Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
2444
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Vestel Venüs Kesinlikle ve Kesinlikle UZAK DURUN !
W
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar merhaba size başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum belki bu ürünü almak düşüncesinde olan birilerine faydalı olur.

Yerli üretim diye gittim iki tane Vestel Venüs v3 5070 cep telefonu aldım. Almaz olaydım aldığım günden beri durmadan servise biri gidiyor biri geliyor. Şikayetlerim bayağı uzun aslında fakat sadece en son yaşadığım durumu anlatmak istiyorum. Siz siz olun Vestel'den uzak durun! Ben yandım siz yanmayın!

Durum şöyle; Telefonun ses açma kapama tuşundaki sorundan dolayı servise gönderdim. Servisten geldiğinde tuş zor bir şekilde tam randumanlı olmadan çalışmaktaydı ve haliyle bir süre sonra yine çalışmaz oldu ve telefonun açılmasını engellemeye başladı. Bunun üzerine tekrar servise gönderdim 4. mü oldu 5. mi oldu hatırlamıyorum. Servisin bana verdiği cevap ses açma kapama düğmesi darbeye maruz kalmışmış o yüzden garanti dışıymış ve 110 lira ücreti varmış.

Arkadaşlar telefonu sürekli kılıfta kullandım ayrıca yapım ve işim gereği elektronik cihazlara titizlikle bakarım 1992 den bu zamana kadar gelen o zamanlar sıfır aldığım mmx-166 işlemcili çalışan bilgisayarım halen pırıl pırıl bir şekilde duruyor varın ötesini siz düşünün neyse velhasıl herhangi bir darbeye, düşmeye maruz kalmadı ama bunu ben bu adamlara ne yaptıysam anlatamadım çünkü anlamak işlerine gelmedi.

Ürün bu sorunla teknik servise gidip geldiğinde zaten eski orjinal halinden eser yoktu resmen servis telefonu takoza dönüştürmüştü ve tuşları düzgün bir şekilde basmıyordu hafta 8 cuma dokuz servise göndermekten artık bıktığım için lanet olsun böyle kullanayım dedim ve bir müddet kullandım daha sonra telefon tuşun olduğu yerden kısa devre yaptı heralde ve telefonun açılmasını engellemeye başladı bu nedenle sözde olan garantisi bozulmasın diye tekrar servise göndermek zorunda kaldım servisten gelen cevap aynen şöyleydi ses açma kapama düğmeleri darbeye maruz kalmış düğmenin yapılabilmesi için çerçevenin sökülmesi lazım sökülürken kırılır yenisinin takılması gerek yeni çerçeve fiyatı 110 lira (la telefon 400 lira zaten üstüne senin kırdığın ve bozduğun şeyin parasını neden ben veriyorum kardeşim) bu ücreti bize havale ederseniz tamir ederiz etmezseniz geri göndereceğiz dediler (git gel git gel artık hurda ettiler zaten telefonu)

Bende bunlara dedim ki bu 110 lirayı ödemem sizin kendi teknik servislerinizin bozduğu yeri kullanıcı hatası diyerek üzerimize atıyorsunuz üstüne bir de dalga geçer gibi bizi suçlayarak 110 lira para istiyorsunuz. Yapıyorsanız adam gibi yapın gönderin ben bıktım artık! Yapmıyorsanız da ben yapacağımı bilirim ve bu saatten sonra hiçbir vestel ürünü almam kimseye de perişan olmasın diye aldırtmam dedim. Verdikleri cevap Parayı göndermezsen ürünü tamir etmeyiz dediler bende bu nedenle insanlar bilinçlensin diye burada yazıyorum.

Bu arada bir dipnot daha diğer kullandığım yazının başında bahsettiğim vestel venüs 5070 telefon vardı ya durduk ettik yere telefonla konuşurken birden ısındı ve çatır çutur sesler gelmeye başladı bi baktım malın arka tarafı şişmiş kasası atmış patlamak üzere telefonu hemen masanın üzerine attım ve bunlara gönderdim tabi yine SORUN TÜKETİCİNİİİİNN. Telefon suratımda patlayacaktı nerdeyse! Kardeşim sizin gönderdiğiniz orjinal şarj aletinden başka şarj cihazı kullanmamışım aşırı bi yükleme yapmamamışım sen neden bahsediyorsun be!!!.

Tavsiyem canınızı ve paranızı seviyorsanız Vestel'in ürünlerinden uzak durun!



M
3 yıl
Er

dostum, yanlı mı anlatıyorsun pek anlamadım, 5070 bende de vardı ve hiç sorun yaşamadım. ayrıca vestelin servisi bence en iyilerinden biridir. ben kaç sefer aldığım ürünü iade edip değiştirmek istediysem sağolsunlar hep yardımcı oldular, hatta bir gün bir telefonunu almıştım 1ay kullandım kamerası kötü diye iade etmek istedim, bana para iadesi yaptılar ve sürekli arayıp memnun olmam için eller,inden geleni yaptılar,
açıkçası bu konuda başarılılar. ama şu bir gerçek galiba bazı kişiler telefondan memnunken bazıları aynı telefondan değil muhtemelen kısmet ve insanların yerli olduğu için hiç hata kabul etmemesinden kaynaklanıyor, yani x bir yabancı marka alsa onda bu sorunları yaşasa çok dile getirmeyen insanlar yerli olunca aşırı hassas davranabiliuor bu da toplum psikolojisi gibi geliyor bana. şahsen desteklenmesini temenni ederim



W
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

@mmuratyildrm Bu olayın aşırı hassaslıkla yerli veya yabancı bir marka olmasıyla bir alakası yok dostum. İşini bilmeyen adamlara teknik servislik yetkisi verirsen hangi üründe olursa olsun bu tarz sorunları yaşıyorsun. Benim mağduriyetim konuda belirtmiş olduğum gibi kendine teknik servis diyen fakat teknik servislikten bi haber olan kişilerin kendi hatalarını tüketicinin hatasıymış gibi yansıtmaları ve bunu kabullenmemeleri.




Bu mesajda bahsedilenler: @mmuratyildrm
İ
2 yıl
Onbaşı

1-2 ay önce vestel v7 telefon aldım. Toplamda 2 sefer fabrika ayarlarına döndürmek zorunda kaldım. Beni aradıklarında zil sesi duyulmuyordu ve gelen aramayı cevapladığımda karşıdakinin sesi gelmiyordu. Fabrika ayarlarına sıfırladıktan sonra düzeldi telefon. Bundan sonra asla vestel akıllı telefon almam. Vestel iyi bir marka fakat akıllı telefonlarında hep sorun çıkıyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
2 yıl
Yarbay

Vestel Update'i devre dışı bırak hocam. İçine ediyor telefonun.




Bu mesajda bahsedilenler: @ismetuygarkoyak
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.