan bu tarz aksiyon tarzini seviyorum, nfs nin sansi rakibinin olmamasi bizimde sanssizligimiz alternatif pek yok bizde el mahkum deniyoruz alıyoruz vs.
Grafik olarak aksiyon tarzi oyundan hic bir zaman beklentim olmadi fena değil yani cok iyi de degil berbatta degil.
Benim gozumde oyunun iyi olup olmamasi tamamen ucretinede bağlı eger 300tl verseydim beklentim daha fazla olurdu, pri ve sec satıldığı halde dusunmuyorum suan almayi birde pri sec diye birsey olmasa asla almazdim. Dedigim fiyatlara ne zaman gelir o zaman dusunurum.
Hazir ea access varken burnout u da deneyeyim bakim o nasilmis
ekleme : O degil de hangi kafayla hangi yuzsuzlukle tr psn bu oyuna 400/500 arasi fiyat biçti saka gibi. Nfs gittikce kaliteyi dusurdugu icin boyle devam ederse satis icin yakinda oyunlarina TR dublaj cikarirsa sasirmam 😂😂😂





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vip Üye -- 6 Kasım 2019; 9:2:40 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

L
6 yıl
Yüzbaşı

spotçulara bugün düşermi oyun





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lingua__Franca -- 6 Kasım 2019; 7:26:41 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
-
6 yıl
Yarbay

Yine mi hayal kırıklığı? Frostbite ile ancak bu kadar. Konu sahibi arkadaşın emeklerine yazık oldu.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

F
6 yıl
Binbaşı

2070 ile 4k ultra ayarlarda 45-50 fps arası değişiyor.Fizik cidden berbat halde,ne araba kalkarken önü yükseliyor nede fren yaptığında öne doğru atıyor.Sanki bir kutu var ileri geri yapıyor.En büyük eksik bence yıl olmuş neredeyse 2020 hala kokpit kamerası yok şaka gibi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

W
6 yıl
Yarbay

Oyunun ederi 6 puan, fazlasi degil.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

A
6 yıl
Onbaşı

bakalım inş bu güzel olur



G
6 yıl
Yarbay

Benim görüşüm gündüz payback, gece ise nfs2015'in birleşimi gibi olmuş oyun.O araç durur halde iken gaza bastıgımızda kameranın çok titretilmesi olayı beni delirtiyor.Kaplamalar berbat gözüküyor.Frostbite ile olacak iş değil bu.



N
6 yıl
Yarbay

Standart Xbox One cümlesini okuduktan sonra grafiklerin eleştirisini pas geçtim.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @deadlight54
S
6 yıl
Yarbay

Arkadaslar cogu yerden yere vuruyor oyunu ama diger yabanci forumlarda bir cok kiside övüyor. Anlamadim gitti. Son yillarin en iyisi felan diyorlar. Acaba PS4 ve Pro‘da bariz grafik degisiklikler mi var?!

Not: Kendim henüz oynamadim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

L
6 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Lingua__Franca

spotçulara bugün düşermi oyun
yok hocam aradım , malum siteye baktım ama tık yok .. kalmış 2 gün spotta bile yok.. alıp oynayıp cod ile takaslıcam bende bekliyorum tetikte


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
6 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: LuffyBey

yok hocam aradım , malum siteye baktım ama tık yok .. kalmış 2 gün spotta bile yok.. alıp oynayıp cod ile takaslıcam bende bekliyorum tetikte

Alıntıları Göster
benimde tam tersi cod aldım oynadım nfs ile takaslıcam 😁

bugün gelir ama tahminimce spotçular post felan atmış instada geliyor diye.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lingua__Franca -- 6 Kasım 2019; 14:40:22 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
6 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Lingua__Franca

benimde tam tersi cod aldım oynadım nfs ile takaslıcam 😁

bugün gelir ama tahminimce spotçular post felan atmış instada geliyor diye.

Alıntıları Göster
Birbirinize takaslayın işte



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
6 yıl
Yarbay

Standart xbox one yazdıktan sonrasını okumadım o çöp konsolda mümkünse grafik hakkında yorum yapmayalım...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @deadlight54
K
6 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: deadlight54

Oyunu az önce kapadım ve değerlendirmemi Standart Xbox One üzerinden yapacağım.

Öncelikle grafiklerden başlayalım, araç detayları iyi ama çevre detayları ne yazık ki kötü. Asfalt detaylarına ise hiç girmiyorum o daha kötü durumda. Kaç defa dedik Frostbite NFS’ye göre tasarlanmış bir motor değil, adam akıllı oturun NFS için sıfırdan grafik motoru tasarlayın diye ama dinleyen kim ki? Hadi oyunun hakkını yemeyeyim şimdi, gece atmosferi çok iyi. Ben gece döngüsünde bir Underground ve Most Wanted havası aldım. Gece döngüsünde grafikler ve ışıklandırmalar, gündüz döngüsüne göre çok daha iyi. Tabi bunda yağmurun da etkisi var. Kötü çevre ve asfalt detaylarını gizlemek için yağmura abanmışlar. Herkesin bahsettiği trafik sıkıntısı ne yazık ki mevcut. Bildiğin trafik yok oyunda, yolda iki-üç tane aracı zar zor görüyorsunuz. Bazen yol da hiç araç olmadığı da oluyor, bu da ölü şehir hissiyatı veriyor. Yer yer kare-saniye oranlarında da düşüş yaşadığımı belirtmeliyim.

Herkesin merak ettiği araç fiziklerine de değinmek istiyorum. Araç fizikleri hala ham hissettiriyor, çok az gelişme var. Araçların dönüşlerini zorlaştırmışlar ve kalkışlarda biraz daha yavaşlatılmış o kadar. B2D olayı hala var fakat opsiyonel olarak bırakılmış. Dönüşlerle ilgili bir sıkıntım da, araçların süspansiyonlarının hissedilmemesi. Dönüşlerde ne kadar zorladıysam sola sağa yatmıyor araç. Kutu mu sürüyoruz araç mı sürüyoruz belli değil. Araçların ağırlığı çok az da olsa hissediliyor. Ghost Games fiziklere biraz daha yoğunlaşsa iyi olurmuş.

Oyun da yapılabilecekler etkinlikler ise çeşitli diyebilirim. Gündüz yapılan Speedhunters Showdown yarışları fena değil ama gece yapılan yarışları daha çok sevdim. Oyunun başında çoğunlukla sprint ve circuit yarış tiplerinde yarışıyorsunuz, çok fazla ilerleyemediğim için off-road ve drift türleriyle karşılaşmadım. Harita da yapılabilecekler bununla sınırlı değil. Bilboard’ları kırabilir, hız tuzaklarından geçip en yüksek skoru yapabilir, harita da bulunan benzin istasyonlarını ve garajları keşfedebilirsiniz. Harita’nın büyüklüğü ise yeterli ve mekanlar çeşitli diyebilirim. Gerçek hayatta Miami ve Florida’dan esinlenen Palm City güzel bir şekilde tasarlanmış. Alakasız olacak ama yer yer aklıma GTA: Vice City’i getirdi bana.

Gece döngüsünde sizi bekleyen bir sürpriz ise polisler. Polisleri bir kez peşinize taktınız mı kolay kolay bırakmıyorlar ve sizi yakalamak için ellerinden geleni ardına koymuyorlar. Polisleri peşinizden bıraktırmanız için arama çemberinden çıkmanız gerekiyor. Ghost Games oyun çıkmadan önce Polislerin yapay zekasına ekstra özen gösterdiklerini söylüyordu ve bu nokta da iyi bir iş çıkarmışlar. Most Wanted 2005’deki gibi zorlayıcılar. Özellikle araçların hasar barı olduğu bu durum daha da zorlayıcı oluyor, bu esna da imdadımıza benzin istasyonları yetişiyor. Benzin istasyonlarından geçtiğiniz an da aracınız fabrikadan çıkmış gibi oluyor. Benzin istasyonlarından 3 geçiş hakkınız olduğunu unutmayın. Araçların aldıkları hasarlar fena değil. Araçlar fazla hasar aldıklarında camları çatlayabiliyor ve boyası çizilebiliyor. Tamponun içe göçmesi veya yere düşüp sürtmesiyle karşılaşmadım, tabi bir Wreckfest oyunundaki gibi bir hasar modellemesi beklemek doğru olmaz.

Araç çeşitliliği ise 10 saatlik deneme kullandığımdan dolayı kısıtlı geldi. Belki de çok fazla ilerlemediğimden öyle gelmiş de olabilir. Araç modifikasyon seçenekleri çeşitli, hemen hemen aracın her yerini modifiye edebiliyorsunuz. 1 saatimi yarışlardan kazandığım paralarla aracımı modifiye etmek için harcadım. Yeni eklenen egzoz sesi ayarlama seçeneği güzel bir detay olmuş. Aracın egzoz sesini istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz. Unutmadan neon ışıklarının ve lastik dumanlarının rengini de seçebiliyoruz. Tuning ayarları ise yerini koruyor.

Araç sesleri ise muazzam. NFS serisi araç seslerinde rakiplerine göre her zaman önde olmuştur. Egzoz patlamaları, motordan gelen turbonun sesleri detaylı bir şekilde aktarılmış. Araçların motorlarına modifikasyon yapıldığında sesleri de değişim gösteriyor. Oyunda bulunan müzikler ise benim için hayal kırıklığı oldu. Çoğunlukla dubstep, trap ve elektronik müzik tercih edilmiş. Ne vardı bir-iki tane de olsa rock müzik olsaydı, fena olmaz mıydı şimdi?

Oyuna yeni eklenenlerden biri de karakter seçimi. Erkek ve Kadın karakter seçeneği mevcut. Seçtiğiniz erkek ve kadın karakterler sessiz değiller, ara sahnelerde ve oyun için de konuşabiliyorlar. Ara sahnelerde birinci şahıs açısından değil, üçüncü şahıs açısından görüyoruz. Karakter seslendirmeleri fena değil. Payback’teki gibi çocukça diyaloglar yok neyse ki. Seçtiğimiz karakterleri istediğimiz gibi özelleştirebiliyoruz, saçlarını, yüzüne giyilecek aksesuarlarını, kıyafetlerini ve ayakkabılarını seçebiliyoruz.

Oyunun hikayesine gelecek olursak, yine bir klasik NFS hikayesiyle karşı karşıyayız. Lt. Mercer Palm City Polis Departmanının başındaki isim ve ekibiyle illegal sokak yarışçılarına göz açtırmıyorlar. Lt. Mercer’ın oyun da yavaş yavaş açılacak bir hikayesi olduğunu düşünüyorum. Oyunun başında araç satın aldığımız Lucas karakteri ise biraz silik gibi göründü bana. Yardımcı kadın karakterimiz Ana ise yer yer biraz MW 2005’teki Mia’yı anımsattı bana. Hikaye’nin tonu diğer NFS oyunlarına göre biraz daha karanlık. Hikayesinden çok fazla bahsetmek istemiyorum, spoiler’a girebileceği için. Son olarak oyundaki karakterlerin seslendirmeleri iyi.

Şimdilik 10 saatlik deneme sürümünden izlenimlerim bu kadar. Oyuna puanım: 7,3.

Edit: Gece uykusuzluktan araç seslerine ve müziklere değinmeyi unutmuşum Birkaç yerdeki cümle hatalarımı da düzelttim. Herkese iyi oyunlar.
O cop konsolda grafikler hakkinda yorum yapilmaz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

L
6 yıl
Binbaşı

Arkadaşlar oyunun grafikleri her platformda rezalet xbox one , ps4, xbox one x, ps4 pro, pc hepsinde çamur gibi kaplama detayları var. O grafiklere rağmen bir de pc de fps düşüşleri yaşanıyor oyunda. Redditte çok fazla alay konusu yapan görüntüler-topicler var. Yani boşuna x konsolundan oynadığın için öyledir y konsolundan oynarsan bilemezsin gibi şeyler söylemeyin.



D
6 yıl
Binbaşı

Elimde olan konsol bu, bende One X, Pro veya güçlü bir PC yok ne yazık ki. Yeni nesil konsollar kapıdayken Pro veya One X'e şu saatten sonra masraf yapamam. Yine de yorumlarınız için teşekkürler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @NeCRiS , @KAKÁ , @Philipp_Plein
Y
6 yıl
Yarbay

Şu sürüşü becerememeleri komedi resmen. Oyunun tek sevdiğim yanı araç sesleri ve modfiye konusu gerçekten iyiler. Keşke sürüş kısmınıda halletselerdi.



L
6 yıl
Yarbay

Abi arkadaş beni beklerken kurtları onu yer yaa
bekleyebilirseniz 1 hafta ben takaslarım bu arada


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @lastwarriors @Lingua__Franca