Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
1197
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Okul için yardım
S
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar herkese merhaba. Ben Sivas’ta bir köy okulunda İngilizce öğretmeni olarak görev yapıyorum. Okulla ilgili yardımınıza ihtiyacım var. Öncelikle yabancı dil öğretimi yöntemleri gereği görsel ve işitsel olarak ders işleyebilmem için bir dil laboratuvarı açmak istiyorum. Ancak okul yeni olduğu için okulun mevcut borçları bulunması ve devletin yeterli ödenek göndermemesi nedeniyle buna imkanımız yok. Sizlerden sadece bana ikinci elde olsa çalışan bir mini projektör veya uygun bir tv ve de en fazla 25 kişilik sınıfa yetebilecek bir ses sistemi talep ediyorum. Öğrencilerin ekonomik durumu iyi değil, bazı çocukların anne ve babaları yok. Ancak okumak istiyorlar ve bende bu yolda onlara yardımcı olmak istiyorum. Bu konuda sizlerden de yardım istiyorum. Eğer bunu başarabilirsem sizlere SS atıp el birliğiyle yaptığımız iyiliği paylaşmak istiyorum. Lütfen mümkün olduğunca konuyu öne çıkarmaya çalışın. Yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scarface58 -- 29 Kasım 2017; 14:21:24 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
6 yıl
Teğmen

kulüplerle derneklerle iletişime geçseniz ilk adım derneği vardı mesela çok yardımcı oluyolardı öyle şeyler varsa güzel olur



O
6 yıl
Yarbay

https://www.ihtiyacharitasi.org/ bu siteye yazın. bu tür şeyleri genelde buraya yazıyorlar.



O
6 yıl
Yarbay

madem ingilizce öğretmenisiniz şu eleştrili de yapmadan geçemeyeceğim. Türkiye de yabancı dil öğretimin de çok ciddi hata yapılıyor. ta ilkokuldan başlayıp üniversite son sınıfa kadar ingilizce dersi veriliyor ama çoğu kişi üniden mezun olduğunda bile ingilizce konuşamıyor. bunun sebebi nedir?
bence sorun şu.
bir dil önce sözel olarak öğrenilir sonra yazma ve okumaya geçilir en sonlarda dil bilgisi kuralları öğretilir. mesela bir Rus Türkiye ye gelip 1 yıl içinde Türkçe konuşmasını öğreniyor ama Türkçe yazma ve okumayı bilmez,dil bilgisi kurallarını hiç bilmez. Ama Türkçe konuşmasını öğrenmiş birisi rahatlıkla Türkçe okuma ve yazmayı da öğrenebilir.

bizim eğitim sistemi ne yapıyor her şeyi aynı anda dayıyor çocukların önüne. gramer,speaking,listening,writting,reading hepsini aynı sene içinde öğretmeye çalışıyor,sonra çocukların kafası çorba oluyor almıyor. bence ilkokulda 2-3 sene boyunca konuşma ve dinleme dışında hiç bir şey öğretilmemeli çocuklar ingilizce konuşmayı öğrendikten sonra yazma,okuma gramer falan öğretilmeli.



S
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

ozbey08 evet bende öyle yapmaya çalışıyorum. Yazdırmadan önce çocuklara şarkı, hikaye, video vs izletiyorum. Soru cevap yaptırıyorum. İyi de sonuçlar alıyorum ama dediğim gibi elimdeki imkanlarla bi yere kadar oluyor bu. Hepinize teşekkürler cevaplarınız için.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O
6 yıl
Yarbay

hocam işinize maydanoz olmak gibi olmasın da. bu adam akıllı iyi bir marka prejeksiyon cihazları çok pahalı. hem de preksiyon cihazları sürekli karanlık ortam istiyor.
bakın en ucuz tanınmış marka preksiyon cihazı fiyatı 1200tl hem de ayrıca ses sistemi istiyor.
http://www.hepsiburada.com/lg-ph150g-130-ansilumen-1280x720-led-projeksiyon-cihazi-p-HBV000003GUD8?magaza=Avta

ben derim ki prejeksiyon cihazı yerine kocaman ekranlı led tv ler de 1200tl onlardan isteseniz.
örneğin bu 109 ekran
http://www.hepsiburada.com/axen-43-109-ekran-full-hd-uydu-alicili-200-hz-led-p-EVTVAXEN43ILGAZUYD?magaza=Evtrend

124 ekran 1380tl
http://www.hepsiburada.com/axen-ilgaz-49-124-ekran-200-hz-full-hd-p-EVAXEN49LED?magaza=Birnumara

televizyonlar daha avantajlı bence



S
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Hocam aslında ben yanlış yazmışım sanırım. Mini projeksiyon cihazları var. Daha uygunlar. Yansıtsın yeter çünkü hiç olmamasından iyidir. Televizyon da mantıklı ben konuyu ona göre düzenliyim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.