Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
42
Cevap
78626
Tıklama
1
Öne Çıkarma
TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ ''PARA İADESİ'' KARARI VERDİ, ŞİMDİ NE YAPMALIYIM?
B
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

TEMMUZ ayında aldığım lenovo marka cep telefonu arızalı çıktı ve 4-5 kez servise gidip geldi. Aynı sorun devam ettiği için ben de ilçe kaymakamlığındaki hakem heyetine durumu bildirdim. 2 gün önce eve sonuç postası gönderdiler: para iadesi.

bundan sonraki süreç nasıl işleyecek, tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum.



zamanında ilgilenecektiniz n11 kardeş, 10 kere canlı sohbetten derdimi anlatmaya çalıştım.

yok mağazayla görüşün bilmem ne vs.

5 ay geçmiş alışverişin üzer...
Yoruma Git
Yorumun Devamı brnefe2015 - 7 yıl +58
Hakem Heyeti kararı para iadesi ciktiysa saticinin parayı vermeme gibi bir imkani yok. İcra ile de alabilirsin parani. Yeterki sana para iadesi karari ciksin. Hakem Heyetine basvurmadan para iadesi al...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Guest-D7B950238 - 6 yıl +2
W
7 yıl
Yüzbaşı

Çıkan karar hayırlı olsun. Öncelikle olayla olan ilgim daha önce yaşadığım bir tecrübe değil hukuk fakültesi öğrencisi olmamın verdiği teorik bilgi.
Tüketici Hakem Heyeti kararı tarafınıza tebliğ edildi. Bundan sonra firma 15 gün içinde itiraz edip Tüketici Mahkemesine temyize gidebilir. İtiraz olursa mahkemenin sonuçlanmasını bekleyeceksiniz. Eğer herhangi bir itiraz olmazsa karar kesinleşir.Yani tebligatı aldığınız günden 15 gün sonra firmaya müracaat ederek kararın uygulanmasını isteyebilirsiniz. Ayrıca doğrudan icra takibi de başlatabilirsiniz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi White Water -- 3 Aralık 2016; 1:56:47 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Teşekkür ederim umarım daha fazla uğraştırmaz :)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Caproductions
S
7 yıl
Yüzbaşı

Cihazi nereden aldiysaniz oraya 1 hafta sonra tum kutu icerigi ve posta ile gelen karari goturup paranin sana verilmesini bekleyeceksiniz. Cihazi nakit mi kredi karti ile aldiysaniz ona gore odeme yapilacak. 1 hafta icinde donus yapiliyor. (Vatan bilgisayar- Gm discovery 6 kez servise gitmisti.)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SyLaR046 -- 3 Aralık 2016; 10:20:55 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

hocam n11'de reyontek mağazasından almıştım kredi kartıyla. Sonuç kağıdı geldi ama ne yapmam gerektiğine dair hiçbir bilgi yok, karşı taraftan da bir ses çıkmadı henüz. En iyisi bir süre beklemek, bakalım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @SyLaR046
N
7 yıl
Yüzbaşı

Merhaba brnefe2015,

Konu ile ilgili sizinle görüşmek ve yardımcı olmak isteriz. İrtibat bilginizi, PM olarak iletmeniz halinde ilgili ekibimiz en kısa sürede sizinle iletişime geçecektir.

n11.com Donanım Haber Ekibi


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @brnefe2015
B
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

zamanında ilgilenecektiniz n11 kardeş, 10 kere canlı sohbetten derdimi anlatmaya çalıştım.

yok mağazayla görüşün bilmem ne vs.

5 ay geçmiş alışverişin üzerinden neyin iletişimini kurcaksınız benimle merak ediyorum.

5 kere servise telefonu vermeye 5 kere almaya gittim, her seferinde sıra bekledim, yol parası verdim. 2 kere thh'ye gittim, 2 kere bilirkişi raporunu almaya gittim.

buraya gelip bana ''müşteriyle ilgileniyoruz'' artistliği yapmayın şimdi canım yeterince sıkkın. Belki hiç alakanız yok dh ekibi olarak kusura bakmayın ama biz de insanız be, bıktık yıldık yemin ediyorum.

anneme hediye bir telefon alayım dedim, burnumdan geldi 100 fazla olsun adam gibi bir yerden olsun. n11 defterini kapattık bu da son sözüm.




Bu mesajda bahsedilenler: @n11
K
7 yıl
Yüzbaşı

Çıkan karar hayırlı olsun.



B
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Dün karşı taraf aradı, banka iban ve telefonu göndermemi istediler, ulaştığı gün para iadesini yapacaklarmış. Geç oldu güç oldu ama oldu bakalım, hayırlısı.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
7 yıl
Onbaşı

Arkadaşlar ürün LG bayiliğinden alınmıştır fakat LG bayiliği uyanıklık edip delta servis garantili telefonu normal fiyata kakalamıştır. Neyse sorun olmaz deyip kullanılırken telefon arızalanmış delta servise gönderilmiş ve delta servis tarafından esir alınmıştır. Delta servisi şikayet ettim aldığım firma sorumlu olduğu için aldığım firmayı şikayet edecekmişim.
1) aldığım bayii kapandı
2) lg telefon benim tarafımdan garantili değil ki seni muhatap alayım görüşünde
şimdi verdiğiniz dilekçelerde bayi belirterek mi şikayet ediyorsunuz bwn dilekçemde bayi kapandı diye edemem yoksa direk LG elektronik ticaret aş yi mi şikayet etmeliyim.
lütfen yardımmmm


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
7 yıl
Binbaşı

Telefon araştırıyorum ve n11 de seçeneklerim arasındaydı, bunları okuduğumuz iyi oldu. Demek ki ürünü sattıktan sonra herhangi bir problemde her türlü çamura yatıyorlar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
6 yıl
Er

Konuyu hortlatıyorum çünkü çok benzer aşamalarda olacak gibi benim durumum da.. Hem ayrı bir başlık açmayayım.

Garantisi devam eden LENOVO P2'm var, hepsiburada.com Bittibitiyor mağazasından almıştım, elimde teknik servis (teleservice) iade raporum var fakat arızalı cihaz serviste; raporda da belirtilmiş zaten. Hepsiburada raporu mağazaya göndermemi istedi, gönderdim. Şu an ihtilaflı/anlaşmazlık yazıyor profilimdeki takip kısmında. Belli ki sorun yaşatacaklar.

THH'ye gideceğim ama belgeler onlarda; bende sadece ekran görüntüleri ve telefonun kutusu, garanti belgesi ve e-arşiv fatura örneği var, onlarla başvuru yapabilirim eğer sorun olursa değil mi?

Bir de benim anlamadığım kısım şu, ben ücret iadesi için teleservice'e mi başvuracağım yoksa satın aldığım dükkan olan bittibitiyor'a mı, ne zor işlermiş yahu.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
6 yıl
Binbaşı

Telefonu satın aldığınız fatura adresini şikayet etmelisiniz. Delta servisle bir işiniz yok sanırsam. Aldığınız ürünün faturası delta servis adına bir fatura değilse delta servisle bir işiniz olmayacak. Siz ürünü aldığınız ve faturada ismi olan yeri şikayet edeceksiniz. Ürünü alalı 6 ay geçmediyse ürün ayıplı olarak kabul edilir zaten bir arıza durumunda. Bayii kapansa da sorun değil siz tüketici hakem eyetine ürünün faturası ve servise gönderdiğiniz ürünün servis formu vb. ne varsa alıp gidin durumu anlatın onlar yardımcı olurlar. Telefonunuzu nasıl esir alabiliyorlar ? Daha detaylı anlatırsanız belki fikir üretebilirim.




Bu mesajda bahsedilenler: @slmcnz
G
6 yıl
Binbaşı

Ürününüz size geri geldiğinde; servis raporlarınızı, ürününüzün faturasını alın ve tüketici hakem heyetine gidin. Durumu anlatın ve para iadesi isteğiyle başvuruda bulunun onlar yardımcı olacaklar size zaten. Ürünü satın aldığınız yeri şikayet edeceksiniz faturada ismi geçen satıcıyı. Tüketici hakem heyetine başvurduktan sonra size tavsiyem telefonunuzu sıfırlayın kutusuna tüm içeriğiyle koyun ve bir köşeye kaldırın orada dursun. Ortalama 4-5 ayı bulacaktır en az kararın sonuçlanması. Para iadesi sonucu çıkmazsa ücretsiz tamir hakkınız vardır halen değerlendire bilir yada tekrardan karara itiraz edip başvurabilirsiniz. Eğer para iadesi çıkarsa, karar elinize ulaştıktan 10 gün sonra telefonu iade taahhütlü kargo ile cihazı satın aldığınız fatura adresine; hakem heyeti kararının bir kopyası + ürünün full kutu içeriği + ürünün faturası + servis raporları + Banka IBAN numaranızın yazılı olduğu ve kısaca hakem heyeti kararı sonucu olarak ürünün bedel iadesini hesabınıza yatırmalarını aksi halde dava başlatıp maddi manevi tazminat isteyeceğinizi belirtin. Onlar size geri dönüş yapacaktır zaten. Yeter ki tüketici hakem heyeti size para iadesi kararı versin. İcra işlemi başlatırsınız en kötü ihtimal paşa paşa ödemek zorunda. Hatta tüketici hakem eyetine gitmeden bile para iadesi talebinde buluna bilirsiniz yukarıda belirttiğim gibi bir dilekçe yazarak iade taahhütlü cihazınız ile birlikte gönderin.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @gengaralakazam
A
6 yıl
Er

Çok teşekkür ederim, tek bir soru işareti bile bırakmamışsınız. Elleriniz dert görmesin...

Süreç birkaç günde şöyle ilerledi. Dediğim gibi başvurumu reddetti satıcı, hepsiburada karar bildirdi. Ben de alo 174'ü arayıp napayım dedim, belgelerin örnekleri/fotoları vb duruyorsa pdf yapıp TÜBİS üzerinden başvurun, belgeler sisteme eksiksiz yüklendikten sonra sadece başvuru yeterliymiş, e-imza ya da ıslak imza vb gerekmiyormuş. Neyse ben de satıcıya gönderdiğim tüm belgeleri fotoğraflamıştım zaten, hepsini pdf'e çevirip yükleyip başvurumu yaptım. Hepsiburada'ya da başvuru fotosunu atıp biraz çemkirdim, müşterinizin yanında durun diye. Hepsiburada mesaja hemen dönüş yaptı, ilgili firmaya tekrar iade talebi açtı, bu kez firma onayladı. Ben para iadesi dememe rağmen bugün sıfır telefon göndermişler. Daha fazla uğraşmamak için Tüketici Hakem Heyeti'ne online olarak yazdığım dilekçemin iptali için ayrıca bir dilekçe yazdım, yarın götürüp vereceğim. İnsanı bu kadar uğraştırmak ayıptır yani. Hakkımızı almak için ordan oraya gidiyoruz...


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ayberkatakan95
G
6 yıl
Binbaşı

Hocam bu tarz isler boyle malesef. Karın agrisi resmen.. Gecmis olsun



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @gengaralakazam
G
6 yıl
Binbaşı

Hocam bu tarz isler boyle malesef. Karın agrisi resmen.. Gecmis olsun



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @gengaralakazam
4
6 yıl
Çavuş

Merhaba arkadaslar benzen bir durumda benim başıma geldi şengüller den ritzy teknik servis garantili lg g5 se model telefon aldım aldiktan 15 gün sonra şebeke problemi oluştu telefonumu servise gönderdim servis sıvı teması var diyerek 650 TL para istedi ama telefonuma kesinlikle sıvı bulaşmadı kabul etmedim işlem yapmadan geri gönderdiler telefon elime ulastiğinda telefonun kamera lensinde 4 tane nokta şeklinde gri lekeler oldugunu ve arka kapağında kılcal çiziklerin olduğunu farkettim sonra imeil adresini kontrol edeyim dedim ve imeil adresinin ve model numarasının değiştiğini farkettim yani ana kart değiştirilmiş anladığım kadarıyla benim yeni anakattımı alıp eski ve yine şebekesinde sorun olan bir anakart takılmış tabi bunların hiçbiri servis formunda belirtilmemiş THH ye başvurdum iade kararı çıkarmı? Bilir kişi anakartinin değistirildigini anlarmı?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
6 yıl
Er

Merhaba hocam, eğer anakart değiştiyse imei de değişmiştir, bildiğim kadarıyla itiraz hakkınız var. Habersiz anakart değiştirme de neymiş.. Acaba anakart değiştirmek değil de size farklı telefon mu yolladılar... Neyse her türlü itirazınızı yapın.




Bu mesajda bahsedilenler: @4karaeski4
F
6 yıl
Onbaşı

Telefon servisten geldi çizik şekilde bende almadım.Tekrar gitti. Müşteri değişim istiyor yazılmış kağıda.THH ine gidicem ama bir sorum var.servis cihaz değişimi yaparsa para iadesi alabilir miyim yoksa cihaz değişmiş diye davayı kaybeder miyim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >