Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 4 misafir, 1 mobil kullanıcı
8631
Cevap
348706
Tıklama
3
Öne Çıkarma
Cevap: Zidoo X9S , Zidoo X8 ve Zidoo X10 Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1295 Chipsetli ) (234. sayfa)
D
7 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: kokanche

Perdenin irda alıcı gözünü bant vs ile kapatabilirsiniz..

Perdenin alıcısının tavan alçıpanındaki yerini değiştirdim. Odanın enlemesine bir yere koydum. Bakalım düzelecek mi?

Bu arada sayın @sadays çözünürlüğü 2160P 60Hz demişsiniz ya; 3840/2160P yi mi 4096/2160P yi mi seçiyoruz?
@sadays


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sadays
B
7 yıl
Yarbay

Yeni yazılım çıkmış. v2.0.10 beta



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Evet ,

Zidoo X9S için v2.0.10 olarak yine bir BETA yazılım duyurdular forum sayfalarında ama şu an için bu duyuru forum sayfasından kaldırılmış durumda.
Gerçi kaldırılmış olması da kullanıcılar için bir kayıp değil bence , çünkü zaten yine BETA bir yazılım.

Bu v2.0.10 BETA yazılımın içeriğine baktığımızda nihayet Laucher bölümünde yeni bir arayüzden bahsediliyor.Belki H6 Pro ile sunulan yeni arayüz X9S'e de resmi anlamda gelmiştir , bekleyip göreceğiz.Şu an için bulduğum indirme linkini özellikle paylaşmıyorum buradan ama firma tekrar kendi sayfasına koyarsa bende bu mesaja ekler ve paylaşırım.

Sadece bilginiz olması açısından yazılımla ilgili güncelleme detaylarını vereyim sizlere...

v2.0.10 for Zidoo X9S BETA

System :

1- Optimize system stability

2- Optimize online streaming media

3- Repair ZDMC port conflict

Player

1- Increase the built-in text subtitle 4 colors

2- Optimize the video information display

3- Optimize the subtitle download

File Manager

1- Increase SMB v2 function

Blu-ray navigation

1- Repair when there is only one subtitle, subtitles do not show the problem

2 Repair part of the video navigation subtitles do not take effect when the issue

3- Optimize 4K blue light navigation function

Poster Wall

1- Add equipment to increase a variety of network scanning methods

2- Add the actor avatar function

3- Repair scanning part of the SMB device flashback problem

Control Center

1- Increase the national and long-time editing capabilities

2- Fix the problem that some videos can not be matched again by IMDB

Launcher

1. Modify the UI

Quick Setting


1- Modify the UI

2- Optimize the operation mode

One Key Clean Up

1- Modify the UI

2- Repair since the start of management functions

3- Optimize the clean-up




Bu mesajda bahsedilenler: @bitsede gitsek mi
P
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Evet ,

Gelelim seste yaşadığım patlamalarla ilgili hafta sonu testlerime.

Kısaca tekrar hatırlatayım mevcut durumu : Evdeki TV panelim 5080XA Pıoneer Plazma ve bu TV hoparlörsüz bir model.Bu yüzden TV'nin sesini panelin arkasındaki Speakers bölümüne taktığım kablolar ile bağlı olan stereo hoparlörlerimden alıyorum.Ama TV ile hoparlör arasındaki kablolamada arada bir AVR yok , birbirlerine direk bağlılar.Yani ses ve görüntüyü HDMI kablo ile TV'ye aktarıyorum ama sesi TV üzerinden değilde ona bağlı kablolarla hoparlörlerden aldığım bir sistemden bahsediyorum size.

Neyse sonuca gelelim : Hafta içinde Zidoo X9S'i bir arkadaşımın işyerindeki PC monitörüne HDMI kablo ile bağlayıp test etmiştim ve monitörden aldığım seslerde sorun olmadığını görmüştüm.

Aynı testi evde yaptım ve diğer odadan getirdiğim PC monitörünü taktım salondaki Zidoo X9S'e.HDMI kablo ile bağlı bu test esnasında monitör üzerinden aldığım seslerde yine patlama olmadı.Demek ki HDMI üzerinden alınan seste bir sıkıntı olmuyor , en azından ben bunu gördüm.

PC monitörünü devre dışı bıraktım ve eski haline döndürdüm sistemi.Fakat birkez de farklı HDMI kablo ile denedim her ihtimale karşı ama hoparlörlerdeki patlamalar devam etti.

Son olarakta mevcut hoparlörleri kaldırdım ve farklı 2 adet hoparlör bağlayarak denedim , sonuç değişmedi.

İşin garibi evde bir tane de Zidoo H6 Pro var ve onda yaptığım testlerde seste patlamalar yaşamadığımı hatırlıyorum.Emin olmak adına bu akşam bu testi H6 Pro'da tekrar yineleyeceğim ve son duruma bakacağım.

Özetlersem durum şu : TV panelinin Speakers çıkışına bağlı kablolarla hoparlörlerden aldığım seslerde dizi yada filmlerden çıkarken seste patlamalar yaşıyorum Zidoo X9S'te.Ama sesi HDMI üzerinden alırsam ( mesela PC monitöründe ) böyle bir sorun yok.

Ayrıca bu bağlantılı sistemi aylardır kullanıyorum evde ve önceki yazılımlarda böyle bir sorunum yoktu.Bu yüzden yaşadığım bu garip sorunu , resimlerle detaylı olarak firmaya bildirmem lazım.Çünkü adamlar benim gibi PC monitörüne bağlayıp test ediyorlarsa çıkaracakları yazılımları zaten bu sıkıntıyı görmüyorlardır bile...



S
7 yıl
Binbaşı

Ellerinize sağlık. Sonuçları bekliyoruz. Bir de zidonun sitesinde V2.0.5 sürümü görünüyor.Bu beta mı yoksa son hali mi? Aşağıdaki linkte var.

https://www.zidoo.tv/Support/downloadList/target/rRwtRFydZ4xKKmVViAFMcQ%3D%3D.html


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Papirus
E
7 yıl
Binbaşı

Zidoo'nun sitesinde kodi için ZDMC uygulaması var. Play Store'de de Kodi var. Bunların farkı nedir? Hangisi daha iyidir?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertanx -- 5 Şubat 2018; 11:49:43 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
7 yıl
Binbaşı

Selamlar. Bildiğim kadarı ile zdmc firmanın kendi cihazı için modifiye ettiği kodi programı.Cihazla daha uyumlu. Daha net bilgiyi arkadaşlar verecektir.




Bu mesajda bahsedilenler: @ertanx
E
7 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: ertanx

Zidoo'nun sitesinde kodi için ZDMC uygulaması var. Play Store'de de Kodi var. Bunların farkı nedir? Hangisi daha iyidir?

Film in üstüne basınca kodi kendinplayer ile acar filmi



Zdmc Zidoo player ile acar



Zidoo nun guZelligi Zidoo player zaten





Kodi yi unutun



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Önceki haftalarda yayınlanan v2.0.5 sürümü BETA bir sürümdü zaten ve ilk hali - son hali diye birşey yok.

Demek ki bu BETA sürüm ile ilgili kayda değer bir olumsuzluk yansıtılmadı ki Download bölümüne eklemekte sakınca görmemiş firma.

Ama eğer düşünüyorsanız da , v2.0.5 BETA yazılımını pas geçin bence.

Sonuçta firmanın yeni bir yazılım sürümü ile uğraştıklarını biliyoruz.Zamanı geldiğinde de ; ama BETA ama asıl yazılım olarak zaten yeni bir yazılım gelecek firmadan...




Bu mesajda bahsedilenler: @selcuky1
S
7 yıl
Binbaşı

Denemek için yüklemiştim. O zaman yenisini bekleyeyim. Teşekkür ederim.



S
7 yıl
Yarbay

Bu patlama olayı ilginç birşey. Dün hiç olmadı mesela..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Hadi benim TV panelim kablo ile hoparlöre bağlı ve sesi arada AVR olmadan direk olarak alıyorum diye bu bana has bir sıkıntı olsun.

Pekala siz HDMI kablo ile TV'ye direk bağlı bir sistemde mi seste patlamalar yaşadınız geçenlerde ? Nedir mevcut sisteminiz ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @saheemr
S
7 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Papirus

Hadi benim TV panelim kablo ile hoparlöre bağlı ve sesi arada AVR olmadan direk olarak alıyorum diye bu bana has bir sıkıntı olsun.

Pekala siz HDMI kablo ile TV'ye direk bağlı bir sistemde mi seste patlamalar yaşadınız geçenlerde ? Nedir mevcut sisteminiz ?

Avr ye bağlı olarak kullanıyorum. Patlama bazen devamlı oluyor. Bazen ara sıra. Dün gece hiç olmadı. Bugün gene bakacağım. Psikolojimiz bozulacak bu gidişle

İşin şakası tabi. Ben aklıma gelirse ses i avr den mute yapıp öyle yapıyorum yapacağımı. Tweeter ları yakmayalım sonra..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
7 yıl
Yarbay

O kadar şiddetli ses patlaması oluyorsa sıkıntı harbiden



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @saheemr
S
7 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: virtue28

O kadar şiddetli ses patlaması oluyorsa sıkıntı harbiden

Ses ne kadar açıksa , o kadar fazla çıkıyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
7 yıl
Yarbay

İyi o zaman ben hep 50 de izlerim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @saheemr
S
7 yıl
Binbaşı

Tekrar selamlar. zidoo x9s cihazımın yazılımı 2.0.5 ve pioneer avr ye bağlı. Görüntüyü tv ye avr üzerinden aktarıyorum.Sesi ise avr den almaktayım. Seste patlama olayı bende de mevcut. Özellikle altyazı indirirken rahatsız ediyor. Bugün deneme yaparken farklı birşey dikkatimi çekti.Bende bu olay sadece 4k filmlerde oluyordu. Ses codeclerine dikkat ettim.Sadece true hd seslerde bu patlama olayı oluyor. 1080p filmlerim ya dts yada dd. Onlarda patlama yoktu.+k filmler ise extradan true hd ses formatı içermekte.Sesi true hd den dts ye çevirince patlama sesleri kayboldu. Ses formatı ile alakalıymış bendeki sorun.İsterseniz sizlerde deneyin.Belki problem ortaktır. Kolay gelsin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Papirus
P
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Sizinkisi tesadüf olabilir , çünkü benim dizi arşivimde TrueHD formatlı bir dizi olmadığı halde seste yine de patlamalar olabiliyor.

Dolayısıyla da yaşanan bu olayı , sadece TrueHD ses formatı ile ilişkilendiremiyorum ben...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 7 Şubat 2018; 9:34:20 >


Bu mesajda bahsedilenler: @selcuky1
S
7 yıl
Yarbay

Kardeş çoğu tv ve benim bildiğim film 3840x2160p dolayısıyla bu çözünürlüğe al



bu da 4k ve uhd kavram kargaşasından cıkıyor standart 4k 4096x2160 olmalı ama ne hikmetse tvler ve filmler 3840x2160 bunun da bir mantığı var aslında 1080pnin iki katı



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @dtcelik
F
7 yıl
Er

selamlar

bende zidoo x9s aldım ve aranıza katıldım. Dün akşam kurdum ve aşağıdaki 4k film oynatmak istedim fakat tvde "change tv system to 1080p 23.976hz" diyor. Bunu nasıl gidirebilirim. Zidoo da yapmam gereken bi ayar varmı



Batman V Superman Dawn Of Justice (Theatrical) - Batman ve Superman Adaletin Şafağı [2016] [2160P] [TrueHD] [Dual] [4K] 73.338,411 bayt 2016 2160P TrueHD Dual



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.